Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komedie romantyczne <3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#61 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 12:22

Uwielbiam komedie romantyczne:) wiele z nich juz tu zostalo wymienionych, wiec nie bede sie powtarzac. Na mnie ostatnio najbardziej zrobily wrazenie "Listy do M". Szkoda, ze tak malo robia polskich komedii romantycznych. Na palcach jednej dloni mozna wymienic tytuly:(

Oj tak, mnie też nie wiele zachwyca naszych komediowych produkcji: Listy... były fajne; Dlaczego nie.
Zresztą dawno nie oglądałam żadnej komedii romantycznej, moze czas sie wybrać na coś po nowym roku, muszę przejżeć co się zapowiada, gdzieś mignął mi film z Cz. Mozilem - z tego co wiem on jeszcze na dużym ekranie nie pojawiał się... muszę sprawdzić tytuł tego filmu ;-)

#62 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 22:41

Z Czeslawem Mozilem? nie slyszalam...

#63 pik-pok

pik-pok
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 31 grudnia 2013 - 12:46

Chodzi chyba o "Facet (nie)potrzebny od zaraz". Gdzieś widziałam jakiegoś newsa o tym filmie. :-) Podoba mi się obsada, więc pewnie się wybiorę. 

A poza tym, uwielbiam "To właśnie miłość" oraz "Pretty Woman". :-D

Użytkownik pik-pok edytował ten post 31 grudnia 2013 - 12:46

#64 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 31 grudnia 2013 - 13:42

Maciąg w łóżku z Mozilem - widziałam gdzieś w interii czy onecie ;) Lubię ich oboje, bedzie zwiastun zobaczymy czy coś godnego uwagi ;) 

Ja niedawno oglądałam "Uwolnione uczucia" - da sie obejrzeć, ale słabe dość... 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#65 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 15:17

Wprawdzie to nie romantyczna komedia, ale zawsze komedia "Seksmisja" - gdyby nie Jerzy Stuhr ten film nie byłby w sumie tyle wart co z Jego udziałem. Ale oglądałam "Pokojówka na Manhattanie" - dobra romantyczna komedia i w doskonałej obsadzie.Dobra także jest komedia "Wimbledon" - oglądałam, ale bardziej podobała mi się "Pokojówka...." Zresztą można by tak wymieniać w nieskończoność- troszkę tego jest. :-)

#66 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 00:45

Maciąg w łóżku z Mozilem - widziałam gdzieś w interii czy onecie :-) Lubię ich oboje, bedzie zwiastun zobaczymy czy coś godnego uwagi :-)

Ja niedawno oglądałam "Uwolnione uczucia" - da sie obejrzeć, ale słabe dość... 

Znalazłam.  ...... I jak piszą, nie tylko Mozil, ale i Żebrowski, Małaszyński, Stuhr!... Może wybiorę się na walentynki, skoro coś nie coś ma być o miłości?

''Pretty woman" mogłabym oglądać prawie codziennie. "Pokojówka..." też fajna. Szkoda, że polskie kino tak mało robi dobrych komedii romantycznych.

Użytkownik Olenka edytował ten post 03 stycznia 2014 - 01:05

MM - Marilyn Manson <3

#67 pik-pok

pik-pok
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 13:46

Znalazłam.  ...... I jak piszą, nie tylko Mozil, ale i Żebrowski, Małaszyński, Stuhr!... Może wybiorę się na walentynki, skoro coś nie coś ma być o miłości?

Dokładnie. :-D Ja też myślałam o tym filmie w kontekście Walentynek. :-)

Szkoda, że polskie kino tak mało robi dobrych komedii romantycznych.

Też tak myślę... Także chętnie obejrzę jakieś dobre propozycje od Was. :D

Użytkownik pik-pok edytował ten post 03 stycznia 2014 - 13:47

#68 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 23:29

O prosze... to niezła obsada. A ten film jest juz w kinach? my na Walentynki mamy juz inne plany:), ale chetnie bym obejrzala ten film.

#69 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 00:22

Z tego co czytałam, film czeka na swoją premierę. I nie ma jeszcze nawet traileru, tylko opis na fimwebie... :c

Użytkownik allia edytował ten post 09 stycznia 2014 - 00:22

MM - Marilyn Manson <3

#70 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 12:23

Ja widziałam duzo fajnych materialów na facebooku, nie wiem czy wy dziewczyny jestescie fajsbukowe? jeżeli tak, to tak sie dzieje :)

:)

#71 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 15:35

W TV jakoś w sob. chyba będzie Francuski pocałunek z MR i K.Kleinem...jak ja uwielbiam ten film...cudny ;-0 Oboje tak tam pasują do siebie

#72 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 18:43

Francuski pocałunek jest super! Oglądałam już kilka razy, mega pozytywny film :)

Ale ten film z Mozilem też mnie zaciekawił, nie wiedziałam, że bawi się w aktorstwo :P

Komedii romantycznych obejrzałam w swoim życiu sporo, ale jakoś ostatnimi czasy przerzuciłam się na trochę inne gatunki więc średnio wiem co się dzieje z nowości. Ale chętnie coś dobrego bym obejrzała, nie ukrywam ;)

#73 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 19:12

Kiedyś filmy były o wiele lepsze teraz już dawno nie widziałam dobrej komedii romantycznej :)

Francuski pocałunek bardzo fajny film :)

#74 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:57

Kiedyś filmy były o wiele lepsze teraz już dawno nie widziałam dobrej komedii romantycznej :-)

Francuski pocałunek bardzo fajny film :-)

Ja na komedie romantyczne w ogóle rzadko chodzę, ale na Faceta się wybiorę, zwłaszcza jak po tym jak Mozil rewelacyjnie podkładał w bajce głos bałwanka Olafka ... mogłabym go słuchać i słuchać...cudny

#75 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:15

Wybacz, ale będę ci mówiła skarbie (2008)  - własnie znalazłam ten film i mam ochotę obejrzeć, szczególnie jak polecacie :) Co do naszego "Faceta..." to jest zwiastun na onecie, chyba jeszcze wzmoże Wasz entuzjazm, bo mnie się bardzo  podoba. Na razie zresztą nie ma nic wiecej walentynkowego w ofercie kinowej :P 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#76 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 20:39

Wybacz, ale będę ci mówiła skarbie (2008)

Mnie ten film drażnił. Obejrzałam może do połowy.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#77 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 14:43

Zuzia DD, znalazłam zwiastun! Już jestem pewna na co idę do kina w walentynki. :)

Swoją drogą to ta Kulig, to mega intrygująca postać. Nie chodzi nawet o jej urodę, ale ma w sobie coś takiego przyciągającego. Czy tylko ja tak uważam? ;)

Pierwszy raz ją zobaczyłam w serialu "Szpilki na Giewoncie" i już tam grała buntowniczkę - odnajduję się w tej roli najwidoczniej, bo w "Nieulotne" również nie była aniołkiem. Ciekawa jestem jak ją teraz przedstawili, ale już po zwiastunie widać, że też będzie miała charakterek. Fajna aktorka, bo coś ją wyróżnia właśnie;)

#78 natkaa

natkaa
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 11:58

Też z niecierpliwościa czekam na "Faceta..." Widziałam zwiastun w kinie i zapowiada się super. No i fajna obsada :)

#79 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 21:13

natkaa, widzę że odniosłyśmy podobne wrażenie po obejrzeniu zwiastuna :D

#80 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 12:49

To ja po filmie :

Zgfodzę się z hasłem - niebanalny :) Film nie jest typową komedia romantyczną zyli długo i szczęśliwe, o nie ;) Ale przyjemny ze świetną muzykę,  klimat podobny do tego co puszczają w radiu pin :) Kulig nieziemska, Maciąg w porządku, nawet bardzo, panowie wymiatali.. Historia niby nie jest czymś zaskakujacym, ale wszystko opowiedzinae  świetnie i skąłdnaia do refleksji. Zosia nie moze zadzwonić do nich - nie powiem czemu, ale nie może, musi się spotkać z nimi osobiście, dwa obraz współczesnych męzczyzn - coraz bardziej zagubionych i rownie zagubionych kobiet. Mamy nowe role, a nie do końca się w nich odnajdujemy, faceci nadal chcą być rycearzami, a jak czują, że nie są to robia głupoty, żeby poczuć się zdobywcami... albo znów siedzą i ryczą... :O