hej! mam do was kobitki pytanko ^^ ostatnio u kolezanki zobaczylam hantle, ale nie takie fitness tyci maluskie tylko takie prawdziwe regulowane
pokazala mi co i jak, i tak strasznie mi sie spodobalo ze stwierdzilam ze zaczne cwiczyc
no i teraz mam dylemat… no bo troche sie boje ze sie rozrosne za bardzo i bedzie to wygladalo nieestetycznie, do tego nie wiem w ogole czy sa np, jakies specjalne cw dla kobiet chroniace przed tym. chce byc po prostu silniejsza, jak mi sie lekko miesnie zarysuja to tez spoko, ale nie chce przesadzic
co radzicice?
cwiczenia silowe dla kobiety
Napisano 05 lipca 2016 - 15:38
Napisano 06 lipca 2016 - 09:10
Witaj! Nie musisz się obawiać, że się “rozrośniesz” - kobietom o wiele trudniej osiągnąć kulturystyczną sylwetkę, nie osiągają takich efektów jak mężczyźni bez specjalistycznej diety i suplementów. Mięśnie oczywiście urosną, ale jak bardzo zależy od indywidualnych predyspozycji no i oczywiście od intensywności treningów oraz diety. Zestawy ćwiczeń są raczej na konkretne partie ciała/mięśni.
Napisano 06 lipca 2016 - 09:47
okej, a w takim razie jaki jest taki podstawowy zestaw do cwiczen dla kobitiki? plecow raczej robic nie bede
raczej rece nogi brzuch takie?
Napisano 06 lipca 2016 - 09:57
Napisano 06 lipca 2016 - 10:23
super, dzieki! <3 a jaki ciezar na poczatek? bo kompletnie nie wiem ile kupic
Użytkownik endorfinka00 edytował ten post 06 lipca 2016 - 10:23
Napisano 06 lipca 2016 - 10:25
Napisano 25 stycznia 2018 - 09:19
Ja myślę, że najrozsądniej to jest skorzystać z pomocy trenera. Na własną rękę można niestety źle dobrać ćwiczenia. No i ważna jest też dieta. Ja trenuję z trenerką, która układa mi też plany żywieniowe. I jestem na dobrej drodze do zbudowania formy życia ![]()
Napisano 10 marca 2018 - 14:55
Witajcie - ja uważam, że najlepiej zapisać się do Fitness Clubu,tam przyrządów jest mnóstwo,tak dla kobiet jak i dla mężczyzn.Jest w czym wybrać.Nie wiem czy hantle dla dziewczyny to dobry pomysł. Przecież żadnej nie zależy na masie ,tylko na szczupłej sylwetce.
Napisano 13 września 2018 - 08:41
To prawda ćwiczenia bardzo poprawiają ale ważna jest też dieta. Ja nie lubię gotować a na dodatek jestem singielką wiec idealną metodą dla mnie to catering dietetyczni i tzw dieta pudełkowa. Testowałam wiele cateringów i najbardziej podpasowała mi dieta z Victory diet - bezglutenowa. Teraz ćwiczenia + diet mają 100% sens.
Napisano 18 grudnia 2018 - 21:03
najlepsze połączenie
dieta pudełkowa jest super jak nie masz czasu na gotowanie
Napisano 10 czerwca 2021 - 08:52
Każdy się "rozrasta" we własnym tempie:) Moim zdaniem nie masz się czego bać, mięśnie kształtują się powoli, a trochę więcej umięśnienia na ramionach tylko doda uroku.
Napisano 21 lutego 2026 - 19:06