Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jazz i wszystko o jazzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 08:38

Czy słuchacie jazzu,jakie kawałki z tego gatunku muzycznego wam się podobają.Jacy wykonawcy?Założyłam ten watek z myślą o miłośnikach tej muzyki.Jakie utwory muzyczne możecie polecić początkującemu słuchaczowi jazzu?. ;-)

#2 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 12:47

Emi music wydało takie fajne składanki "The best smooth jazz ever" i tam są wszystkie te najbardziej znane kawałki (Nat King Cole, Mamma Cass, Etta James, Dean Martin, Bille Holiday itp. itd)
Ja osobiście uwielbiam Nat King Cola, na pewno znasz "When I fall in love", "Unforgettable" czy "Mona Lisa" ;-) Nie jestem jakąś znawczynią jazzu, ale są różne style itp. także musisz sama się też zagłębić jaki styl tobie najbardziej odpowiada ;-)
z takich współczesnych artystów jazzowych to na pewno Norah Jones, z polskich masz Mike Urbaniak, jej ojca, Urszulę Dudziak... dużo tegoż jest ;-)
Ja ostatnio bardzo lubię słuchać Jazzowych przeróbek znanych utworów Evy Cassidy ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#3 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 14:46

Louis Amstrong,ostatnio często go słucham i utwór Wonderfur world. Rewela. ;-)