bo przecież koncerny zaopatrujace wielkie sieci robią wszystko byś zauważyła, czy też poczuła że produkty są przekombinowane! chyba przeceniasz ich uczciwość. testowalismy ostatnio w zakładzie skrobie modyfikowane.....cóż za wspaniały wynalazek! nie trzeba uzywać warzyw, czy mięsa. no może 1/10 a resztę wypełnić wodą. i nawet organoleptycznie dużo, duuużo lepiej produkt wypada.jakoś nie zauważyłam żeby produkty były gorszej jakości
Produkty z biedronki- czy są gorszej jakości?
Napisano 08 lutego 2011 - 20:50
Napisano 10 lutego 2011 - 15:52
Napisano 10 lutego 2011 - 16:42
a dla pozostałych-rozpoznawalne marki często korzystają z innych opakowań produkujac dla sieci. ale po co ? jeśli są rozpoznawalne, to zmiana opakowania nie jest korzystna ! chyba że jest tam coś do ukrycia i nie do końca chcą by je z zawartością utożsamiano. wnikliwi dostrzegą , ale ,,reklamacji,, nie można uwzględniać bo inne opakowanie to inny produkt..np. kamis stworzył też markę bliźniaczą i to co nie spełnia norm kamisowych ląduje w opakowaniach bliźniaczych....gdzieś tam małymi literkami.....na dole....
dla przykładu lisner- markowa! w skałdzie więcej dodatków niż interesującej nas treści. i to w dodatku drożej bo to markowe, w porównaniu z sałatką małego producenta , w małym sklepiku.....on do sieci się juz nie dostanie.
często też producenci w przypadku całkowicie niejadalnych produktów, po skojarzeniu klientów , co jakiś czas zmieniają szatę graficzną opakowań ,i tak sobie kulają dalej.
mam przed nosem hortex właśnie.100%sok....ale ,ale z soku zagęszczonego ! jest lepszym rozwiązaniem od klasycznych napojów i innych oranżadek, ale dlaczego napisano że to 100% sok? skoro wykonany jest z koncentratu! a wodę dodaje się w procesie produkcji
i tak by mozna pisać......w nieskończoność
Napisano 10 lutego 2011 - 16:53
no czytałam ostatnio , bo byłam ciekw gdzie jest cos produkowane.kamis stworzył też markę bliźniaczą i to co nie spełnia norm kamisowych ląduje w opakowaniach bliźniaczych....gdzieś tam małymi literkami.....na dole....
u mnie jest market polo , tez sieciowka, ale maja mnostwo produktów, ktore nie sa dla nich produkowane ,tylko poprostu sa to tansze firmy , np przyprawy Cykoria , w hipermarketach sie tego nie spotka , bo pewnie ich nie stac aby haracz zaplacic , aby moc sie na polce pojawic
cos w tym pewnie jest , katchupy czy majonezu z marketu nie zjem , chyba ,ze w salatce . Makaronów tez nie , bo zazwyczaj sie rozlatuja . ale ryz, kasze czy mleko owszem . Pieczywa tez nie, niby nie jestm wybredna do pieczywa , ale kilka razy kupilam w roznych marketach i bylo bezsmakowe.Ale moze to kwestia tego ze rodzice mnie uczyli od dziecka na inny produktach, bo mam wielu znajomych ktorzy zachwalaja produkty tego typu (Biedronka, Tescco, itp. )
Wiec na moje oko kwestia tego jakie ktos ma kubki smakowe, i co kto lubi
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 05 marca 2011 - 19:45
akurat własnie nowo powstały. I taniej niz na osiedlowym sklepie. Np. ulubiony szampon w moim osiedlowym sklepie kosztuje 12 zł ponad , w InerMarche - 10 zł , Rosman - 7 zł.
Napisano 06 marca 2011 - 12:02
Napisano 12 marca 2011 - 10:19
Napisano 14 marca 2011 - 21:44
Napisano 15 marca 2011 - 10:26
Powiem Wam tylko tyle,ze moja kolezanka,która pracuje w biedronce kilka ladnych lat ,wrecz zabronila mi kupowania wszelkiego rodzaju produktów miesnych.Czesto sa nieswieze i ponoc faszerowane chemia.Moja mama tez sie nadziala na pasztet,który z zewnatrz wygladal imponujaco,za to w srodku byl zielony.ale niekoniecznie zdecydowałabym się na cokolwiek mięsnego czy z nabiału nieznanej mi firmy z ich asortymentu.
Napisano 15 marca 2011 - 10:44
Napisano 15 marca 2011 - 12:50
Napisano 15 marca 2011 - 14:31
śmiała tezaMyślę, że większy szajs mięsny jest w hipermarketach, aniżeli w biedronie
xara podobne historie dzieją sięnawet w osiedlowych spożywczakach. mało kto jest sobie w stanie pozwolić dziś na straty, a tym przecież jest towar niesprzedany.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 15 marca 2011 - 14:58
Napisano 15 marca 2011 - 16:17
Napisano 15 marca 2011 - 18:24
doskonały text wykręcający od przyznania się ze kupujemy syf z pazernosci.A czy cokolwiek teraz jest zdrowe i pełnowartościowe?!
tak , praktycznie wszystko jest bardziej lub mniej przekombinowane. Ale to od nas zależy czy bardziej , czy mniej będziemy siebie truć. świadomie wybiarać po zrozumiałym przeczytaniu etykiet , czy tylko metek z cenami.
Napisano 15 marca 2011 - 18:37
doskonały text wykręcający od przyznania się ze kupujemy syf z pazernosci.
Gdybyś czytała wcześniejsze moje posty w tym temacie to wiedziałabyś , że nie kupuję rzeczy niewiadomego składu tylko dlatego , że sa tańsze.
Ale jeżeli dla przykładu ciastka x w osiedlowym sklepie kosztują 5zł , a w biedronce zapłace za nie 3,50zł - to dlaczego nie mam zaoszczędzić?
Napisano 15 marca 2011 - 18:39
ok zaoszczędzisz ale wiesz że w ciastkach za 5zl jest co innego a w ciastkach tych samych w biedronce za 3.50 jest co innego? lepiej się zastanowic czy warto zaoszczędzic czy zjeśc ze spokojem ...Ale jeżeli dla przykładu ciastka x w osiedlowym sklepie kosztują 5zł , a w biedronce zapłace za nie 3,50zł - to dlaczego nie mam zaoszczędzić?
Napisano 15 marca 2011 - 18:40
ok zaoszczędzisz ale wiesz że w ciastkach za 5zl jest co innego a w ciastkach tych samych w biedronce za 3.50 jest co innego? lepiej się zastanowic czy warto zaoszczędzic czy zjeśc ze spokojem ...
Mówię o tych samuch ciastkach.
Bo faktem jest , że produkty tej samej firmy w róznych sklepach mają różne ceny.