Jednak są w bledzie ...
Czy znasz swoj rozmiar? Oblicz go ...
Ja noszę rozmiar
65F ... do niedawna myslalam, ze mam standart, czyli 75B czasami C .. a tu taka nispodzianka
Zaczelam kupowac wlasnie te rozmiary, ten rozmiar, ktory wyszedl mi z brafittera, i jestem mega zadowolona, nie mam bulek podpachowych, nie wylewa mi sie z stanika biust jak sie schylam, czy nie podwiewa mi obwod pod kark.. obwod jestbardzo wazny, wbrew pozorom basze piersi nie trzymają sie na ramiączkach ale wlasnie na obwodzie...
Oto kilka zdjec z portalu o dobrym dobieraniu biustu (nie wkleje linkow, jesli ktoras chce to podam na prv)
Warto poczytac, i nie katowac swich piersi.

zrodlo balkonetka.
rozmiary sa wymiarami firm brytyjskich,ktore troszke roznia sie od firm polskich, jednak nawet firmy polskie robią biustonosze , ktore pasuja na polskie biusty, szkoda ze Polki o tym nie wiedzą i ciasnna przewaznie swoje biusty w rozmiarach 75B,C,D ....
Nalezy zauwazyc, ze rozmiar 65f np. znacznie rozni sie od rozmiaru 85f...
Im wiekszy pod biustem, tym wieksza miska, wybieracac rozmiar majac np 80cm pod biustem a 100cm w biuscie nalezy wziac polski rozmiar 80E, a brytyjski 80D
Tabelke brytyjskich rozmiarow mozna znalezc w internecie, tabelke polskich przy kazdym producencie bielizny
Zapraszam do wymiany zdan, i do kupna dobrze dobranego biustonosza, bo literka nie swiadczy o wielkosci biustu
Link do bra fittera dalam , bo inaczej nie obliczycie
Link usuniety. Wszystko co o czym powinno sie wiedziec zostalo juz tu zawarte.