melodia19 Dziewczyny dobrze radzą .. jeszcze sporo czasu masz do porodu ja nigdy o czasie nie urodziłam mój pierwszy poród na parę dni przed terminem miałam , drugi to po terminie , a trzeci też na parę dni przed terminem urodziłam więc jak widzisz wszystko jest możliwe , niby może nic się nie dziać aż tu nagle wasz synek może pewnego dnia dać już znać że jest gotowy do wyjścia ..
Temacik dla mam
Napisano 07 listopada 2013 - 13:15
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 07 listopada 2013 - 15:16
Nieorientujecie sie moze czy jest cos takiego jak folia przeciwdeszczowa do wozka - uniwersalna?
bo kurcze mam owszem folie do swoje nowej spacerowki ale ten kto mysla jak ja zrobic, chyba zle kabinowal ![]()
Boto ze sa siatki do wozkow to wiem ale jak z folia sie sprawa ma ?
Użytkownik Sajuri edytował ten post 07 listopada 2013 - 15:16
Napisano 07 listopada 2013 - 22:00
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 08 listopada 2013 - 12:33
Sajuri mój mąż to na allegro kupował folie przeciwdeszczową , za na prawdę nie wielką sumę pieniędzy .
Tak jak też Jula i Madź piszą może i w takim sklepie dziecięcym znajdziesz
.

Napisano 08 listopada 2013 - 14:59
Melodia - ja natomiast rozwarcie miałam na 2,5cm a szyjka długa i twarda. przenosiłam, pomógł cewnik.
Załamię się z tym karmieniem ![]()
Pokarm mam, Mały je - ale nie uśnie dopóki nie dostanie mleka z butelki ![]()
Na cycku może wisieć nieustannie nawet 4 godziny
jeśli JUZ uśnie, to na 10-15 minut ![]()
Musi ssać, bo czuję, że cycki się opróżniają.
Położna zabroniła takich praktyk.... ale co mam robić jak on płacze i szuka cyca ![]()
Dzisiaj wymiękłam po 5 godzinach - dostał butlę z moim mlekiem i usnął.
Tak mi z tym ciężko. Chciałabym bardzo karmić piersią ![]()
Nie wiem już co robię źle.
Napisano 08 listopada 2013 - 15:23
Mały je - ale nie uśnie dopóki nie dostanie mleka z butelki
może tylko Ci się wydaje,ze je a tak naprawdę tylko sobie tam mlaska, a nie przełyka mleka..
Nie mozesz zadzwonic do jakiejś położnej?
u mnie jest coś takiego przy szpitalu jak pogotowie laktacyjne i w każdej chwili mogę zadzwonić, nawet położna przyjedzie i udzieli wskazówek . U Ciebie nie ma?
Napisano 08 listopada 2013 - 15:28
Nie mozesz zadzwonic do jakiejś położnej?
rozmawiałam już z położną
według niej jest wszystko ok
a Małemu nie pozwalać wisieć na cycu ![]()
może jeść co godzinę, ale nie przez kilka godzin non stop
może tylko Ci się wydaje,ze je a tak naprawdę tylko sobie tam mlaska, a nie przełyka mleka..
ale gdzieś te mleko ubywa, bo cycki się puste robią ![]()
strasznie ciężka sprawa do opanowania ![]()
Napisano 08 listopada 2013 - 20:45
@madzik
ja miałam podobnie. Młoda ciągnęła, cycki się opróżniały ale ciągle była niedojedzona po prostu. Też mogła wisieć mi na piersi godzinami, w szpitalu leżała u mnie cały dzień praktycznie. W domu dałam radę tydzień w taki sposób funkcjonować.
Położna mi powiedziała, że pokarm mam ale widocznie jest coś z nim nie tak i dziecko się nie najadało. Może było go zbyt mało, nie wiem.
Postanowiłam karmić ją mm, najadała się i spała jak susełek pięknie. Obie byłyśmy szczęśliwe ![]()
Napisano 10 listopada 2013 - 19:43
w szpitalu leżała u mnie cały dzień praktycznie
mój też
Po dzisiejszym dniu pełnym wrzasków i płaczu nie pozostaje nam chyba nic innego jak odpuścić ![]()
Myślałam, że to się z czasem unormuje, ale jest coraz gorzej ![]()
Nic na siłę.
Obie byłyśmy szczęśliwe
na tę chwilę jestem zdołowana ![]()
ale Krasnalek napewno szczęśliwy, najedzony, ładnie śpi, a to najważniejsze.
Napisano 14 listopada 2013 - 13:36
Napisano wczoraj, 13:20
Madzik, dnia 10 List 2013 - 19:43, napisał:
na tę chwilę jestem zdołowana
ale Krasnalek napewno szczęśliwy, najedzony, ładnie śpi, a to najważniejsze.
Nie ma się co dołować, to nie jest od Ciebie zależne i nie ma w tym niczyjej winy. Podawanie mleka w butelce nie czyni z Ciebie gorszej mamy
Popieram
Madzik
halynka święte słowa pisze j, a też w pewnym momencie przestałam Marysię karmić piersią i nie czułam się gorsza od innych .. naszą Gabrysie już od dobrych paru miesięcy cycem , nie karmię z powodu braku mleka w piersiach i pije mm . Najważniejsze że wasz synek się najada ![]()

Napisano 14 listopada 2013 - 13:45
madzik ja Ci dobrą rade dam- idz kup mleko modyfikowane i nakarm dziecko...u mnie to samo było...wisiał przy cycu non top po 6 h nawet jak odciaghalam od cyca to wył wiec pewnie znowu głodny myslalam, mleko leciało, wiec karmilam nadal dopoki nie odciagnelam troche do szklanki i nie postało cała noc w lodowce...rano patrze a tam sama woda a na gorze centymetr mleka...Panicz przez 6 tyg przybrał 360g....był glodny poprostu...a połozna ciagle czesciej karmic, czesciej przystawiac do piersi itp..potem nas ganiali po lekarzach bo za mało przybrał ...az przyszła tesciowa i powiedziała daj sobie spokoj dziewczyno, zycia szkoda, kiedy ty sie wyspisz, posprzatasz, pranie jak on ciagle przy cycu i glodny a mleko cieniutkie...i przeszłam na MM...w ciagu nastepnych 30dni przybrał 1,1 kg..a ja miałam czas na wszystko i spokojne najedzone dziecko
sajuri w rossmanie tezchyba folie są
Napisano 14 listopada 2013 - 15:31
Sa widziałam dziś.
sajuri w rossmanie tezchyba folie są
@madzik
A ja nie napisze raczej nic na ten temat , bo ja bym się nie poddała i tez tak przy T zrobiłam walczyłam, jak groziło widmo przejscia na nutremigam bo niby miał uczulenie to po prostu wegetowałam aby utrzymac diete. I wyłam , ze dam rade.Chodz kazdy namawiał aby się poddać.
Ale ja to ja
Pozdrawiam buziaki dla krasnalka ![]()
Love Love Love
Napisano 16 listopada 2013 - 17:14
Dziękuję za wsparcie ![]()
Ale prawda okazała się brutalna. Moje dziecko NIE jest głodne, a przekarmione
Cyca traktował chyba jak uspokajacza. Nie wiem już.
W każdym razie, od wczoraj walczymy z odzwyczajaniem od cyca. Ciężkie dni przed nami.
Nie wiem jak mogliśmy się tak pomylić ![]()
Napisano 16 listopada 2013 - 18:12
Moje dziecko NIE jest głodne, a przekarmione
A dlaczego tak myślisz, że przejedzone?
hmm dziwne, o czyms takim nawet nie pomyslalabym nigdy.
Nie rozumiem więc dlaczego płakał jak go odstawiałas od piersi?
Dziwne zjawisko.
Bo zazwyczaj jak się nie chce jesc i ma sie dosc, to się nie domaga więcej. Ale kto tam maluszka zrozumie ![]()
Napisano 16 listopada 2013 - 18:23
Nie rozumiem więc dlaczego płakał jak go odstawiałas od piersi?
Dziwne zjawisko.
Bo zazwyczaj jak się nie chce jesc i ma sie dosc, to się nie domaga więcej. Ale kto tam maluszka zrozumie
Raczej zupełnie normalne u takich maluszków. Po prostu traktował sobie piersi jako smoczek, uspokajacz. Było mu dobrze, ciepło i mógł tak godzinami.
@madzik
z dwojga złego, może i lepiej w ta stronę
Tylko skoro chodzi mu o bliskość to nie rozumiem teraz Twojej decyzji. Bo gdyby sie nie najadał- ok, jak najbardziej podać mleko modyfikowane bez wyrzutów. Ale w przypadku, kiedy masz pewność, że się najada, to moim zdaniem, taki maluszek MA PRAWO potrzebować tego bliska, czułości, ciepła. Nawet jeśli trwa to na początku długo.
Oczywiście nie możesz stać się zabawką w jego dłoniach, ale pomiędzy ograniczaniem piersi bo manipuluje, a jego potrzebami bliskości z Tobą jest bardzo cienka granica.
Szczególnie u takiego Maleństwa.
Napisano 17 listopada 2013 - 12:24
A dlaczego tak myślisz, że przejedzone?
za dużo przybrał na wadze i od kilku dni ma bardzo wzdęty brzuszek ![]()
to nie rozumiem teraz Twojej decyzji
zalecenia pediatry i położnej
pomiędzy ograniczaniem piersi bo manipuluje, a jego potrzebami bliskości z Tobą jest bardzo cienka granica.
wiem, dlatego bałam się że ciężko będzie mi stwierdzić czy on się już najadł czy się mną bawi ![]()
ale... odpukać - po dwóch dniach jest dużo lepiej ![]()
mm nie dostaje, jest tylko na cycu
Napisano 18 listopada 2013 - 09:10
ale... odpukać - po dwóch dniach jest dużo lepiej
To bardzo się cieszę
Bo to na pewno bardzo trudne dla Ciebie
Ale teraz już będzie z górki ![]()