Produkty z biedronki- czy są gorszej jakości?
Napisano 15 marca 2011 - 21:15
Napisano 16 marca 2011 - 07:22
a tu już pewności nie ma.Po co przepłacać jeżeli ten sam produkt mozemy mieć troszkę taniej
czy któraś w was mieszka w pobliżu niemieckiej granicy ?
był taki niewiarygodny czas , w którym mimo zdecydowanie niższych kosztów wytworzenia w polsce ,rodacy nasi z całej wręcz polski zwozili materiały budowlane z niemiec. JAK TO MOŻLIWE ?
jak to mozliwe ,że cukier w niemieckich sklepach kosztuje 60 centów? jak to możliwe ,że praktycznie wszyscy z przygranicznych miejscowości zakupy, nie tylko spożywcze robią w niemczech? jak to mozliwe ,że te same produkty , w takich samych opakowaniach , tych samych marek produkowane w polsce i na ten rynek kierowane tak drastycznie odbiegają jakością i ceną od niemieckich ?
to często bywa złudne.ten sam produkt
Napisano 16 marca 2011 - 13:51
[ Dodano: 2011-03-16, 13:52 ]
Nie spotkalam sie jeszcze z takim tanim cukrem,najtaniej kupuje za 99 centówjak to mozliwe ,że cukier w niemieckich sklepach kosztuje 60 centów
Napisano 16 marca 2011 - 14:17
Napisano 16 marca 2011 - 15:37
na targowiskach w naszej okolicy mozna kupić cukier z niemiec , (choć wiem ze dla polaków wprowadzono juz limity) w cenie 3,50-3,60. jeśli w niemczech kosztuje 0,99 oznaczałoby to ze nasi rodzimi przedsiębiorcy zieleniakowi pracują w caritasieNie spotkalam sie jeszcze z takim tanim cukrem,najtaniej kupuje za 99 centów
generalnie żywnosć niemiecka czy też holenderska jest zdecydowanie nmiej smaczna.
ale są tu przedstawicielstwa koncernów które produkują na nasz rynek i te produkty są duzo gorsze . mowa była o teoretycznie tych samych produktach , tych samych firm ,a produkowanych na rynek niemiecki lub polski, w odniesieniu do poglądu, że w biedronce na pewno mamy to samo, co w innych sklepach tylko w innych opakowaniach i taniej.Produkty niemieckie,ponoc sa smaczniejsze(slodycze)z czym ja sie nie zgodze
Napisano 16 marca 2011 - 15:47
Napisano 16 marca 2011 - 17:27
co do jednego produktu w roznych krajach to wiem , ze np fajki < sama nie pale , ale tak kilka osob mi mowilo> takie jak lm polskie smakuja sto razy lepiej , niz te przemucane z niemiec.
no i coca-cola podawana u mnie na zajeciach jako typowy przejaw glokalizacji : w kazdym kraju inaczej smakuje
ja malo kiedy kupue tzn firmow produkty w dyskontach , chodze tam po cukier, mleko , ktore wszedzie smakuja dla mnie tak samo, wyjatkiem sa gumy do zucia , ktore kupuje gdzie popadnie. wiel np produktów nabialowych ma nabita sugerowana cene i czy to biedronka czy jakis inny sklep cena jest podobna.
slodycze malo kupuje gdziekolwiek , malo kiedy markowe, jak mam ochote na herbatniki to biore najtansze jakie sa , a kto je wyprodukował to mnie nie interesuje .
czekolad dyskontowych nie lubie bo czesto jak mydlo smakuja, czasem tylko jakas nadziewana wezme bo one sa znosne; i zelki mi wszdzie smakuja tak samo.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 marca 2011 - 17:32
Napisano 17 marca 2011 - 13:48
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 17 marca 2011 - 18:12
Napisano 17 marca 2011 - 20:46
[ Komentarz dodany przez: madzia: 2011-03-18, 07:30 ]
Taki post nic nie mowi, zapiekanek sa dzeisiatki, a swoje wypowiedzi na forum troche rozwijamy
Napisano 19 marca 2011 - 19:57
wouldn't wanna be anybody else!
...
Napisano 19 marca 2011 - 21:50
Jest kilka produktów, które kupuję w Biedronce, ale są to raczej wyroby znanych mi firm, które robią dla Biedronki produkty w tańszej cenie. Kupuję takie produkty jak masło osełkowe, rodzynki, jogurty, tuńczyka - tylko ten z Biedronki mi smakuje, często owoce, bo są tańsze niż w innych sklepach i o wiele smaczniejsze (mandarynki, pomarańcze), chusteczki higieniczne, jedzenie dla psa, kota (jedzą, więc jakość chyba dobra
), mleko, olej, i tego typu produkty.
Ja robię bardzo często zakupy w biedronce. Co do tuńczyka zgadzam się
Napisano 03 kwietnia 2011 - 21:12
krótki przeglad etykiety zapiekanki o nazwie ,,Apetito,, pod względem tego co nam niewiele lub nic nie mówi:Mi smakuje zapiekanka z biedronki
-producent nieznany- wyprodukowano dla Jeronimo...( uwielbiam takie ściemki
-e471-tłuszcz syntetyczny ,ułatwiają łączenie wody z tłuszczem, emulgator
-e472e- syntetyczne tłuszcze z glicerolu,emulgatory,nośniki
-e300- kwas askorbinowy, antyoksydant, w zapiekance jako polepszacz
-e301- askorbinian sodu- syntetyczna sól kwasu askorbinianowego-przeciwutleniacz i wzmacniacz.
-e316- syntetyczny izomer witc,izoaskorbinian sodu
-e621- glutaminian monosodowy, wzmacniacz smaku.
-e250- azotyn sodu, nieorganiczny konserwany zabroniony w wielu krajach -rakotwórczy.
-e452- kondensator soli kwasu fosforowego,polifosforan sadu,najczęsciej do zmiękczania wody w proszkach do prania.
- ( e1422? e1442?)nie podano )skrobia ziemniaczana
-maltodekstryna _ ze skrobii
- glukoza....no..ale po co ?
- czy ser jest prewdziwy ? raczej sztuczny.
niska cena kosztuje . was kosztuje, a raczej będzie kosztowała.
pytanie najistotniejsze :
na ch....
niestety skoro są w biedronce to znaczy że producent ,,ma plecy,, i pewnie jest we wszystkich marketach sieciowych pod różnymi nazwami...
mali producenci nie pracują w takich systemach , a znikają z rynku w tempie błyskawicznym wskutek szybkiego przenoszenai się klientów do marketów.
tak niestety wyglada praktycznie cała żywność dyskontowa, i to one wymuszają te cuda.
Napisano 04 kwietnia 2011 - 10:43
no wiesz... z tego co mi mówiła wet to np. kite kat, wiskas sa jak dla nas fast foodyjedzenie dla psa, kota (jedzą, więc jakość chyba dobra
smieciowe jedzenie. A w biedronce pewnie bedzie ono jeszcze gorsze.
-e471-tłuszcz syntetyczny ,ułatwiają łączenie wody z tłuszczem, emulgator
-e472e- syntetyczne tłuszcze z glicerolu,emulgatory,nośniki
-e300- kwas askorbinowy, antyoksydant, w zapiekance jako polepszacz
-e301- askorbinian sodu- syntetyczna sól kwasu askorbinianowego-przeciwutleniacz i wzmacniacz.
-e316- syntetyczny izomer witc,izoaskorbinian sodu
-e621- glutaminian monosodowy, wzmacniacz smaku.
-e250- azotyn sodu, nieorganiczny konserwany zabroniony w wielu krajach -rakotwórczy.
-e452- kondensator soli kwasu fosforowego,polifosforan sadu,najczęsciej do zmiękczania wody w proszkach do prania.
- ( e1422? e1442?)nie podano )skrobia ziemniaczana
-maltodekstryna _ ze skrobii
- glukoza....no..ale po co ?
- czy ser jest prewdziwy ? raczej sztuczny.
Co do tunczyka - tu powiem tylko tyle ze wole zjeść raz na tydizen, nawet bym wolała jeszcze rzadziej ale aby był dobry. Ten z biedronki podobnie jak z Lewiatana ... nie smakuje mi ta, taka woda.
Ciekawie jak jest z chemia w Biedronce. Kupowałam czasem płyn do naczyn itp , teraz sie przezuciłam na Intermarche.
Napisano 04 kwietnia 2011 - 13:59
Nie miejcie żalu ,że wasze dzieci gnębione są przez alergie, i szereg innych dolegliwości, nie miejcie żalu jeśli jeśli mimo braku uwarunkowań genetycznych dopadnie was rak, problemy z watrobą i wzdęciami, wrzodami, problemy z zajściem w ciazę, wiele innych.....są to przypadki które występuja naturalnie ,choć ich ilość się zwiększa statystycznie i może na was paść .jeśli nie jedno to inne.
nie miejcie żalu ! same siebie i swoje dzieci tak karmicie !
nie macie wyboru , choć to wy same to wybrałyście. jednostki nic nie zmienią, a na kampanię uświadamiającą masy nikt nie wyda grosza , bo nie ma w tym interesu.
dlatego też do szału mnie doprowadza jeśli premier naszego rzadu reklamuje w mediach, sposób fizycznego zabijania siebie , połączony z oddaniem naszych pieniędzy ( zysku dyskontów) obcym kapitałom. są to pieniądze które do was już nie powrócą w postaci przyszłych wypłat.
Napisano 15 kwietnia 2011 - 10:36
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 15 kwietnia 2011 - 13:24
Napisano 15 kwietnia 2011 - 14:13
no wiesz... z tego co mi mówiła wet to np. kite kat, wiskas sa jak dla nas fast foody
![]()
smieciowe jedzenie. A w biedronce pewnie bedzie ono jeszcze gorsze..
w Biedronce też są produkty Whiskas i Pedigree dla kotów i psów, a są tańsze niż w innych sklepach
wouldn't wanna be anybody else!
...