Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komedie romantyczne <3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#21 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 06:51

"sex story' :) lubię bardzo

Ten film na mnie czeka w kolejce, ale myślałam, żę to zwykła komedia

A z filmów to " Nawiedzona narzeczona " z Evą Longorią :-D
Dołączona grafika

#22 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 22:54

A ja polecam "Moja dziewczyna wychodzi za mąż".

I tak jak już większość wspomniała "Narzeczony mimo woli". Sandra Bullock jest genialna :D.

#23 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 08:00

Mi się przypomniała kolejna cudowna komedia Na pewno, być może 2008 Definitely, Maybe dość dawno ją oglądałam ale pamiętam, żę film był cudowny.
w głównej roli z Ryan Reynolds film można obejrzeć chociażby dla niego :-P
Dołączona grafika

#24 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 11:37

oStatnio był film Płytki facet całkiem całkiem. Taki na luzie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#25 Hax

Hax
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 12:54

Hej :) Fajny temat
Uwielbiam " Moja dziewczyna wychodzi za mąż "
I " Ksiaże i ja " oba filmy mogę oglądać non toper :D Raczej mi się nie znudzą;P

#26 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 17:54

" Moja dziewczyna wychodzi za mąż "

Ja to oglądałam , z tego co pamiętam to nudne było bo nie skończyłam oglądać
Dołączona grafika

#27 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 lipca 2011 - 18:02

A mnie się podobał film "Oświadczyny po Irlandzku" i "Och, Życie". Przy nich uśmialiśmy się z Narzeczonym :lol:

#28 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 18:43

"Och, Życie".

cudnowny film, w pewnym momencie to nawet się popłakałm , ale później fabuła się rozweseliła , super film
Dołączona grafika

#29 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 04:05

Mój zdecydowany faworyt to "To właśnie miłość" (Love actually) - nie zliczę ile razy go oglądałam, zwłaszcza w okresie bożonarodzeniowym :-)

Właśnie skończyłam oglądać ten film, i mimo mojego sceptycznego podejścia na początku, okazał się rzeczywiście super. Dlatego też polecam ;-).

#30 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 10:04

9 miesiecy bardzo fajny film. :) Taka luzacka , zabawna komedia.

#31 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 17:02

Następny film, który mi się przypomniał - "To znowu Ty". Przyjemnie się go oglądało, także polecam ;-).

#32 bałkanka

bałkanka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 10:40

Zrobiłysmy sobie ostatnio posiadówę u koleżanki i oglądałysmy Plan B ;) Akurat był w wypożyczalni Vod na ence ;) Zapłaciłysmy za niego jakieś grosze. Nie wiedziałam, że Jlo jest taką dobra aktorką ;) Fabuła świetna, przyjemnie się ogląda :) Polecam też Dwa tygodnie na miłośc z Grantem ;)
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza. — Albert Einstein

#33 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 sierpnia 2011 - 10:42

Plan B

Czy to nie jest o tym jak JLo w tym filmie była w ciaży czy cuś takiego? oglądałam jakiś czas temu i dokładnie nie pamiętam. Wiem jedynie, ze mi się nie podobał :-P

#34 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:00

Plan B

Jest u mnie następny w kolejce :-P

Ostatnio obejrzałam kilka z nowości (2010 ;D)
Stosunki międzymiastowe - nie jest zły, ale genialny też nie - takie 7/10, na nudny wieczór się nadaje :P . Film opowiada o związku na odległość a główne role należą do Drew Barrymore i Justina Long'a ;-)

Skąd wiesz? - daremny film! Nudny jak flaki z olejem. Babkę wyrzucają z drużyny, faceta ojciec wrabia w jakieś machlojki firmowe, spotykają się na randkę w ciemno i tak sobie jakoś leci chociaż ona wiąże się w tym czasie z innym :roll: Obsada: Reese Witherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson, Jack Nicholson.

Och, życie! ten mogę polecić z czystym sercem. W skrócie: facet i dziewczyna, nie darzący się jakąś szczególną sympatią zosają prawnymi opiekunami małej Sophie gdy w wypadku samochodowym ginie para ich najlepszych przyjaciół. Można się pośmiać, ja swoim zwyczajem to się nawet poryczałam w pewnym momencie :roll: :lol: W głownych rolach: Katherine Heigl i Josh Duhamel.

"To znowu Ty".

Takie sobie - obejrzałam, ale średniawka <bezradny></span> Komedią romantyczną bym tego nie nazwała :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#35 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:10

Och, życie! ten mogę polecić z czystym sercem.

No ja też. Któregoś wieczoru obejrzeliśmy z Połówkiem i uśmialiśmy się nieźle. Świetna obsada aktorska- główni bohaterowie spisali się na medal :)

#36 bałkanka

bałkanka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 12:41

Plan B

Czy to nie jest o tym jak JLo w tym filmie była w ciaży czy cuś takiego? oglądałam jakiś czas temu i dokładnie nie pamiętam. Wiem jedynie, ze mi się nie podobał :-P

Tak, to to :)) Warto sobie go przypomnieć.
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza. — Albert Einstein

#37 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 17:35

[quote name="bałkanka"] Plan B ;) [/quote]
z JL. oglądałam lepsze filmy, ten był lekko nudny, nawet nie pamiętam czy do końca skończyłam go oglądać a tzn ze musiał być nudny

[quote name="Madź"]
Skąd wiesz? Owen Wilson [/quote]
Lubię tego aktora ale nawet on nie uratował tego filmu, na siłę oglądałam go przez jakieś 30 min mając nadzieję, że akcja się rozwinie, jednym słowem - film o niczym

[quote name="Madź"]Och, życie!.[/quote
Polceam, bardzo fajny, momentami wzruszający.
Dołączona grafika

#38 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 11:49

JLo

znaczy Jenifer LOpez ?

Tak, mowa była o filmie "Plan B" - grała w nim.
Dołączona grafika

#39 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 20:53

Miłość i inne używki
Film przedstawia historię Jamie’ego, który po wyrzuceniu z poprzedniej pracy postanawia spróbować swoich sił jako sprzedawca leków w dużej firmie farmaceutycznej. Oferując produkty w jednym ze szpitali poznaje pewną pacjentkę, chorą na Parkinsona Maggie.
Oboje wpadają sobie w oko i zaczynają spotykać się tylko po to by uprawiać seks. Pasuje to zarówno Jamie’emu lubiącemu przygodne znajomości jak i Maggie, która nie planuje się angażować w żaden związek. Problem pojawia się gdy między nimi zaczyna rodzić się uczucie…

A gdzie tu dramat? A no właśnie problemem jest choroba Maggie, która postępuje i wzbudza w parze wiele wątpliwości dotyczących przyszłości związku. Brak skutecznego leku na chorobę Parkinsona skutecznie miesza w głowie głównym bohaterom. Żadne z nich nie chce okazać się tchórzem i wycofać się ze związku. Rozsądek podpowiada by nie pakować się w niepotrzebne kłopoty, ale serce mówi co innego. Bo co może wygrać z przyziemnym problemem jak nie przenosząca góry miłość?

Cała historia pokazana jest w bardzo przyjemny sposób a smaczku dodają poboczne wątki jak np. lekarza Maggie, któremu Jamie dostarcza viagrę, czy też Josh’a któremu brat Jamie zafundował przez przypadek najlepszą noc w życiu. Gra aktorska w filmie stoi na wysokim poziomie. Dużą zaletą są także dobrze dobrane piosenki, które wprawiają widza w odpowiedni nastrój.
Uważam, że film „Miłość i inne używki” to bardzo dobre połączenie gatunków przez co każdy może znaleźć w nim coś dla siebie. Pozycja ta służyć może równie dobrze poprawie humoru czy tradycyjnemu zabiciu nudy. Warto obejrzeć ten kawałek naprawdę przyzwoitego kina. Gorąco polecam.

Dołączona grafika

źródło: .hitosfera.com
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#40 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 07:29

LadyNefretete, ale warto obejrzec tak ? bo mam ochote na jakis luzny film.