Czy książka może zmienić podejście do życia?
Napisano 30 lipca 2010 - 11:41
Coś pozostawiają po sobie ??
Napisano 30 sierpnia 2010 - 22:45

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 01 września 2010 - 08:45
Wracałam do tej książki kilka razy i za każdym podejściem jest tak samo wstrząsająca.
Drugą taką książką jest "Hera moja miłość" - nie tak wstrząsająca, ale pokazała mi jaki wpływ mają narkotyki na bardzo małe dzieci - w tej książce jest to kilkuletni chłopiec, który chcąc być dorosły jak rodzice palący papierosy i brat palący skręty, kradnie bratu jednego z nich. "Miękki narkotyk" tak silnie wpływa na chłopca, że ten chcąc mieć szyję tak długą jak żyrafa, którą widział w ZOO, wiesza strychu.
Nigdy wcześniej nie miałam pojęcia, że narkotyki, które nie wpływają "aż tak" na dorosłych, mogą tak działać na dzieci. Książka po prostu dała mi do myślenia.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 20 października 2010 - 10:57
Mam ta ksiazke od 20-stu lat.Czytalam ja moze wiecej niz 20 razy.Dzieki tej ksiazce nie wpadlam do konca w narkotyki a mialam jak najbardziej sprzyjajace warunki.Przeczytalam i zrozumialam,ze stoje nad przepascia,wystarczy jeden krok i skoncze jak bohaterka tej ksiazki.Naprawde warto poczytac.MY dzieci z dworca ZOO
w niemczech bardzo glosno bylo o Christiane F.(bohaterka i wspólautorka ksiazki)
byly z nia wywiady telewizyjne i w ogóle wszedzie o niej mówiono.Teraz po latach znowu zrobilo sie glosno,bo po 30-stu latach abstynencji Christiane znowu wrócila do cpania.Odebrano jej syna i jest chodzacym trupem.
Napisano 19 maja 2011 - 10:46
Napisano 19 maja 2011 - 11:23
Nie tego się spodziewałam po tytule.
Tak się kończy zamawianie książek z katalogu.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 19 maja 2011 - 14:30
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 19 maja 2011 - 15:33
Miller Katarzyna, Konarowska Ewa
ksiazke polecila mi moja psycholog i rzeczywiscie bardzo wplynela na moje postepowanie i w ogóle.Dzieki niej zrozumialam pewne sprawy,które wczesniej do mnie nie docieraly.Czytajac te ksiazke,mialam czas na refleksje,czego brakowalo mi podczas terapii.Czesto do niej wracam i ucze sie czegos nowego.Fajna lektura
Napisano 16 lipca 2011 - 20:51
Napisano 20 lipca 2011 - 08:33
Napisano 12 sierpnia 2011 - 19:34
pokazała mi ile czasem wypelniaczy kupujemy w zywnosci zamiast konkretów , nie chodzi o same aromaty i dodatki, ale to oszukiwanie i kupowanie po kilo soi , zamiast miesa
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 06 października 2011 - 09:58
Wiem, że znajdzie się wielu krytyków tego, co teraz napiszę, lecz moje życie zmieniła książka j. Murphy'ego pt. "Potęga podswiadomości". Zmieniłam po niej podejście do bardzo wielu rzeczy...
Krytykować nie będę, bo nie czytałam, ale znam parę osób zachwyconych ta książką, które mówiły, że zmieniła ich podejście do życia.
Ja mam za to książkę, która zmieniła moje podejście do kupowania. Robert Cialdini "Wywieranie wpływu na ludzi". Jest tam opisane kilka prostych technik, które można zastosować, kiedy chce się kogoś do czegoś przekonać, np. do kupienia. Jak sobie poczytałam, to doszłam do wniosku, że daje się na takie rzeczy łapać, bo się nad tym po prostu nie zastanawiam i postanowiłam zacząć się zastanawiać.
Napisano 08 października 2011 - 12:39
jeden z moich podręczników akademickichRobert Cialdini "Wywieranie wpływu na ludzi".
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 08 października 2011 - 12:45
CZY WIESZ CO JESZ
obie wydaja sie ciekawe. Moze sobie zakupie lub chociaż pozyczeRobert Cialdini "Wywieranie wpływu na ludzi
A co do tego czy ksiazka moze zmienic życie...raczej sposob myslenia na dany temat
Napisano 08 października 2011 - 13:29
Moich teżMaona napisał/a:
Robert Cialdini "Wywieranie wpływu na ludzi".
jeden z moich podręczników akademickich
Napisano 08 października 2011 - 14:52
Ma któraś z Was Kobietki może tę książkę w wersji pdf lub wie skąd mogę takową pobrać?Robert Cialdini "Wywieranie wpływu na ludzi"
Zachęcającą brzmią te Wasze opisy, patrzyłam już na Chomiku ale wszędzie 'pozycja została usunięta'
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 08 października 2011 - 20:07
Napisano 09 października 2011 - 11:52
moj tez, ale jakos nie rzucilo mne to na kolana, ale faktycznie sporo fajnych rzeczy tam jest opisanych.Maona napisał/a:
Robert Cialdini "Wywieranie wpływu na ludzi".
jeden z moich podręczników akademickich
Moich też
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 października 2011 - 14:09
Jestem na początku ale już dowiedziałam się, że klepanie kogoś po ramieniu i mówienie, że będzie dobrze nic nie daje, a może wręcz pogorszyć sprawę. Poszukiwanie u kogoś otuchy, może jeszcze pogłębić nasze złe myśli itd... Mam nadzieję, że moje podejście do życia zmieni się na dobre. Na razie zaczynam na wszystko patrzeć ze zdrowym dystansem
Napisano 14 października 2011 - 15:12
pamietnik narkomarnki i my dzieci z dworca zoo tez otwiera oczy na to co dzieje sie z młodziezą...
sporo jest takich ksiażek ktore pobudzaja do refleksji ale sa też typowe poradniki które daja nam jasne wskazówki.
demonika a ta książka która czytasz to raczej fajnie napisany poradnik czy coś na zasadzie opisu różnych sytuacji i odnoszenie sie do nich?