Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#541 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 listopada 2013 - 11:18

@madzik :-)  Super wieści teraz już z górki :* Nie głupi powiedział "najgorszy pierwszy miesiac".

A ile Ci przybrał na wadze? Uzywszasz jeszcze pampersów 1? Kolezanka 2 miesiace uzywała. hehe tak sie wypytuje bo chce uzbierac pampków zanim sie dziec urodzi.

Dzis zakupiłam 15 ciuszków w  kolorze róż = ) po złotówce. Jutro rundka znów na złotówki. Musze skąpletowac dla małej rózowe szaleństwa.

Love Love Love

#542 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 11:20

Musze skąpletowac dla małej rózowe szaleństwa.

Jak byłam w ciąży to się zarzekałam, że nie będę jej ubierać na różowo. Po porodzie wszystko się zmieniło. Połowa naszych ciuszków to róż, trochę dlatego, że mi się podobały, a trochę dlatego, że innych nie było. Bardzo dużo jest różu dla dziewczynek, ale to nie zmienia faktu, że wyglądają w nim słodko :D

er3mjw4zst9mivdb.png

#543 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 11:21

@smoczkowa nie rób tego :lol: Inne kolory też są piękne- powiedziała Matka, która wybierając rzeczy do przedszkola dla dziecka na następny dzień, waha się między jasno różowym a różowym :lol:

A tak serio- starsznie trudno znaleźć ładne rzeczy dla dziewczynek w innych kolorach. Nie mówię, że nie ma, bo są. Ale natłok róży jest ogromny...

Inna sprawa, że dziewczynkom po prostu do twarzy w tym kolorze- a pamiętam jaka byłam kiedyś przeciwna :P

#544 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 11:26

Dzis zakupiłam 15 ciuszków w kolorze róż = ) po złotówce. Jutro rundka znów na złotówki. Musze skąpletowac dla małej rózowe szaleństwa.

Małe dziewczynki uroczo wyglądają w różu.

#545 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 listopada 2013 - 11:29

ło. Bardzo dużo jest różu dla dziewczynek, ale to nie zmienia faktu, że wyglądają w nim słodko :-D

Inna sprawa, że dziewczynkom po prostu do twarzy w tym kolorze

powiedziała Matka, która wybierając rzeczy do przedszkola dla dziecka na następny dzień, waha się między jasno różowym a różowym :lol:
:D :D :D :D :D No coz a myslałam ,że mi odbiło heheheh a to tak kazdej matce co ma córkie :D Ale za 1 zł to az zal nie wziąść :D

Inne kolory też są piękne
szukam tez  taie kolory jak turkusowe, fioletowe, pastelowe zółte i zielone :D 

Bozesz jeszcze tylko 112 dni hehe i koniec :D

Dziewczyny jakich butelekie do karmienia uzywaliscie uzywacie? Myslałam nad tymi antykolkowymi , ale T nie chciał ich pic tylko i wyłacznie te najtansze tolerował. wiec nie wiem czy kasy nie szkoda po prostu :/

Love Love Love

#546 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 listopada 2013 - 13:07

Dziewczyny jakich butelekie do karmienia uzywaliscie uzywacie? Myslałam nad tymi antykolkowymi , ale T nie chciał ich pic tylko i wyłacznie te najtansze tolerował. wiec nie wiem czy kasy nie szkoda po prostu

Ja Grzesia to taką zwykłą butelką karmiłam .. naszą  już Marysi takie też zwykłe kupowałam .. końcówki do butelek to bardzo sutek przypominały później to już w ruch poszedł kubek nie kapek .. nasza najmniejsza córeczka , to wcale nie chciała pić z butelki , wszystkiego próbowałam .. później  po jakimś czasie spróbowałam końcówki takiej  podobnej do sutka i coś tam dało .. dopiero z kubka nie kapka zaczęła pić wcześniej na łyżce jej dawałam są takie specjalne butelki z takimi łyżeczkami ..  Ja sama nie wiem czy takie antykolkowe są dobre czy rzeczywiście coś dają .. wiele rzeczy słyszałam ale sama bym nie kupiła ... 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#547 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 14:05

Dziewczyny jakich butelekie do karmienia uzywaliscie uzywacie?
Avent ;-)

@madzik gratuluje i zycze wytrwalosci! Trzymaj sie!

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#548 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 15:56

gratuluje i zycze wytrwalosci!

dzięki, ale oszaleć idzie z tym moim Krasnalem <zakrecona>

wczoraj histeria nie z tej ziemi.

dzisiaj kontrola wagi i tym razem spadliśmy od piątku :-/

mamy jednak dokarmiać mm w razie potrzeby i z głową

możemy też podawać wodę z glukozą i herbatkę koperkową

w piątek znowu na kontrolę wagi

#549 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 13:13

Tez mialam nie ubierac w roz..a ma rozowa kurteczke,czapke, sweter..w roznych odcieniach .Ale ja Emi kocham w czerwonym o ktory to kolor trudniej. Co do butelek..chyba Avent kroluje
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#550 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 07:27

@madzik :-) wiesz co, ja długo szukałam pediatry- na poczatku myślałam sobie- czego ode mnei chca, po co mam szukać innego. A teraz sama to powiem- zawsze warto skonsultować diagnozę u innego lekarza- szczególnie w problemowej sytuacji.

Myśmy też Aventa używali. Moim zdaniem jest najlepszy. Tzn. inaczej- dla nas był najlepszy ;-)

#551 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 09:58

@Marzycielka24, cóż to za wspaniały sposób na katar masz? :P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#552 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 10:34

My też mamy Aventa i się super sprawdza :)

Dziewczyny mam takie pytanie. Wiem, że to sprawa indywidualna każdego dziecka, ale z ciekawości pytam. W jakim wieku wasze dzieci zaczynały siedzieć ? Pytam bo moja ostatnio we wózku się strasznie przechyla do przodu i siedzi prosto. W domu już nie  :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#553 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 10:39

@Madź ja durna matka, oczywiście zdawałam sobie sprawę, że moje dziecko czasem kaszle od suchego powietrza, ale już, że katar może od suchego powietrza być, to.. ekhm... W ruch poszła woda morska, nawilżacz i inhalacje zwykłe z soli fizjologicznej- jak ręką odjął :P

@Jula to sprawa indywidualna tak jak napisałaś i zależna od wielu czynników. Moja miała równo 6 miesięcy- pamiętam, bo to było krótko po tym jak wróciłam do pracy i śmiałam się, że mam grzeczne dziecko bo pierwszy raz samo przy mamie usiadło :P Albo Babcia nie chciałą mi odbierać tej radości ;-) Poszła bardzo późno sama bo miała 15 miesięcy- też równiutko, bo to była książkowa granica- wszyscy sie martwić zaczynali. No i w pewną sobotę mówię, jej "chodź do mamusi"- to wstałą i przyszła. A potem od razu biegała :lol: Kolejna rzecz to mowa- znajomych i koleżanek 18 miesięczne dzieci już ładnie słówka mówiły, a ta moja wszystko po swojemu- wyjechaliśmy na wakacje, meisiąc pzred jej 2 urodzinami- wrtóciła mówiąc pełne zdania- nikt uwierzyć nie mógł :lol:

Zawsze wychodziłam z założenia, że nie ma co dziecka pośpieszać. Wręcz- bez obrazy dla nikogo, ale te licytacje niektórych matek, że to jej to już na nocnik, a moje nie. No to było tak, ze moje samo zaczęło się domagać, podczas gdy ta druga łapała w nocnik :P Poza tym kiedyś koleżance powiedziałam, która naśmiewała się z pewnego rocznego dziecka znajmoch, które w wieku roczku nie chodziło, że wspaniale, ze jej synek w wieku 10 miesięcy już chodził- potem wpisze to sobie do CV :lol: Tak wiem wredna jestem, ale te licytacje tak odbieram- jakby to miało jakikolweik wpływa na przyszłe życie dziecka, oprócz tego, że mamusia dumna jest ;-)

Bo kończąc ten przydługi wywód, dziecko musi być po prostu GOTOWE. Można je za razcki prowadzać, ale samo nie pójdzie, poóki nie będzie gotowe. Można w nocnik łapać, ale póki samo nie będzie chciało to nie zacznie wołać. Można poduszkami podpierać, ale dopóki nie będzie gotowe- nie usiądzie. I można gadać, czytać, ale póki nie poczuje potrzeby wypowiadania swoich potrzeb- nie zacznie mówić.

Ufajmy swoim dzieciom. To są mądre istoty.

#554 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 11:13

No i teraz ja mam problemy z karmieniem.

Gdy bylismy w szpitalu miałam malo mleka, dlatego dokarmiałam go sztucznie. Oczywiscie czasem przystawiając go do piersi, żeby sobie possał.

Teraz jest tak , że jestem cała pogryziona, piersi mnie masakrycznie bolą, wylewa sie z nich mleko, a ja nie umiem chyba dobrze przystawić małego żeby ssał tak , aby nie bolało. Próbowalam kapturków  , ale sie nie sprawdzają, dlatego dzisiaj kupilam laktator i odciągam, co zajmuje duzo czasu.

Chcialabym bardzo karmić, bo mały się tego domaga.

W nocy oczywiscie w ruch poszła butelka i to nie jedna, bo Filip w nocy ogolnie bardzo duzo je, o wiele wiecej niz w dzien.

Może też trzeba czasu, żeby sie nauczyć wszystkiego...tylko żeby szybciej mi te piersi nie odpadły

iv09i09kftvt0mdm.png

#555 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 11:50

melodia a uzywasz maśc na sutki..zapomniałam nazwy ale przynosi ulge i mozzna normalnie karmic dziecko bo nie zaszkodzi gryzoniowi...oby ci sie unormowało moze masz jak ja plaskie brodawki i ciezko mu złapać..ja karmiałam przez nakladki takie z canpola rozmiar L z aventu były za duze i nie podpasowały małemu....

laktator faktycznie duzo czasu zajmuje odciągniecie....w szpitalu nie pokazały Ci jak ma lapac brodawke?

Dołączona grafika

#556 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 12:30

melodia a uzywasz maśc na sutki..zapomniałam nazwy ale przynosi ulge i mozzna normalnie karmic dziecko bo nie zaszkodzi gryzoniowi...oby ci sie unormowało moze masz jak ja plaskie brodawki i ciezko mu złapać..ja karmiałam przez nakladki takie z canpola rozmiar L z aventu były za duze i nie podpasowały małemu....

laktator faktycznie duzo czasu zajmuje odciągniecie....w szpitalu nie pokazały Ci jak ma lapac brodawke?U

Od wczoraj zaczelam żywac Bepanthen.

Tak postanowilam , ze na noc mu odciagne mleka, zeby sie najadal. a przez dzien będe przystawiała do piersi . Będzie boleć to będzie , może z czasem ustąpi :)

iv09i09kftvt0mdm.png

#557 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 12:54

@Melodia19 oj współczuję bólu, to jest problem wielu mam niestety, u mnie kapturki te sylikonowe sie sprawdziły i było ok , ale w twoim przypadku życzę wytrwałości ;)

#558 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 12:56

@Melodia19 z tego co pamiętam to ty chodziłaś na szkołę rodzenia. Nie masz stamtąd kontaktu do doradcy laktacyjnego? Albo chociaż położnej? Może to wynika rzeczywiście z braku wprawy po prostu.

Jak tak piszecie o tym karmieniu to zaczynam się tego obawiać. Chyba bardziej nawet niż porodu...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#559 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 12:58

@Melodia19 tez mialam problemy z  karmieniem. Pewie przyjdze do Ciebie pielegniarka i Ci pokaze co i jak

Albo zadzwon do niej

Nie zrazaj sie. Dopiero urodzilas, dajcie sobie czas;)

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#560 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 13:28

tez mialam problemy z  karmieniem
@Melodia19 i ja tez ;-)

W szpitalu Maly musial byc dokarmiany, ale jak wrocilismy do domu, do spokoju i ciszy od razu zalapal. 

Co do bolacych piersi to pomoge na tyle, ze powiem, ze uzywalismy od poczatku kapturkow i kiedy troche sutki szczpaly do masci Maltan i tyle  ;-)

Kolejna rzecz to mowa- znajomych i koleżanek 18 miesięczne dzieci już ładnie słówka mówiły, a ta moja wszystko po swojemu- wyjechaliśmy na wakacje, meisiąc pzred jej 2 urodzinami- wrtóciła mówiąc pełne zdania- nikt uwierzyć nie mógł
@Marzycielka24 nawet nie wiesz jak ja sie w tej kwiesti martwie  :-/

Okruszek rozumie wszystko, wszystko, wszystko, ale mowic nie potafi :-/  Moze powiem tak, umie pojedyncze slowa, ale nie zdania. Np. takie slowa jak : mama, baba, papa, tata, ja (w sensie tak i, ze on), nie, mu (krowa), iii (kot i dziecko jak placze), nono (smok), koko (kura), wyda dzwieki jak auto/traktor/samolot jedzie. I jeszcze pare, ktorych na juz nie umiem sobie przypomniec.

Mowimy do niego duzo, czytamy, ogladamy na spacerze zwierzeta, zachecam go, ale kiedy np. moja mama mu powie "powiedz to albo to" (kiedy nawet ja czy maz) to nie i jest zlosc. Tak jakby nie chcial byc "zmuszany".

Martwic sie <bezradny>

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć...