Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kiedy czas na dziecko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
569 odpowiedzi w tym temacie

#481 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 maja 2012 - 21:27

Mieliśmy dzisiaj zjazd rodzinny z inicjatywy wujka.
Wujaszek zaprosił całą najbliższą rodzinkę i tuż po obiedzie wyjawił cel spotkania, o mało nie spadłam z krzesła. Oznajmił,że spodziewają się kolejnego potomka :shock:, wujek jest przed50, a ciocia po40. Jak dla mnie jest to nieodpowiedzialne. Tym bardziej, że maja 6letnią córeczkę, a reakcja młodej była następująca"Tatoo, mówiłeś, ze kochasz mnie najbardziej!, a tu taki numer.Wstydź sie!" :lol: nie mogłam pohamować śmiechu.
Co sądzicie o takich przypadkach?

#482 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 maja 2012 - 21:31

Co sądzicie o takich przypadkach?

zdążą odchować ;-)
poza tym może maluszek totalnie nie planowany?

Tym bardziej, że maja 6letnią córeczkę

A to się jakoś wyklucza z kolejną ciążą?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#483 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 06 maja 2012 - 21:39

a ja sie martwiłam ze stare babsko bede jak junior ogólniak skończy :shock:

co do ciązy po 40stce to bałabym sie ryzyka.....
Dołączona grafika

#484 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 maja 2012 - 21:43

No tak jak rozmawiałam z rodzicami i siostrą, to według Nas jest to wpadka.
Ponieważ po Madzi zarzekali się, że już dzieci nie będzie.
Na moje wpakowali się po same uszy, oboje pracują, wujek jest wręcz pracoholikiem. Z Madzią spędzają mało czasu, a co dopiero z takim maluszkiem. :-/

#485 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 maja 2012 - 22:13

justyna1439, jedynie co mogę powiedzieć to po większej części współczuję tym przyszłym rodzicom... nie wyobrażam sobie tak późno mieć dziecka :/ Ja jestem pełna podziwu dla Twojego wujaszka że po 50tce dał radę jeszcze zmachać dziecko... istne szaleństwo... oby szybko tylko nie osierocił tych dzieci ...nie życzę tego .

#486 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 maja 2012 - 22:45

krowka17 

wujaszek jeszcze nie ma 50 to dopiero za 2 lata :-D

oby szybko tylko nie osierocił tych dzieci ...nie życzę tego

nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić.

#487 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 maja 2012 - 23:36

justyna1439, źle przeczytałam... co do jego wieku ale i tak za późno i tak...

#488 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 maja 2012 - 05:46

Ja jestem pełna podziwu dla Twojego wujaszka że po 50tce dał radę jeszcze zmachać dziecko...

faceci majac 70 potrafia tez zmajstrowac.
pewnie bym byla pelna obaw o ciaze po 40 -stce , ale fajne jest to ze cichaczem sie tego nie pozbyli ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#489 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 maja 2012 - 07:58

justyna1439, jedynie co mogę powiedzieć to po większej części współczuję tym przyszłym rodzicom... nie wyobrażam sobie tak późno mieć dziecka :/ Ja jestem pełna podziwu dla Twojego wujaszka że po 50tce dał radę jeszcze zmachać dziecko... istne szaleństwo... oby szybko tylko nie osierocił tych dzieci ...nie życzę tego .

Bez przesady,dlaczego wspÓłczuć.Rodzice dziecka odmłodnieją przy takim maleństwie.
A nie daj Boziu,dziecko można osierocić w każdym czasie.
Jak i w młodym tak i w starszym wieku.Oczywiście nikomu tego nie życzę.

[ Dodano: 2012-05-07, 09:00 ]

ale fajne jest to ze cichaczem sie tego nie pozbyli ;-)

Dokładnie,odchowa się dzieciaczek,a jaka pociecha. ;-)

nie wyobrażam sobie tak późno mieć dziecka :/

Może i mieli tzw.wpadkę,różnie to bywa,nie ma 100%towej antykoncepcji.
Można ,,wpaśc'' nawet po 40 stce..... :roll:

[ Dodano: 2012-05-07, 09:05 ]

Na moje wpakowali się po same uszy, oboje pracują, wujek jest wręcz pracoholikiem. Z Madzią spędzają mało czasu, a co dopiero z takim maluszkiem. :-/

Myślę,że nie będzie tak źle..... ;-)

#490 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 07 maja 2012 - 08:16

ale fajne jest to ze cichaczem sie tego nie pozbyli

no to jest fakt, ale razem z Sewerynem najstarszy syn wujka(24lata) będziemy ich wspierać, bo poprosili Nas na chrzestnych.

Myślę,że nie będzie tak źle.....

, jak się z tym przespałam, to jestem dobrej myśli, w końcu nie byli pierwszej młodości jak pojawiła się Madzia to i teraz dadzą radę. :->

#491 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 09 maja 2012 - 17:01

Justynko uważam, że lepsze dziecko po 40 niż aborcja. Ciocia będzie po prostu zapewne pod większą kontrolą i wszystko dobrze się skończy. a dziecko zapewne troszkę ich odmłodzi i może wujek troszkę ograniczy pracę ? Nie można tego być pewnym. Ale dziecko to zazwyczaj radość więc musi być dobrze, zwłaszcza, że napisałaś, że razem z ich najstarszym synem będziesz ich wspierać. A wsparcie też ważna sprawa :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#492 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 09 maja 2012 - 18:00

Ciocia będzie po prostu zapewne pod większą kontrolą i wszystko dobrze się skończy. a dziecko zapewne troszkę ich odmłodzi i może wujek troszkę ograniczy pracę ?

co do cioci to zapewne, już była pod większa kontrolą z Madzią. Wujek jest tak pochłonięty swoją pracą więc wątpię żeby odpuścił-odpuści jak dostanie opiekuńcze. Tak maleństwo zapewne ich odmłodzi :mrgreen:

#493 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 maja 2012 - 19:52

skoro teraz mamy pracowac prawie do 70 lat to dziecko skonczy studia a mama dopiero na emeryture pojdzie ;-) nie bedzię to taka mama-babcia ;-)

#494 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 15:54

Moja koleżanka urodziła swoje trzecie dziecko mając 43 lata. Bardzo chciała je mieć, kilka podejść się nie udało i w końcu dopiero po 40 ce się udało.
"Hegel, rodak Kanta, był zdania, że sentymenty dotyczące życia rodzinnego mają szczególne znaczenie. Miłość wobec dzieci i miłość rodzinna operują na zupełnie innej skali niż inne rodzaje tego uczucia: nie jest to miłość burzliwa czy romantyczna; ma swoje korzenie w „domowości”, co czyni ją prawdziwszą i cenniejszą. Zresztą Hegel był zdania, że miłość wobec dzieci stanowi świadectwo działania sił wyższych, analogicznych do ewolucji. Jego zdaniem miłość rodzinną napędza duch, który ma potrzebę osadzania się w żywych ludziach i wyzbycia się dzięki temu swej abstrakcyjnej natury. Duch, który jest jedynie duchem, do niczego się nie przydaje: potrzebuje coś ożywiać. Pogląd Hegla przypomina nieco założenie, że to gatunek manipuluje jednostką, tak aby pragnęła mieć dzieci".
Tak o dzieciach pisze, powołując się na różnych filozofów, Robert R. Smith w swojej książce Podróże z Platonem.

#495 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 16:31

Moja koleżanka urodziła swoje trzecie dziecko mając 43 lata

a pozostala dwójka ile miala lat ???

#496 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 14 czerwca 2012 - 15:46

Ja nie wiem czy bym się zdecydowała na tak późną ciąże, bo jednak z wiekiem rośnie możliwość wystąpienia u dziecka choroby downa. Po 40-tym roku życia jest to już spore ryzyko.
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#497 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 14 czerwca 2012 - 23:26

Ja nie wiem czy bym się zdecydowała na tak późną ciąże, bo jednak z wiekiem rośnie możliwość wystąpienia u dziecka choroby downa. Po 40-tym roku życia jest to już spore ryzyko.

nie ma na to reguły. Sa kobiety co koło 50 zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieci.

201407101662.png

#498 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 15 czerwca 2012 - 08:08

Jasne, że nie ma. Jest tylko podwyższone ryzyko.
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#499 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 15 czerwca 2012 - 21:08

Moja koleżanka urodziła swoje trzecie dziecko mając 43 lata

a pozostala dwójka ile miala lat ???

Kiedy urodziła się Zosia to Ewa miała 16 a Wojtek 14.
A teraz znalazłam inny problem... W Dworku pod Lipami Anny Szepielak jest małżeństwo. Ona ma 35 lat i to jest jej pierwszy związek małżeński, on ma 46 i jest wdowcem. Ona chciałaby mieć dzieci i jest to "ostatni dzwonek" a on dzieci już ma i nie chce... Przed ślubem nie rozmawiali o tym, bo dla każdego z nich wydawało się oczywiste, ze druga strona myśli tak jak on/ona. To może być poważny problem.

#500 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 16 czerwca 2012 - 17:39

Przed ślubem nie rozmawiali o tym, bo dla każdego z nich wydawało się oczywiste, ze druga strona myśli tak jak on/ona. To może być poważny problem.

I to jest podstawowy problem. Nic nie jest oczywiste! Trzeba rozważyć wspólnie czy i kiedy będziemy chcieli mieć dzieci... <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png