Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wesele z wielka pompa czy skromne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

#81 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 16:19

Opłata za osobę na sali to 150zł/os

U nas 200-220 w zależności od menu :roll:
Jak raz wszystko zliczyłam to potrzebowalibyśmy 18 kawałków, żeby na wszystko spokojnie wystarczyło :roll: i to chcemy cywilny brać <lol></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#82 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 16:39

U nas 200-220 w zależności od menu

Na slasku sa takie ceny. Nie mowie, ze u nas nie, ale jest tez taniej.
My zaklepywalismy sale na 120zl, z tym, ze cena mogla wzrosnac o 10% i zwiekszyli do 132zl /osobe.

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 18:38

cenionka jak ktos decyduje sie na kredyt , bo np slub z zaskoczenia albo nie potrafi oszczedzac , ale jest to kwota , ktora w rok np odda to czemu nie , ale ludzie czasem biora kredyt , ktorego splacaja dluzej niz trwa malzenstwo.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:39

U nas 200-220 w zależności od menu

200zł to już dla mnie za drogo i w życiu sie na coś takiego bym nie zdecydowała.
My prawdopodobnie weźmiemy sale też za 150zł/os tańszej nie znajdzie u nas w mieście.
A jak są to takie nie za bardzo :-/

My zaklepywalismy sale na 120zl, z tym, ze cena mogla wzrosnac o 10% i zwiekszyli do 132zl /osobe.

nikus to i tak uważam że tanio zapłaciliście, ale wtedy też były inne ceny. Teraz ceny sali na wesele z każdym rokiem rosną <bezradny></span>

201407101662.png

#85 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:45

Zależy na ile osób

jasne, że od ilości osób dużo zależy. Ale oszczędności można szukać też gdzie indziej. Przecież są i tacy, którzy zaproszą 50 osób, a samo wesele "przyozdobią" w taki sposób, że i tak ledwo je w 50 tys domkną. ;-)

ale jest to kwota , ktora w rok np odda to czemu nie

jest jeszcze kolejna kwestia - ludzie w prezencie dają kasę. Nie pojmuję i nikt mnie do tego nie przekona, żeby w momencie, kiedy rodzice płacą za ślub kasę z kopert przeznaczyć na co innego, jak na wyrównanie rodzicom ich wkładu. Od kiedy to ktoś ma mi za sponsora robić ;-) Więc taki kredyt w części przynajmniej można spłacić właściwie niedługo po ślubie. No, chyba, że ktoś robi metodą zastaw się a postaw się, to wtedy nawet gdyby w kopertach było po 1000 zł mógłby mieć problem z pokryciem przynajmniej części wydatków :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#86 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:53

Nie pojmuję i nikt mnie do tego nie przekona, żeby w momencie, kiedy rodzice płacą za ślub kasę z kopert przeznaczyć na co innego, jak na wyrównanie rodzicom ich wkładu.

ano pewnie , ze tak; bo co rodzice z dlugami a mlodzi wydaja kase na seibie i zadowoleni i wszyscy chwala jakie to wesel mieli pieknie i jak wszytko zorganizowali fajnie ;-)

Ale oszczędności można szukać też gdzie indziej.

ale trzeba szukac , ktos powie, ze taniej jak 150 /osoba sie nie znjadzie i i sie nie szuka taniej , a czasem gdzies dalej od wielkiego miasta da sie wyszukac fajne miejsc, albo remiza , teraz bywaja remizy super wygladajace i d tego fajna firma cateringowa i super, mozna na drugi dzien zrobic sniadanie dla gosci bo jedzenia zawsze w brud zostaje . Ale jak piszesz Cenionka trzeba szukac . kolezanka była w cukierni gdzie zaspiewali za tort 1400 a poszła do cukierni w mniejszym miescie i było juz tylko 400 .

#87 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:04

. kolezanka była w cukierni gdzie zaspiewali za tort 1400 a poszła do cukierni w mniejszym miescie i było juz tylko 400 .

to koleżanka sama sobie zamawiałą tort :shock: jestem w szoku. My w cenie 150zł/os mamy juz zapewnione wszelkie ciasta i tort tak samo +szyszke.

201407101662.png

#88 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:09

Nie pojmuję i nikt mnie do tego nie przekona, żeby w momencie, kiedy rodzice płacą za ślub kasę z kopert przeznaczyć na co innego, jak na wyrównanie rodzicom ich wkładu.

No moi na taki układ się uparli bo wiedzą, ze nam pieniążki potrzebne i nie wydamy ich na byle co jak tylko na remont domu. Robią mi wesele i jeszcze na "czepkowe" dadzą osobno bo tak chcą, ja ich do niczego nie zmuszałam. O zwrocie kasy nie chcą słyszeć...

#89 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:22

to koleżanka sama sobie zamawiałą tort :shock: jestem w szoku. My w cenie 150zł/os mamy juz zapewnione wszelkie ciasta i tort tak samo +szyszke.

tak ale i tak jej sie trafilo , bo w takiej samej cenie miala sniadanio-obiad dla gosci hotelowych , pokój dla nowozeńców i 10 osobwy drewniany domek. caista miala w cenie , ale tort juz sama . w sumie jak ktos ma sprawdzonoa cukiernie albo ulubiona to moze i tak jest lepiej. inna kolezanka tez miala ciasta w cenie a tort zamawiała gdzies indziej,

#90 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:13

My tort zamawiamy w sprawdzonej cukierni i i wyniesie on nas ok 300-400zł
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#91 Dziewuszka22

Dziewuszka22
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 22:23

skromny slub jest tanszy,z pompa bardziej wystawny...ale chyba lepiej za ta kase wyjechac gdzies z ukochanym:-)

#92 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 14:12

Wszystko zależy od gospodarności. Bo są rzeczy na których można zaoszczędzić np. na podziękowaniach dla gości czy zaproszeniach które samemu można wykonać. Takich przykładów jest więcej tylko potrzeba trochę chęci, zaangażowania i czasu.

#93 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 21:08

Ja zawsze mówiłam, że albo cichy skromny ślub z obiadem dla najbliższych, albo duże wesele. Skromny ślub ostatnio zawrócił mi w głowie i przyznam, że coraz bardziej się do tego pomysłu przekonywałam. Niestety tylko mnie się ten pomysł podobał, bo nawet P. kręcił nosem. :-D
Skoro tak wyszło, to ustaliliśmy, że jak szaleć, to szaleć. :-P Oczywiście w granicach rozsądku i dostępnych środków. Póki co szalenie mi się te wszystkie przygotowania podobają, no cud maliny. :mrgreen: :mrgreen:
Wczoraj robiłam listę gości, oczywiście jest jeszcze do zatwierdzenia przez rodziców (szczególnie Brzydkiego), bo może kogoś pominęłam, albo niepotrzebnie wpisałam, ale myślę, że te 90-110 osób będzie. Salę mamy na jakieś 140, więc pomieścimy. :-)
Postanowiliśmy przyjąć zasadę, że ma to być nasz dzień i nie pozwolimy go zepsuć stresem i fochami innych. Zobaczymy, czy nam się uda. Póki co pełen luz, śmiech i kompromisy. :-P

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#94 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 12:07

, ale myślę, że te 90-110 osób będzie. Salę mamy na jakieś 140, więc pomieścimy

to macie jeszcze przestępna liczbe gości. jak dla mnie nie za dużo nie za mało. Tak w sam raz :-D my będziemy miec koło 100. Ostatnio jak liczyliśmy z moim S. to koło 95 gości będzie z obu stron odliczając od tego orkiestre (3 osoby) kamerzyste, fotografa i kierowce. Z nimi to wyjdzie akurat rowna 100 :-D na dzien dzisiejszy to u mnie z rodziny potwierdziło przybycie koło 47 osób na 63 zaproszone. reszta osób pod znakiem zapytania. U połówka jak na razie naliczyliśmy koło 17 osób na 35 zaproszonych (jako pewniaków) ;-) ile osób ostatecznie potwierdzi przyjscie to okaze się po połowie września.

Aspirynkaaa my tez chcieliśmy skromniejszy slub, a rodzice uparli się na wesele z prawdziwego zdarzeni. Musiała się zgodzić gdyż oni pokrywają nam to wesele. Także życie weryfikuje nasze plany :-D

201407101662.png

#95 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 sierpnia 2012 - 12:14

Wczoraj robiłam listę gości, oczywiście jest jeszcze do zatwierdzenia przez rodziców (szczególnie Brzydkiego), bo może kogoś pominęłam, albo niepotrzebnie wpisałam, ale myślę, że te 90-110 osób będzie. Salę mamy na jakieś 140, więc pomieścimy.

E to spokojnie , się pomieścicie kochana :mrgreen: .

My to będziemy mieć skromny ślub kościelny , zaprosimy jedynie moją najbliższą rodzinę świadków już od dawna mamy , więc nic tylko czekać aż do lipca następnego roku . :mrgreen:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#96 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 10:48

Ja chcę (oczywiście jeśli kiedykolwiek do tego dojdzie ;P ) raczej średniej wielkości wesele ok. 60-80 osób. Rodziny nie mam dużej ani połówek,a zrobię wszystko aby rodzice nie dokładali do tego swojego 5 groszy. Uważam, że to dzień pary młodej i głupio by mi było gdyby byli jacyś znajomi rodziców zaproszeni, których ja słabo znam, tylko dlatego że wypada <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#97 mgielka

mgielka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 września 2012 - 14:52

W tą sobotę mój Ukochany mi się oświadczył :))) to najpiękniejszy moment w moim życiu był... :) ale jeśli chodzi o wesele chciałabym WIELKIE na całą todzinę, około 150 - 200 osób, ale ukochany woli skromne: nasi rodzice, świadkowie i dziadkowie i za granicą... Ślub przewidujemy jak skończę studia ale i tak powstaje tutaj niezgoda :P

On mowi ze nie chce zapraszac ciotek i wujkow ktorzy przyjdą z musu, obgadają, i pójdą... itp. ze jest duzo osob z ktorymi nie utrzymuje sie kontaktu ale zaprasza sie bo ,,wypada". A ja wole zaprosic nawet te osoby, bo chcę się z cała rodziną podzielić moim szczęściem! :)

ale cos czuje ze to nie musi sie spełnić, ta moja wizja :-P
Praca, studia, praca, studia....
I dbanie o Najważniejszych :)