sajuri co do szejka z mcdonalda to kolezanka czytała jakies badania, ze to siedlisko wielu drobnoustrojów , ktor moga powodowac zatrucie.
ja kupuje w biedronce ryz, cukier, kasze,mleko , jedzenie dla psa , czasem avokado albo melon jak jest promocja. miesko jak, juz mnie do tego zmusi zycie
smietane gestą kupuje tez , albo margaryne jak potrzebuje do ciasta. chemia jest beznadziejna, jeszcze od biedy plyn do naczyń moze byc. jogurty maja kwasne < slyszałyscie o sklepie polo market , tam maja dobre jogurty naturalne> ; owocowych nie kupuje bo tam nie ma owocow tylko aromaty i barwniki. kupuje tez chudy serek _ to i tak jest wyjalowiony ser , wiec kit z tym jakiej jakosci.no i maja najlepsze na swiecie Wafle ryzowe. 
nie kupuje dzemu bo to sama galaretka , zupek czy rosolkow, bo sa za slone , herbat < tu kupuje drozsza a dobra>.
ketchupow nigdy niemarkowych , kocham tylko tortex
co do parowek kiedys jadałam wiecej , a teraz nie jadam za wiele produktow z miesa , wiec nie pamietam kiedy jadlam.
gdybym miala wybor to jadałabym tylko owoce , warzywa < mam wieksze zaufanie do mrozonych niz swiezych w marketach> brazowy ryz, kasze wszelkie i mleko i zupy mleczne , ale ... mnie nie stac na to
gdybym duzo zarabiała to robiłam bym wiecej zakupów w osiedlowych sklepach , bo wiem ze markety zabijaja drobny handel . na swieta nie miałam gdzie ryby kupic bo nie mam rybnego , bo nie oplaca sie prowadzic , bo wszyscy do marketów 
o nie wiedziałam że te szejki śa niezdrowe...
Co do zakupów w Biedronce - na chemi sie nigdy nie zawiodłam. choc nie wiem jak proszki do prania...bo tu od lat kupuje Persil - najlepszy z najlpszych
dzemy robie sama wiec problemu nie ma
np. taki syrop malinowy raz kupiłam z Lewiatanu - tragedia. Nigdy w życiu.
Herbaty... najtansza do sniadan to Sage. Minutki ni ekupie - raz kupiłam i same wióra

Co do margaryn sniadanowych ... to róznie . Staram sie czytac skład. Nie raz pisze : z dodatkiem masła

a tam tylko 1%
soki - na opakowaniu że niby bez cukru a składzie jest.
Tak wiec mysle że bede robic zakupy w Biedronce i osiedlowym
Do miesnych rzeczy wole dołozyc...
Co do warzyw...sprawdze sobie ceny w osiedlowym warzywniaku i na targu..
[ Dodano: 2011-01-19, 12:37 ]dziś niestety nikt nie czyta i tak niekompletnych informacji na etykietach
mysle że nigdy nie pownno sie pisac NIKT. Po co tak głupio osadzać ..

nawet jesli będą zarabiały/ zarabiali więcej to kupią lepsze samochody, mieszkania ,telewizory , bo tu i teraz je widać a do jedzenia dalej będa kupowali chłam
coś wtym jest. Mam znajomych oboje pracuja zaznaczam...dobrze zarabiaja...
oboje maja autko, znowu wymieniaja tv na wiekszy..jak jedza ?? tragicznie.
Byle zapchac dziure. Na owoce warzywa bakalie szkoda kasy.
sztuczny jogurt ,
trzeb apamietac że jak pisze : jogurt o samku truskawki to jest on tylko o smaku truskawki. Te danonki za 50 groszy... jak dla mnie to to sama chemia.
POwiem Wam że ja kiedys zrobiłam sobie tydzien zwykłego jedzenia że tak powiem.. nie jadłam słodkiego, do chleba tylko masło lub troche sera. Sporo warzyw, owocow, sokow własnej roboty. Jogurt naturalny . Zamiast kupic ciastka upiekłam własne - wyszło taniej i zdrowiej. Nie wyszło mnie to drogo wszystko. . Po tygodniu czułam sie lżej, lepiej.,
Myslimy że kupujac tanio oszczedzamy. Do czasu. Wpewnym momencie to sie odbija na zdrowiu. Wiec podsumowujac - nie dajmy sie zwaryjować .