Filmu nie oglądałam, ale ta piosenka z Liberem (to chyba ta?) jest dobra. Pamiętam go jeszcze za czasów, jak wisiał nad moim łóżkiem obwieszony serduszkami a ja się młoda jarałam jego hip hopem. Teraz nam takie gwiazdy muzyczne wprowadza do radia. Trochę off top, ale dumna jestem z niego. ![]()
Komedie romantyczne <3
Napisano 10 marca 2016 - 18:33
Napisano 14 marca 2016 - 22:12
Ja słyszałam i również oglądałam trailer i powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten film zwłaszcza
Głowny wątek tego filmu jest tak bardzo obecny w naszych czasach
Polecam obejrzeć "slodki listopad"
Widzialam słodki listopad i się popłakałam na samym koncu, mialam taka ochote go przytulic
w sumie tak samo jak na planecie singli tez mi lezka poleciala
Napisano 15 marca 2016 - 10:06
(...)
Planujmy iść też na Planetę Singli.
Elizabeth - idźcie śmiało. W moim odczuciu rozkłada 7 rzeczy na łopatki. Najpierw byliśmy na Planecie i po bardzo dobrych wrażeniach, jakie na nas wywarła poszliśmy na 7 rzeczy, które w porównaniu wypadło średnio- w odwrotnej kolejności oglądanie na pewno będzie przyjemniejsze.
Co mogę powiedzieć, aby nie zdradzić za wiele - przemyślany scenariusz, wątki, które się łącza i są spójne, świetna muzyka, humor na poziomie i do tego w tle piękna Warszawa... no i naprawdę genialni aktorzy - jestem pod wrażeniem ich gry, po niektórych nie spodziewałam się za wiele a oczarowali mnie swoim warsztatem ![]()
Napisano 31 marca 2016 - 09:06
Mi również "Planeta singli" bardzo się podobała ![]()
Napisano 11 kwietnia 2016 - 13:08
Ja też nasze rodzime komedie romantyczne ostatnio bardzo polubiłam, szczególnie z Olgą Bołądź, to moja ulubienica aktualnie.
Napisano 11 kwietnia 2016 - 21:16
Olgę Bołądź lubię, ale dawno jej nie widziałam na dużym ekranie.
Wczoraj oglądałam "Pod słońcem Toskanii" - drugi raz i znowu wprawił mnie ten film w taki sympatyczny nastrój. Uwielbiam!
Napisano 13 kwietnia 2016 - 09:41
A moje ulubione to częściowo zza granicy:
- Daję nam rok (przegenialny)
- Przepis na miłość
- Emma.
Generalnie wolę zagraniczne, bo w Polsce te komedie jakoś mnie nie napawały chęcią. Ale kolega, który miał takie samo zdanie poszedł z przymusu z dziewczyną do kina na Planetę Singli właśnie... I ja też poszłam, i jestem przyjemnie zaskoczona, że tyle się zmieniło. Chyba będę musiała i krajowe produkcje nadrobić ![]()
Napisano 14 kwietnia 2016 - 21:03
Kate, też średnio przepadałam, ale ostatnio tylko na takie chodziłam. Fala świetnych polskich komedii. Najpierw listy do m, planeta singli jeszcze coś o facetach wyszło i też słyszałam,że niezły. Nie oglądałam. Jednak ostatnio sporo pozytywnych zaskoczeń, dlatego liczę iż dobra passa będzie trwała nadal. ![]()
Napisano 18 kwietnia 2016 - 16:28
To prawda, chyba polskie kino w ogóle jakoś idzie do góry... Miło będzie nie musieć dzielić uwagi między napisy a obraz
. Masz jakąś ulubioną aktorkę/aktora z tych komedii? ![]()
Napisano 18 kwietnia 2016 - 20:26
Nie jedną. Jeśli miałabym typować jedno nazwisko to strasznie urocza jest Kurdej-Szatan. Z drugiej strony jest wiele świetnych polskich aktorek i szczerze mówiąc to również czasem przyciąga mnie to do kina. Oczywiście nie pomijając Panów, którzy czarują na dużym ekranie. ![]()
Dla mnie ważniejsze od napisów jest to, że daje zarobić Rodakom. ![]()
Napisano 05 maja 2016 - 11:31
No ja nie wiem czy mam
A słyszał ktoś z Was kiedyś o filmie, który należy do moich ulubionych, ale nie wiem czy jest typową komedią... Nazywa się Benny and Joon. Nie jest to nowy film, grał tam Johnny Depp, film jest przeuroczy...!
Napisano 21 maja 2016 - 16:16
A ja mam ochotę jeszcze raz obejrzeć film,,Francuski pocałunek''.Jakoś lubię powracać do tej komedii romantycznej.Dla mnie ok.Milutko się ogląda.![]()
Napisano 22 maja 2016 - 14:26
Ja się nigdy nie mogłam przemóc do Kevina Kline'a... Jakoś nie w moim typie
Ostatnio mało mam czasu, bo egzaminy, ale obija mi się o oczy i uszy premiera Kochaj! 3 czerwca, więc mam nadzieję się wybrac... Trailer tempo ma niezłe... Gwiazd co niemiara (Roznerski <3). Może może piąteczek, piątunio i Kochaj xD Na początek udanego weekendu xD
Napisano 25 maja 2016 - 12:09
Ja się nigdy nie mogłam przemóc do Kevina Kline'a... Jakoś nie w moim typie
Ostatnio mało mam czasu, bo egzaminy, ale obija mi się o oczy i uszy premiera Kochaj! 3 czerwca, więc mam nadzieję się wybrac... Trailer tempo ma niezłe... Gwiazd co niemiara (Roznerski <3). Może może piąteczek, piątunio i Kochaj xD Na początek udanego weekendu xD
Kochaj to ten film o kobietach, co ma być odowiedzią na 7 rzeczy, prawda? Widziałam w kinie zwiastun, fajny power z niego był, nie taka słodka mdława kom-rom.
Napisano 26 maja 2016 - 17:08
No ja nie wiem czy mam
A słyszał ktoś z Was kiedyś o filmie, który należy do moich ulubionych, ale nie wiem czy jest typową komedią... Nazywa się Benny and Joon. Nie jest to nowy film, grał tam Johnny Depp, film jest przeuroczy...!
Nie słyszałam, ale "Johnny Depp" w jednym zdaniu z tytułem brzmią bardzo przekonująco ![]()
A ja mam ochotę jeszcze raz obejrzeć film,,Francuski pocałunek''.Jakoś lubię powracać do tej komedii romantycznej.Dla mnie ok.Milutko się ogląda.
Uwielbiam <3
A co do Kochaj, to widziałam zapowiedź. Pierwsze skojarzenie: "idealny film na babski wypad na miasto". Oczywiście film na rozgrzewkę ![]()
Napisano 27 maja 2016 - 13:46
Tak, na rozgrzewkę xD Ten uśmiech mówi wszystko ^^. Widziałam zdjęcia z prapremiery w Płocku, wydarzenie z pompą... A teraz na fb jest konkurs i można wygrać zaproszenia na premierę w Warszawie. Ale znając mnie to jak zwykle nie wygram
((
Napisano 02 czerwca 2016 - 13:46
Tak, na rozgrzewkę xD Ten uśmiech mówi wszystko ^^. Widziałam zdjęcia z prapremiery w Płocku, wydarzenie z pompą... A teraz na fb jest konkurs i można wygrać zaproszenia na premierę w Warszawie. Ale znając mnie to jak zwykle nie wygram
((
i co wygrałaś? W Warszawie lepiej bo były wszystkie aktorki
Napisano 02 czerwca 2016 - 16:03
Oczywiście, że nie xD Ale trudno, jutro premiera dla nie wybrańców xD. Ja raczej nie dam rady, ale w sobotę myślę, że jest to jak najbardziej realne. Ciężki tydzień w pracy, szefowa pogania z robotą, to kiedyś trzeba się zluzować w końcu... A potem pewnie balety xD
Napisano 09 czerwca 2016 - 12:21
ZuziaDD - ja czasami jakieś bilety wygrywam, na koncerty zazwyczaj, a do kina to sobie zawczasu bukuje po prostu, na przedpremierowym byłam w Atlanticu, ale teraz to już bez problemu na każdy seans mozna. "Kochaj" - fajnie zagrany, życiowy taki, no i śliczne ciuchy dziewczyny miały. Gdzieś ktoś pisał, ze dobrych naszych komedii to na palcach jednej ręki mozna policzyć, oj chyba już i u nóg z tego co się ostatnio dzieje w rodzimym kinie, a będzie jeszcze lepiej zobaczycie.
Napisano 14 czerwca 2016 - 22:07
Moim zdaniem największym problemem polskich filmów jest budżet. Jakbyśmy mieli tyle hajsu na film co w Stanach to pewnie inaczej też by to wyglądało. Jednak moim zdaniem nadrabiamy scenariuszem. Nie wiem czy też zwróciłyście uwagę, ale polskie filmy są wyjątkowo pomysłowe. Zobaczcie chociażby taką "Planetę Singli". ![]()
A co do Kochaj to mamy rezerwacje na weekend. Liczymy na pogodę, bo później uderzamy na miasto! Jak się bawić, to się bawić. ![]()