Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#301 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:25

martwie się o zęby a co mam zrobić <bezradny></span> próbowałam wszystkiego nawet byłam u lekarza i mnie pocieszył ze sa dzieci które jedza do 5rż w nocy :shock:
jak dawałam wode zamiast mleka to sam idzie do kuchni po butelke a przy okazji tak sie rozbudza ze mam 1,5h nocnej przerwy w spaniu :shock:
Dołączona grafika

#302 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:33

Aniusia, ale on sam się nie nauczy, że pewnej nocy po prostu przestanie <bezradny></span> Wiem, że wiesz, ale może po prostu schowaj butelki, powiedz, że się zepsuły, i konsekwentnie odmawiaj podania. Tak będzie płacz, szantaże emocjonalne pewnie też, ale zlituj się nad SOBĄ ;-)

[ Dodano: 2013-06-24, 18:34 ]
Bo nie uwierzę, że prawie trzy letnie dziecko je bo jest głodne w nocy- to po prostu przyzwyczajenie <bezradny></span>

#303 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:34

zadarzyły sie 3 noce ze nie chciał :mrgreen:
zjada zawsze cała butle :shock: tzn 150ml, kiedys mu sie znudzi...lekarz powiedział gruby nie jest odchudzac go nie trzeba widocznie potrzebuje :-? to daje :roll:

marzycielka wyluzuj..rok temu matki polki z bejbika prawiły na ten temat :shock:
Dołączona grafika

#304 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:38

Aniusia, :lol: :*

A a propos ząbków i różnych historii była któraś z Was już z dzieckiem u dentysty? Jak przebiega pierwsza wizyta?

Nie umiem sobie wyobrazić Miśki na fotelu z rozdziawioną paszczą- chyba, że w krzyku, że ją posadziliśmy i każemy paszczę otwierać :lol:

#305 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:40

ja nie byłam bo jak narazie to nawet nie dałabym rady go zaciągnąc na fotel o otwarciu paszczy na dłuzej to juz nie wspomne ale pytałam higienistki kazała przyjsc na wizyte zapoznawczą jak 3 lata skończy :mrgreen:
Dołączona grafika

#306 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:45

marzycielka wyluzuj..rok temu matki polki z bejbika prawiły na ten temat :shock:

Aniusia, zawsze narzekasz przecie że tam taka sama słodycz, a ja szczerze mówię co myślę :-P

Ale ok już koniec tematu- Wasza sprawa :*

#307 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:47

mała nam ostatnio z łózka spadła...
zawsze jak sie obudziła to wołała albo leżała spokojnie i sie bawiła a teraz sie bierze do schodzenia i bum :-?
więc mama cala w stresie teraz układa masę poduszek i kołdry dookoła łózka :-P

podbijcie mi temat o prezentach dla dzieci :*

#308 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:48

wiem ze szczerze ale w tej sprawie to tylko dla Panicza egzorcysta bo reszta juz wypróbowana <bezradny></span> co mam poradzić juz nawet nie chce mi sie o tym gadac tym bardzier na forum bo na co dzien sie nasłucham ze to nie normalne chociaz zdarzyły sie osoby co mówiły ze do 8roku zycia ich dziecko w nocy jadło <bezradny></span>
Dołączona grafika

#309 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:51

więc mama cala w stresie teraz układa masę poduszek i kołdry dookoła łózka

Się nie śmiej bo moja jak już w takim normalnym łóżku śpi to też jej koce układam- takie najdziwniejsze wygibasy wyprawia :lol: A jakby mi spadła, to pewnie i poduszki by poszły w ruch ;-)

Aniusia, :*

#310 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:56

A a propos ząbków i różnych historii była któraś z Was już z dzieckiem u dentysty? Jak przebiega pierwsza wizyta?

Madziu, u mnie było tak: dziecko-u-dentysty-vt7405,10.htm#608944 ;-) ;-)

Aniusia, mój kuzyn do przedszkola jeszcze z butlą mleka maszerował :lol: dzieci są różne po prostu, tak samo jak dorośli i nie ma co generalizować :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#311 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:56

torii ja tez poduszki obkładam bo mój to spi aktywnie <bezradny></span> raz tez sie zsunął w nocy od tej pory bez poduszek nie da rady :shock:
madz jak panicz bedzie jadł w nocy jak 4lata skończy to ja skacze z okna to juz postanowione dawno temu <imprezka23></span> w końcu sie wyspie :mrgreen:
Dołączona grafika

#312 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 19:33

Ania ( moge tak?)
ja bym sie nie przejmowała. Moze faktycznie glodny?
U nas mala juz nie je.... czasem woda. Jak sie dopomina ;)

Magda no wlasnie...tak sie zastanawiałam na kupnem tej zabawki.... i chyba zakupie. Wogole lubie drewniane zabawki i Emi ma pare

a ciapajki .. czy tam inaczej :-P - kosi kosi lapki moze ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#313 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 20:56

cipałki- cymbałki :mrgreen:

sajuri kup tą kolejkę mała bedzie miała radoche :mrgreen:
Dołączona grafika

#314 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 07:35

A propo zabawek.Mój Adi,pamietam bardzo lubił bawić się drewnianymi zabawkami(pociagi,auta,traktory).Zawsze w Zakopanem kupowalismy.Do tej pory jeszcze sa i czasami bywa ,że jeszcze wyjmie do zabawy.Tylko wydaje mi sie ,ze do takich drewnianych zabawek dziecko musi być ciut starsze,bo jednak taka zabawka troche waży,jak na male dziecko.

[ Dodano: 2013-06-25, 08:36 ]

sajuri kup tą kolejkę mała bedzie miała radoche

doskonaly pomysł,zazwyczaj maluchy zachwycone są kolejką.

#315 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 16:26

Nikus tu Ci odpowiem..
Nie nie plakała...gdyby plakala mi od 22 do 4 rano to cos byloby mocno nie teges...
Lezała, smiala sie, robiła traktorek :lol: gadala do siebie, pozniej probowała usnac...nie wycodzilo..marudzila... zaciecie gryzła smoka ....

Wogole od tego ze sie tak mocno sliniki na brodzie zrobily sie czerwone plamy... :roll:

Dzis miala drzemke 4h.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#316 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 19:11

Napiszę tutaj, by pogaduch nie zaśmiecać. W piątek przez 3 godziny będę zajmowała się 3 latką <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span> Koleżanka mnie poprosiła bo nie ma co z nią zrobić.

Wiem, że mnie lubi, ale kurna mam trochę stresu, bo ona jest potwornie skręcona. W co lubią się bawić 3 latki?

Każdy z nas urodził się ateistą

#317 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 19:24

Riia to zalezy od dziecka , moja bratanica lubila ksiazeczki ogladac z obrazkami i ukladac rozne rzeczy a moj bratanek by tylko biegal , albo pilke kopal.

co do spadania z lozek , to moje obie bratanice to zaliczyly.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#318 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 19:41

Riia, malowanie, plastelina, puzzle- ale ogólnie tak jak magdaaaaa, napisała- dużo tu zależy od dziecka ;-) Jak w dzień się nią zajmujesz i ładna pogoda będzie to plac zabaw zawsze w cenie- nie będziesz wiedziała kiedy Ci czas minie ;-) Poza tym wszystkie 3 latki- przynajmniej, które ja znałam i znam (w tym moja Miska) uwielbiają zabawy naśladujące- rzeczywistość, bajki, opowieści, czyli np. zabawa w sklep, w lekarza, tudzież po przeczytaniu jakiejś bajki wcielają się w jej postać i odtwarzają cała historię ;-)

#319 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 19:45

Zabawa w sklep :) Sama to kochałam. Lubi też kocki, więc może coś zbudujemy. Powiem szczerze, że trochę bym się bała wyjść z nią na plac zabaw, bo ona po operacjach biodra. Biega, szaleje, ale chyba serce by mi stanęło ze strachu, że coś się stanie. W domu (a będę u kolezanki) jakieś zabawki zawsze znajdziemy. Może przeżyję :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#320 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 19:48

Riia, przeżyjesz- 3 latki to już bardzo wygadane i towarzyskie "człowieki" ;-)