Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

miłość mimo wszystko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

#81 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 19:22

a gdybyście poznały faceta i wiedziały od początku ze jest chory albo jest kaleki, zainteresował by was. spotykałyście się z nim? mogłybyście go pokochać?

Pewnie,że tak.
Nie odtrąciła bym go,a tym bardziej jeśli bym go kochała.
Miłośc nie wybiera...Teraz mało który człowiek jest całkowicie zdrowy,prawie każdy ma coś nie tak.Nie ma ludzi idealnych.Miłośc pokona wszystko,nawet chorobę.

#82 lulu

lulu
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 14:01

Miałam kiedyś chłopaka chorego na raka, przykro było patrzeć jak umiera, jednak nie opuściłam go w tych ciężkich dniach choroby. Poznałam go już chorego (jak byłam nastolatką), więc wiedziałam co nas czeka. Było o tyle ciężko, że on nie chciał, żebym patrzyła na jego chorobę i śmierć. Jednak nie poddawałam się i walczyłam o swoje miejsce przy nim, żeby mnie nie wyparł. Udało się. Z każdym dniem wiedziałam, że może być ostatni, więc jakby stopniowo się prygotowywałam do najgorszego. Gdy to nastąpiło, było źle, jednak wiem, że tak miało być. Teraz miło wspominam ten okres. Dużo się od siebie nauczyliśmy, znajomi trwali przy nas ciągle, nie opuszczając w chwilach słabości. To piękne móc liczyć na kogoś, móc komuś pomóc i wiedzieć, że kiedyś ktoś Ci pomoże. Piękne są dni, kiedy walczy się każdego dnia o więcej uśmiechu i więcej siły i kiedy to wychodzi. Kiedy robi się krok do przodu, potem do tyłu i znów do przodu. Wiele się człowiek uczy. Jest mocniejszy, mimo przeciwności losu. Obecnie trwam przy miłych wsponieniach i nie myślę nigdy o tym jak było źle, bo przecież dużo więcej jest tych miłych rzeczy dookoła nas!!

btw, to przecież każdy z nas jest w jakimś stopniu "ułomny", coś mu dolega, czegoś nie umie, więc nie uważam, żeby należało odgraniczać ludzi na bardziej dysfunkcyjnych lub mniej dysfunkcyjnych. Ja mam problemy z kośćmi, jestem alergikiem i umieram na wiosnę, do tego nery chore i inne, ktoś ma depresję, ale zdrowotnych problemów nie ma, kto inny nadużywa alkoholu, inny nie umie liczyć, nie zna gramatyki itp. Każdemu coś dolega, ale za ludzie są tak wspaniali - bo każdy inny :)

(niepoprawna optymistka kochająca życie ponad życie! szaleję za ludźmi :D)

#83 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 19:06

Jestem już długo z moim chłopakiem. Nie wyobrażam sobie życia bez niego. Ma on wiele wad naprawde, a ja akceptuje je wszystkie. Jego kłopoty ze zdrowiem i narwany charakter. Nigdy bym go nie opuściła gdyby był chory nie mogłabym go zostawic. Zbyt bardzo go kocham. Bez zastanowienia mogę powiedzieć, że za żadne skarby bym nie opuściła w takiej sytuacji. Przeszlibyśmy przez to razem.

#84 mloda23

mloda23
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 11:22

"Na dobre i złe" "w zdrowiu i chorobie" - to samo mówi za siebie. Nie opuściłabym, byłoby mi ciężko patrzeć jak cierpi co gorsze jak umiera (nie daj Boże odpukać) ale byłabym do końca i kochała do końca.
Dołączona grafika

#85 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 17:33

Czytałam kiedys artykuł, ze kiedy zachoruje w małzenstwie mezczyzna to kobieta zazwyczaj jest przy nim , ale jesli to kobieta zachoruje, to czesciej sie zdarza ze mezczyzna odchodzi.
Ja dzis mysle ze bym została, ale nie wiem sama jak zachowywała bym sie w takiej sytacji , czy poradziłabym sobie z tym psychicznie ,w szytko tez zalezy od choroby od tego z czym taka choroba , z jakimi zachowaniemi taka choroba by sie wiazała.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko