Co do ilości wódki to pewnie wszystko zależy też o jakiej porze roku wesele jest wyprawiane. jak jest bardzo gorąco to też tyle wypić nie można co zimą na rozgrzanie
Alkohol na wesele
Napisano 27 sierpnia 2012 - 10:34
Co do ilości wódki to pewnie wszystko zależy też o jakiej porze roku wesele jest wyprawiane. jak jest bardzo gorąco to też tyle wypić nie można co zimą na rozgrzanie
Napisano 27 sierpnia 2012 - 11:13
Wierszyk bardzo mi sie podoba.
Napisano 12 września 2012 - 07:34
Napisano 12 października 2012 - 14:22
W sobotę byłam na weselu i tam bardzo fajnie rozwiązano kwestię alkoholu- na stołach była wódka a w rogu sali zaimprowizowany barek, gdzie każdy mógł zrobić własnego drinka(było dużo różnych składników+ książeczka z przepisami na drinki), stało tez wino, ale mało i szybko się skończyło.... Nigdy bym nie powiedziała, że wspólne tworzenie drinków to taka frajda, tym bardziej, że nie zapomnieli o parasolkach i innych takich bajerach
Bardzo mi się to spodobało, bo to zawsze jakaś alternatywa dla samej wódki.
To jest extra pomysł! My mieliśmy chęć zatrudnić barmana, ale jak właściciel sali podpowiedział nam o mini barku to uznaliśmy, że to lepszy (i tańszy!) pomysł
tylko zastanawiam się nad winem, czy ustawić właśnie na stoliku obok tego mini barku czy na stołach? Jak jest u Was?
a zawieszki śliczne
Napisano 11 czerwca 2013 - 21:11
Dziewczyny, które ostatnio bawiły się na weselach: co piłyście?
Zastanawiamy się nad rodzajem wódki. Nie ukrywam, że przy dużej liczbie gości musimy mieć baaardzo dużo wódki. Dlatego zastanawiamy się, z jakiej kategorii cenowej wódka jest ok?
Myślałam o Panu Tadeuszu, to chyba taki średniak. :->
Może Smirnoff? :->
Bardzo żałuję, że nigdy nie zwracałam uwagi na rodzaj wódki na weselach.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 12 czerwca 2013 - 06:50
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 12 czerwca 2013 - 06:55
Pan Tadeusz
I jak wrażenia? Było spoko na drugi dzień?Pana Tadeusza
Bo o Panu Tadeuszu czytałam mnóstwo pozytywów, ale na jednym forum ktoś bardzo ostro napisał, że po nim jest największy kac. :->
Tej chyba nie znam.Polonaise
Też myślałam, ale ma dużo negatywnych opinii.Maximus
kasienka, dobrze, że mówisz o tym Smirnoffie.
Krupnik, żubrówka- o nich też myślałam.
Za dużo tego.
Dziękuję
Napisano 12 czerwca 2013 - 07:41
Bo kiedyś faktycznie była dobra, jak schłodzona, to nie czuło się, że się wodkę piło, a teraz coś popsuli ją, naprawdę nie polecam. A i kac po niej duży, ja to następnego dnia myślałam, że po księdza będę dzwonićZawsze mi się wydawało, że to dobra wódka
No od kilku lat co idę na wesele, to właśnie tylko z tymi się spotykam. I nawet jak ze znajomymi robi się imprezy, to kto pije wódkę, to wybiera sposród tych dwóch.Krupnik, żubrówka- o nich też myślałam.
P.S. Z tego co wiem, u mnie w Makro jest tak, że jak powie się, że wódka na wesele, to dają jeszcze trochę rabatu.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:19
Co do smaku to nie pomogę, bo ja piję wódkę tylko w drinku więc za bardzo nie odróżniam.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:19
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:49
A to się dowiem, co i za ile. Bo jak bez tego rabatu,to chyba mam tańsze źródło. Ale dziękuję za pomysł, sprawdzę.Z tego co wiem, u mnie w Makro jest tak, że jak powie się, że wódka na wesele, to dają jeszcze trochę rabatu.
Bo jest spora różnica w cenie. :->Ja jak bywam to też żubrówka chyba króluje w większości. Pan Tadeusz chyba na drugim miejscu.
Na jednej butelce się nie odczuwa, ale jak ma ich być 200, to inna sprawa.
Tylko pytanie, czy różnica w smaku/odczuwaniu skutków picia jest na tyle duża, że warto.
Trochę mnie Kasieńka pocieszyła, że ta żubrówka też dobra.
czyli dobrze wyczytałamNa ostatnim weselu był Maximus i był strasznie palący kaca nie było aż takiego, ale w smaku ohydna.
Napisano 12 czerwca 2013 - 09:18
Napisano 12 czerwca 2013 - 12:25
Napisano 12 czerwca 2013 - 14:38
Na jednym była żubrówka i to jeszcze ładnie obwinięta zieloną wstążeczką - bardzo fajny efekt a wódka sama w sobie niedroga
Na tym ostatnim była wódka, której wcześniej nie znałam - O-Zone :->
Pana Tadeusza nie widziałam na żadnym jeszcze.
Ja wódki na weselach raczej nie piję, wolę winko - białe
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 12 czerwca 2013 - 14:40
Napisano 12 czerwca 2013 - 14:58
Myślę, że się rozegra między Panem Tadeuszem, a Żubrówką.
winko też będziewolę winko - białe
Chciałabym zrobić osobny stolik z tymi alkoholami i szkłem do nich. :->
Tata chce bimber w beczce, ale mnie się pomysł średnio widzi, bo nic w stylu wiejskiego stołu nie chcę, a do reszty to ten bimber średnio pasuje.
Miał być barman, ale ostatnio mi się odwidziało. Trzeba by już termin zaklepać, a ja jestem coraz bardziej na nie.
Też pierwsze słyszę. Ale sprawdziłam- cenowo chyba podobnie do Tadeusza.O-Zone
Tadeusz mi się podoba ze względu na butelkę- sama w sobie jest ładna, więc tylko byśmy na niej zawiesili krawaciki i podwiązki w kolorze sali i by chyba było nieźle, elegancko. :->
O coś podobnego:
Napisano 12 czerwca 2013 - 15:24
winko też będzie
i jakieś inne alkohole, ale co takiego, to bliżej ślubu zdecydujemy i kupimy
Na pewno kilka butelek whisky by się przydało, bo chłopacy lubią, ale to zobaczymy, jak tam z finansami wyjdziemy.
A piwo planujecie? Ja się przyznam, że zawsze szukam czy jest, bo ja mało innych alkoholi piję.
Nawet fajne te ozdóbki na butelki, w sumie to nigdy nie zwracałam uwagi na nie, więc nie wiem nawet czy były, ale pewnie były.
Każdy z nas urodził się ateistą