Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wesele z wielka pompa czy skromne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

#1 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 28 września 2009 - 19:09

Patrzylam na forum i nie widzialam aby byl taki temat wczesniej zalozony chyba ze cos przeoczylam :-? wypowiedzcie sie dziewczyny na ten temat jakie wolalybyscie wesele :?: wesele z wielka pompa na ktore zostanie zaproszony duzo gosci czy skromniejsze tylko dla najblizszej rodziny :roll: Musze przyznac ze 2 lata temu bylam na takim weselu. To bylo najskromniejsze wesele na jakim bylam. Wszystkie wesela byly takie huczne na 150 osob robione lub wiecej a ostatnie wesele na jakim bylam bylo zrobione na ledwie 50 osob. Wesele odbylo sie w instytucie gdzie ksztalca sie ksieza jakims religijnym. Salka nie powalala wielkoscia byla bardzo mala goscie weselni nic nie tanczyli tylko caly czas gadali przy stole i jedli. Bylam w szoku musze przyznac. Czasami jak mysle o swoim wlasnym weselu sama nie wiem jakie bym chciala miec czy bardziej huczniejsze z wieksza liczba gosci czy bardziej skromne tylko dla najblizszej rodziny pomijajac kolezanki znajomych itp. Zdaje sobie tez sprawe ze wesele uzaleznione jest od grubosci portfela jedno z drugim laczy sie w parze ale na dzien dzisiejszy mozna tak zwane pogdybac jakie weslele chcialobysie miec za pare lub parenascie lat

201407101662.png

#2 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 września 2009 - 19:15

Nasze wesele było na 56 osob i uważam , że nie było ani z pompą ani bardzo skromne wręcz w sam raz goście poszaleli ;-) wiem jedno nigdy nie zrobilabym wesela na pokaz bo moim zdaniem to bez sensu
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 września 2009 - 19:39

nigdy nie zrobilabym wesela na pokaz bo moim zdaniem to bez sensu

pewnie ze tak :-)
ale ja gdyby było mnie stac to chciłabym zaprosic jak najwiecj ludzi , których lubie , nawet kosztem bardzo obfitego menu czy innych reczy z których mozna zrezygnowac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#4 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 28 września 2009 - 19:42

U mnie było tylko 40 osób, ale bawiliśmy się świetnie. Goście chętnie tańczyli, brali udział w zabawach i mimo że nie było ich zbyt wielu, wcale nie było drętwo. Gdybym miała mnóstwo kasy, zrobiłabym huczne weselisko, zaprosiłabym przyjaciół, których niestety na weselu nie było i dalszą rodzinę, którą bardzo lubię. Budżet mieliśmy jednak bardzo ograniczony i zdecydowaliśmy, że zapraszamy tylko rodziców, rodzeństwo (rodzone) i chrzestnych - oczywiście wszystkich z dziećmi, więc było naprawdę wesoło :-P

To czy wesele będzie udane, nie zależy aż tak bardzo od liczby gości - raczej od tego czy nie ma między nimi jakichś wielkich konfliktów, czy lubią tańczyć, itp., no i oczywiście od pozostałych czynników np. zespołu (czy potrafi gości rozruszać, zachęcić do zabawy). Na to chyba nie ma reguły.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 28 września 2009 - 21:03

Znajomi mojego chlopaka biora slub w tym roku i urzadzaja wesele w jakims lokalu. Sala weselna jest przeznaczona na 160 osob oni tyle osob nie uzbieraliby nigdy jakby chcieli zaprosic tylko sama rodzine . duzo osob jest spoza rodziny byle wyrobic liczbe bo wlascicielowi lokalu przy mniejszej liczbie nie oplaca sie wynajmowac sali :-/ dla mnie to glupie. Znajdowanie ludzi na wesele bo sala jest na 160 osob i trzeba tyle osob znalesc. Do tego trzeba doliczyc jedzenie , orkiestre i inne rzeczy mnostwo jest tego. Jak wiem ze bedzie na weselu 80 osob to szukam sali na te 80 i tyle a nie 160 i martwie sie kogo by tu zaprosic zeby sala byla pelna. Dla mnie to jest troche robienie hucznego wesela na sile przynajmniej w moim mniemaniu

201407101662.png

#6 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 września 2009 - 11:19

ludzi na wesele bo sala jest na 160 osob i trzeba tyle osob znalesc.

pewnie ze tak , moja kolezanka jak szukła sali to na jednej sie dowiedziała ze jak chca mniej niz 150 osób miec to tylko w tygodniu <bezradny></span> wiec poszukali sobie innej sali :-D

Dla mnie to jest troche robienie hucznego wesela na sile przynajmniej w moim mniemaniu

no tak to wyglada , a pewnie czesc osób nie przyjdzie bo beda to juz jacys znajomi a oni i tak beda musieli zapłacić <bezradny></span> mojego brata kolega zaprosił na wesele 150 osób i połowa nie przyszła :roll: przy czym zaprosił wszytkich z rodziny i kilka osób u których był tz na weselu , nierobił takiego wesela aby sie pokazac tylko maja oboje duzerodziny i jest lubiany wiec na wielu weselach tez był wiec chciał te osoby zaprosić. no ale ludzie to bywaja swiie i nie potrafia uprzedzic ze jednak ich nie bedzie <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#7 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 29 września 2009 - 17:44

mi sie marzy z rozmachem... <dreams></span>
ale to wynika z tego ze nie miałam 18 na sali i tak jakoś chce duże wesele. nie mówę że takie będzie bo nie wiadomo czy wogóle bedzie kiedykolwiek :-P
tak minimum 100-120 osób.
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#8 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 29 września 2009 - 19:04

Ja chce male skromne wesele tylko dla najblizszej rodziny ale moj partner chce na przekor mnie;/ szczerze to czesc pieniedzy z wesela wolalabym przeznaczyc na "zycie" wspomnienia przeciez i tak bedz cudowne z tego dnia.
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#9 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 29 września 2009 - 19:08

Ja będe miała wesele na 100 osób większosc tyo rodzina (okolo 70 osób) a 30 to znajomi :) :)
Już nie panna a żona :*

#10 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 04 października 2009 - 11:14

Nasze wesele bedzie na ok. 80-90 osób, ale w wiekszosci bedzie to rodzina, choc przyjaciol tez zaprosimy, to chyba naturalne ze chcemy by byli z nami w tym dniu ;-)
Nie nastawiamy sie na wesele z pompą, ale całkiem skromne tez nie bedzie ;-) Mam nadzieje, ze uda nam się znaleźc jakis złoty srodek, nie ma sensu przesadzac, bo jak ktos napisał z tego dnia wspomnienia i tak beda piekne, najwazniejsza jest nasza ceremonia a zabawa weselna jest po to by te ceremonię uczcic ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 04 października 2009 - 13:13

a ja marze o skromnym weselu rodzice rodzenstwo najblizsi znajomi max 25 - 30osob, slub tylko cywilny mi sie marzy, a po tym skromnym przyjeciu ucieczka gdzies na mazury na 2 tyg
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#12 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 października 2009 - 19:26

Kiedys chcialam z pompa ;-)
I bolalo mnie to, ze takiego miec nie bede, bo mam malutka rodzine, ktora nie liczy nawet 30 osob :roll: :roll:
Ale kiedy temat zaczal nas/mnie juz na powaznie dotyczyc (teraz to juz nie, ale to nie ten temat) to stwierdzilam, ze i tak bedzie fajnie ;-) A nawet lepiej :-) Sami najblizsi, super zespol, muzyczka zabawy... i tak bedzie co wspominac i bedzie super <ookk></span> :-D

Moze kiedys.... :-P

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 04 października 2009 - 20:14

Kiedyś chciałam ogromne wesele...
Ale że ostatnimi czasy byłam na kilku weselach stwierdziliśmy z Miśkiem że tylko najbliżsi ale W ma tak ogromną rodzinę że nie da się malutkiego wesela <bezradny></span>
Ale to jeszcze odległy temat...
Mamy czas na przemyślenie wszystkiego :mrgreen:

#14 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 października 2009 - 08:46

ja bym chciała w gronie najblizszych osób-bo co mi potym jak przyjedzie jakas przysłowiowa ciotka z ameryki skoro ja jej i tak nie znam <bezradny></span>
mniejsza ilość osob zapewniła by jakąś milszą atmosfere moim zdaniem-oprawa i takmogła by być huczna- w czym nie przeszkadza mała ilość osób, zresztą

bo mam malutka rodzine, ktora nie liczy nawet 30 osob :roll: :roll:

u mnie to samo :-/
u miska jest duza i juz mnie to wkurza jak se pomysle jak jego matka bedzie wybierac kogo zaprosic a kogo nie :evil:

#15 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18 października 2009 - 08:51

ja miałem na 100 osób i było takie w sam raz, w zasadzie tylko najbliżsi w tym gronie byli

#16 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 21 października 2009 - 07:59

Ja gdybym miala pole do popisu rowniez zaprosilabym jak najwiecej osob
ale wiem ze w rzeczywistosci byloby na nim ok 60 osob

ale wiem ze to nie moze byc normalne skromne wesele, chcialabym zeby kazdy zapamietal ten wieczor i zeby bylo to cos bardzo magicznego i niezwyklego

i bede dazyc do tego :mrgreen:

:mrgreen: w koncu slub jest tylko raz w zyciu ;-)

#17 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 21 października 2009 - 08:07

w koncu slub jest tylko raz w zyciu

podobno :-P

swoja droga najciekawsze , ze goście z wesela nie zapamiętuja jakis atrakcji typu pieczone prosiaki czy inne :mrgreen: tylko czy orkiestra fajnie gra itp

tak więc wszystko zalezy co człowiek rozumie pod pojęciem "wielka pompa " :lol: bo może to byc wesele na 1000 osob i nudne jak flaki z olejem albo na 40 i takie , że zapamiętaja wszyscy
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 21 października 2009 - 08:32

calineczka no wlasnie ja teraz bylam na swietnym weselu u brata t.
i bylo tam wlasnie ok 60 osob orkiestra byla boska i ogolnie nie zam pomne tego wesela nigdy bo ludzie tez sie dobrze zgrali (od tego tez duzo zalezy)

ale teraz wiem ze gdyby bylo to moje wesele to kilka szczegolow bym tam dopracowala ii zwrocila uwage na inne sprawy, ale ciesze sie ze tam bylam bo pierwszy raz widzialam jak to sie odbywa

stwierdzilam ze wesele mozna troszke schematem porownac do balu sylwestrowego
tyle ze na weselu bawi sie cala rodzina no i jest wiecej atrakcji i osobistych przezyc
bo to w koncu slub :-D

#19 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 10:42

Pamietam,ze na moim weselu bylo mnostwo ludzi.Teraz jakbym miala wychodzic za maz chcialabym tylko kameralne przyjecie z najblizszymi.Zadnej uroczystosci z tzw.pompa :-D

#20 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 22:12

rodzina mojego chłopaka i moja to ok 150 osób,tak wiec troche osób bedzie na weselu:)