Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Produkty z biedronki- czy są gorszej jakości?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#121 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 15 marca 2011 - 21:15

Po co przepłacać jeżeli ten sam produkt mozemy mieć troszkę taniej:) Ja takiego jestem zdania.
A.

#122 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 16 marca 2011 - 07:22

Po co przepłacać jeżeli ten sam produkt mozemy mieć troszkę taniej

a tu już pewności nie ma.
czy któraś w was mieszka w pobliżu niemieckiej granicy ?
był taki niewiarygodny czas , w którym mimo zdecydowanie niższych kosztów wytworzenia w polsce ,rodacy nasi z całej wręcz polski zwozili materiały budowlane z niemiec. JAK TO MOŻLIWE ?
jak to mozliwe ,że cukier w niemieckich sklepach kosztuje 60 centów? jak to możliwe ,że praktycznie wszyscy z przygranicznych miejscowości zakupy, nie tylko spożywcze robią w niemczech? jak to mozliwe ,że te same produkty , w takich samych opakowaniach , tych samych marek produkowane w polsce i na ten rynek kierowane tak drastycznie odbiegają jakością i ceną od niemieckich ?

ten sam produkt

to często bywa złudne.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#123 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 16 marca 2011 - 13:51

Produkty niemieckie,ponoc sa smaczniejsze(slodycze)z czym ja sie nie zgodze.Ja jadac do Polski,rodzinie wioze pól bagaznika róznosci.slodycze,cukry waniliowe,jakies desery w proszku itp.Niektóre produkty sa duzo tansze w niemczech,np.budynie,batoniki,zelki,sledzie w puszce.Natomiast wracajac wioze do niemiec pól bagaznika polskich produktów,które dla mnie sa naj.Mysle,ze w niemieckich sklepach jest duzo przecen,promocji,wiec ludzie korzystaja.A jezeli chodzi np.o plyny pod prysznic,dezodoranty,czy chociazby proszki do prania,to niemieckie sa bardzo dobre.Porównujac ten sam plyn powiedzmy palmoliwe,wyprodukowany w Polsce i w niemczech,to polski moze sie schowac i cenowo polskie sa drozsze,wiec kto wie,moze rzeczywiscie,dla pewnych marketów firmy produkuja ten sam towar,ale"inny" <bezradny></span> Nie mam pojecia jak to wszystko funkcjonuje.Wiem jedno,w biedronce kupuje zawsze prince polo,w hurtowych ilosciach i nie sadze,zeby bylo gorsze gatunkowo.

[ Dodano: 2011-03-16, 13:52 ]

jak to mozliwe ,że cukier w niemieckich sklepach kosztuje 60 centów

Nie spotkalam sie jeszcze z takim tanim cukrem,najtaniej kupuje za 99 centów
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#124 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 16 marca 2011 - 14:17

Mi nie smakuje niemiecka czekolada.
A.

#125 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 16 marca 2011 - 15:03

Mi nie smakuje niemiecka czekolada

Ja tez wole polska i ta biedronkowa smakuje calkiem dobrze
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#126 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 16 marca 2011 - 15:37

Nie spotkalam sie jeszcze z takim tanim cukrem,najtaniej kupuje za 99 centów

na targowiskach w naszej okolicy mozna kupić cukier z niemiec , (choć wiem ze dla polaków wprowadzono juz limity) w cenie 3,50-3,60. jeśli w niemczech kosztuje 0,99 oznaczałoby to ze nasi rodzimi przedsiębiorcy zieleniakowi pracują w caritasie ;-)
generalnie żywnosć niemiecka czy też holenderska jest zdecydowanie nmiej smaczna.

Produkty niemieckie,ponoc sa smaczniejsze(slodycze)z czym ja sie nie zgodze

ale są tu przedstawicielstwa koncernów które produkują na nasz rynek i te produkty są duzo gorsze . mowa była o teoretycznie tych samych produktach , tych samych firm ,a produkowanych na rynek niemiecki lub polski, w odniesieniu do poglądu, że w biedronce na pewno mamy to samo, co w innych sklepach tylko w innych opakowaniach i taniej.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#127 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 marca 2011 - 15:47

Producenci któregoś z proszków przyznali już dawno,że skład różni się jeśli chodzi o rynki niemiecki i polski ;-) chyba nawet audycja u Weissa była na ten temat :-) oczywiście broniono się tym,że polski odbiorca oczekuje czegoś innego od ich produktów i takie tam bla bla bla :-) zero konkretów tak naprawdę ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#128 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 marca 2011 - 17:27

chemie mozna czasem kupic i sa napisy chemia z niemiec , u nas na targu jest takie stoisko ;-)
co do jednego produktu w roznych krajach to wiem , ze np fajki < sama nie pale , ale tak kilka osob mi mowilo> takie jak lm polskie smakuja sto razy lepiej , niz te przemucane z niemiec.
no i coca-cola podawana u mnie na zajeciach jako typowy przejaw glokalizacji : w kazdym kraju inaczej smakuje :-)
ja malo kiedy kupue tzn firmow produkty w dyskontach , chodze tam po cukier, mleko , ktore wszedzie smakuja dla mnie tak samo, wyjatkiem sa gumy do zucia , ktore kupuje gdzie popadnie. wiel np produktów nabialowych ma nabita sugerowana cene i czy to biedronka czy jakis inny sklep cena jest podobna.
slodycze malo kupuje gdziekolwiek , malo kiedy markowe, jak mam ochote na herbatniki to biore najtansze jakie sa , a kto je wyprodukował to mnie nie interesuje .
czekolad dyskontowych nie lubie bo czesto jak mydlo smakuja, czasem tylko jakas nadziewana wezme bo one sa znosne; i zelki mi wszdzie smakuja tak samo.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#129 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 16 marca 2011 - 17:32

W sumie to wam powiem że na to wychodzi , że nie ważne gdzie coś kupimy to i tak nie możemy być pewni , ze dostajemy pełnowartościowy produkt warty swojej ceny.
A.

#130 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 17 marca 2011 - 13:48

Teraz to i tak ceny w Biedronce niewiele się różnią od innych sklepów :roll: Byłam przedwczoraj i teraz już była kolejna podwyżka - teraz za cukier w Biedronce trzeba zapłacić 4,34 co dla mnie jest jakimś kosmosem, a na dodatek większość rzeczy poszło jeszcze bardziej do góry - okropnie - miałam nadzieję, że na 1 czy 2 początkowych podwyżkach sie skończy... <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#131 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 17 marca 2011 - 18:12

Dziewczyny... mówimy cały czas o jakości produktów, a nie ich cenach!!!

#132 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 17 marca 2011 - 20:46

Mi smakuje zapiekanka z biedronki ...

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2011-03-18, 07:30 ]
Taki post nic nie mowi, zapiekanek sa dzeisiatki, a swoje wypowiedzi na forum troche rozwijamy :)
A.

#133 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 19 marca 2011 - 19:57

Jest kilka produktów, które kupuję w Biedronce, ale są to raczej wyroby znanych mi firm, które robią dla Biedronki produkty w tańszej cenie. Kupuję takie produkty jak masło osełkowe, rodzynki, jogurty, tuńczyka - tylko ten z Biedronki mi smakuje, często owoce, bo są tańsze niż w innych sklepach i o wiele smaczniejsze (mandarynki, pomarańcze), chusteczki higieniczne, jedzenie dla psa, kota (jedzą, więc jakość chyba dobra :mrgreen: ), mleko, olej, i tego typu produkty.
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#134 Misiaczek1412

Misiaczek1412
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 19 marca 2011 - 21:50

Jest kilka produktów, które kupuję w Biedronce, ale są to raczej wyroby znanych mi firm, które robią dla Biedronki produkty w tańszej cenie. Kupuję takie produkty jak masło osełkowe, rodzynki, jogurty, tuńczyka - tylko ten z Biedronki mi smakuje, często owoce, bo są tańsze niż w innych sklepach i o wiele smaczniejsze (mandarynki, pomarańcze), chusteczki higieniczne, jedzenie dla psa, kota (jedzą, więc jakość chyba dobra :mrgreen: ), mleko, olej, i tego typu produkty.

Ja robię bardzo często zakupy w biedronce. Co do tuńczyka zgadzam się :) Ale ogólnie wszystkie te produkty "biedronkowe" są moim zdanie takiej samej jakości co inne. Ja bynajmniej nie widzę żadnej różnicy. Po za ceną oczywiście.

#135 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 03 kwietnia 2011 - 21:12

Mi smakuje zapiekanka z biedronki

krótki przeglad etykiety zapiekanki o nazwie ,,Apetito,, pod względem tego co nam niewiele lub nic nie mówi:
-producent nieznany- wyprodukowano dla Jeronimo...( uwielbiam takie ściemki :-/ )
-e471-tłuszcz syntetyczny ,ułatwiają łączenie wody z tłuszczem, emulgator
-e472e- syntetyczne tłuszcze z glicerolu,emulgatory,nośniki
-e300- kwas askorbinowy, antyoksydant, w zapiekance jako polepszacz
-e301- askorbinian sodu- syntetyczna sól kwasu askorbinianowego-przeciwutleniacz i wzmacniacz.
-e316- syntetyczny izomer witc,izoaskorbinian sodu
-e621- glutaminian monosodowy, wzmacniacz smaku.
-e250- azotyn sodu, nieorganiczny konserwany zabroniony w wielu krajach -rakotwórczy.
-e452- kondensator soli kwasu fosforowego,polifosforan sadu,najczęsciej do zmiękczania wody w proszkach do prania.
- ( e1422? e1442?)nie podano )skrobia ziemniaczana
-maltodekstryna _ ze skrobii
- glukoza....no..ale po co ?
- czy ser jest prewdziwy ? raczej sztuczny.

niska cena kosztuje . was kosztuje, a raczej będzie kosztowała.

pytanie najistotniejsze :
na ch.... :evil: taki bogaty skład środków chemicznych w ,,gównianej,, zapiekance ???
niestety skoro są w biedronce to znaczy że producent ,,ma plecy,, i pewnie jest we wszystkich marketach sieciowych pod różnymi nazwami... :-(
mali producenci nie pracują w takich systemach , a znikają z rynku w tempie błyskawicznym wskutek szybkiego przenoszenai się klientów do marketów.
tak niestety wyglada praktycznie cała żywność dyskontowa, i to one wymuszają te cuda.

#136 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 10:43

jedzenie dla psa, kota (jedzą, więc jakość chyba dobra

no wiesz... z tego co mi mówiła wet to np. kite kat, wiskas sa jak dla nas fast foody ;)
smieciowe jedzenie. A w biedronce pewnie bedzie ono jeszcze gorsze.

-e471-tłuszcz syntetyczny ,ułatwiają łączenie wody z tłuszczem, emulgator
-e472e- syntetyczne tłuszcze z glicerolu,emulgatory,nośniki
-e300- kwas askorbinowy, antyoksydant, w zapiekance jako polepszacz
-e301- askorbinian sodu- syntetyczna sól kwasu askorbinianowego-przeciwutleniacz i wzmacniacz.
-e316- syntetyczny izomer witc,izoaskorbinian sodu
-e621- glutaminian monosodowy, wzmacniacz smaku.
-e250- azotyn sodu, nieorganiczny konserwany zabroniony w wielu krajach -rakotwórczy.
-e452- kondensator soli kwasu fosforowego,polifosforan sadu,najczęsciej do zmiękczania wody w proszkach do prania.
- ( e1422? e1442?)nie podano )skrobia ziemniaczana
-maltodekstryna _ ze skrobii
- glukoza....no..ale po co ?
- czy ser jest prewdziwy ? raczej sztuczny.

;/ masakra. a nie łatwiej zrobic sameu ta zapiekanke :lol: .

Co do tunczyka - tu powiem tylko tyle ze wole zjeść raz na tydizen, nawet bym wolała jeszcze rzadziej ale aby był dobry. Ten z biedronki podobnie jak z Lewiatana ... nie smakuje mi ta, taka woda.

Ciekawie jak jest z chemia w Biedronce. Kupowałam czasem płyn do naczyn itp , teraz sie przezuciłam na Intermarche.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#137 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 13:59

tak naprawdę skoki pomiędzy marketami niewiele pomogą,choć nadal podkreslam że biedronka wiedzie prym w sprzedaży spozywczych środków chemicznych .
Nie miejcie żalu ,że wasze dzieci gnębione są przez alergie, i szereg innych dolegliwości, nie miejcie żalu jeśli jeśli mimo braku uwarunkowań genetycznych dopadnie was rak, problemy z watrobą i wzdęciami, wrzodami, problemy z zajściem w ciazę, wiele innych.....są to przypadki które występuja naturalnie ,choć ich ilość się zwiększa statystycznie i może na was paść .jeśli nie jedno to inne.
nie miejcie żalu ! same siebie i swoje dzieci tak karmicie !
nie macie wyboru , choć to wy same to wybrałyście. jednostki nic nie zmienią, a na kampanię uświadamiającą masy nikt nie wyda grosza , bo nie ma w tym interesu.
dlatego też do szału mnie doprowadza jeśli premier naszego rzadu reklamuje w mediach, sposób fizycznego zabijania siebie , połączony z oddaniem naszych pieniędzy ( zysku dyskontów) obcym kapitałom. są to pieniądze które do was już nie powrócą w postaci przyszłych wypłat.

#138 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 10:36

Co do tego, czy produkty znanych marek w dyskontach są gorszej jakości, to myślę, że nie. Mojego R. wujek pracuje w olejarni - wiadomo: produkcja oleju, maseł, margaryn itp. Produkują m.in. firmy dla znanej marki - bezpośrednio dla nich i bezpośrednio dla jednego z dyskontów. Receptura ta sama, ale dyskont kupuje taniej, bo zamawia bardzo duże ilości. Ponadto receptury nie zmieniają, bo by się to olejarni nie opłaciło, bo przestawienia maszyn, które to robią to kwestia kilku godzin, a kilka godzin w tak ogromnym zakładzie, to sporo kasy do tyłu.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#139 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 13:24

Dokładnie, myśle, ze należy po prostu czytać ulotki, taka gotowa zapiekanka, to świnstwo, czy kupimy ją w biedronce, czy w innym sklepie. Taka prawie gotowa żywność, wysokoprzetworzona jest niejadalna zawsze.

#140 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 14:13

no wiesz... z tego co mi mówiła wet to np. kite kat, wiskas sa jak dla nas fast foody ;)
smieciowe jedzenie. A w biedronce pewnie bedzie ono jeszcze gorsze..

w Biedronce też są produkty Whiskas i Pedigree dla kotów i psów, a są tańsze niż w innych sklepach ;-) A czymś zwierzęta przecież trzeba karmić, u weterynarzy też są w sprzedaży suche karmy, tylko 2 razy droższe a skład pewnie ten sam.
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...