No przy cywilnym tego nie ma
U nas nigdy nie było rozmowy takiej konkretnej "chodź pogadamy czy chcemy mieć dzieci"
Ale jakoś tak ten temat się pojawiał i wiedzieliśmy o swoich pragnieniach odnoście potomstwa
Napisano 17 czerwca 2012 - 18:16
Napisano 18 czerwca 2012 - 10:35
Dokładnie! jest tyle okazji, żeby bez planowania o tym pogadać, ze dla mnie szokiem jest, że osoby po ślubie tak mało się znająAle jakoś tak ten temat się pojawiał i wiedzieliśmy o swoich pragnieniach odnoście potomstwa
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 lipca 2013 - 18:18
Bo może niczym się nie interesowałaś i tego nie potrzebowałaś
Ale Twoje dziecko może tego potrzebować. Może będzie miało talent np muzyczny, a może do języków
Ale czym innym jest dla mnie podejście z góry że może być biednie aby więcej dzieci było
Napisano 02 lipca 2013 - 20:17
A to chyba nie jest powód, żeby nie móc zdecydować się na dziecko
bo jeśli tak to dla mnie troche głupi.
Wisienkowa chyba nie miała na mysli takiej biedy jak "mieszkanie" pod mostem i brak kasy na bułke dla samej siebie, a mimo to zawzięcie chcialaby dziecka, nawet w takich warunkach.
Jeśli rodziców nie stać na kursy, dodatkowe lekcje, prywatne dokształcanie , to od czego jest szkoła , przedszkole... ta instytucja też po coś chyba jest.
A przecież może się tak zdażyć , że najpierw rodziców będzie stać na wszystko, a potem może się to odwrócic? brak pracy, pieniędzy? Co wtedy z dzieckiem? z jego rozwijaniem pasji, talentu? Przeciez są ważniejsze rzeczy , i z tych trzeba będzie zrezygnować.
Jak dla mnnie ważne jest to żeby móc dziecku zapewnić podstawowe warunki do życia, dobre wychowanie i milość, nauczyć dziecko od początku radzenia w różnych sytuacjach, by rozumialo.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 03 lipca 2013 - 21:03
To ty chyba nie wiesz ile rodzic potrafi poświęcić dla dziecka. A poza tym, tak jak któraś z dziewczyn pisała - pieniądze jednego dnia są, drugiego już nie ma. I nie przewidzisz, czy w okresie wychowania dziecka i jego utrzymywania nie nadejdzie taki moment, kiedy będziesz musiała zacząć liczyć każdą złotówkę.Dla mnie biednie oznacza życie pod kreską, wyliczanie każdej złotówki i rezygnacja z wielu podstawowych rzeczy.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 04 lipca 2013 - 07:24
Napisano 04 lipca 2013 - 07:43
Wg mnie jeśli wychodzi sie z takiego założenia jak ty, to sie dzieciaka rozpieści i rozpuści. Bo przecież dziecko biednie żyć nie może i musi mieć na swoje zachcianki.
A poza tym... nie każde hobby wiąże sie z wydawaniem kasy.
Kasa jest ważna, ale to nie wszystko i wiele rzeczy można uzyskać i bez niej. A poza tym nie ma czegoś takiego jak odpowiedni czas na dziecko i czegoś takiego jak odpowiednia sytuacja finansowa na dziecko.
Napisano 04 lipca 2013 - 12:25
Napisano 04 lipca 2013 - 13:13
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 04 lipca 2013 - 16:01
Napisano 04 lipca 2013 - 16:28
itu ci sama siebie zacytujeI nie chcę aby jadło tylko chleb z masłem bo najważniejsze była moja chcę posiadania dziecka?
Prawdziwa matka sama bedzie wpierniczać chleb z masłem, a dziecku da co najlepsze na jej możliwości.To ty chyba nie wiesz ile rodzic potrafi poświęcić dla dziecka.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 04 lipca 2013 - 16:48
ależ dziękuję za możliwość posiadania innego zdania niż twoje. Przeczytaj sobie mój post jeszcze raz jak ochłoniesz. Może tym razem ze zrozumieniem, a nie tylko to, co jest dla ciebie wygodne, i może uda ci sie zrozumieć go tak jak Marzycielka, czyli poprawnie.
itu ci sama siebie zacytujeI nie chcę aby jadło tylko chleb z masłem bo najważniejsze była moja chcę posiadania dziecka?
Prawdziwa matka sama bedzie wpierniczać chleb z masłem, a dziecku da co najlepsze na jej możliwości.To ty chyba nie wiesz ile rodzic potrafi poświęcić dla dziecka.
Napisano 04 lipca 2013 - 16:55
moze tak moze nie , tego nie wiesz to poco to pisacByć może wiem więcej o poświęceniu się w życiu od Ciebie. Jak już wyżej napisałam, nie oceniam jako gorszych ludzi z innym zdaniem.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 lipca 2013 - 17:01
moze tak moze nie , tego nie wiesz to poco to pisacByć może wiem więcej o poświęceniu się w życiu od Ciebie. Jak już wyżej napisałam, nie oceniam jako gorszych ludzi z innym zdaniem.
o swoim zyciu tu na forum wiemy tyle ile tu przeczytamy i tyle
Napisano 04 lipca 2013 - 17:03
Napisano 04 lipca 2013 - 17:05
dokladnie , trudno sie zdecydowac bo zawsze coschoć jak ktoś słusznie zauwazył, jak się przydarzy to czasem i lepiej, bo tak to człowiek, ciągle myśli że to jeszcze nie ta pora
Napisano 04 lipca 2013 - 17:08
liczę na to że w końcu hormony wezmą górę, lub że po prostu wpadniemy i nie będzie wyjściaa zakladasz ze moze kiedys bedzie dziecko
Napisano 04 lipca 2013 - 17:10
bo mój Ł pójdzie do innej jak mu nie dam dziecka jak mi teściowa powiedziała boszszszzzz>
ahakiedyś się zdecyduje pewnie
Napisano 04 lipca 2013 - 17:13
chyba minimalnie coś mi się powoli zmienia, czasem jak do nas fajne dzieciaki przychodzą to się uśmiechnę na ich widok, także może powoli instynkt się wyostrzamloda napisał/a:
kiedyś się zdecyduje pewnie
ahamyslałam ze jestes calkiem na nie
Napisano 04 lipca 2013 - 17:14
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Kupiłyście kiedyś auto w komisie? |
|
|
|
Czy outsourcing IT sprawdził się w czasie pandemii? |
|
|