Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciało po ciąży

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
154 odpowiedzi w tym temacie

#81 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 maja 2016 - 15:26

Niestety ale żadne specyfiki nie pomogą aż tak  ... jak mają wyjść rozstępy to wyjdą... ja całą ciążę się smarowałam i w 9 mscu mi wywaliły rozstępy teraz są już białe i niestety nic z tym nie zrobię... pogodziłam się choć było ciężko ...

Użytkownik krowka17 edytował ten post 10 maja 2016 - 15:26

#82 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 września 2016 - 17:53

Dziewczyny, od kiedy stosować jakieś kremy na rozstępy? (wolę zapytać, niż przypomnieć sobie za późno)

I co polecacie? Bardzo mi zależy na tym, żeby dobrze wyglądać a znam osoby u których po ciąży ani śladu rozstępów, więc mam malutką nadzieję :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#83 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 września 2016 - 18:51

@elizabeth już możesz dodatkowo dbać o skórę na brzuchu i w jego okolicach. U mnie nawet uda pamiętają ciążę ;-) może być tak, że pomimo pielęgnacji skończysz z rozstępami...

Ja może jestem dziwna, ale swoje uwielbiam. Nie powiem, żeby to była miłość od pierwszego wejrzenia, ale od kiedy schudłam tak jakoś spojrzałam w lustro i stwierdziłam, że w sumie to te paski dodają mi uroku :P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#84 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 września 2016 - 18:53

może być tak, że pomimo pielęgnacji skończysz z rozstępami...

wiem oczywiście, ale chcę jednak zadbać o siebie tak, żeby potem nie żałować :) najbardziej boję się o nogi, ja wiem, że najważniejsze jest dziecko, ale bardzo lubię swoją figurę :P

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#85 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 09 września 2016 - 18:55

@elizabeth  nie pamiętam kiedy zaczęłam dbać o skórę na brzuchu w pierwszej ciąży. Podejrzewam, ze chwilę po tym jak zaczęłam się czuć dobrze, czyli na początku drugiego trymestru. Ja używałam oliwki dla dzieci i nie mam żadnych rozstępów. 

A w tej ciąży jeszcze niczego nie zaczęłam stosować. A brzuszek już zmienia kształt  :-)

#86 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 09 września 2016 - 19:01

A ja smarowałam się już podczas starań (nie tak namiętnie jak teraz. ale jednak), a mimo to na udach mam. Na brzuchu i piersiach (odpukać) jeszcze nie. 

Starałam się, nie wyszło. Będę się tym martwiła potem. Ale cieszę się, że nie mogę mieć do siebie pretensji. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#87 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 września 2016 - 19:02

@elizabeth, ja tak tylko piszę, żebyś się oswoiła z tą myślą na wszelki wypadek.
Duże znaczenie ma już obecny stan i kondycja skóry. No i tak myślę - to do jakich rozmiarów ten brzuch urośnie, bo skóra mimo najlepszej pielęgnacji z gumy nie jest :)
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#88 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 września 2016 - 21:22

moja koleznka w pierwszej ciazy zero rozstepów a w drugiej nagle pojawilo sie mnostwo, choc nie przytyła bardziej. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#89 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 września 2016 - 07:45

Ale cieszę się, że nie mogę mieć do siebie pretensji. :-)

dokładnie o to mi chodzi :-) jeśli będą, to będę wiedziała, że ja o siebie dbałam a to tylko pamiątka po naszym dzieciątku :-)

A czym się smarowałaś Aspi?

Użytkownik elizabeth edytował ten post 10 września 2016 - 07:45

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#90 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 10 września 2016 - 12:20

Bio oil jest polecany, aczkolwiek znam osoby ktore pomimo stosowania miały rozstępy, jak mają wyjść i tak wyjdą. Ja używam oliwki
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#91 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 września 2016 - 20:40

Kasia, ale może być ich mniej ;)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#92 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 września 2016 - 08:55

No tego nie wiadomo, raczej nie ma jak zbadać 😜
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#93 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 września 2016 - 12:36

Aż poczytałam sobie trochę na ten temat, rozstępy mają głównie podłoże hormonalne i genetyczne. Więc będzie tyle ile ma być :lol:
Hormonalne przede wszystkim w ciąży i podczas okresu dojrzewania.

Tu jedna z ciekawszych informacji:
"Choć rozstępy powstają przeważnie w szóstym i siódmym miesiącu ciąży, pierwsze, niewidoczne zmiany w skórze zachodzą już w pierwszym trymestrze. Powstawaniu rozstępów towarzyszy lekki świąd lub pieczenie. Wróg jest podstępny więc walkę z nim należy rozpocząć wcześnie – jeszcze na etapie profilaktyki. Warto stosować dietę bogatą w witaminy A, E, PP, B5 oraz mikroelementy zwłaszcza krzem i cynk oraz regularnie ćwiczyć. Na początku ciąży warto sięgnąć po kremy przeciw rozstępom, których zadaniem jest natłuścić i odżywić skórę oraz wpłynąć kojąco na napiętą i swędzącą skórę brzucha. Aby skóra lepiej chłonęła składniki odżywcze zawarte w kosmetykach pielęgnacyjnych warto ją regularnie złuszczać."
Źródło: poradnikzdrowie.pl

#94 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 września 2016 - 17:54

@elizabeth tu pisałam o moich "testach": http://babskiswiat.n...my-na-rozstępy/

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#95 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 września 2016 - 19:45

Też czytałam o roozstepach i właśnie lekarz się wypowiadał, że przy odpowiedniej pielęgnacji jest ich mniej. Widać ile ludzi, tyle opinii.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#96 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 września 2016 - 07:54

Obecnie mam taką pracę że widuję różne kobiety i ich ciała... i naprawdę dzięki temu wyleczyłam się ze swoich kompleksów ... większość kobiet jakie do mnie przychodzą mają tak potwornie zaniedbane ciała... tak potwornie dużo rozstępów po ciąży .. i tak okropnie wyciągnięte piersi po karmieniu piersią... że aż współczuję ...

Ja dbałam i mam dosłownie kilka kreseczek ale mam ... a kiedyś nie miałam... stosowałam Bio Oil .

Można dbać jak najbardziej ale tak jak pisałam wcześniej jak mają wyjść to wyjdą mi całą ciążę nie wychodziły i na sam koniec wyszły ... jak bym jeszcze dłużej przenosiła ciążę to bym miała je jeszcze większe ...

#97 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 września 2016 - 18:07

Ja mam rozstępy już teraz i nawet gdybym po ciąży miała dodatkowe to mi to rybka :) Takie życie ;)

#98 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 września 2016 - 22:14

ostatnio widziałam dziewczyne , która miała na udach ale  z porzodu , tego w zyciu nie widziałam, pewnie jej po ciazy zostały...

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#99 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 17 września 2016 - 10:34

@magdaaaaa ja mam właśnie z przodu :P

#100 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 września 2016 - 10:43

Ja rozstepy ale na posladkach mialam i bez ciazy. Wylazly mi w okresie dojjrzewania i w czasie kiedy spadlam sporo z wagi po operacji.
W pierwszej ciazy mialam, jak to sie mowi, piec ka krzyz na brzuchu. W drugiej wokol pepka ale prawie ich nie widac.

Zarowno po pierwszym i drugim porodzie szybko wrocilam do formy i wagi sprzed ciazy. Moze dlatego ze zarowno w pierwszej jak i drugiej ciazy prowadzilam ruchliwy tryb zycia- duzo chodzilam, wiec powrot do formy po porodzie nie byl trudny.

Brzuch juz niemalze plaski. Ogolnie mowiac jestem zadowolona i jest tak jak chcialam- sexy mamuska ze mnie, ze tak nieskromnie napisze :P

A na brzuch i piersi w ciazy stosowalam tylko oliwke Bambino. Moze dlatego z rozstepami az takich problemow nie mialam- oliwka natluszcza, zawiera witaminy A E F.

Co do piersi to u jednych kobiet sa takie jak byly, a u drugich flaczki :P Ale tym ja sie nie przejmuje bo karmiac piersia daje dziecku to co najlepsze...