Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Samoopalacze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
309 odpowiedzi w tym temacie

#281 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 maja 2015 - 09:37

Ja sobie kupiłam mgiełkę i Bielendy Arganową Samooppalającą i nie polecam. Co z tego, że mgiełka jak i tak muszę sobie ręcę pobrudzić żeby rozetrzeć, a jak psikam to mi spływa gdzieś i wchłania się i mam plamy. Albo ja jestem sierotą, albo ta aplikacja jest dziwna...  :roll:

#282 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 385 postów

Napisano 16 lipca 2015 - 12:03

Ja w tym roku bardzo ładnie się opaliłam naturalnie. Nie schodziła mi skóra ponieważ starałam się przebywać na słońcu stopniowo :) Byłam we Włoszech . Oczywiście używałam filtrów bardzo rozwaznie bo nie chciałam się spalić. 

Jeśli chcecie się opalac naturalnie to za granice na południe musicie wziąć ze sobą filtr 50. A nad nasze morze 30... Polecam również zaopatrzyć się w specjalne opaski na ręce. Nie wiem czy widziałyscie ale na stoiskach z kosmetykami do opalania sie można kupić specjalne opaski Experto Sun - taka opaska a ręce pokazuje Wam jakie jest natężenie promieni słonecznych. Kiedy trzeba byłoby użyć dodatkowej warstwy kremu opalającego ( czesto zdarza się o tym zapominać tak więc jest to przypominacz) oraz kiedy powinniście uciekać od słonca. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#283 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 10 września 2015 - 03:01

A jaki samoopalacz polecacie dla kogoś, kto nie ma za dużo doświadczenia z nakładaniem? Boję się koloru marchewki, a jeszcze bardziej smug.

#284 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 września 2015 - 11:36

@Tilla w takim razie może bezpieczniejszy będzie balsam brązujący. Daje delikatniejsze efekty, ale nie zostawia takich nie fajnych plam jak samoopalacze. :) 

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#285 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 15 września 2015 - 09:44

@Tilla spróbuj od odpowiedniego przygotowania skóry, czyli peeling nawilżenie, dopiero wtedy nakładasz samoopalacz, najlepiej za pomocą specjalnej rękawicy.

Natomiast co do samego samoopalacza to st.moriz podobno ma teraz jakąś taką piankę czy coś którą regulujesz kolor jaki chcesz uzyskać..

Ale to musiała byś poszukać, bo ja o tym tylko czytałam..

#286 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 16 września 2015 - 10:21

Ja używam tego musu, zakupiłam niedawno i naprawdę fajny efekt :) Ale fakt, skórę trzeba przygotować i warto mieć rękawicę. Co do samych produktów st. moriz to  na pewno dostaniecie je w Douglasie.

#287 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 19 września 2015 - 15:16

To znaczy na czym dokładnie polega to kontrolowanie czy tam regulowanie koloru? Zaciekawiło mnie to, ale nie bardzo sobie wyobrażam jak miałoby działać?

#288 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 września 2015 - 12:19

No ja bym chętnie zobaczyła na żywo :D ewentualnie na zdjęciach :D

bo do sklepu podejść nie problem.. chyba że mają tam testery :D

#289 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 23 września 2015 - 23:30

Ja z preparatów brązujących mogę polecić Argan bronzer do twarzy, on jest z bielendy. Uzywalam go przez całe lato, bo mam blada twarz i ciężko mi ją opalić...Ten preparat nie zostawia żadnych smug i tworzy jednolity efekt lekkiej opalenizny, takiej naturalnej a nie jak po solarium

#290 kalimero

kalimero
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24 września 2015 - 17:12

jeśli z bielendy to fajna jest pianka brązująca migic bronze się nazywa- do całego ciała idealna!

#291 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 24 września 2015 - 21:22

Jak nie będę taka leniwa to Wam zrobię foty. Co do samego efektu kontrolujesz opaleniznę czasem trzymania samoopalacza na skórze :P Po godzinie jest np. złocista, ale po 3 godzinie jest już ciemna :) zatem sama decydujesz jak to będzie wyglądało :D  I fajnie, że oleje zawarty w musie pielęgnuje dodatkowo skórę.

#292 ulanka

ulanka
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 25 września 2015 - 08:34

ja chyba w tym roku juz się "opalać" nie będę :) stawiam raczej na matową bladość

#293 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 28 września 2015 - 08:45

Co do samego efektu kontrolujesz opaleniznę czasem trzymania samoopalacza na skórze

ale czekaj.. nakładam  go na skórę... a potem co ?? zmywam czymś??

Czy przecieram ??

#294 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 28 września 2015 - 19:37

Wystarczy, że jak osiągniesz wymarzony kolor to weźmiesz prysznic :) I opalenizna gotowa :D

#295 aguska90

aguska90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29 września 2015 - 18:47

ja odkryłam magic bronze z bielendy. Szukałam czegoś co przedłuży moją opalenizne po wakacjach nad morzem;) ten produkt ma plusy takie, że nie pozostawia smug i szybko sie wchłania:)

#296 babiszonek

babiszonek
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29 września 2015 - 23:19

ja odkryłam magic bronze z bielendy. Szukałam czegoś co przedłuży moją opalenizne po wakacjach nad morzem;) ten produkt ma plusy takie, że nie pozostawia smug i szybko sie wchłania:)

A ja z Bielendy mam do opalania Argan Bronzer- ale to do twarzy :) bo zawsze mam roznice miedzy cialem a twarzą ( twarz slabo mi sie opala). A efekt jest delikatny, zlocisty :)

#297 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 03 października 2015 - 21:02

Kupiłam tą piankę zachęcona opinami. Rzeczywiście daje fajny efekt opalenizny, i długo się utrzymuje na skórze, nie zostawia też nienaturalnego koloru jak niektóre samoopalacze

#298 RóżaNiecko

RóżaNiecko
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04 października 2015 - 09:09

ja jakoś od maja uzywałam tej pianki magic bronze z bielendy i nie mogę się do niczego przyczepić, bardzo ładne efekty, żadnych smug, czy plam.

#299 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 14 października 2015 - 20:33

Wystarczy, że jak osiągniesz wymarzony kolor to weźmiesz prysznic :-) I opalenizna gotowa :-D

w douglasie jest ? I po ile ?

#300 weronkowa

weronkowa
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14 października 2015 - 21:46

zobaczcie sobie dziewczyny w roosmanie kolezanka mi mówiła że są jakieś chusteczki z samoopalaczem, ponoć fajnie się rozprowadza

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych