Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasza cera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#61 kiti

kiti
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 20:06

A możesz powiedzieć coś więcej na temat tych dni otwartych. Bo ja poza naczynkami kruchymi jak szkło (ale radze sobie z nimi) mam jeszcze wiele innych problemów z cerą :(
A nie wiem czy mogę stosować jakoś wymiennie te kremy bo, kremu na naczynka erisu nie urzywam latem i późną wiosną więc może coś w miedzy czasie innego pourzywać?

#62 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:33

znalazłam stronę na której są opisane gdzie i kiedy są te dni zdrowej skóry tylko mi zaraz wyłączą linka <bezradny></span>
wpisz sobie w googlach dni zdrowej skóry to ci wyskoczy
u mnie są na początku lipca i zamierzam się wybrać bo badają skórę jakimiś nowoczesnymi aparatami i dają próbki kremów dobranych do cery i to wszystko za darmo
warto spróbować przy okazji wybiorę się na zakupy :-D

#63 kiti

kiti
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 18:23

Ja wiem że w REKLAMA też można pójść na taką lekarską konsultacje.

#64 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 10:25

byłam na tych dniach zdrowej skóry w sobotę, super było, co prawda musiałam trochę postać w kolejce, bo nie tylko ja byłam chętna, ale warto było, pani dermatolog zbadała mi skórę jakimiś kosmicznymi aparatami i oczywiście mam skórę tłustą a nie suchą tylko że mocno odwodnioną i stąd kłopot z dobieraniem kosmetyków, dostałam kilka zaleceń jak pielęgnować twarz i próbki fajnych kremów, jak skończę próbki to sobie kupię cały krem, bo po kilku dniach używania jestem mile zaskoczona efektami :mrgreen:

#65 justa^25

justa^25
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 19:15

Mhmm... ja osobiście mam skórę normalną z tzw. strefą T, oczywiście miałam też zaskórniki. Czasami są organizowane darmowe badania skóry, jakiś firm kosmetycznych i ja właśnie z takiej porady skorzystałam. Pani zaproponowała mi kosmetyki La Roche-Posay i to był strzał w dziesiątkę. Fakt, ze nie są tanie, ale dobre.Skóra sie nie błyszczy, rzadko robią jakieś krostki, zaskórników tez mniej. byłam wcześniej u kosmetyczki, wyciskała, oczyszczała-twarz czerwona fuj. Znacie te kosmetyki?może któraś z was je stosowała, stosuje?ciekawa jestem opinii innych...

#66 Rodzynka

Rodzynka
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 16:22

Ja mam cerę raczej przesuszoną dlatego do twarzy używam raczej delikatnych kosmetyków nie za bardzo tłustych :->
Dołączona grafika

#67 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 00:49

a ja to wsumie zalezy...czasami mam gladka a czasami sucha...czasami tlusta...to zalezy od pory dnia itp ale tez mam narazie 17 lat... wiek dojrzewania :P uzywam kremow nawilzajacych....

#68 Aga__23!

Aga__23!
  • Użytkownik
  • 171 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 11:51

ja mam raczej sucha skore, chociaz czasem sa takie przypadki ze jest strasznie tlusta :-| do nawilzenia uzywam kremu Nivea Visage Aqua Beauty, jest naprawde dobry swietnie nawilza, ale skora wcale sie po nim nie blyszczy, jest gladka i mila w dotyku. Polecam :-) :-)

#69 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 17:13

ja mam raczej sucha skore, chociaz czasem sa takie przypadki ze jest strasznie tlusta

znam ten bół :evil: moja skóra jest sucha,często napieta,a niekiedy za to swieci się jakby była tłusta.

Podobno to dlatego,że skóra sucha naturalnie sie natłuszcza i wydziela tzw.sebum dlatego lepiej nawet skórę z pozoru tłustą (świeci się) nawilzać kremami nawilżającymi,nie matującymi.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#70 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 19:29

Ja mam cere normalna:) w zasadzie nie mam żadnych z nią problemów większych :) no i nie narzekam, bo iedoskonalości na nich równiez nie mam z tego względu nie musze się męczyć pudrami itp:)

Tyle że w zimie moja cera źle znosi admosfere:) zaczyna się delikatnie łuszczyć pod wpływem słuchego powietrza w pomieszczeniach ogrzewanych centralnym ogrzewaniem...a na dworze znów wysłuszający wiatr;/ no i wtedy właściwie tylko wymaga intensywniejszej opieki i kołderki w postaci kremu :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#71 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 16:09

Ja do końca nie wiem jaką mam cerę ,mam rozszerzone naczynka , trochę krostek i przesuszoną skórę w niektórych partiach skóry . <bezradny></span>
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#72 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 22 marca 2009 - 17:06

Ja mam cerę normalną i nigdy nie miałam z nią problemu.
Jednak od pewnego czasu strasznie mi się łuszczy skóra na czole i w okolicach skroni.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić <bezradny></span>
Jestem w Peru...

#73 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 marca 2009 - 19:29

Jednak od pewnego czasu strasznie mi się łuszczy skóra na czole i w okolicach skroni.

Mam to samo i podejrzewam,że u mnie przyczyną tego jest woda w akademiku.
Najlepsze efekty daje garnier czerwony-wklepuje bardzo dużą ilość i jest dobrze do następnego umycia włosów. Koleżanka polecała mi Flosik. Krem dla dzieci,ale tłusty i podobno skuteczny na suchą cerę. Sama jeszcze nie próbowałam ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#74 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 22 marca 2009 - 19:38

a ja mieszaną,ale juz tak sie nie swieci pomógł krem bielendy taki niby nic a dobry jest! :mrgreen:
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#75 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 22 marca 2009 - 22:05

Najlepsze efekty daje garnier czerwony-wklepuje bardzo dużą ilość i jest dobrze

Hmmm mam go, więc wypróbuję.
Dzięki. Mam nadzieję, że pomoże.
Ja ostatnio używałam mleczka koziego, ale to chyba nie od tego <hmm></span>
Jestem w Peru...

#76 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 22 marca 2009 - 22:10

Ja mam skórę tragicznie suchą :) Nawet podkładu nie mogę nałożyć bez wcześniejszego peelingu (z drugiej strony jednak wiem, że peelingu nie można robić codziennie). Dlatego rzadko się maluję.
Stosuję rano krem z Avonu Hydra Radiance na dzień, twarz myję żelem przeciw wypryskom Clearskin też z Avonu, a na noc nakładam krem Hydra Radiance nocny + kilka godzin później serum Hydra Radiance. Problem u mnie z systematycznością w stosowaniu tych wszystkich specyfików, więc cera jest jaka jest: raz lepsza, raz gorsza xD

#77 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 16:30

Sprawdziłam jaką mam cerę i mi wyszło,że mieszaną.
Nigdy nie miałam jako takich problemów z swoją cerą,tylko teraz troszkę mi wyskoczył trądzik na czole,ale po za tym to wszystko ok z moją cerą.

#78 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:26

Cere mam mieszaną . Wstyd przyznac, ale nie stosuje zadnych peelingów, maseczek i innych :P
Cere mam idealną , zadnych syfów .

#79 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 19:28

Cere mam idealną , zadnych syfów .

To nic tylko pozazdrościc ;-)
Ja kiedyś miałam cerę idealną,żadnego trądziku ani nic.
A teraz ech..

#80 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:28

mnie sie cera skopała po solarium, no nie mogę dojść do ładu z nią :-/ musze wybrać się do kosmetyczki, bo nie umiem o nia porządnie zadbać. Stosuję peelingi, kremy, maseczki, ale cholera wie, czy właściwe :oops: