Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasza cera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#81 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:31

indonezjaa, moim zdaniem najlepiej jak byś się wybrała do dermatologa.
Myślę,żeby Ci mógł więcej pomóc niż kosmetyczka.

#82 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:34

Madziuś, myślisz? moze faktycznie, bo juz nie wiem, co z nia robic.
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#83 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:37

Madziuś, myślisz? moze faktycznie, bo juz nie wiem, co z nia robic.

Tak :-)
Chodz zrobisz co uważasz za lepsze.
Ja bym poszła do dermatologa bo on bardziej się zna na chorobach skórnych,i wogóle.

#84 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 06:43

Na pewno dermatolog więcej zdziała, bo bardziej zna się na procesach zachodzących w skórze i w ogóle jest lepszym specjalistą niż kosmetyczka... Myślę, że jeśli są problemy ze skóra to nic nie szkodzi skonsultowac się z lekarzem... ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#85 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 maja 2009 - 13:07

Ja zawsze miałam problem z cerą. No może nie zawsze, ale od okresu dojrzewania ciągnie się to już jakiś czas (kurczę, sama nawet nie wiedziałam, że to już tak dawno było) stosowałam różne kremy/maseczki/żele czasem pomagały, czasem mniej. Kupowałam też suplementy ze skrzypem, od jakiegoś czasu biorę Face Okey i widzę poprawę - nie patrzę rano w lustro z przerażeniem ;) Ale jeszcze nie jest to skóra gładka jak pupa niemowlaka ;) (taka pewnie nigdy nie będzie) liczę na to, że trochę się poprawi jeszcze.
Ale mam do was pytanie z innej beczki - chciałam wypróbować jakiś żel punktowy, czy coś w tym rodzaju, możecie coś polecić?

#86 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 12 maja 2009 - 13:11

ja używałam z avonu clearskin , całkiem niezły był:P a powiem Ci że też mam problem tego typu z cerą i puściło mnie dopiero jak codziennie myję dziuba żelem do mycia (Garnier czysta skóram albo pure zone l'oreala) i używam kremu na dzień i na noc z oriflamu - optimal balance - taki zielony i od tego momentu jak to stosuję nawet zaskórniaki rzadko się pojawiają :lol:
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#87 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 maja 2009 - 13:31

Ten z Garniera miałam, całkiem fajny :) Ale pure zone jakoś wysuszał mi skórę, takie miałam wrażenie.

#88 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 12 maja 2009 - 15:27

Ja mam cerę mieszaną, ze skłonnością do wyprysków, choć odkąd biorę hormony, wyskakują mi duużo rzadziej. No i mam problem z naczynkami, więc zawsze jak mam kupić jakiś kosmetyk, to nigdy nie wiem czy mam dobierać do cery naczynkowej czy mieszanej. Mało w ogóle wiem na ten temat :/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#89 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 maja 2009 - 16:43

Mi też hormony bardzo pomogły. Inaczej, nie pomogły, ale zahamowały. Kiedy przestałam łykać pigułki problem z cerą wrócił, nawet ze zdwojoną siłą :/ Także, to nie jest wyjście.

[ Dodano: 2009-05-18, 18:05 ]
Dziewczyny, kupiłam ten żel punktowy, zdecydowałam się na CLEAN&CLEAR. Używała go któraś z Was może? :)

[ Dodano: 2009-05-19, 19:25 ]

Cere mam idealną , zadnych syfów .

Moje marzenie :)

#90 awionetka

awionetka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 maja 2009 - 22:38

Ja też mam problemy z cerą, chyba od zawsze. Zupełnie nie mogę sobie z nią poradzić. Planuję zmienić dietę, może to coś da? Słyszałyście coś na ten temat?. Do tego kupię też jakieś tabletki, bo do tej pory brałam tylko sam skrzyp.
Ihmo - żel punktowy polecam z vichy, ja jestem zadowolona.

#91 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 21 maja 2009 - 22:49

awionetka, podobno najgorsza jest czekolada jeśli chodzi o wypryski no i jeśli dużo tłustego się je... ale u siebie nie zauważyłam jakijś takiej zależności... bardziej to zależy u mnie od tym czego do dziubka używam ;-)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#92 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 21 maja 2009 - 22:55

Ja też mam problemy z cerą, chyba od zawsze. Zupełnie nie mogę sobie z nią poradzić. Planuję zmienić dietę, może to coś da? Słyszałyście coś na ten temat?. Do tego kupię też jakieś tabletki, bo do tej pory brałam tylko sam skrzyp.
Ihmo - żel punktowy polecam z vichy, ja jestem zadowolona.

Taa, ale taki z Vichy to też kosztuje majątek :/ poza tym, ja już kupiłam :)
Co do tabletek, ja biorę i jestem zadowolona, ale nie oszukujmy się, wiadomo, że nie będzie zaraz idealnie. Tylko to jest, że z tabletkami jest różnie, na niektórych działają takie na innych działają inne - więc pozostaje próbować do skutku, albo może wybrać się do dermatologa :)
A z dietą też słyszałam, że trzeba nie jeść tłusto i ograniczyć słodycze.

#93 awionetka

awionetka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 22 maja 2009 - 10:53

No tani nie jest, ale naprawdę wart swojej ceny. Myslę, że nie jest jeszcze tak źle, żeby iść z tym do dermatologa, ale zwyczajnie nie wyglądam dobrze, dlatego chcę to zmienić. A jakie ty brałaś tabletki? Ja pomyślałam o diecie, dlatego, że nie lubię łykać leków, boję się, że mi zaszkodzą. Dietę chcę wprowadzić od poniedziałku.

#94 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 24 maja 2009 - 20:14

awionetka :roll:
wystarczy trochę prześledzić wątek, wcześniej pisałam, że biorę Face Okey, ale brałam też inne, np. capivit hydro control, był całkiem ok, w ogóle to średnio lubię się powtarzać ;) Poza tym, wiesz jak to jest - mi pomagają te tabletki, Tobie mogę pomóc zupełnie inne.

#95 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 27 maja 2009 - 18:58

A ja gdzieś wyczytałam, że na problemy z cerą dobry jest... deszcz :roll: Podobno w krajach, gdzie deszcz pojawia się często, kobiety nie mają tego typu problemów (np Angielki), tylko jakoś mnie nie pociąga wizja spacerowania po deszczu. ;)

#96 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 maja 2009 - 19:05

A ja gdzieś wyczytałam, że na problemy z cerą dobry jest... deszcz :roll: Podobno w krajach, gdzie deszcz pojawia się często, kobiety nie mają tego typu problemów (np Angielki), tylko jakoś mnie nie pociąga wizja spacerowania po deszczu. ;)

Prawda, prawda, dlatego właśnie mieszkam w Anglii :mrgreen: Też gdzieś właśnie słyszałam(poza tym, że od mamy), że angielki mają tak ładne cery ze względu na klimat, który tu panuje. A klimat, który tu panuje jest znakomity. Ale to dlatego że przez ten deszcz wszystko jest dobrze nawilżone ? Sądząc po roślinności, na pewno, nie wiem dokładnie jak jest z cerą. Ale może to rzeczywiście podobnie działa ?

#97 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 27 maja 2009 - 20:01

No szczerze mówiąc mnie to trochę zdziwiło, bo do tej pory na cerę zalecało się kosmetyki, suplementy diety, ale nie spacery po deszczu. Ale co z tego, że będę miała ładną cerę, skoro się przeziębię?:)

#98 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 maja 2009 - 20:30

Nie no bez przesady, dlaczego miałabyś się zaraz przeziębić ? :-) Ja żyjąc w tym klimacie tylko RAZ byłam chora.
Słyszałam też, że żyjąc w takim klimacie na starość z korzonkami coś się dzieje.

No szczerze mówiąc mnie to trochę zdziwiło, bo do tej pory na cerę zalecało się kosmetyki, suplementy diety, ale nie spacery po deszczu.

Tak oczywiście, to ważne składniki. Ale klimat na pewno ma jakiś wpływ na cerę, więc mi się wydaje, że nie do końca chodzi tu dosłownie o spacery w deszcz, tylko raczej o to, że w takich krajach jest duża wilgotność, co powoduje nawilżenie :?: :idea: Nie wiem. Roślinkom to służy, więc cerze w jakimś stopniu też.

#99 awionetka

awionetka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27 maja 2009 - 20:45

oj ihmo ;) przyznaję się bez bicia, ale nie zauważyłam, mimo tego, że śledziłam wątek. teraz już wiem wszystko, dzięki :) i wiem też, że to co działa na Ciebie, na mnie nie musi w ten sam sposób, ale wypróbuję, zaszkodzić nie powinno. Co do deszczu, to ostatnie na co mam ochotę, to spacer w deszczu ;/

#100 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 27 maja 2009 - 21:23

Na pewno chodzi o klimat, ten spacer w deszczu to była przenośnia ;) Ale z drugiej strony w czasie takiego letniego deszczyku całkiem przyjemnie się spaceruje :)