Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciało po ciąży

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
154 odpowiedzi w tym temacie

#61 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:45

Jula, widzialam dzis w aptece taki srodek ktory rozjasnia roze blizny itp wygladza. Oila ..cos tam...
tez mam pare roztepow ale jakos wogole mnie to nie razi. Bardziej mnie wkurza celluit
No i brzuch tez ok. ( nie liczac sytuacji jak sie najem czegos ) :lol: ale nie wisi mi.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#62 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:48

Sajuri, Oilatum czy Bio Oil ?

er3mjw4zst9mivdb.png

#63 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 września 2013 - 19:23

Bio Oil

;-) zdecydowanie te drugi. Mialas ??

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2013-09-20, 20:25 ]
2 posty wczesniej Jula o tym pisała
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#64 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 20 września 2013 - 19:41

Sajuri, miałam i mam nadal, rzeczywiście jest dobry. Szkoda tylko, że taki drogi :-|

er3mjw4zst9mivdb.png

#65 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 września 2013 - 12:15

Melodia19 też mam te żyłki. Ale to nic strasznego chyba. Tłumacze sobie to tak, ze piersi muszą być teraz bardziej ukrwione, mocniejsze.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#66 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 17:52

U mnie niestety mimo namiętnego smarowania i kremowania rozstępy na brzuchu się pojawiły i to jest wręcz koszmarne :roll: Nie mogę się do tego przyzwyczaić i nadal kremuję w nadziei, że zbledną chociaż.

Jula i jak rozstępy? Dało coś to smarowanie?

Czym smarujesz?

U mnie jak nie bylo ani jednego rozstępu przez calą ciąże, tak po cesarce zrobily się na brzuchu i to dość dużo, są okropne ...

W sumie to nie wiem czemu, skoro wczesiej nie mialam ani jednego.

Są wokół pępka, takie biale. Stosuje balsam ( palmersa) , mam świadomość , że to nie zniknie...ale przynajmniej może  troche zbledną? <bezradny>

Do wagi sprzed ciąży wróciłam , ale  jeszcze ten niejędrny brzuch mnie wkurza..Bez cwiczen raczej sam nie wróci do normy , i pewnie dużo czasu na to potrzeba?

iv09i09kftvt0mdm.png

#67 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 stycznia 2014 - 16:08

Ja to smarowałam się i oliwkami i kremami balsamami i nic nie pomogło moja siostra cioteczna używała takiej oliwki z Johson Baby na chwilę pomogło , bo te rozstępy znikały .. ale i tak z powrotem wyskoczyły nie wiem czy jest jakikolwiek dobry specyfik na rozstępy .. 

Melodia19 no niestety trzeba dużo ćwiczyć aby co nie co spalić , prawidłowo się odżywiać sport uprawiać spacery częste ,  i trzeba czasami na to lat aby dobrze wyglądać .. 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#68 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 stycznia 2014 - 11:19

Jula i jak rozstępy? Dało coś to smarowanie?

Są jaśniejsze, ale nadal są. Nie wygląda to już tak strasznie no ale już nie będzie tak jak przed ciążą  :roll: Nadal smaruję i chyba zacznę szukać czegoś innego na te rozstępy jeszcze tylko nie wiem czego. 

er3mjw4zst9mivdb.png

#69 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 17 kwietnia 2014 - 17:21

U mnie miną rok od urodzenia synka. Na brzuchu rozstępy mam strasznie duże, ale od 2 tyg.zaczęłam je smarować olejkiem ze słodkich migdałów oraz olejkiem rycynowym i powiem wam, że dopiero po tum zaczęły mi jaśnieć, skóra nabrała jędrności oraz blizny zaczęły się obkurczać..stosowałam różne preparaty i powiem, że dopiero teraz widzę różnicę..

Nadal karmię, więc stan moich piersi ciężko mi określić..reszta ciała nawet lepsza niż prze ciążą, ręce i nogi pięknie umięśnione..także nie narzekam, no gdyby nie te rozstępy.. Nie chcę też iść na żadne drogie zabiegi, bo niedługo, będziemy się starać o kolejne dziecko :)

#70 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 08:20

olejkiem ze słodkich migdałów

a to jakiś specjalny olejek na blizny?

Hmm może też wypróbuje

Ja używałam palmersa, i bio oil, nawet mi te rozstepy troche pojasniały, ale chętnie wypróbuje czegoś nowego. Skoro polecasz to może i ja sie skusze

iv09i09kftvt0mdm.png

#71 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 10:35

U mnie po ciąży jeszcze kilka kilo na plus. Najgorzej jest z brzuchem. Nie lubię go, a rozstępy mi tak nie przeszkadzają. Ważne, że partner nie uważa, że źle wyglądam. Jak mam gorszy dzień mówi żebym pamiętała co zyskałam tracąc to ciało i to jest najważniejsze

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#72 zuz

zuz
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 16 lipca 2014 - 18:19

Moje ciałow ciąży zostało zdewastowane, ale czas działa na moją korzyść. I cieszę się teraz, że niezwlekałam z zajściem w ciążę bo wiem że będąc starszą mój organizm mógłby nie mieć już takich właściwości regeneracyjnych.

#73 Marlenka

Marlenka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 08 grudnia 2015 - 12:34

Ja też po ciąży dramat. Ale pomogły kremy, olejki i laserowe usuwanie razstępów.

#74 awangarda

awangarda
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 09:28

Ciało kobiety po porodzie jest piękne /link usuniety/ ja widząc takie blizny, celulit wiem że dana osoba coś przeszła, jest matką itp. same pozytywne myśli z tego wynikają. To coś jak pierscionek na palcu, nie wiem czy zrozumiecie 

Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 11 grudnia 2015 - 11:29

#75 Kamilla34

Kamilla34
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 18 marca 2016 - 11:01

Ja niestety nie jestem przekonana do Twojego podejścia. Jeśli jest możliwość to warto zadbać za wczas by nie dopuścić do powstania blizn i rozstępów po ciąży. Przecież wygląda to nieestetycznie i jest później powodem kompleksów każdej kobiety. 

Użytkownik Kamilla34 edytował ten post 18 marca 2016 - 11:03

#76 perkoza

perkoza
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18 marca 2016 - 11:05

Myślę, że największym problemem po ciąży jest waga. Z opryszczką nie miałam problemów. Natomiast stan włosów pogorszył się nieznacznie. Już przed ciążą miałam słabe włosy, więc nie zrobiło mi to wielkiej różnicy. Z wagą natomiast długo się męczyłam. W sumie po ciąży zostało mi jakieś 8 kilogramów. Nie jest to wiele, ale widać różnicę no i duża część garderoby zrobiła się za ciasna. Postanowiłam wspomóc się spalaczem tłuszczu ... który był wcześniej przetestowany przez moją znajomą. Od kiedy go biorę udało mi się zrzucić dwa kilogramy. Największą zaletą jest to, że mam mniejszy apetyt dzięki temu produktowi. A chęć na słodycze całkowicie zniknęła.

#77 Tina88

Tina88
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 07 maja 2016 - 14:22

moja siostra po ciąży też słabo wyglądała i czuła, na wzmocnienie mama kupiła jej i mi też :-) ecomer forte ja to jestem twarda babka ;-)  ale jej faktycznie się przydało na wzmocnienie jest w tym olej z wątroby rekina czosnek i witamina D3 taki kompleks wzmacniający dobrze odbudować się trochę po takim wysiłku.

#78 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 09 maja 2016 - 13:13

No to się zaczęło.  :->

Od kilku dni straszy mnie różowy rozstęp, który zrobił mi się pod kolanem.  :shock: A przecież od początku smaruję uda, brzuch, pośladki, piersi specyfikami przeciw rozstępom. Mam Bio Oil (to raz dziennie) i Mustelę (to też raz dziennie), a szybciej miałam PharmacerisM przeciw rozstępom i drugi ujędrniający do biustu. I dupa, strach myśleć ile jeszcze tego diabelstwa i gdzie się pojawi. Trochę popsuło mi to humor.  :-/

Przytargałam dzisiaj z apteki reklamóweczkę próbek Palmersa, to jeszcze to wypróbuję. Ale pewnie zostało mi tylko pogodzić się z nieuniknionym.  :-(

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#79 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 maja 2016 - 14:12

@Aspirynkaaa U każdej z nas kobiet ciało się zmienia po ciąży , choć wiem że są takie które nie mają rozstępów , ja też smarowałam się wszystkim co popadnie i nic to nie dało , mam ciało jakie mam i nie wstydzę się tego ;-) .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#80 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 maja 2016 - 16:52

fajny temacik

Ja w pierwszej ciaży przytyłam 16kg. Tuż po porodzie było -6kg i w bardzo krótkim czasie wróciłam do wagi sprzed ciąży. No może +1kg sprzed porodu miałam :P Rozstępy na brzuchu zauważyłam dopiero po pnad 2 latach bo są blade i mało widoczne, a i 3 sztuki na krzyż :lol:

W obecnej mam wokół pępka ale nie martwię się tym. W końcu mam w sobie CZŁOWIEKA, który rośnie i moje ciałko rozpycha :mrgreen: 2 tygodnie temu na wizycie ważyłam już 78,6kg czyli do 82kg jeszcze trochę, a poród w lipcu także spodziewam się przekroczenia tych 82kg <umieraam> No cóż no. Może karmienie piersią wyciągnie ze mnie te kg jak po pierwszej ciaży :D Bo naprawdę szybko poszło <ookk>