Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Alkohol na wesele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
161 odpowiedzi w tym temacie

#61 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 10:34

mloda, bardzo ładne są te zawieszki, takie eleganckie a nie jakieś 'głupawe'. I ten wierszyk ciekawy wybrałaś.

Co do ilości wódki to pewnie wszystko zależy też o jakiej porze roku wesele jest wyprawiane. jak jest bardzo gorąco to też tyle wypić nie można co zimą na rozgrzanie ;P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#62 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 11:13

mloda,pomysłowe te zawieszki na wódkę.Zawsze jakieś urozmaicenie :mrgreen: .
Wierszyk bardzo mi sie podoba.

#63 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 12:15

My też będziemy mieć zawieszki ale bez naszych imion i tylko na "pierwsze rozstawienie" wódki :-P
Potem i tak mało kto na to patrzy ;-)

Co do alkoholi to będziemy mieć ok 200 butelek białej żubrówki, dwa rodzaje wina i chyba piwo.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#64 aleks_andra

aleks_andra
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 12 września 2012 - 07:34

Kupowaliśmy więcej wódki, tak ok. 1l na głowę, żeby po prostu zostało. Do tego trochę win, piwa, szampany no i baniak bimberku.

#65 agahel

agahel
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 12 października 2012 - 14:22

W sobotę byłam na weselu i tam bardzo fajnie rozwiązano kwestię alkoholu- na stołach była wódka a w rogu sali zaimprowizowany barek, gdzie każdy mógł zrobić własnego drinka(było dużo różnych składników+ książeczka z przepisami na drinki), stało tez wino, ale mało i szybko się skończyło.... Nigdy bym nie powiedziała, że wspólne tworzenie drinków to taka frajda, tym bardziej, że nie zapomnieli o parasolkach i innych takich bajerach :-D Bardzo mi się to spodobało, bo to zawsze jakaś alternatywa dla samej wódki.

To jest extra pomysł! My mieliśmy chęć zatrudnić barmana, ale jak właściciel sali podpowiedział nam o mini barku to uznaliśmy, że to lepszy (i tańszy!) pomysł:)
tylko zastanawiam się nad winem, czy ustawić właśnie na stoliku obok tego mini barku czy na stołach? Jak jest u Was?

a zawieszki śliczne :)

#66 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 21:11

Dziewczyny, które miały śluby lub planują: jaką wódkę miałyście/kupujecie?
Dziewczyny, które ostatnio bawiły się na weselach: co piłyście?
Zastanawiamy się nad rodzajem wódki. Nie ukrywam, że przy dużej liczbie gości musimy mieć baaardzo dużo wódki. Dlatego zastanawiamy się, z jakiej kategorii cenowej wódka jest ok?
Myślałam o Panu Tadeuszu, to chyba taki średniak. :->
Może Smirnoff? :->
Bardzo żałuję, że nigdy nie zwracałam uwagi na rodzaj wódki na weselach. <bezradny></span> Nie znam się na tym. <bing1></span> <bing1></span>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#67 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 21:50

Aspirynkaaa u nas była wódka Polonaise. Gościom smakowała i cena o ile pamiętam też była przystępna. U mojej jednej koleżanki był właśnie Pan Tadeusz a u drugiej Maximus, więc bardzo różnie :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#68 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 23:17

Dziewczyny, które ostatnio bawiły się na weselach:co piłyście?

Na ostatnim weselu Pana Tadeusza :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#69 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 06:50

U mnie na weselach często pojawia się Krupnik, Żubrówka Biała, niedrogie, a naprawdę dobre. Smirnoffa ja nie polecam, ostatnio piłam ze znajomymi, i coś się popsuła ta wódka, i to nie tylko moje zdanie, każdy współtowarzysz mi tak samo powiedział od razu.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#70 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 06:55

Pan Tadeusz

Pana Tadeusza

I jak wrażenia? Było spoko na drugi dzień?
Bo o Panu Tadeuszu czytałam mnóstwo pozytywów, ale na jednym forum ktoś bardzo ostro napisał, że po nim jest największy kac. :->

Polonaise

Tej chyba nie znam. :-) Rzucę temat Brzydkiemu i tacie. :-D

Maximus

Też myślałam, ale ma dużo negatywnych opinii. <bezradny></span>

kasienka, dobrze, że mówisz o tym Smirnoffie. ;-) Zawsze mi się wydawało, że to dobra wódka, ale jak mówiłam- ciężko mi wybrać, bo się na tym nie znam. A tata mi tak rzucił nazwą.
Krupnik, żubrówka- o nich też myślałam. :-D
Za dużo tego. :roll:
Dziękuję :-D

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#71 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:41

Zawsze mi się wydawało, że to dobra wódka

Bo kiedyś faktycznie była dobra, jak schłodzona, to nie czuło się, że się wodkę piło, a teraz coś popsuli ją, naprawdę nie polecam. A i kac po niej duży, ja to następnego dnia myślałam, że po księdza będę dzwonić :lol:

Krupnik, żubrówka- o nich też myślałam.

No od kilku lat co idę na wesele, to właśnie tylko z tymi się spotykam. I nawet jak ze znajomymi robi się imprezy, to kto pije wódkę, to wybiera sposród tych dwóch.

P.S. Z tego co wiem, u mnie w Makro jest tak, że jak powie się, że wódka na wesele, to dają jeszcze trochę rabatu. :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#72 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:19

Ja jak bywam to też żubrówka chyba króluje w większości. Pan Tadeusz chyba na drugim miejscu.
Co do smaku to nie pomogę, bo ja piję wódkę tylko w drinku więc za bardzo nie odróżniam.

Każdy z nas urodził się ateistą

#73 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:19

Na ostatnim weselu był Maximus i był strasznie palący :-/ kaca nie było aż takiego, ale w smaku ohydna.

#74 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:49

Z tego co wiem, u mnie w Makro jest tak, że jak powie się, że wódka na wesele, to dają jeszcze trochę rabatu.

A to się dowiem, co i za ile. Bo jak bez tego rabatu,to chyba mam tańsze źródło. Ale dziękuję za pomysł, sprawdzę. ;-)

Ja jak bywam to też żubrówka chyba króluje w większości. Pan Tadeusz chyba na drugim miejscu.

Bo jest spora różnica w cenie. :->
Na jednej butelce się nie odczuwa, ale jak ma ich być 200, to inna sprawa.
Tylko pytanie, czy różnica w smaku/odczuwaniu skutków picia jest na tyle duża, że warto. :-P
Trochę mnie Kasieńka pocieszyła, że ta żubrówka też dobra. :-D

Na ostatnim weselu był Maximus i był strasznie palący kaca nie było aż takiego, ale w smaku ohydna.

czyli dobrze wyczytałam ;-)

#75 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 09:18

Api wszyscy pili i ładnie im wchodziło :-P ja pije niewiele czystej, więcej w drinku ;-) ale chłopaki z naszego stolika na drugi dzień nie narzekali :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#76 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 12:25

Aspirynkaaa, tak zubrowka jest dobra. I faktycznie czesto jest na weselach z tego co mi maz mowil.U nas tez ona była.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#77 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:38

Aspirynka ja byłam w ciągu roku na 3 weselach, więc trochę widziałam :lol:
Na jednym była żubrówka i to jeszcze ładnie obwinięta zieloną wstążeczką - bardzo fajny efekt a wódka sama w sobie niedroga <ookk></span>
Na tym ostatnim była wódka, której wcześniej nie znałam - O-Zone :->

Pana Tadeusza nie widziałam na żadnym jeszcze.

Ja wódki na weselach raczej nie piję, wolę winko - białe :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#78 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:40

U nas na weselach też głównie krupnik i żubrówka- wiadomo, że cenowo są atrakcyjne a i w smaku też dobre. Z innych spotykam się czasem z absolwentem, ale już co raz rzadziej, maksimusa nigdy nie piłam, nie kojarzę :oops: nawet butelki

#79 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:58

Tilia, Sajuri, inqaa, Histeria, dziękuję. Powiem chłopakom,co pisałyście. Niech decydują. :-D
Myślę, że się rozegra między Panem Tadeuszem, a Żubrówką.

wolę winko - białe

winko też będzie :-D i jakieś inne alkohole, ale co takiego, to bliżej ślubu zdecydujemy i kupimy ;-) Na pewno kilka butelek whisky by się przydało, bo chłopacy lubią, ale to zobaczymy, jak tam z finansami wyjdziemy.
Chciałabym zrobić osobny stolik z tymi alkoholami i szkłem do nich. :->
Tata chce bimber w beczce, ale mnie się pomysł średnio widzi, bo nic w stylu wiejskiego stołu nie chcę, a do reszty to ten bimber średnio pasuje.

Miał być barman, ale ostatnio mi się odwidziało. Trzeba by już termin zaklepać, a ja jestem coraz bardziej na nie. <bezradny></span> Może tylko przy tych różnych alkoholach położyć coś do tych drinków, typu grenadyna i inne, jakieś parasolki i niech sobie goście sami robią, jak im się zachce? :-P

O-Zone

Też pierwsze słyszę. Ale sprawdziłam- cenowo chyba podobnie do Tadeusza. :lol:
Tadeusz mi się podoba ze względu na butelkę- sama w sobie jest ładna, więc tylko byśmy na niej zawiesili krawaciki i podwiązki w kolorze sali i by chyba było nieźle, elegancko. :->
O coś podobnego:

Załączone miniatury

• photo4.jpg
  • nasze.jpg

#80 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 15:24

winko też będzie :-D i jakieś inne alkohole, ale co takiego, to bliżej ślubu zdecydujemy i kupimy ;-) Na pewno kilka butelek whisky by się przydało, bo chłopacy lubią, ale to zobaczymy, jak tam z finansami wyjdziemy.

A piwo planujecie? Ja się przyznam, że zawsze szukam czy jest, bo ja mało innych alkoholi piję.

Nawet fajne te ozdóbki na butelki, w sumie to nigdy nie zwracałam uwagi na nie, więc nie wiem nawet czy były, ale pewnie były.

Każdy z nas urodził się ateistą