Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Samoopalacze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
309 odpowiedzi w tym temacie

#241 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:41

Jak sie pare razyposmarujesz tym do jasnej karnacji,efekt bedzie widoczny.Smaruj sie codziennie.Po jednym razie efekt jest marny.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#242 Sandrulla

Sandrulla
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 17 lipca 2010 - 14:25

Nie mam zaufania do samoopalaczy.
Nie pamiętam już które testowałam :D
ale generalnie nie są dla mnie.. to równomierne rozprowadzenie.. ehm. bez komentarza :D

#243 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 18 maja 2011 - 17:16

Co do smarowania się samoopalaczem, ja smaruję całe ciało, dziwnie byłoby posmarować tylko nogi, a ręce dalej białe mieć :P Z plecami największy problem, mama mi smaruje :) Twarz też smaruję, ale mieszam samoopalacz z kremem do twrazy, zeby delikatniej było, bo strach, że smugi będzie widać.

Ja teraz kupiłam taki, niedrogi, kosztował 12 zł. Ciekawa jestem, czy któraś z Was go używała. Zapach ma łądny, nie śmierdzi jak większość samoopalaczy.

Załączone miniatury

• eva.jpeg

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#244 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 19 maja 2011 - 08:48

Miałam samoopalacz Lirene:
Dołączona grafika

Byłam z niego zadowolona, ale niestety ma jedną wadę - śmierdzi jak większość samoopalaczy ;/
Już w 1 godzinę było widać efekty.

#245 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 maja 2011 - 12:19

ja osobiscie wole balsamy samoopalajace ;) sa delikatniejsze i nie mam smug
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#246 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 11:54

ja osobiscie wole balsamy samoopalajace sa delikatniejsze i nie mam smug

Ja nawet po tych mam smugi :lol:

#247 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:01

ja osobiscie wole balsamy samoopalajace sa delikatniejsze i nie mam smug

Ja nawet po tych mam smugi :lol:

Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie 'ćwiczenia nakładania' balsamów za 50 razem na pewno wyjdzie idealnie
Dołączona grafika

#248 Sawa

Sawa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 13:07

Samooopalacze są dobre jak chce się uzyskać szybki efekt na krótki czas. Później to wszystko schodzi i fatalnie to wychodzi.
Jak ktoś ma czas to lepiej trochę się poopalać, lub ewentualnie skorzystać z solarium przy czym to pierwsze rozwiązanie jest lepsze przy zastosowaniu kremów UV.

#249 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 15:59

Później to wszystko schodzi i fatalnie to wychodzi.

nie zgodzę się z tym

ewentualnie skorzystać z solarium

nietorzy nie chcą albo nie moga korzystac
Dołączona grafika

#250 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 22:05

Samooopalacze są dobre jak chce się uzyskać szybki efekt na krótki czas. Później to wszystko schodzi i fatalnie to wychodzi.

Akurat w przypadku tego samoopalacza, co pokazałam wyżej, to muszę się zgodzić. Po dwóch smarowaniach byłam nieźle opalona, może ciut za mocno, po tygodniu zaczęło mi to złazić, a właściwie chamsko widoczne to się zrobiło, bo schodzić to schodziło po każdej kąpieli stopniowo, ręcznik zabrudziny był. A po tym tygodniu to mi plamami złaziło, wyglądało to okropnie, dobrze, że było wtedy zimno, to w długich spodniach chodziłam.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#251 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:45

Chciałam posmarować sobie nogi samoopalaczem, ale jakoś tak się boję, że będę miała smugi. Nie mam kiedy wyjść na słońce. Najbardziej obawiam się jak ten samoopalacz będzie wyglądał na kostkach, na stopach, bo to przecież nie da rady chyba tak idealnie rozsmarować?

#252 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:50

nogi

możesz także użyc rajtop w spreyu do kupinia na Allegro i w niektórych drogeriach, przy tym nie ma mowy o zaciekach

będzie wyglądał na kostkach, na stopach,

przed nałożeniem tam samoop. posmaruj oliwką

nie da rady chyba tak idealnie rozsmarować?

myślę żę się da tylko trzeba ćwiczyć , na YT są filmiki
Dołączona grafika

#253 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 10:05

Dzięki za rady :) Co do rajstop w sprayu, też o nich słyszałam, ale mają taki minus, że siedząc i mając nogę na nogę - wtedy się poci noga i w tym miejscu już nie ma tego ciemniejszego koloru. Ale chyba poćwiczę sobie z tym samoopalaczem ;)

#254 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 10:14

Dzięki za rady :)

prosżę

mają taki minus, że siedząc i mając nogę na nogę - wtedy się poci noga i w tym miejscu już nie ma tego ciemniejszego koloru.

też słyszałam, żę w miejscu zgięcia kolana lekko jaśnieje ale nie mocno, to musisz cały czas nogę na nogę zakładać ? :mrgreen: ale mają mnustwo pozytywów - nie śmierdzą jak samoopalacz, nie trzeba czekać tak długo jak w przypadku samoop. do wchłonięcia, nie brudzą ubrać jak samoop.
Dołączona grafika

#255 Adyntri

Adyntri
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 10:58

Osobiście nie ufam tym wszystkich samoopalaczą :/ Wole iść nad wodę i się opalić naturalnie niż smarować się chemią :)

#256 Malutka

Malutka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 13:02

Ja lubię balsamy brązujące, jeśli dobierze się dobry odcień i w miarę umiejętnie go rozsmaruje efekt naprawdę może być zadowalający. Obecnie używam balsamu brązującego Flosleku z nowej serii Sun Care i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie zostawia żadnych smug, nie ma tego charakterystycznego zapachu tylko ładny waniliowo-czekoladowy zapach :)

#257 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:32

nie ma tego charakterystycznego zapachu tylko ładny waniliowo-czekoladowy zapach :)

aż wierzyć mi się nie chce, generalnie sama nie używam samoopalaczy (kiedyś ale ten smurd mi tak przeszkadzał, że uznałam że wolę być biała niż smierdzieć, wolę przejść się kilka razy na solarium ) ..ale wierzyć mi się nie chee że wanilią pachnie gdyż testowałam wiele, i moje koleżanki używały chyba wszsytkie (no oprócz follesku) i mówiły że wszsytko nawet troszkę smierdzą
Dołączona grafika

#258 Hax

Hax
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 12:57

Unikam jak ognia... Raz mnie namówili i skończyło się to plamami na ciele i musiałam jechać do dermatologa.. Wolę iść na słoneczko za darmo niż siedzieć w solarium za kasę i jeszcze się niszczyć ;/

#259 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 15:37

Większość kosmetyków brązujących jest delikatnie mówiąc kiepska. Odradza takie. Lepiej kupić coś naprawdę dobrego, bo kiepskie kremy brązujące potrafią zapewnić więcej problemów niż korzyści. Uważa, że zdecydowanie najlepsza jest ziemia egipska Ikos DUO Egyptische Erde. Pewnie kojarzycie. Efekt jest naprawdę świetny, a co najważniejsze skóra wygląda naturalnie.

#260 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 05 września 2011 - 13:15

Ja również wole naturalną opaleniznę na słońcu,ale czasem po prostu nie ma wyjścia i w kryzysowych sytuacjach używałam samoopalacza. Ale zdał egzamin ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych