Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komedie romantyczne <3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#41 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 07:47

ale warto obejrzec tak ? bo mam ochote na jakis luzny film.

sama zdecyduj, po to zawsze wstawiam opis :-P

Dla mnie był taki na 3+, bo mi się zakończenie średnio podobało, ale ogólnie spoko ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#42 daria80

daria80
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 01:52

:arrow: Masz Wiadomość
:arrow: Lakehous
:arrow: Pamietnik
:arrow: Kocha, lubi, szanuje

#43 ewelina82

ewelina82
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 18:36

zdecydowanie polecam Listy do M. Powodem był Małaszyński, a serce me skradł Sthur... ;-) Naprawde rewelacyjną ma tam rolę. Na pewno nie rozczarowałam się, po nawale reklam w TV. To jeden z tych filmów których powtórki w TV z chęcią będę oglądać...
Dobra a co z wyjazdem integracyjnym, może ktoś przypoadkiem był, bo mówiono mi że dno totalne??? Zastanawiam się czy w związku z powyższym nie zmienić wyboru???

#44 agixa

agixa
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 12:20

Dziewczyna mojego kumpla. Lubię, mój facet ją lubi, koledzy mojego faceta ja lubią (o zaprzyjaźnionych dziewczynach nie wspominając) - bardzo zabawny, odważny i odbiegający od schematów.

#45 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 12:28

Pamietnik

a to nie jest dramat? melodramat ?
Z komedi romatycznych zdecydowanie To własnie miłość. . Pierwsze miejsce.
Poza tym Pamiętnik Bridget Jones" , Miasto Aniołów.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#46 Colca

Colca
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 20:37

Kto był na ostatniej komedii romantycznej Listy do M. ?
Ja byłam, tak mi się film podobał że chyba kupię DVD.
Dla tych którzy jeszcze nie byli: :mrgreen: niech Was też pochłonie :-P

#47 dinka50

dinka50
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 23:14

Hej!Obsada w Listach do M jest rewelacyjna !Cała plejada gwiazd Polskiego kina !Sam Stuhr powiedział że im lepsze towarzystwo,to tym bardziej zwiększają się szanse na to, że projekt odniesie sukces !I dlatego Listy odniosły taki sukces !Pozdrawiam ! :-) :-) :-)

#48 Alkakot

Alkakot
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 19:37

No to fakt w Listach do M jest doborowa obsada, każdy znalazł dla siebie idealną rolę nikogo bym nie zamieniła no i jeszcze ten klimat filmu dla mnie bomba ;)

#49 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 10:15

W przypadku listów... obsada obecna w 90% polskich filmów i wyjątkowo nachalna reklama skutecznie mnie zniechęcają do filmu :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#50 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 11:16

plejada gwiazd

oj tam zaraz gwiazd :lol: :-P
Filmu nie widziałam jeszczer bo jakos była kiepska, poczekam na lepsze czasy i obejrze.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#51 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 12:59

Byłam na "Listach do M."
I bardzo polecam, zwłaszcza teraz, w okresie przedświątecznym ;-)

Film wesoły, zabawny, wzruszający i smutnawy :D Bardzo mi się podobał.
Jedna z lepszych polskich komedii ostatnio :-P :-P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#52 konEwka

konEwka
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 17:21

Byłam na "Listach do M."

zgadzam się :mrgreen:
To najlepsza komedia, bo grają w niej najlepsi aktorzy, wg przynajmniej :-P :lol:

#53 ewelina82

ewelina82
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 14:41

Byłam na "Listach do M."

zgadzam się :mrgreen:
To najlepsza komedia, bo grają w niej najlepsi aktorzy, wg przynajmniej :-P :lol:

A ja nie powiedziałabym że film jest udany za sprawą gry aktorów... to jest błędne założenie...
Mamy sporo produkcji nie tylko polskich gdzie sprawdzeni aktorzy nie okazali się gwarantem sukcesu...
dla mnie rewelacyjny jest scenariusz... Widać że wszystko jest dopracowane i nie ma miejsca na przypadkowość.... Aktorzy byli dopełnieniem... ;-)

#54 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 19:47

Fajną włoską bajkę dzisiaj oglądałam, polecam na nudne zimowe wieczory ;-)
W rolach głównych przystojny Raoul Bova <lovam1></span> i przepiękna (przynajmniej moim zdaniem ;P) Michela Quattrociocche.

Wybacz, ale będę ci mówiła skarbie (2008)
37-letni Alex (Raoul Bova) pracuje w agencji reklamowej. Jest pewny siebie, przystojny, twardo stąpa po ziemi, ma piękne mieszkanie i jeździ nowym mercedesem. Ciągle jednak nie może zapomnieć o dziewczynie, z którą niedawno się rozstał. Jego życie zmienia się, gdy poznaje licealistkę Niki (Michela Quattrociocche) i zakochuje się w niej bez pamięci. Różnica wieku jaka jest między nimi dla dziewczyny nie stanowi większego problemu, ale dla Alexa jest dużą komplikacją. Zwłaszcza, że na głowie ma też sprawy zawodowe, kłopoty przyjaciół oraz swoją byłą dziewczynę, która jednak postanowiła do niego wrócić.
Dołączona grafika

i druga część:

Wybacz, ale chcę się z tobą ożenić (2010)
Kontynuacja filmu "Wybacz, ale będę Ci mówiła skarbie". Po trzech latach w życiu Niki i Alexa zaszło wiele zmian. Znaleźli nowe mieszkanie, do którego wprowadzają się wspólnie. Alex oświadcza się Niki. Jest pewny, że jest ona osobą najbliższą jego sercu. Dziewczyna reaguje bardzo entuzjastycznie, jednak później pojawiają się w jej głowie wątpliwości co do przyszłości ich związku.
Wśród znajomych Niki niektórzy dostali się do college'u, inni rozpoczynają karierę zawodową lub myślą o założeniu rodziny. Przyjaciołom Alexa życie przyniosło różne zmiany - jedne dobre, inne złe. Od jednego odeszła żona, inna para ma problem z codzienną rutyną i brakiem namiętności, a żona "wiecznego podrywacza" dowiaduje się o flirtach swego partnera.

Dołączona grafika
źródło: filmweb

dopisuję oba do listy moich ulubionych komedii romantycznych ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#55 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 22:54

Fajną włoską bajkę dzisiaj oglądałam, polecam na nudne zimowe wieczory

Zgadzam się, fajna baja i na pewno przyjemnie się ogląda. Chociaż we mnie wywołuje taki trochę smutek momentami. :shock:
Spróbuj z książką- jeszcze przyjemniej się czyta! ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#56 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 23:00

Spróbuj z książką- jeszcze przyjemniej się czyta!

no właśnie dopiero po obejrzeniu wyczaiłam na FW, że jest książka :-> muszę zajrzeć do matrasa po wypłacie, i tak miałam sobie jakąś nową kupić :lol:

we mnie wywołuje taki trochę smutek momentami.

ja się i poryczałam i pośmiałam ;-)
pewnie kiedyś wrócę do tego filmu, bo łatwy, lekki i przyjemny ;-)

[ Dodano: 2013-01-20, 02:32 ]
aaa i jeszcze jeden włoski obejrzałam na dobranoc :-P

fajny, o paczce przyjaciół z czasów szkolnych, niby komedia romantyczna, ale jak dla mnie nie do końca ;-)

opis z filmwebu nie do końca rzetelny, albo ja coś przegapiłam, bo nie kojarzę, żeby padła informacja o tym, że mieli jakiś zespół w młodości :lol: reszta mi się zgadza :-P

Niedojrzali (2011)
Przed laty, w czasach szkolnych Giorgio (Raoul Bova), Lorenzo (Ricky Memphis), Piero (Luca Bizzarri), Luisa (Barbora Bobuľová), Virgilio (Paolo Kessisoglu) i Francesca (Ambra Angiolini) byli najlepszymi przyjaciółmi. Wszyscy grali razem w tej samej kapeli i z muzyką wiązali swoją przyszłość. Niestety, po skończeniu szkoły i zdaniu egzaminu dojrzałości, każdy z nich wybrał inną drogę. Mija dwadzieścia lat. Pewnego dnia członkowie dawnego zespołu otrzymują wiadomość z Ministerstwa Oświaty. Okazuje się, że z powodu błędów formalnych muszą ponownie podejść do matury. Bohaterowie przeżywają szok, lecz potem z radością uświadamiają sobie, że znów spotkają starych znajomych.

Dołączona grafika
źródło: filmweb

mi się podobało, uwielbiam filmy gdzie 'starzy' ludzie wracają do czasów szkolnych ;P

[ Dodano: 2013-01-20, 02:35 ]
i tego też jest druga część, ale chyba już dzisiaj sobie odpuszczę :lol:
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#57 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 19:34

Madź, eeejjjj! Masz rację! te dwa filmy są świetne! Pierwszy chyba lepszy, ale na zakończenie drugiego miałam łzy w oczach :D Ona jest mega przystojny, no kocham go! A ona jest prześliczna i świetnie gra!

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#58 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 19:06

A dacie jakiś namiar na ten drugi tytuł? bo nie mogę za chiny znaleźć a też bym obejrzała <help></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#59 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 22:20

A dacie jakiś namiar na ten drugi tytuł?

halynka, ale eli pisała o poprzednich dwóch filmach "Wybacz, ale...", co do tego co go ostatnio wklejałam to tytuł to "Immaturi II", ale nie znalazłam jeszcze wersji ani z napisami ani z lektorem <bezradny></span>

#60 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 20:28

Uwielbiam komedie romantyczne:) wiele z nich juz tu zostalo wymienionych, wiec nie bede sie powtarzac. Na mnie ostatnio najbardziej zrobily wrazenie "Listy do M". Szkoda, ze tak malo robia polskich komedii romantycznych. Na palcach jednej dloni mozna wymienic tytuly:(