Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasza cera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#41 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 11:08

przy kosmetykach z innych firm nie jest taki drogi tonik i zel kosztujr ok. 18zł a krem jakieś 23zł :-D
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika

#42 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 11:10

no to w sumie nie aż taka wygórowana cena... myślałam że droższe ;-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#43 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 11:11

ja też tak myślałam na początku ale nie jest tak źle w porównaniu z vichy który mi wogule nie pomógł
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika

#44 Dominika_

Dominika_
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23 maja 2008 - 17:42

A ja niestety mam cerę tradzikową i w związku z tym ciągłe problemy. Ostatnio jest trochę lepiej odkąd uzywam kremu do cery tradzikowej dermedic i smaruję twarz regularnie na noc kremem Acne Derm. Kupiłam go przypadkiem w aptece za nie duże pieniadze (około 20 złotych), a okazał się całkiem skuteczny. Mam nadzieję, że to będzie mój złoty środek, bo dosyć już mam tych pryszczy :-(

#45 gosiaczek-81

gosiaczek-81
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 25 maja 2008 - 20:01

ja mam cere mieszana , błyszczy sie strasznie od czasu do czasu wągry mi sie pojawiają co mnie bardzo denerwuje pryszczaki też sie pojawiaja ostre nasilenie- Okres ale ogólnie jest dobrze chciałabym miec lepsza cere no ale ciesze sie z tego co mam bo widziałam gorsze przypadki- cała buzia w pryszczach.

#46 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 10:54

no ja nie wiem jaka mam cerę, ale widzę że z wiekiem mi się zmienia i to co mi kiedyś odpowiadało teraz odpada, pojawiały mi się zmarszczki na czole i cerę mam nierówną ale nie wiem co na to poradzić

#47 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 11:00

ale nie wiem co na to poradzić

jest na to sposób...preparaty witaminkowe + odpowiednie kremy, maseczki :-)

#48 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 11:01

Ja mam mieszana. Nos. czolo i broda to godznie od mycia sa tluste a policzki suche jak diabli. Jak uzywam kosmetykow do cery tlustej albo nawet mieszanej to na policzkach i czesto tez na czole az mi sie skora luszczcy :(
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#49 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 10:03

Ja mam cerę tłustą, chociaż na czole mam straszliwe zmarszczki (od myślenia? :P )
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#50 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 10:30

chociaż na czole mam straszliwe zmarszczki (od myślenia? :P )

nie martw się, ja mam od kilku lat :-P ale chyba od niemyślenia :lol: Żart

A ja mam cere mieszaną, raczej w szczególnosci wrażliwą i suchą.
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#51 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 10:35

ja tez mam mieszana cerę
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#52 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 16:54

na czole mam straszliwe zmarszczki (od myślenia? :-P )

raczej od mimiki twarzy...podnoszenia brwi do góry ;-)

#53 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 09 czerwca 2008 - 09:21

tiaaa
może najlepiej było by iść do dermatologa, tylko jak tu się wyrwać z pracy :-?
czasami w supermarketach w weekendy są porady wizażystek, chociaż dermatolog byłby lepszy,
to wcale nie łatwe dobrać sobie dobre kosmetyki, bo mi często zakupiony krem w ogóle nie pasuje, ma nawilżać a skóra jest po nim przesuszona :shock: no i coś na te zmarszczki by sie przydało

#54 zorza

zorza
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 23:35

Mam cerę mieszaną, ale ostatnio sporo naczynek mi przy nosie wyszło. W zeszłym tygodniu koleżanka mnie namówiła na wizytę w instytucie Eris i tam dowiedziałam się od kosmetyczki, że mam cerę płytko unaczynioną. Teraz się martwię, że z czasem może mi się to pogorszyć. Przed okresem wyskakują mi czasami niespodzianki na czole, czy brodzie, ale znalazłam na to sposób, maseczkę Laroset. Wysusza, leczy, oczyszcza-bomba.

#55 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 12 czerwca 2008 - 10:56

maseczkę Laroset

gdzie tą maseczke można kupić? w drogerii, w aptece? nie słyszałam nigdy o niej :roll:

#56 brooke

brooke
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 12 czerwca 2008 - 12:23

Ja mam chyba mieszaną, tzn nie jest zupełnie gładka, czesto (zwłaszcza przed okresem) pojawiają mi się wypryski. Uzywam takiego kremu SORAYA ktory niby ma właściwości antybakteryjne i pomaga w "leczeniu" blizn po tych wypryskach, ale ja mam kilka takich rozowyh sladow na policzku i nie widze wiekszego efektu... Ale co moge polecic na taka cere jak moja to cynk, ja biore jedna tabletke dziennie od chyba 2 lat i naprawde widze roznice, cera mniej sie przetluszcza, rzadziej pojawiaja sę wypryski, i poza tym bardzo dobrze działa na włosy i paznokcie-wzmacnia.
"E.E. Cummings once wrote; 'To be nobody-but-yourself - in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else - means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.'"

#57 kiti

kiti
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 13 czerwca 2008 - 18:16

ja mam niestety mieszaną a do tego naczynkową - utrapienie. a do tego przy takiej cerze skłonności do uczuleń ale mam taki krem z REKLAMA do cery naczynkowej ale dla alergików i powiem że jestem zadowolona. tylko nie można używać go jak jest duże słońce bo jest z retinolem.

#58 kasianr123

kasianr123
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 13 czerwca 2008 - 22:40

Opisujcie swoje przypadku i...jak sobie z tym radzicie:)!! A nie tam!!
JA- cera mieszana, wrazliwa- na czole tlusta, zaskórnikowa wrecz:P nos- niewiele, ale jednak- wągierki. Policznki- slicznie czerwone, idealnie nawilzone chyba same w sobie, ale....za dobrze ukrwione:P( cera naczynkowa). Broda- tragedia. Do tego często drapię:(( I chyba to największy problem, bo przenosze zarazki i robie sobie blizny:(((
Co mi pomaga? Dieta- zdrowe odzywianie( nie bede sie rozwodzic) i niejedzenie kolacji. Dodatkowo kremy odzywcze i maseczki- na noc!! W dzien -?? Niestety nie poradzilam sobie z moją cerą w ciągu dnia- studia/praca. CZęsto czuję, ze moja cera jest nieświeża i tlusta:(((

#59 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 16 czerwca 2008 - 12:56

na kilku serwisach znalazłam info o akcji dni zdrowej skóry, to jakieś bezpłatne badania skóry robione przez dermatologów, słyszałyście coś o tej akcji? jeśli ktoś był niech napisze czy warto się wybrać, ;-)

#60 madameTehran

madameTehran
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:06

z niedoskonałosciami. biore antybiotyki i lakarstwa zapisane od dermatologa i to bardzo pomogło. tylko sie boje ze jak przestane je brac to to wszystko wróci. a moze ktos tez miał taki problem. czy po odstawieniu antybiotyków tradzik wraca?