Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy książka może zmienić podejście do życia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:05

Ciekawe sa te techniki walki z niepokojem. Mam teraz taki dosc stresujacy okres....przydaloby mi sie troche zapanowac nad nerwami, bo po prostu potrafie sie rozplakac w pracy nawet... :(
:)

#22 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 27 października 2011 - 14:03

Etna właśnie dużo jest bardzo konkretnych porad co robić. Ja właśnie teraz będę tę cześć czytać. Na razie dowiedziałam się czego nie robić, bo można sobie tylko pogorszyć. A ja właśnie tka robiłam :lol:
Fajne jest to, że zanim dojdziesz do porad jak sobie radzisz masz serię bardzo szczegółowych testów, które sprawdzają jakie są dokładnie Twoje niepokoje i jakie są ich źródła. potem łatwiej Ci wybrać porady dla Ciebie.

#23 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 30 października 2011 - 19:49

Ja sobie wlasnie zakupilam "Lekarstwo na zmartwienia". A, że mam dluugi weekend przed sobą to chetnie poczytam i rozwiażę te testy z poczatku ksiazki. Potrzebuję zrozumieć czego sie wiecej nie bać. To nie jest wcale takie oczywiste.
:)

#24 karol25

karol25
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 18 marca 2012 - 19:16

Wydaje mi się, że może, szczególnie jeśli czytamy książki psychologiczne czy też obyczajowe. To one moga kształtować nasz charakter, bowiem zawierają często spojrzenie na świat innego człowieka, czyli jego tok myślenia. Łatwo wtedy utożsamić się z postacią i zacząć chłonąć jego poglądy, wizję świata etc.

#25 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 20:27

Na mnie spore wrażenie zrobiła książka R. Smitha Śniadanie z Sokratesem. To rzecz o praktykowaniu umiłowania mądrości, filozofii dnia powszedniego. Od przebudzenia po spoczynek... w każdym aspekcie naszego życia.

#26 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 15:39

ja mysle, ze wiele osób zmienia zycie po czytaniu biblii , nawet osoby z lekka wiara :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#27 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 06 maja 2012 - 03:16

Na mnie spore wrażenie zrobiła książka R. Smitha Śniadanie z Sokratesem. To rzecz o praktykowaniu umiłowania mądrości, filozofii dnia powszedniego. Od przebudzenia po spoczynek... w każdym aspekcie naszego życia.

To prawda. Podczas lektury całymi dniami filozofowałam :).

#28 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 01 marca 2013 - 11:00

Bardzo dużo i książek i audiobooków poradnikowych czytałam, bo jest ich ogrom. Niewiele jest godnych polecenia i nowatorskich (nie powielających informacji, które ukazały się już w innych publikacjach). Tu zdecydowanie "Potęga podświadomości" jest warta uwagi. Z "żywieniowych" numer jeden ma Diet Coaching Urszuli Mijakowskiej, a o sobie samej najwięcej nauczyła mnie Allena Carra "Prosta metoda na rzucenie palenia". Abstrahując od tego, że jest niezwykle skuteczna podczas rzucenia palenia ;)

A z beletrystyki Saga o ludziach lodu chyba zmieniła najwięcej w moim sposobie postrzegania ludzi- zaczęłam ich lubić i dążyć do tego, by być dla nich dobra. Przekazuje bardzo porządny konstrukt moralny.

#29 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 marca 2013 - 11:04

Obecnie przegladam ksiazki o minimaliźmie w zyciu.Przyznam,ze po lekturze,zaczynam dostrzegać inne, wazne rzeczy życiu codziennym.Zupelnie odmiennie niż dotychczas.

#30 kombi

kombi
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 14:06

moim daniem ksiażka nie jest w stanie zmienić człowieka, czytałam bardzo wiele różnych poradników, ale jeśli nie będziemy ćwiczyli to samo ich czytanie niewiele nam pomoże.

#31 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:01

Tak, ale jeśli zaczniemy wiedze przekładac na wlasne postepowanie to owszem, może zmienic wiele ;)

#32 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 30 lipca 2013 - 12:54

Zgadzam się z Tobą Gia44 może zmienić wiele... treść, którą przyswoimy, może nam coś uświadomić, dotrzeć do naszego wnętrza i spowodować swoistą rewolucję, zmienić nasze postrzeganie. Jestem fanką miesięcznika SENS - poradnika psychologicznego, który porusza różne aspekty naszego życia, sposobu postrzegania. Co miesiąc znajdziemy w nim mnóstwo ciekawych artykułów poświęconych jednej konkretnej sprawie np., szczęściu, miłości, pieniądzom - próbuje wyjaśniać w jaki sposób sami możemy coś w sobie zmienić i jak osiągnąć dany stan... polecam serdecznie ten periodyk.