Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Plastry antykoncepcyjne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#41 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 19:23

lepiej jest mowic o antykoncepcji z dzieckiem niz zeby kiedys jakis debil wmowil waszej corce ze pierwszy raz nie da sie zajsc w ciaze albo ze wystarczy poskakac po

#42 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 15 października 2008 - 15:38

Ja teraz stosuję plasterki evra i jestem ogólnie zadowolona, choć denerwuje mnie to, ze czasem się odklejają, brudzą się przy brzegach i nieestetycznie to wygląda. No ale ze względu na moją wątrobę tabletki odpadają, a że nie cierpię gumek to w sumie jedyne pewne zabezpieczenie ;-)

#43 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 15 października 2008 - 15:45

kjujiczek, no właśnie słyszałąm że to odklejanie jest bardzo uciążliwe, dlatego bierę normalne tabletki, ale jeśli masz problemy z wątrobą, to lepiej zostań przy tabletkach

<ookk>

#44 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 15 października 2008 - 15:49

No zostanę przy plasterkach ;-) , chyba że będę ciągle tyła, bo kurna nie dosyć że nie mogę schudnąć, to nawet nie mogę doprowadzić do tego, żeby waga stała w miejscu:/ no a plasterki mają ograniczenie co do wagi niestety.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#45 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 15 października 2008 - 18:06

kjujiczek, haha, na właśnie pomysiło mi się, zamiast plasterkach nappisałąm tabletkach, co za bezmozg ze mnie :-P

<ookk>

#46 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 października 2008 - 20:42

ja się wlaśnie zaczęłam zastanawiac nad tym czy kupowac plastry czy tabletki... boje sie że zapomne wziąśc tabletke a plaster przykleje i bede miała... tylko że one są cholernie drogie :-/

#47 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 15 października 2008 - 20:44

tylko że one są cholernie drogie :-/

sa drogie i nie zawsze estetycznie wygladaja, chyba ze nosisz pod ubraniem. Kurz sie czasem na kleju gromadzi. Poza tym wieksza skutecznosc maja tabletki.

A co za problem nastawic sobie budzik w telefonie,ktory bedzie przypominal o zabraniu tabletki? Albo miej je obok łożka, żeby zawsze na ich widok sobie o czymś przypomnieć...

#48 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 października 2008 - 20:44

krowka17, podobno te plasty i tak sie odklejaja, mimo ze mowia ze nie.. <bezradny></span>

#49 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 października 2008 - 20:45

Elodi, no właśnie wiem że nie ładnie wyglądają po paru dniach :-/ bo brudzą sie ... no i też mi się zdaje że tabletki są bardziej skuteczne...poza tym jak by ojciec u mnie zobaczył plaster to by mnie za "jaja" powiesił :D

#50 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 15 października 2008 - 21:05

Co do plastrów to wygląda to tak: nie odklejają mi się non-stop, najczęściej jak za dużo moczę się w wannie to słabiej trzymają się brzegi. Czasem też zachaczę o nie majtkami, szczególnie stringami. Ale stosuję je dwa lata i naprawdę nie jest tak źle. Teraz juz się przyzwyczaiłam, ze po prostu muszę uważać, ostrożniej ściągać majteczki i jest ok;)

Co do ceny to ja w aptece przy Tesco płacę 39 zł, więc porównywalnie do niektórych tabsów.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 października 2008 - 21:06

kjujiczek, heh no widzisz w plastrach bym musiala uwazac a ja nie lubie uwazac i rozbierac bądz ubierac sie 5 minut :P dlatego mi plastry nie beda sluzyc... kupie sobie tabletki :)

#52 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 15 października 2008 - 21:07

Ja mam Cilest za 19 w aptece ;) A trzeba pamiętać tak samo o tabsach, jak i o plastrach.

#53 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 października 2008 - 18:25

najczęściej jak za dużo moczę się w wannie to słabiej trzymają się brzeg

ja sie kiedyś zastanawiałam jak sie myć jak ma sie taki plaster i tu znalazłam odpowiedz. a ja myslałam ze nad tymi plastrami trzeba sie cacakać. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#54 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 16 października 2008 - 18:37

magdaaaaa, nie no spokojnie, od wody się zaraz nie odkleją, ale długie kąpiele niewskazane. No i absolutnie żadnych płynów czy soli do kąpieli, bo jest duże ryzyko, ze kiepsko się będzie trzymał.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:29

A ja teraz od @ przerzucam sie na plastry poniewaz nie chce mi sie codziennie pamietac i brac tych tabsow i truc sobie zoladek :P
Dołączona grafika

#56 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:33

JeniFFer, a drogie są te plastry?

#57 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:37

WweronikaA, mam przepisane plastry Evra i kosztuja 50 zł.
To o 10 zl drozej niz tabletki ktore ostatnio bralam.
Jednak wole plastry poniewac watroba ani zoladek na tym nie ciarpia.
Dołączona grafika

#58 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:41

JeniFFer, ahaa:) a to opakowanie 50 plastrów na ile wystarcza?

#59 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:47

WweronikaA, to nie 50 plastrow tylko kosztuja 50 zl! ;)
A plastow sa 3 sztuki w opakowaniu i starcza na 3 tyg i pozniej tydzien przerwy i dalej...tak jak w tabletkach tylko,ze nie trzeba przyklejac codziennie tylko co tydzien.
Dołączona grafika

#60 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 11:49

JeniFFer, sorki pomyliłam sie;)
Aha to już wiem wszystko ;)
Ja sie zastanawiam wlasnie nad tabletkami albo plastrami :roll:
Musze sie umowić na wizyte i poradzic lekarza