Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#481 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 października 2013 - 06:21

zakaznego ??? nie raczej nie 

Dodam ze ma to od ponad  tygodnia, to kolo ucha. Nie przejełam sie tym, ot plamka jakas. Posmarowałam linomagiem i nic

Do tego doszlo tez na dekolcie... 

Do tego jeszcze zabki daja popalic bardzo. Teraz wychodza trojki i masakra bo wybudza sie nawet 10 razy ze snu, z placzem

Przy jedynkach, dwojkach nie bylo takiego problemu. Ale te 4 i trojki to widac ze boli bardzo

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#482 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 października 2013 - 06:26

Dodam ze ma to od ponad tygodnia, to kolo ucha. Nie przejełam sie tym, ot plamka jakas. Posmarowałam linomagiem i nic

Do tego doszlo tez na dekolcie...

A może to zakażenie bakteryjne? No to jak tydzień, to przejdź się faktycznie.

Do tego jeszcze zabki daja popalic bardzo. Teraz wychodza trojki i masakra bo wybudza sie nawet 10 razy ze snu, z placzem

Przy jedynkach, dwojkach nie bylo takiego problemu. Ale te 4 i trojki to widac ze boli bardzo

Współczuję Emi :* Moja to końcówkę zębów przeszła tak delikatnie, że ze zdziwieniem któregoś dnia myjąc stwierdziliśmy, że są wszystkie ;-) Ale najgorsze chyba u nas 3 i 4 były- nawet gorączkowała zdaje się.

#483 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 października 2013 - 06:51

czyli tez 3-4 widze najgorsze...

probuje sie wlasnie dodzwonic  oby byl tylko lekarz malej, bo ta druga babka to szkoda słow.

#484 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 października 2013 - 06:55

probuje sie wlasnie dodzwonic oby byl tylko lekarz malej, bo ta druga babka to szkoda słow.

Ty mi nic nie mów, o lekarzach i ich kompetencjach ja Cie proszę bardzo, naprawdę...

@Sajuri zęby wyjdą i będą :*

Gdzieś kiedyś czytałam, że ból związany z wychodzeniem zębów u dzieci jest tak silny, że dorosły by go nie przeżył- nie wiem ile w tym prawdy <bezradny>

#485 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 października 2013 - 07:11

Ty mi nic nie mów, o lekarzach i ich kompetencjach ja Cie proszę bardzo, naprawdę...
taaaa  

a jak Zosia ? lepiej ?

niestety dzis juz nie przyjma małej. Dopiero jutro.

Co do bolu zabkowaia to czytalam tylko ze jest bardzo silny. Biedne te dzieciaczki nasze 

#486 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 22 października 2013 - 12:44

@Sajuri nie mozna ocenic, nie widzac tego, ale mi to wyglada np. na AZS (atopowe zapalenie skory). Ale najlepiej przejsc sie do lekarza.

W ogóle tyle co nachodziłam sie z Okruszkiem do lekarza, to jeszcze sama ze soba w zyciu :roll: . Nie, nie jest ciagle chory, ale ciagle cos. No i jestem przewrażliwiona na to, żeby lekarz osłuchał, czy nie ma szmerów na płucach/sercu <bezradny>  

U nas na szczęście bezproblemowo powychodziły zęby i od miesięcy mamy juz komplet ;-)  

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#487 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 października 2013 - 13:02

AZS

Chyba raczej nie- a może... Moja mała ma zawsze wysyp na rączkach i w zgięciach rak i nóg, ale jako niemowlę miała na twarzy- na dekolcie nigdy. Ale faktycznie nie ma co gdybać, lekarz stwierdzi.

a jak Zosia ? lepiej ?

Szczęściem Pana "Doktora" antybiotyk zadziałał prawie od razu, obyło się u niej bez RTG, jutro idziemy na kontrolę. Dzięki za pamięć :*

#488 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 października 2013 - 14:07

AZS ? kurcze nie wiem..slyszalam ze to w zgieciach  rak i nog az poczytam....

A moze od jajka..ostatnio zajada sie. Znaczy codzienie zje zołtko. Albo co 2 dzien.

jutro na 15:30 mam lekarza to sie dowiemy

#489 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 października 2013 - 17:33

My po wizycie

Wyglada to na uczulenie od czego nie wiadomo. Mam ograniczyc jajka do 2 max  w tygodniu , zmienic proszek dla dzieci ( kiedys  jak byla malutka pralam w proszku dla maluszkow, od chyba 8 -9 miesiaca Emi piore w naszym i bylo ok ) . Dostala masc, kropelki. A pozniej mam kupic cos do atopowej skory. 

I jak nie przejdzie po  3 tyg. to przyjsc

A poza tym w przychodni byla mloda mama z  4 tyg. maluszkiem. Maluszek sie rozpłakał i nie mogla sobie poradzic z dzieckiem

Wpadla w panike. I pyta sie czy jej pomoge. Wogole roztrzesiona byla,  plakac sie jej chcialo. Tak wiec pobawiłam sobie malca.

No i cora jest juz brana za przedszkolaka. Pani w busie :  o jaka ty fajna jestes, masz pewnie duzo kolezanek w przedszkolu  :lol:

No ale fakt, cora powazna dama. W przychodni dorwala kolezanke Hanie, 2 latke. I byla rowna jej wzrostem. ;)

#490 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 października 2013 - 17:36

@Sajuri daj jej wapno mowie Ci- w tej chwili pani doktor strzela na oślep. Sanosvit się to nazywa- jak to alergiczne to jej pomoże- bo wiesz tyle co przed wizytą. Nie zaszkodzi jej na pewno.

1 łyżeczka od herbaty 2 razy dziennie przez 3 dni ;-)

#491 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 października 2013 - 18:02

w tej chwili pani doktor strzela na oślep

no zauwazyłam. :lol: Ale doswiadczenie w sprawie alergi mam zerowe wiec działam jak mi radziła... Dala jej jesli dobrze czytam z recepty Allertec ( krople ) i Hydrocotisan ( czy jakos tak, kojarze tą masc) 

no a pozniej kupic COS do atopowej skory. Ale co to juz nie wiem . 

A to wapno w postaci plynnej rozumiem ?

bo mam jakies Calcium ktore kiedys dostala  jak chorowała . No ale musze zajrzec co tam pisze na ulotce

No ten Allertec to sama kiedys mialam. Tylko tabletki

Tylko ze to na zapalenie blon sluzowych nosa, spojowek, pokrzywka.

A w sumie nc z tych rzeczy nie stwierdziła wiec moze sobie to darowac ....

tylko samo wapno i masc a pozniej krem do atopowej skory. 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 23 października 2013 - 18:09

#492 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 października 2013 - 18:10

Hydrocotisan

EEeeeee, ale Ty zdajesz sobie sprawę, że to steryd? Moja dostawała sterydy tylko przy naprawdę mocnym ataku AZS, kiedy nie było ratunku, Ty mówisz o kilku krostkach- pomoże, ale czy warto? Wisz to lekarz, ale oni nie są nieomylni, a ta nie wie co to...

#493 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 października 2013 - 18:23

Steryd ? wiesz co nie wiem, nie czytalam jeszcze o masci, nie wykupilam jej nawet.

a widzisz pisze ze kojarze bo znam masc -Hydrocortisonum ...a tu chodzi chyba o HYDROCORTISON . lekarka ma masakryczne pismo 

Nie wiem czemu takie mocne dała. No ale ja owa Pania doktor chyba musze zmienic bo  lubi dawac antybiotyk z byle powodu

Moze dopytam pania w aptece bo mila i zawsze mi dobrze doradzi i wezme krem do atopowej skory 

Mala nie ma tego duzo, troszke na dekolcie i kolo ucha, w zagieciach rak i nog nie ma. Nie jest to widoczne,ani mocno czerwone

No ale jest dlugo , drapala sie wiec cos zastowowac musze

Jeszcze maka ziemiaczana moze pomoze. Ale przy tak delikatnym uczuleniu jak ma nie dam jej czegos tak mocnego

A wlasnie jak to jest z kapiela takich dzieciakow ? bo my kapiemy mala codziennie, zawsze ma ten sam plyn do kapiel natluszczajacy z Ziajki i jest ok

No ale kolezanka mowi ze juz w wieku Emi nie trzeba dziecka kapac codziennie ( bo to nie noworodek ) tylko wystarczy raz - dwa razy w tygodniu ...z czym ja sie nie zgadzam. :P

Użytkownik Sajuri edytował ten post 23 października 2013 - 18:34

#494 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 26 października 2013 - 10:08

Dziewczyny, do wczorajszego popoludnia  miałam fajny mięki brzuszek, czułam się w miare ok.

Ale wieczorem w pewnym momencie stał się jak skała , zaczeło mi być niedobrze, pobiegłam do łazienki gdzie pół godziny spędziłam na ubikacji - wszystko ze mnie zleciało. :lol:  Nic takiego nie jadłam co by mogło zaszkodzić. Przy tym wszystkim ból jak na zbliżający się okres. Położyłam się spać , i w nocy znowu obudził mnie ból w dole brzucha - ten taki jakbym miała dostać okres, identyczny , pobolało i zasnęłam.

Dzisiaj dalej czuje troche takie parcie na stolec, ból u dołu brzucha, jest twardy.

mam nadzieje, że to nie są jakies oznaki zbliżającego się porodu? bo jeszcze troche ponad 2 tyg. Mialyscie tak?

iv09i09kftvt0mdm.png

#495 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 października 2013 - 11:02

@Melodia19 do porodu masz 2 tygodnie. Normalne ze brzuch twardnieje 

Natomiast to co piszesz mialam ja sama - ubikacja, pobolewanie brzucha - w sumie tydzien przed porodem ;)

Pozniej zaczal odchodzic czop. A i parcie tez bylo.

Mozliwe ze organizm sie przygotowuje- tak mi to wyglada. Ja urodzilam w 39 tygodniu ;)

Masz skurcze ? regularne ? 

#496 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 października 2013 - 11:37

@Melodia19 bardzo możliwe, że to jakieś oznaki oczyszczania sie organizmu przed porodem.

mam nadzieje, że to nie są jakies oznaki zbliżającego się porodu? bo jeszcze troche ponad 2 tyg

Już spokojnie możesz rodzić :)

#497 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 26 października 2013 - 11:52

Masz skurcze ? regularne ?

Kurcze ja nawet nie wiem czy to co mam to są skurcze.

Narazie tylko twardnieje mi brzuch i boli w dole tak jakbym miała dostać okres, nie utrzymuje się to cały czas - więc może tak właśnie wyglądają te skurcze przepowiadające?

Już spokojnie możesz rodzić :-)

Z jednej strony bym chciała, mieć to za sobą . Mam nadzieje , że jak dojdzie do tego własciwego momentu, w którym już się naprawde zaczną te skurczę, to będe wiedzieć , że to właśnie to .

Coś czuje , że ja urodzę przed terminem. Ale pewnie już maluch jest bezpieczny i może śmiało wychodzić :)

iv09i09kftvt0mdm.png

#498 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 października 2013 - 11:56

arazie tylko twardnieje mi brzuch i boli w dole tak jakbym miała dostać okres, nie utrzymuje się to cały czas - więc może tak właśnie wyglądają te skurcze przepowiadające?
jamialam skurcz, pozniej spokoj, za np. 15-20 minut znowu . Musza byc regularne 

czyli np. co 10 minut 

raczej tego sie nie da przegapic. Ja az sie skuliłam ;)

Coś czuje , że ja urodzę przed terminem
mozlwie bo mnie to wyglada na przygotowanie sie organizmu do porodu 

#499 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 26 października 2013 - 13:06

@Melodia19 oj wydaje mi sie, ze blizej niz dalej do porodu ;-)

Jak piszesz o tych bolach jak na @ to przypomina mi sie jak to u mnie bylo. Zaczely sie w poniedzialek, a w czwartek Maly sie urodzil ;-)

Oczyszczania organizmu tez nie mialam, ale wiem, ze to jeden z znakow zapowiadajacego sie porodu ;-)  

Użytkownik nikus edytował ten post 26 października 2013 - 13:06

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#500 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 26 października 2013 - 13:10

bardzo możliwe, że to jakieś oznaki oczyszczania sie organizmu przed porodem.

Dokładnie, też tak miałam jakiś tydzień przed porodem.

Takie pobolewania jak na @ to normalnie, tzn tak mi się wydaję. U mnie też też to wystąpiło.

Rzeczywiście, raczej już bliżej niż dalej :) 

er3mjw4zst9mivdb.png