Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Plastry antykoncepcyjne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#1 maruska

maruska
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 19:37

a co myślicie o plastrach EVRA? jest dużo opini na ten temat. Ja biorę je od ponad roku i czuje sie genialnie a co najważniejsze nie muszę codziennie pamietać o zażywaniu tabletek. Raz w tygodniu przyklejam i "kamikadze-boski wiatr, nie ma przebacz" :mrgreen:
kobiety są jak przeklad: wierne nie są piękne, piękne nie są wierne....

#2 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 12 listopada 2007 - 21:48

a co myślicie o plastrach EVRA? jest dużo opini na ten temat. Ja biorę je od ponad roku i czuje sie genialnie a co najważniejsze nie muszę codziennie pamietać o zażywaniu tabletek. Raz w tygodniu przyklejam i "kamikadze-boski wiatr, nie ma przebacz" :mrgreen:

ja nie lubie plastrow... jakos nie moge sie do nich przekonać. Wydaje mi sie ze jak wystaja spod ubrania to to wyglada ordynarnie... jakies takie moje przekonanie. Pozatym wiem tez ze miejsce po plastrze i wokol niego brudzi sie strasznie. do kleju przykleja sie kurz itp... nie wyląda to ładnie. przyzwyczailam sie do tabletek i chyba przy tym zostane. ale wiadomo, ze metody anty sa bardzo indywidualne...

#3 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 12:49

Hej :)
od wczoraj uzywam plastrow- Evra. Na poczatku wydawalo mi sie, ze plastry to najlpeszy sposob, gineokolog mnie zapewnial, ze sie nie odklejaja itd. no i mnie przekonala.
Teraz nie wiem.. mam go juz od jednego dnia(wczoraj przyklejony) nie przeszkadza mi klej wokol niego, bo to jest normalne przy plastrach.. ale niepokoi mnie to, ze sie tak troche na brzegach jakby zwija i odkleja.. no bo wiadomo, ze skora sie marszcy.. i teraz moje pytanie do tych wszystkich Pan, ktore tego uzywaja, albo wiedza cos na temat tych plastrow.. czy jezeli tak mi sie robi (mimo tego, ze co chwile go doklejam) nie sa to duze odklejenia, takie minimalne ;] i tego nawet nie mozna nazwac odklejaniem sie, bo ogolnie plaster trzyma sie bardzo dobrze :) czy to wplywa na ich skutecznosc??
z gory dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam

#4 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 22:57

nikt nic nie wie o tych plastrach.. ?

#5 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 22:59

Moja koleżanka używa plastrów i też się wystraszyła jak zaczęły się brzegi odklejać,ale ginekolog zapewnił ją,że nie ma to wpływu na zabezpieczenie.Podobno często (jeśli nie u wszystkich kobiet) się tak podwijają ;)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#6 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 23:08

o fiuuu :roll: to dobrze, bo sie wystraszylam;) a nie chce uzywac dodatkowego zabezpieczenia ;] moim zdaniem przyjemniej bez prezerwatyw :PP

[ Dodano: 2008-02-18, 16:10 ]
czuje, ze dzialaja te plastry :PP bo mi sie ostatnio niedobrze zrobilo i wogole:P takie objawy..:D wiec chyba dzialaja :) a ogolnie to sie dobrzze trzymaja:D przynajmniej zaczerlyh :) troszke te brzeszki ale to bardzo malo ;) najbardziej denerwujace w tm wszystkim to ten klej ;P

#7 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 21:28

Przez rok brałam tableti Yasmin, nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Kiedys dla odmiany przykleiłam plaster Evra, mialam go przez 4 dni i myślalam że padne, tak mi serce kołatało od niego.... Teraz nie biore tabletek, nie stosujemy też prezerwatyw. Jesteśmy w stałym związku, staramy się "uważać" ale perspektywa ciąży nie jest dla nas bardzo przerażająca, gdyby tak było napewno brałabym tabletki, w tej chwili nie chcę się truć, hormony nawet w najmniejszej dawce nie są jednak obojętne dla organizmu....

#8 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 03 marca 2008 - 13:15

ja biore te plastry... ale klej mi sie tak zbiera na okolo i wogole...skutkow ubocznych nie ma oprocz tego, ze na poczatku cholernie mnie wysypalo na twarzy... no i tak sobie mysle, ze nastepny przykleje na posladku, bo jesli nie zmienie na tabeltki to jakos w lato chce sie opalac ;) poza tym chcialabym pojsc pare razy na solarium ;)
teraz mam do Was pytanie.. jezeli zmienilabym teraz na tabletki... (powiedzmy tym razem przy plastrach wysypalo mnie na twrazy bo zmiana hormonow w organizmie itd...) czy jesli zaczne brac tabeltki to znowu mnie tak wysypie?! bo jakos mi sie to nie usmiecha:/ prawie sie zalamalam;/ nie moglam normalnie sie na siebie patrzec :/ :evil:

[ Dodano: 2008-03-03, 13:16 ]
wiem, ze to glupie pytanie.. bo kazdy inaczej reaguje na rozne rzeczy.. no ale moze jak juz mam jakas tam ilosc horomonow bla, bla.. to moz emi nic nie wyskoczy?

#9 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 03 marca 2008 - 13:20

earlybright7224 generalnie to tabletki powinny pozytywnie wpływac na stan skóry i plastry chyba też,chociaż tego nie jestem pewna bo tam jest troche inaczej rozłożona ta dawka bo jest jeden na tydzień...jeżeli tak miało by byc przy zmianie na tebletki to pewnie tylko chwilowo,a jak sie tego obawiasz to poproś o recepte na Regulon bo te tabsy przepisują też dermatolodzy więc muszą byc dobre
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#10 SexyBack

SexyBack
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05 marca 2008 - 22:47

A ja mam plastry i jest zajebiscie. Troche mi sie tez ten klej zbiera naookolo niego ale nie jest tak zle. Przyklejam go dokladnie zawsze o tej samej porze juz od roku i jest wsio ok. Ale slyszalam ze mozna jakas zakrzepice miec, albo cos innego...Ale to nie kazdy,ale tak slyszalam... Hmm..No coz. Skutek uboczny. Ale lubie plasterki.Sa wygodne w noszeniu :lol: mam je zawsze na plecach u gory i ich nic nie widac spod koszulki ;-) jest ok.
"Nigdy nie odchodze od swojej koleiny" Leo da Vinci

#11 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 marca 2008 - 22:52

A jak obecnie z ceną plastrów?staniały trochę? ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#12 SexyBack

SexyBack
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05 marca 2008 - 22:58

No u mnie na Slasku mam jedna apteke i tam kosztuja 49.99 zl:P najtaniej. kiedys byla promocja i byly po 44 zl . ;-) w sumie drogo troche...tabletki tansze...ale plastry jakos fajniejsze
"Nigdy nie odchodze od swojej koleiny" Leo da Vinci

#13 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 06 marca 2008 - 08:58

taaa... tez mi sie plastry wydawaly lepszy i wogole... a cena i tak nie gra roli.. ale odkad dwa dni temu PODCZAS STOSUNKU mi sie odkleil to nie, ale SZCZERZE DZIEKUJE :evil: zostalo mi jeszcze 7 plastrow... :/ wyrzuce je chyba do smietnika... musze sie skontaktowac z moim lekarzem gineokologiem i spytac sie czy moge sie tak przerzucic z plastrow na tabeltki przy nastepnym okresie... bo juz nie moge z tymi lpastrami.. nie dosc ze ohydnie wyglada.. to jeszcze sie tak zaczal odkeljac :/ wlasnie jedyne miejsce gdzie sie dobrze trzymal to u gory na plechach, bo na dole to porazka..
ale co w wakacje? jak bede sie chciala opalac?? i bede musiala miec plaster na plecach... :/ ehh ... <bezradny></span>

#14 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 07 marca 2008 - 22:38

ale co w wakacje? jak bede sie chciala opalac?? i bede musiala miec plaster na plecach... :/

te plastry chyba nie są takie wielkie, żeby to drażniło i przeszkadzało? ale jeśli Cię tak denerwują, a nie masz problemów z pamięcią (przy łykaniu pigułek trzeba mieć b. dobrą pamięć, czasem nawet kilkukrotne przypomnienie w telefonie nie wystarcza ;-) ), to przejdź na pigułki i już :) po co masz się denerwować ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#15 earlybright7224

earlybright7224
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 08 marca 2008 - 11:33

tak sa niewielkie, ale jak sie bede opalala to zawsze bede miala pozostawiony jeden kawalek nieopalony... i wtedy to jest duze ;)
no wlasnie.. chyba tak zrobie ;) w srode mam sie skontaktowac z lekarzem i zobaczymy co powie ;)

#16 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 00:19

a ja mam taki dylemat....bo wiecie co..chcialabym nosic plastry anty.ale slyszalam ze po nich sie kobieta zle czuje itp...co wy o tym myslicie?

#17 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 00:25

krowka17, idź do ginekologa, dobierze Ci najlepszy dla Ciebie środek, pewnie pigułki, być może plaster...
Najważniejsze, żebyś poszła i się zabezpieczyła...żeby nie mieć niespodzianki w tak młodym wieku ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#18 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 00:28

no wiem wiem wlasnie;) ale wolalabym plastry bo jak zapomne wziasc pigulki to co...;/

#19 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 12:07

krowka17, ja biorę tabletki już długi czas i w ciągu tego czasu zdarzyło mi się może 3 razy zapomnieć ale na drugi dzień sobie przypomniałam i zastosowałam sie do instrukcji na ulotce (bo to zależy jaki bierzesz tabletki i która to tabletka z listka ) :-) jak boisz sie że zapomnisz to nastaw sobie alarm w telefonie który o danej godzinne ci przypomni... u mnie sprawdza sie to rewelacyjnie t :-) plastry sa niby fajne nie uszkadzają żołądka ale z tego co kiedyś czytałam to jest to koszt 60 - 70 zł za 3 plastry które starczają na miesiąc (jeden plaster to 7 dni) więc jak dla mnie za drogo :-) najlepiej skonsultuj sie z lekarzem i wspólnie ustalcie co będzie dla ciebie dobre :-) dobrze że chcesz podjąć decyzję o porządnym zabezpieczeniu bardzo dobrze o tobie to świadczy :-)

#20 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 12:09

wiesz koszta dla mnie nie maja znaczenia bo mama mi bedzie kupowala.ja sie poprostu zastanawiam nad tym powarznie bo kidys trzeba zaczac nie? :P tylko ze wolalabym plastry bo sa wygodniejsze.