tez mam pare roztepow ale jakos wogole mnie to nie razi. Bardziej mnie wkurza celluit
No i brzuch tez ok. ( nie liczac sytuacji jak sie najem czegos )
Napisano 20 września 2013 - 13:45
Napisano 20 września 2013 - 19:23
Bio Oil
Napisano 09 stycznia 2014 - 17:52
U mnie niestety mimo namiętnego smarowania i kremowania rozstępy na brzuchu się pojawiły i to jest wręcz koszmarneNie mogę się do tego przyzwyczaić i nadal kremuję w nadziei, że zbledną chociaż.
Jula i jak rozstępy? Dało coś to smarowanie?
Czym smarujesz?
U mnie jak nie bylo ani jednego rozstępu przez calą ciąże, tak po cesarce zrobily się na brzuchu i to dość dużo, są okropne ...
W sumie to nie wiem czemu, skoro wczesiej nie mialam ani jednego.
Są wokół pępka, takie biale. Stosuje balsam ( palmersa) , mam świadomość , że to nie zniknie...ale przynajmniej może troche zbledną? ![]()
Do wagi sprzed ciąży wróciłam , ale jeszcze ten niejędrny brzuch mnie wkurza..Bez cwiczen raczej sam nie wróci do normy , i pewnie dużo czasu na to potrzeba?
Napisano 10 stycznia 2014 - 16:08
Ja to smarowałam się i oliwkami i kremami balsamami i nic nie pomogło moja siostra cioteczna używała takiej oliwki z Johson Baby na chwilę pomogło , bo te rozstępy znikały .. ale i tak z powrotem wyskoczyły nie wiem czy jest jakikolwiek dobry specyfik na rozstępy ..
Melodia19 no niestety trzeba dużo ćwiczyć aby co nie co spalić , prawidłowo się odżywiać sport uprawiać spacery częste , i trzeba czasami na to lat aby dobrze wyglądać ..

Napisano 17 kwietnia 2014 - 17:21
Napisano 16 lipca 2014 - 18:19
Moje ciałow ciąży zostało zdewastowane, ale czas działa na moją korzyść. I cieszę się teraz, że niezwlekałam z zajściem w ciążę bo wiem że będąc starszą mój organizm mógłby nie mieć już takich właściwości regeneracyjnych.
Napisano 08 grudnia 2015 - 12:34
Ja też po ciąży dramat. Ale pomogły kremy, olejki i laserowe usuwanie razstępów.
Napisano 11 grudnia 2015 - 09:28
Ciało kobiety po porodzie jest piękne /link usuniety/ ja widząc takie blizny, celulit wiem że dana osoba coś przeszła, jest matką itp. same pozytywne myśli z tego wynikają. To coś jak pierscionek na palcu, nie wiem czy zrozumiecie
Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 11 grudnia 2015 - 11:29
Napisano 18 marca 2016 - 11:01
Ja niestety nie jestem przekonana do Twojego podejścia. Jeśli jest możliwość to warto zadbać za wczas by nie dopuścić do powstania blizn i rozstępów po ciąży. Przecież wygląda to nieestetycznie i jest później powodem kompleksów każdej kobiety.
Użytkownik Kamilla34 edytował ten post 18 marca 2016 - 11:03
Napisano 18 marca 2016 - 11:05
Napisano 07 maja 2016 - 14:22
moja siostra po ciąży też słabo wyglądała i czuła, na wzmocnienie mama kupiła jej i mi też
ecomer forte ja to jestem twarda babka
ale jej faktycznie się przydało na wzmocnienie jest w tym olej z wątroby rekina czosnek i witamina D3 taki kompleks wzmacniający dobrze odbudować się trochę po takim wysiłku.
Napisano 09 maja 2016 - 13:13
No to się zaczęło. ![]()
Od kilku dni straszy mnie różowy rozstęp, który zrobił mi się pod kolanem.
A przecież od początku smaruję uda, brzuch, pośladki, piersi specyfikami przeciw rozstępom. Mam Bio Oil (to raz dziennie) i Mustelę (to też raz dziennie), a szybciej miałam PharmacerisM przeciw rozstępom i drugi ujędrniający do biustu. I dupa, strach myśleć ile jeszcze tego diabelstwa i gdzie się pojawi. Trochę popsuło mi to humor. ![]()
Przytargałam dzisiaj z apteki reklamóweczkę próbek Palmersa, to jeszcze to wypróbuję. Ale pewnie zostało mi tylko pogodzić się z nieuniknionym. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 09 maja 2016 - 14:12

Napisano 09 maja 2016 - 16:52
fajny temacik
Ja w pierwszej ciaży przytyłam 16kg. Tuż po porodzie było -6kg i w bardzo krótkim czasie wróciłam do wagi sprzed ciąży. No może +1kg sprzed porodu miałam
Rozstępy na brzuchu zauważyłam dopiero po pnad 2 latach bo są blade i mało widoczne, a i 3 sztuki na krzyż ![]()
W obecnej mam wokół pępka ale nie martwię się tym. W końcu mam w sobie CZŁOWIEKA, który rośnie i moje ciałko rozpycha
2 tygodnie temu na wizycie ważyłam już 78,6kg czyli do 82kg jeszcze trochę, a poród w lipcu także spodziewam się przekroczenia tych 82kg
No cóż no. Może karmienie piersią wyciągnie ze mnie te kg jak po pierwszej ciaży
Bo naprawdę szybko poszło ![]()
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Pielęgnacja łuszczycy w ciąży |
|
|
|
Podpięty Jak przygotować się do ciąży? |
|
|
|
Ciało |