Jazz i wszystko o jazzie
Rozpoczęty przez viola, 30 gru 2010 08:38
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 grudnia 2010 - 08:38
Czy słuchacie jazzu,jakie kawałki z tego gatunku muzycznego wam się podobają.Jacy wykonawcy?Założyłam ten watek z myślą o miłośnikach tej muzyki.Jakie utwory muzyczne możecie polecić początkującemu słuchaczowi jazzu?.
Napisano 05 stycznia 2011 - 12:47
Emi music wydało takie fajne składanki "The best smooth jazz ever" i tam są wszystkie te najbardziej znane kawałki (Nat King Cole, Mamma Cass, Etta James, Dean Martin, Bille Holiday itp. itd)
Ja osobiście uwielbiam Nat King Cola, na pewno znasz "When I fall in love", "Unforgettable" czy "Mona Lisa"
Nie jestem jakąś znawczynią jazzu, ale są różne style itp. także musisz sama się też zagłębić jaki styl tobie najbardziej odpowiada 
z takich współczesnych artystów jazzowych to na pewno Norah Jones, z polskich masz Mike Urbaniak, jej ojca, Urszulę Dudziak... dużo tegoż jest
Ja ostatnio bardzo lubię słuchać Jazzowych przeróbek znanych utworów Evy Cassidy
Ja osobiście uwielbiam Nat King Cola, na pewno znasz "When I fall in love", "Unforgettable" czy "Mona Lisa"
z takich współczesnych artystów jazzowych to na pewno Norah Jones, z polskich masz Mike Urbaniak, jej ojca, Urszulę Dudziak... dużo tegoż jest
Ja ostatnio bardzo lubię słuchać Jazzowych przeróbek znanych utworów Evy Cassidy
"So I find a reason to shave my legs
Each single morning..."
Napisano 05 stycznia 2011 - 14:46
Louis Amstrong,ostatnio często go słucham i utwór Wonderfur world. Rewela.