Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komedie romantyczne <3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#101 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 19 listopada 2014 - 14:25

Oglądałam tę "blond ambicję" w TV, ale chyba jednak wciąż wolę "Legalną blondynkę" :D

#102 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16 października 2015 - 14:37

Ja uwielbiam Holliday i Love Actually! Naszą polską wersję, czyli Listy do M - też lubię bardzo :)

#103 Aldona12

Aldona12
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 19 października 2015 - 13:59

Uwielbiam Pretty Men - chłopak do wynajęcia! Piękny film i taki romantyczny. Niektóre teksty tam są kultowe, w moim życiu :) Polecam! Można znaleźć na ... gdybyście nie mogły znaleźć ;)

#104 Latenka

Latenka
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 25 października 2015 - 21:04

Ja uwielbiam Holliday i Love Actually! Naszą polską wersję, czyli Listy do M - też lubię bardzo :-)

Na Love Actually płakałam jak szalona! A rzadko kiedy płaczę na filmach! A gdy później obejrzałam Listy do M, to zakochałam się! Cała aura świątecznej miłości jest przepiękna! Zwłaszcza, że troszeczkę też moja własna historia się tu się odnajduje ;) Ahhhh... Teraz z niecierpliwością czekam na drugą część Listów do M. i mam nadzieję, że znowu będzie to dla mnie wielkie WOW ;)

#105 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 02 listopada 2015 - 10:51

Co do Listów do M - pamiętam, jak nie miałam ochoty na pierwszą część, dopiero jak moja przyjaciółka mnie wyciągnęła do kina, to obejrzałam :)
W tym roku, mam zamiar sama wyjść z inicjatywą. Może i ta komedia jest schematyczna, ale za to przyjemna dla oka, ciepła, pogodna... Naprawdę rozczarowałam się pozytywnie i na drugą część idę obowiązkowo! :)

MM - Marilyn Manson <3

#106 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 21:22

Z tego co widzę to premiera w przyszły piątek. W sumie dobry termin, jeszcze przed świątecznym szaleństwem a wystarczająco dużo czasu, żeby się nastroić i zacząć myśleć o odpowiednich prezentach dla bliskich. Przyznam Wam szczerze, że pomimo iż nie jestem katoliczką to naprawdę cenię to święto jako tradycję narodową. Jest takie rodzinne. I piękne, bo wszędzie wiszą świecące ozdoby - miłe to dla oka. Może uda mi się wyciągnąć rodzinę na film.

#107 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 11 listopada 2015 - 18:15

Ja nie  przepadam za polskimi komediami romantycznymi, rzadko kiedy udaje nam sie zrobic cos na poziomie i z humorem. Listy do M wypadaja na tym tle naprawde ok. Dobry scenariusz i dobrze dobrani aktorzy  powoduja, ze film mozna zaliczyc do udanych. Zresztą, swiateczny klimat filmu sprawia, ze trudno go nie polubic:)

#108 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 12:19

kaczucha, też o tym pomyślałam. Dlatego razem z rodziną przewidujemy, że pójdą tą drogą i nagrają trzecią część. Rzadko kiedy wychodzą nam naprawdę dobre komedie. A z tego co chwalą się na swoim facebooku, to mają lepszą frekwencję od Bonda i raczej nie wydaje mi się, żeby się pogorszyła, bo film sam w sobie jest dobrą reklamą i pójdzie to dalej.

#109 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 12:45

kaczucha, też o tym pomyślałam. Dlatego razem z rodziną przewidujemy, że pójdą tą drogą i nagrają trzecią część. Rzadko kiedy wychodzą nam naprawdę dobre komedie. A z tego co chwalą się na swoim facebooku, to mają lepszą frekwencję od Bonda i raczej nie wydaje mi się, żeby się pogorszyła, bo film sam w sobie jest dobrą reklamą i pójdzie to dalej.

Bylas juz w kinie?

#110 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 14:18

Byłam, byłam. Stąd moja opinia. ;)

#111 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 10:39

Ja sie wybieram dzisiaj:) moja kolezanka twierdzi, ze 2 czesc jest lepsza od 1 .

#112 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 20:02

Ja sie wybieram dzisiaj:) moja kolezanka twierdzi, ze 2 czesc jest lepsza od 1 .

Podpisuję się pod tym. ;) Na pewno więcej śmiechu.

#113 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 28 listopada 2015 - 16:56

Podpisuję się pod tym. :-) Na pewno więcej śmiechu.

Na pewno, ale ja dostrzegłam, że i sporo naprawdę wzruszających momentów... Dla mnie druga część była lepsza :)

Zakładam, że Listy do M i Listy do M2 na stałe wpiszą się w pozycje obowiązkową przed świętami. 

MM - Marilyn Manson <3

#114 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 10 grudnia 2015 - 20:40

A ja podejrzewam, że do tych pozycji niedługo dopiszę się również trzecia część. Rekordowa oglądalność. Jak na polski film, a tym bardziej komedię romantyczną, można być zdumionym. ;)

#115 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 30 grudnia 2015 - 12:43

A słyszeliście o Planecie singli?Ostatnio widziałam w kinie trailer i zapowiada się nieźle ;)

#116 Maryśka

Maryśka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 03 stycznia 2016 - 19:07

A słyszeliście o Planecie singli?Ostatnio widziałam w kinie trailer i zapowiada się nieźle :-)

Ja słyszałam i również oglądałam trailer i powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten film zwłaszcza 

Głowny wątek tego filmu jest tak bardzo obecny w naszych czasach 

Ja uwielbiam Holliday i Love Actually! Naszą polską wersję, czyli Listy do M - też lubię bardzo :-)

Polecam obejrzeć "slodki listopad" :) 

#117 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 22 stycznia 2016 - 09:58

ancuś, dnia 30 Gru 2015 - 12:43, napisał:
A słyszeliście o Planecie singli?Ostatnio widziałam w kinie trailer i zapowiada się nieźle
Ja słyszałam i również oglądałam trailer i powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten film zwłaszcza 

Randkowanie w sieci? No... Niedawno dowiedizałam się, że istnieje coś takiego jak tinder, a już 3 moich znajomych z tego koryzsta, w tym jeden ma dziewczynę.. ;) Także ten, tak, na czasie. :D Chetnie zobaczę Stuhra. 

A ja obejrzałam ostatnio "Anglik, który mnie kochał" z Piercem Brosnanem i bardzo fajną żeńska obsadą... Salma Hayek! i Jessica alba :) 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#118 arabika

arabika
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 13:50

Polecam obejrzeć "slodki listopad" :-)

"Słodki listopad" bardzo specyficzny, aczkolwiek również interesujący i nieprzewidywalny. Również polecam. Ja ogólnie uwielbiam klasyki lat '90, ale nie powiem, czasami i teraz uda się stworzyć coś zaskakującego i ciekawego. Ja osobiście polecam "PS Kocham Cię" nie jest to klasyczna komedia romantyczna, ale piękny film o miłości. Do niego można dołączyć "Pamiętnik", ale chyba nie ma już osoby, która go nie oglądała ;)

#119 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 10:49

Oglądałam  Planetę, oglądałam. I nie wiem czy się ze mną zgodzicie Kobitki, ale myślę, że przez ostatni rok pojawiło się w kinach dużo polskich perełek komediowych. Zdecydowanie dobra passa. :)

#120 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 marca 2016 - 21:27

My wczoraj byliśmy na "7 rzeczach, których nie wiecie o mężczyznach". Od znajomych nie słyszeliśmy rewelacyjnych opinii, ale piosenka z filmu tak nam w ucho wpadła, że postanowiliśmy mimo wszystko pójść. I dobrze, bo obojgu nam się podobało. Nie była to komedia romantyczna na miarę "Nigdy w życiu", ale i fajne wątki miłosne i trochę śmiechu i wzruszenia też. Polecam, jeśli ktoś chce zobaczyć, że nudząca codzienność we dwoje jest wspaniała jak ktoś zobaczy jak to jest być bez tej drugiej osoby.

Planujmy iść też na Planetę Singli.

Użytkownik elizabeth edytował ten post 07 marca 2016 - 21:28

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png