Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Produkty z biedronki- czy są gorszej jakości?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#161 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 23:43

wystaczy przeczytac etykiete żeby wiedziec ze kiełbaski są z sokołowa, soki są rozlewana tam gdzie hortex. przykłady można mnożyć. jest tanio, bo płacimy za produkt, nie za markę:0

o tak, o tak...
choć ja będąc producentem wolałabym pozostawić markę na opakowaniu , gdyż zawsze można w tym przypadku coś tam więcej uzyskać finansowo, podnieść prestiż miejsca sprzedaży itp. no ale przecież markowi producenci zrobią wszystko by Wam swoje produkty sprzedać jak najtaniej....może kiedyś nawet za darmo będą rozdawać... ;-)
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#162 Feeri

Feeri
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 09:36

niektóre produkty z Biedronki są naprawdę smaczne. Ich skład pozostawia trochę do życzenia ale pod względem ilości chemii biedronkowe jedzenie nie jest wcale dużo gorsze od innych :) I nie uważam, by była to sieć dla biednych ludzi. To chyba tylko pan Kaczyński idzie do drogiego osiedlowego sklepiku i narzeka, że dużo zapłacił ;)

#163 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 10:39

Ja w biedronce nie kupuję często ba nie mam w okolicy, ale jak już jestem w Biedronce to kupuję takie paluszki do chrupania, wędliny babuni (czy jakoś tak ) i niedrogą a bardzo dobrą kawę, a w koszach przed kasami zawsze są jakieś ciekawe gadżety albo do domu albo do szkoły, kupiłam już u nich sporo taki różnych pierdółek dla siebie i syna do pokojów.

#164 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:27

Ja też zawsze zaglądam do tych koszyków i często znajduję coś ciekawego w korzystnej cenie ;)

#165 Sawa

Sawa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 14:15

Biedronka ma z 90% polskich produktów, a wiadomo że polskie jest dobre.
Pewnie są to produkty z niższych półek ale w końcu to dyskont, a nie delikatesy.

Poza tym jest coś takiego, że polskie produkty jadą do Niemiec tam są metkowane i wracają do... Polki, tyle że pod inną nazwą i za większe pieniądze. Jemy "niemieckie" i tak się zachwycamy, że smakują tak samo jak polskie.
Dlatego ja już przestałam patrzeć na metki a zwracam uwagę na smak.

#166 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 13:17

Nie zgadzam się z tym, że są to produkty z niższej półki ( fakt - może niektóre ), ale w większości są ro artykuły produkowane przez wielkich, markowych producentów, tylko, że o tym nie wiemy:)

#167 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 14:48

ale w większości są ro artykuły produkowane przez wielkich, markowych producentów

dokładnie...w biedronce jogurty są Bakomy a soki z Hortexu a nie firmy biedronka dlatego je kupuję
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#168 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 17:48

soki z Hortexu a nie firmy biedronka dlatego je kupuję

kiedys były z sokpolu i faktycznie pomaranczowy był pyszny.
co do cen z biedronce to ostatnio klienta przez przypadek zostawiła paragon zbiedronki , patrze kawa prima sporo tansza niz u nas , ale patrze a tam nie ma 250 tylko 225 gr , wiec okazało sie , ze cena jest tylko troche wyzsza .
jest sporo dyskontów , któe maja tanie pordukty ale nie zawze produkowane dla sklepu , tylko wybieraja tansze firmy i takie maja na polkach.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#169 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 19:33

Lubię produkty z Biedronki ;) są tanie i dobre. Ostatnio wymiatają jeśli chodzi o menu 8nastkowe. Ostatnio byłam na urodzinach koleżanki to soki, napoje, chipsy były z Biedronki. A mój nr 1 biedronkowy to wafle ryżowe w mlecznej czekoladzie :-D

#170 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 10:38

Uwielbiam z Biedronki popcorn, w żółtym opakowaniu, jest o wiele lepszy od innych droższych popcornów dostępnych w konkurencyjnych marketach, nachosy serowe - pychota i rurki waflowe z kremem waniliowym, polecam :)

#171 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 14:16

Ostatnio w Biedronce posmakowała mi lasagne- jest juz gotowa, najedzą sie nią spokojnie trzy osoby, wystarczy wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok 30 min i gotowe. Koszt 11,99 zł. Polecam :-D

<ookk>

#172 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 22:14

Ja np. wczoraj kupiłam w biedronce nestea do picia... i powiem szczerze że obrzydliwa w ogóle jej nie wypiłam tylko wyrzuciłam :/ czuć bardzo różnicę między tą którą np kupuję w kiosku albo w sklepie spożywczym a tą co kupiłam w biedronce :/ bleeee

#173 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 22:54

i powiem szczerze że obrzydliwa w ogóle jej nie wypiłam

:shock: :shock: :shock:

Ja jak kupowałam w Biedronce to nie czułam różnicy między tą, a tą kupioną w kiosku.
Nie wierzę, żeby aż tak bardzo się różniły...

Ostatnio w Biedronce posmakowała mi lasagne

To jest jeden z niewielu zakupów w Biedronce których nie powtórzę. Nie dało się tego jeść - okropieństwo jak dla mnie... i koło Lasagni nawet nie stało ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#174 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 04:58

Roxi napisał/a:
Ostatnio w Biedronce posmakowała mi lasagne

To jest jeden z niewielu zakupów w Biedronce których nie powtórzę.

Może kupiłyście różne?
Ja osobiście nie jadłam, ale zauważyłam, że mają dwa rodzaje lasgne - jedną w zamrażarce a drugą w lodówce przy pizzy z pieca (w tej z wędlinami) :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#175 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 07:28

nestea do picia... i powiem szczerze że obrzydliwa w ogóle jej nie wypiłam tylko wyrzuciłam :/ czuć bardzo różnicę między tą którą np kupuję w kiosku albo w sklepie spożywczym a tą co kupiłam w biedronce :/ bleeee

tzn. to był jeden i ten sam produkt? czy tylko podróba?

#176 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:05

tzn. to był jeden i ten sam produkt? czy tylko podróba?

To był ten sam produkt i nie wiem czemu krowce nie smakowało, bo według mnie smakowało tak samo jak nestea kupiona gdzieś indziej.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#177 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:09

Może Krówka ma kubki smakowe tak wyczulone jak kumpel mojego połówka, dla którego zwykły Bols i Bols wyprodukowany dla Biedronki to dwa różne produkty <lol></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#178 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:09

No właśnie taka sama nie podróba a mnie po prostu obrzydziła... ale gumy miętowe są ok :D :D

#179 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:13

Ostatnio w Biedronce posmakowała mi lasagne- jest juz gotowa, najedzą sie nią spokojnie trzy osoby, wystarczy wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok 30 min i gotowe. Koszt 11,99 zł. Polecam :-D

też ją raz kupiłam i była pyszna, nawet bardziej się opłaca niż robić samemu, nie trzea brudzić naczyń, bawić się w robie , i ceno wychodzi na równo

ale gumy miętowe są ok :D :D

prawie jak orbit i do tego 2 x tańsze
Dołączona grafika

#180 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 09:15

Może Krówka ma kubki smakowe tak wyczulone jak kumpel mojego połówka, dla którego zwykły Bols i Bols wyprodukowany dla Biedronki to dwa różne produkty

To nie wrażliwe kubki smakowe, tylko siła autosugestii :lol: Ja żadnej różnicy nie czuję.