Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kiedy czas na dziecko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
569 odpowiedzi w tym temacie

#441 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 21:37

A jeśli byłaby tzw. wpadka ;-) ?

To wtedy Ci odpowiem na to pytanie ;-)

Wydaje mi się, że to przychodzi. Może nie z wiekiem ale z .... i tu brak mi słowa....

Myślę, że jednak nie każdemu to przechodzi.
W takich sytuacjach trzeba brać pod uwagę jeszcze jedno:
nacisk ze strony rodziny,znajomych,itp. Wtedy takim osobom to nie przechodzi, ale pod wpływem ciągłej gadaniny tych osób, straszenia, że na starość będą same,itp... najzwyczajniej w świecie ulegają.
Z resztą takie sytuacje nie zawsze dobrze się kończą.

urodzi jako nastolatka to powiedzą że zmarnowała sobie życie, urodzi jako kobieta dojrzała- wstyd w tym wieku być w ciąży, nie chce w ogóle mieć dzieci- samolubna i egoistyczna... :roll:

takimi tekstami już dawno przestałam sobie głowe zawracać :lol:
Najlepszy jaki usłyszałam od koleżanki: "jak można nie mieć dzieci? przecież wszyscy mają. co to za rodzina bez dzieci? jak nie ma dzieci to nie ma rodziny." :shock:
ekhm... bez komentarza

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2012-01-20, 18:55 ]
fragment dyskusji dotyczący podejścia kościoła do dzieci i rodziny przeniesiony tu: nasze-podejscie-do-wiary-i-kosciola-vt418,570.htm

#442 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 stycznia 2012 - 17:47

To wtedy Ci odpowiem na to pytanie

W takim razie czekam na odpowiedź :-P

A mi się strasznie ostatnio instynkt załączył. Zaczynam panikować czy nie zacząć już teraz starań bo wiadomo, że uda się od razu albo i nie. Choć nie nastawiamy się na to, ze szybko pójdzie i postaramy sie tym faktem nie denerwować. Mamy wszystko obgadane już ;-)
Ale wczoraj zaczęłam sobie wyobrażać jak nasze dziecko ma już z roczek lub ponad, tatuś w pracy, który wraca z niej wieczorem, a nasze dziecko swoje pierwsze kroczki wykonuje do stojącego w drzwiach tatusia <dreams></span> Ech... Normalnie już nie mogę no... Jak pomyślę o dziecku to mam dziwne motylki w brzuchu, jak w momencie zakochania :lol:

#443 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 17:57

Anonimka rozumiem cię bo mam czasami tak samo. Widze siebie jak trzymam w rękach nasze dziecko (moje i męża) normalnie rozmażyć się można :-D

Jeśli któreś z was pracuje ty albo narzeczony to możecie spróbowac i rozpocząć staranka o dziecko ;-) my jesteśmy w takiej sytuacji, że na obecną chwile nie mielibyśmy z czego tego dziecka utrzymać. żadne z nas nie ma pracy. Myślę jednak, że do września (bo wtedy chcemy rozpocząc staranka, ktoś z nas prace znajdzie)

Jakby nie było do naszego ślubu pozostało ponad 8 miesięcy. do tego czasu wszystko się jeszcze może zmienić. Jesteśmy oboje dobrej myśli :-D

201407101662.png

#444 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:01

Jeśli któreś z was pracuje ty albo narzeczony to możecie spróbowac i rozpocząć staranka o dziecko

Narzeczony pracuje i ma taki zawód, ze nawet jak tutaj zwolnią lub sam się zwolni to już inną pracę znajdzie, która na Niego czeka. Nieźle zarabia. Zresztą... na dziecko już jesteśmy zdecydowani od dawna.

Myślę jednak, że do września (bo wtedy chcemy rozpocząc staranka, ktoś z nas prace znajdzie)

Trzymam kciuki :-)

do tego czasu wszystko się jeszcze może zmienić.

Oby na lepsze :lol:

No uczucie jest czasami 'okropne" bo nie daje spokoju :lol: . Dziwne motylko w brzuchu jak tylko pomyślę o dziecku, o spacerach z nim i mężem. Ach... Już myślałam, ze to moja paranoja :-P

#445 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:06

Przynajmniej ty Anonimka jeteś w tej "lepszej" sytuacji :-D my musimy na razie odczekać ze starankami, chociaż nie powiem też mi sie marzy dziecko i to już od dawna.

monia66 napisał/a:
do tego czasu wszystko się jeszcze może zmienić.

Oby na lepsze

ja myślę tylko w takich kategoriach. Nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że do września żadne z nas nie znalazłoby pracy.

201407101662.png

#446 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:16

Anonimka to moze ten czas do slubu poswięc na "przegląd" jakies badania , moze szczepienia , pewnie chodzisz regularnie do ginekologa , ale moze warto do niego isc z zapytaniem jak sie przygotowac , moze kwas foliowy brać ;-) byloby przykro gdyby sie okazało , ze np dwa czy trzy miesace nie zaskoczycie i potem lekarz zaleci jakies badania czy czekania <bezradny></span> bo wtedy ten czas oczekiwan bedzie frustrujacy ; a mysle ze po slubie bys chciala jak najwczesniej maleństwo .

ze starankami bym jednak poczekała, chyba sie przytrafi ;-) bo nie wiesz jak sie wciazy bedziesz czuła , a pewnie nie chciałabys np spac na swoim weselu i te komentarze : dlaczego nie pije szampana , pewnie w ciazy :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#447 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:19

dlaczego nie pije szampana , pewnie w ciazy

Takich komentarzy się nie obawiam bo ślub od ponad roku był w planach więc ciąża nie stwarzałaby jakiś teksów tego typu albo że "pewnie w ciaży to i ślub szybki" :-P

W sumie racja z tymi badaniami ale o tym już myślę jakiś czas :mrgreen:

#448 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:27

"pewnie w ciaży to i ślub szybki"

mnie raczej chodzilo o to , ze nie zawsze ktos chce aby cala wieś wiedziala o ciazy , tym bardziej jakby to bylo poczatkowe stadium ;-)

W sumie racja z tymi badaniami ale o tym już myślę jakiś czas :mrgreen:

mysle, ze taka pewnosc ze zrobilo sie duzo , aby dzieciaczek byl zdrowy i mogłby sie pojawić troche poprawi nastrój :-) sobie mozna myslec: czekam z tworzeniem nowego zycia dla jego dobra .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#449 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:29

mysle, ze taka pewnosc ze zrobilo sie duzo , aby dzieciaczek byl zdrowy i mogłby sie pojawić troche poprawi nastrój

W to nie wątpię :-) . Jak już zamieszkamy razem to w stronach Połówka poszukam dobrego ginekologa bo jak zacznę tutaj robić badania, czy ewentualnie leczyć się to musiałabym jeździć 100km :roll:

#450 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 19:07

Jeszcze można by odwiedzić dentystę, żeby rozpocząć ciąże z wyleczonymi ząbkami. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#451 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 21:50

"jak można nie mieć dzieci? przecież wszyscy mają. co to za rodzina bez dzieci? jak nie ma dzieci to nie ma rodziny."

takie rozumowanie to totalna ignorancja i brak jakiejkolwiek świadomości społecznej.

Ja na dziecko nie zdecyduję się na pewno do 26 roku życia. A później - zobaczymy. To zależy od tego, jak potoczy się moja kariera. Najpierw kariera - później dziecko. Muszę czuć, że mam stabilizację zawodową i finansową.

#452 siela

siela
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 16:43

Bardzo trudna decyzja - chyba jedna z najtrudniejszych dla mnie. Kiedyś para zaliczała "wpadkę" i dalej jakoś szło - bo musiało. A teraz dostęp do antykoncepcji szeroki, ludzie chcą pożyc trochę, zobaczyś kawałek świata, pójść na koncert czy po prostu wyspać się w każdy weekend. Powoli dojrzewam do tego, byłam już nawet raz u lekarza, żeby dowiedzieć się co i jak, ale ciągle się waham. Zaraz będę miała 30 lat - generalnie nie ma się co gapić. Ale jak kto kiedyś powiedział: z dzieckiem jest jak z tatuażem na twarzy - musisz by,ć pewna, że tego chcesz

#453 kobietka33.1979

kobietka33.1979
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 22:40

Ja mam 33 latka i marzę o dziecku ale mój partner ciągle chce się czegoś dorabiać. Co prawda nie mamy własnego m ale cała reszta już jest. Jesteśmy razem już 15 lat, kochamy się. Wiele razem przeszliśmy, złego i dobrego. Jak mam go przekonać? pomoooocy!!!

#454 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 lutego 2012 - 23:24

ale cała reszta już jest.

Cała reszta czyli co? Praca, pieniądze, które starczyłyby na utrzymanie tak? Jeśli tak to macie świetne predyspozycje na posiadanie dziecka ale zawsze lepiej jest jeśli jest właśnie to własne M. Ale ludzie w gorszych warunkach dają sobie radę- wychowują dziecko mając kawalerkę i żyją ;-) . Jeśli się czegoś pragnie to zawsze znajdzie się jakieś korzystne rozwiązanie <pocieszacz></span>

Jak mam go przekonać?

No nie wiem czy da się przekonać do tego faceta, który jest z kobietą 15 lat, od 6 mieszka z nią, a nawet nie myśli o zaręczynach :-? Może widocznie takie życie Mu już odpowiada, przywykł do tego, do ciszy jaka panuje w domu i żadne dziecko nie jest mu potrzebne ale mam andzieję, ze się mylę ;*

#455 kobietka33.1979

kobietka33.1979
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 23:43

Obyście miały rację ;-)
Wierzę magii starych drzew, wierzę magii świata żądz jak zwierz...

#456 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 25 lutego 2012 - 09:15

kobietka33.1979, a może on po prostu ma rację, że wstrzymuje się z decyzją? Faceci myślą w takich sprawach czasem rozsądniej od kobiet, bo my kierujemy się sercem, hormonami, instynktem... Zaufaj mu, zapytaj, czego jego zdaniem jeszcze Wam brakuje. A na pewno- nie rób nic wbrew jego woli- znaczy jeśli go kochasz i szanujesz się z jego zdaniem.

#457 kobietka33.1979

kobietka33.1979
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 11:50

Jak do tej pory zawsze okazywało się, że lepiej poczekać, nic na gorącoo. Cały czas czekam cierpliwie bo kocham go do szaleństwaa, on mnie też. Jest ze mną mnimo, że oszukiwałam go przez 5 lat. Ostatni rok był ciężki, może za wcześnie z tym dzieckiem chcę wyskoczyć.
Wierzę magii starych drzew, wierzę magii świata żądz jak zwierz...

#458 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:56

Ja powoli zaczynam się oswajać z myślą, że może to już ten czas:) Zaraz nam stuknie 3 rocznica ślubu, więc to chyba najlepszy moment. Nawet się wybieram do apteki po kwas foliowy;)
Dołączona grafika

#459 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:46

ja na dziecko zdecydowała sie w wieku 34lat :mrgreen: bałam sie obowiązków,odpowiedzialnosci i czy sobie poradze :shock:

#460 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:47

Nawet się wybieram do apteki po kwas foliowy;)

chemiczna najważniejsze, że jest postanowienie a kupienie kwasu foliowego to już jakiś krok zrobiony ku temu. Ja też łykam od jakiegoś tyg kwas foliowy :-P no to teraz pozostaje życzyć owocnych staranek :-D

201407101662.png