Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Produkty z biedronki- czy są gorszej jakości?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#141 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 00:16

u weterynarzy też są w sprzedaży suche karmy, tylko 2 razy droższe a skład pewnie ten sam.

weterynarz pewnie nalicza swoją marże,ale proszę nie porównuj Pedigree czy Whiskasa do innych karm ;-) i jeśli dobrze przeanalizujesz skład to będziesz wiedziała,że to nie to samo :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#142 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:59

Dokładnie, wystarczy przeczytać skład, zwłaszcza zawartość mięsa, o ile się nie mylę w whiskasie (puszkowym) jest go ok 4% :shock: .

#143 ewka85

ewka85
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 01 maja 2011 - 07:55

w lidlu kupuję od pewnego czasu. z tym, że w warzywa wolę zaopatrywać się w jakimś warzywniaku.

#144 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 maja 2011 - 18:35

niektóre są lepsze niż w tych 'dobrych' sklepach, są produkty takie same, a tańsze, a zdażają się totalne śmieci których zjeść się nawet nie da
Dołączona grafika

#145 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 02 maja 2011 - 12:55

Lidlowe słodycze mi smakują , mniam.. i maja bardzo dobry chleb słonecznikowy własnego wypieku.

#146 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 maja 2011 - 20:40

ja ostanio kupiłam preparat w sprey'u do drewna (za ok 3 zł) i jest super, a nawet lepszy od Pronta (które do tej pory kupowałam) ładnie pachnie, zawiera wosk pszczeli i myślęże nawet lepiej pielęgnuje
Dołączona grafika

#147 virmi

virmi
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 23 maja 2011 - 08:08

Nie zgadzam się - te produkty wcale nie muszą być gorsze. Oczywiście, zależy co. Podam przykład: w Biedronce sprzedaje się serki waniliowe Mleczan Dolina. Nie dość, że smakują rzeczywiście serki, mają w sobie prawdziwą wanilię i nie zawierają żelatyny. Poza tym są smaczne. Żadnej z tych rzeczy nie mogę, niestety, powiedzieć o Danio.

#148 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 maja 2011 - 10:18

Ja uwielbiam robić zakupy w Biedronce :mrgreen: Nie uważam, żeby coś było gorsze. Miałam okazję spróbować nawet ich gotowych Gołąbków i są b.dobre :-D (Ł. nakupił masy rzeczy w puszkach i słoikach na wyjazd do NL i nie pojechał:D).Ostatnio zakupiłam sobie też żel do włosów i lakier - jestem z nich zadowolona. A i pampersy Dada - tanie i mojemu dziecku pasują :-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#149 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 maja 2011 - 20:01

Podam przykład: w Biedronce sprzedaje się serki waniliowe Mleczan Dolina. Nie dość, że smakują rzeczywiście serki, mają w sobie prawdziwą wanilię i nie zawierają żelatyny. Poza tym są smaczne. Żadnej z tych rzeczy nie mogę, niestety, powiedzieć o Danio.

zgadzam się z tym, a w dodatku są mega wielkie :shock: :!: i czuć prawdziwy ser (zmielony) w przeciwieństwie to rozwodnionego Danio
Dołączona grafika

#150 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 maja 2011 - 11:27

Ja często robię zakupy w Biedronce. Tam często zdarzają się promocje na rzeczy, które gdzie indziej są 2 razy droższe. A i uwielbiam roladę lodową z Biedronki i jogurt Bon Creme kawowy. Pychota. A o winie Kadarka nie wspomnę <dreams></span>

#151 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 24 maja 2011 - 11:47

a zdażają się totalne śmieci których zjeść się nawet nie da

no tak, tylko, ze znane marki tez nieraz wkladaja smieci do swoich wyrobow, po prostu trzeba czytac co sie kupuje :->
Ja teraz czesto robie zakupy w Biedronce, bo to jedyny wiekszy sklep tutaj. Zazwyczaj kupuje tam chemie: papier toaletowy, patyczki higieniczne, wkladki, takie tam. Cukier tez maja tani jak na nasza okolice :->

Miałam okazję spróbować nawet ich gotowych Gołąbków i są b.dobre

to moj kupil kiedys krokiety i pyszne byly :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#152 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 maja 2011 - 11:58

Cukier tez maja tani jak na nasza okolice :->

No ja się ostatnio zdziwiłam, bo był po 3,70 w Biedronce, a popołudniu byłam z szwagierką w Tesco i tam już kosztował 5 z groszami :shock:
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#153 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 11:42

Bardzo często kupuję w Biedronce, uważam, że mają tanie a zarazem znakomite produkty, od artykułów chemii gospodarczej do artykułów spożywczych

#154 OlaMania

OlaMania
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 14:29

Biedronka wcale nie ma gorszych jakościowo produktów. Na przykład można porównać brzoskwinie w puszce z Kauflanda i z Biedronki. Kosztują tyle samo, ale brzoskwinie z biedronki są bardzo dobre, a te z kauflanda mają kawałki pestek.

#155 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 14:19

Biedronka wcale nie ma gorszych jakościowo produktów.

jeden ma : REKAWICZKI
kosztowały 3 zł (gdzie inne kosztują 5-6) bo nie całym 1 użyciu popękały ..nie wytrzymały mojego detergentu
Dołączona grafika

#156 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:27

Też myślę, że nie ma gorszych produktów. Fakt zdarza się, że coś jest nie takie ale to nie taka tragedia. Można zrezygnować z tego, co wiemy że jest nie dobre. A resztę można spokojnie kupować ;]
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#157 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 09:42

Biedrona jest the best!:) fakt, że w tej która znajduje sie koło mnie wiecznie są 40-sto osobowe kolejki, to i tak robie tam zakupy;) normalne jest to że w różnych sieciach sklepów pasują nam mniej lub bardziej różne produkty, ja w biedronce nie kupuję na przykład chemii, bo wole gdzie indziej, ale reszta mi pasuje:)
Dołączona grafika

#158 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 11:34

Oooo, właśnie! w Biedronce mają świetne duże świece zapachowe - ładnie pachną i długo się trzymają :] A szklanki, które mi po nich zostają zostawiam sobie na inne świeczki później :]

Aaa i wkłady do zniczy kupujemy tam hurtowo - też długo się trzymią :)

#159 bluebell

bluebell
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 12:53

nie maja gorszych produkótw- wystaczy przeczytac etykiete żeby wiedziec ze kiełbaski są z sokołowa, soki są rozlewana tam gdzie hortex. przykłady można mnożyć. jest tanio, bo płacimy za produkt, nie za markę:0

#160 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 17:30

wystaczy przeczytac etykiete żeby wiedziec ze kiełbaski są z sokołowa, soki są rozlewana tam gdzie hortex.

to prawda, dopisane tam jeszcze jest tylko wyprodukowane dla biedronki i tylko daltego tańszę ale ta sama produkcja do inne produkty sprzedawane drożej lub pod inna nazwą
Dołączona grafika