Nasz zawód
Napisano 12 lipca 2011 - 21:42
Napisano 13 lipca 2011 - 08:33
Ja jestem z tych, którym ciężko w jednym miejscu zagrzać miejsce na dłużejMadź, sporo się tego nazbierało
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 13 lipca 2011 - 09:52
Ja jestem z tych, którym ciężko w jednym miejscu zagrzać miejsce na dłużejMadź, sporo się tego nazbierało
z jednej strony fajnie ale myślę, że nie na dłuższą metę , ja się cieszę że mam na stałe zatrudnienie, nie jest to moja wymarzona praca ale stała pensja o nic martwić się nie muszę, sama robię wypłaty ( księgową), 13tki są itp są plusy takiej pracy i musny tak samo u Ciebie
Napisano 13 lipca 2011 - 12:16
A powiedz, teraz jesteś etatową mamą, ale jak Zuza podrośnie masz zamiar pracować? Może rozwijać wykształcenie? Jakaś wizja?
A pracowałaś w tym fachu? Chyba ciekawa ale i bardzo odpowiedzialna praca prawda?Mój pierwszy zawód jaki zdobyła to Ratownik WOPR
A od siebie... no cóż doktorek z krwi i kości, po ginekologi rzucam się na chirurgię co by w pełni wykonywać swój fach
Nim jednak skończyłem medycynę robiłem różne rzeczy

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 13 lipca 2011 - 12:20
Do tej pory pracowałam w paru miejscach.
1. Opiekunka do dziecka- fajna sprawa, dawno to było już.
2. Telemarketerka- nie znosiłam tego, bo podobnie jak Madź, nie lubię wciskać ludziom kitu i być nachalna
3. Barmanka na 3 stanowiskach jednocześnie- stanie za barem, sprzątanie i gotowanie, robienie pizzy itp.
4. Tzw. szklankowa- czyli od sprzątania w ogródku piwnym
5. Asystentka pocztowa
A teraz szukam pracy :->
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 13 lipca 2011 - 12:27
No oczywiście, czekamy tylko aż się miejsce w żłobku zwolniA powiedz, teraz jesteś etatową mamą, ale jak Zuza podrośnie masz zamiar pracować?
Jestem w trakcie liceum, więc to jeszcze trochę potrwa, także mam czasMoże rozwijać wykształcenie? Jakaś wizja?
Ale jak już pisałam mam czas, żeby zdecydować co chcę robić - a jak znam samą siebie to jeszcze z 5 nowych pomysłów mi się przez głowę przewinie
A póki co (jak z tym żłobkiem wypali) chwycę się tego co mi najbardziej będzie odpowiadać
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 13 lipca 2011 - 12:47
Magisterkę robisz na tym kierunku?A więc mam licencjat z Turystyki i Rekreacji.
Powodzenia!A teraz szukam pracy :->
Fajna sprawa z tego co wiem to nie jest tak źle z pracą po tym kierunku... jeszcze bo staje się chyba coraz bardziej oblegany. Nooo to Madzia biologia i te rzeczy... będziesz miała anatomię w małym palcuMyślałam o jakimś studium masażu
Fajnie, zawsze to jednak jakaś aktywność no i pieniądzechwycę się tego co mi najbardziej będzie odpowiadać

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 13 lipca 2011 - 13:18
Niestety zależy gdzie, u nas trudno jest o pracę jako rehabilitant/masażysta. Koleżanka ma mgr i jakieś tam jeszcze dodatkowe kursy z tego i przez półtora roku nie może znaleźć pracy. Co najlepsze ukończyła szkołę z bardzo dobrymi wynikami.Fajna sprawa z tego co wiem to nie jest tak źle z pracą po tym kierunku...
Nie tylko męskie ciałka byś masowała, ale również kobiece i oczywiście często ciałka osób starszych.ale połówkowi nie widzi się, żebym masowała cudze męskie ciała
Ja to nie mam czym się pochwalić, bo od 5 lat pracuje w jednym miejscu, czyli u rodziców w sklepie. Na pewno mam opanowaną gadkę z żulami i denerwującymi klientami
Napisano 13 lipca 2011 - 13:25
Ja o tym wiem, on wybrał to co dla niego wygodneNie tylko męskie ciałka byś masowała, ale również kobiece i oczywiście często ciałka osób starszych.
Ale jak mówiłam to tylko jeden z moich pomysłów na życie.. a ono zresztą i tak wszystko zweryfikuje
No z biologią to bym się musiała przeprosić gdybym się zdecydowałaNooo to Madzia biologia i te rzeczy...
Napisano 13 lipca 2011 - 13:37
ciekawe, a teraz pracujesz ?Mój pierwszy zawód jaki zdobyła to Ratownik WOPR, następnie skończyłam studia na kierunku Turystyka i Rekreacja.
Tak tak pracuje, właśnie jako ratownik na basenie. Ale szukam czegoś innego.
Napisano 20 sierpnia 2011 - 19:20
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 20 sierpnia 2011 - 20:02
W dużej mierze to zależy chyba od miasta. U mnie na przykład cały czas powstają nowe ośrodki, hotele, czy sanatoria i z tego, co słyszę od znajomych o pracę w charakterze masażysty naprawdę jest łatwo. Moja koleżanka skończyła w tym roku fizjoterapię, dodatkowo zrobiła kurs masażu i stałą pracę dostała niemal od razu. Ale nie orientuję się, jak jest w innych miastach.co do zawodu masażysty, to nie zgodzę się z tymi, którzy mówią, że łatwo w tym zawodzie o pracę.
Napisano 20 sierpnia 2011 - 20:44
Dokładnie. Z tego co się orientuję to u nas brakuje tego typu specjalistów, moja mama miała przeróżne zabiegi związane z masażami i wszędzie były kolejki, u nas są bodajże tylko 2 czy 3 miejsca gdzie można się umówićW dużej mierze to zależy chyba od miasta.co do zawodu masażysty, to nie zgodzę się z tymi, którzy mówią, że łatwo w tym zawodzie o pracę.
Ale czekają mnie jeszcze dwa lata liceum nim je skończę i zdecyduję co dalej
Miałam z tym styczność i mi się zajęcia podobały, ale baba jestem to mogę jeszcze 3 razy zdanie zmienić :->
Napisano 23 sierpnia 2011 - 13:32
ciekawe, a teraz pracujesz ?Mój pierwszy zawód jaki zdobyła to Ratownik WOPR, następnie skończyłam studia na kierunku Turystyka i Rekreacja.
Tak tak pracuje, właśnie jako ratownik na basenie. Ale szukam czegoś innego.
Fajnie ci, że masz zawód użytkowy.... Mozesz wyjechac za granice i tam pracowac. Ja jestm humanistką z wyksztalcenia i ciezko w mnie z jakolwiek robota....
Napisano 24 października 2013 - 18:51
Odświeżę temacik.
Ja jestem osobą, która ma raczej przemyślaną karierę zawodową.
Skończyłam technikum ekonomiczne, licencjat z ekonomii a teraz jestem na ostatnim roku magistra z ekonomii. Pracowałam kilka lat jako głównie księgowa. Także... moja kariera jest lekko nudna, ale czasem sobie dorabiam na boku z fotografii. ![]()
Napisano 24 października 2013 - 19:06
@BrązoweOczy nudna nie nudna, kariera z przyszłością- praca w tym zawodzie zawsze będzie ![]()
ale czasem sobie dorabiam na boku z fotografii
Sesje okolicznościowe czy bardziej jakiś reportaż?
Napisano 24 października 2013 - 19:10
Ja póki co to jestem tylko po liceum... i to bez jakiś konkretnych kierunków.
Tera studia pedagogika, ze specjalizacją we wczesnoszkolnej i przedszkolnej. A jak będzie z pracą w tym zawodzie to się okaże.
Ja to generalnie nigdy nie miałam jakiegoś konkretnego planu na siebie - i to zawsze było najgorsze. Niestety
![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 24 października 2013 - 19:13
Sesje okolicznościowe czy bardziej jakiś reportaż?
Raczej okolicznościowe z małą dozą reportażu.
Moim konikiem są portrety.