cerazette
Napisano 23 września 2011 - 12:25
Najbardziej obawiam sie tych skutkow ubocznych, skok wagi, pogorszenie cery, brak @ bo o tym czytalam, no i dlugiego krwawienia po rozpoczeciu stosowania.
Napisano 30 sierpnia 2012 - 14:41
bo zostały mi przepisane . Tyle ze jak czytam iz 90 % kobiet ma krwawienia to nie jestem pewna czy je brać ...
Napisano 11 marca 2014 - 09:37
@Sajuri Brałaś te tabletki?
Ja już jestem w połowie 3 opakowania.
I mam takie pytanie, bo troche sie zaczynam denerwować .
Po 4 tygodniach od urodzenia dziecka zaczełam współżyć, i to był stosunek przerywany.
po 6 tygodniach poszlam do lekarza, i po badaniu dostalam recepte na to cerazette. Gin powiedziała, że 7 dni trzeba brać i potem można normalnie współżyć- już bezpiecznie.
Tylko zaczelam brac te tabletki i ok tygodnia od brania , dostalam krwawienia , które trwało ok 10 dni i myslalam, ze to okres po prostu, jak krwawienie ustało zaczelam sie z kochac normalnie do konca.
w nastepnym miesiacu krwawienie się nie pojawiło , teraz pewnie tez sie nie pojawi. Tabletki biore cały czas, nie pominełam żadnej .
W ulotce pisze, ze okresu moze nie byc w ogole przy przyjmowaniu tych tabletek. Na forach internetowych też czytałam , że branie tych tabletek wiąże się z brakiem okresu, lub wręcz przeciwnie ciągłym krwawieniem.
Tylko mi teraz chodzą takie myśli, że moze to byl okres, a potem tabletki nie zadziałały jednak i dlatego nie mam tego okresu bo
?
Czy to raczej niemożliwe skoro brałam i biore cały czas? mogly nie zadziałać?
Pytam bo nigdy wczesniej nie bralam tabletek anty.
Użytkownik Melodia19 edytował ten post 11 marca 2014 - 09:46
Napisano 11 marca 2014 - 13:44
Czy to raczej niemożliwe skoro brałam i biore cały czas? mogly nie zadziałać?
Teoretcznie mogly ![]()
Ja bralam tabl. anty ale nie te. Okres mialam podczas przerw. Bylo w miare normalnie.
@Melodia19 a test juz jakis robilas? Ja bym zrobila.
Użytkownik nikus edytował ten post 11 marca 2014 - 13:45
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 11 marca 2014 - 15:41
Największą wadą jest to, że lek ten ze względu na małą ingerencję w kobiece hormony, nie zawsze może okazać się skuteczny, ponieważ nie potrafi zatrzymać każdej owulacji w każdym cyklu.
źródło: parenting.pl
ile jest tabletek dla matek karmiących? bo ja zawsze myślałam, że tylko jedne są, ale wydaje mi się, że jak karmiłam to moje inaczej się nazywały
ale to było dawno, mogę się mylić ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych