wesele z wielka pompa czy skromne
Napisano 30 sierpnia 2011 - 22:04
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 sierpnia 2011 - 22:13
Napisano 30 sierpnia 2011 - 22:14
Jeśli średnio wesele ma 80 osób to x 3 = 240 kawałków, 240 * 3,50 (średnia cena porcji) to 840zł
Tort czteropiętrowy około 400zł
Napisano 31 sierpnia 2011 - 07:18
No to chyba zależy dużo od miasta, bo u nas o wiele taniej było. (Wiem, wiem Elodi, że to średnia cena3,50 (średnia cena porcji)
magdaaaaa, ceny są takie jak podała Elodi, ale robiąc zamówienie na wesele - szczególnie w prywatnej cukierni i jeśli zamawia się ciasto i tort razem, można liczyć na jakieś zniżki i wspomnieć o tym
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 31 sierpnia 2011 - 08:31
Napisano 31 sierpnia 2011 - 14:05
Napisano 31 sierpnia 2011 - 14:46
Można się "targować".
Oczywiście, jeśli ktoś na to wpadnie
U nas kostka ciasta kosztuje 3,50 - nie jesteśmy najtańszą cukiernią, więc na pewno i znalazłaby się taka, co sprzedaje za 3,00
Napisano 31 sierpnia 2011 - 20:28
no tak mysłalam, bo w sumie na weselu nie tylko ciasto sie je , ale miesa salatki, cieple dania itp .pamietam 10 blach, a poszly 3...wiec zostalo tego bardzo duzo, wesele bylo na 90 osob
włąsnie to zalezy od towarzystwa.bylismy na weselu 6 sierpnia u znajomych i u nich bardzo duzo ciasta poszlo
pytam bo moja szefowa ma na 120 gosci wesele , potwierdzone jest przybycie 105 < ile sie pojawi to inna bajka> i jest 30
dlatego bylo moje pytanie , bo wydawalo mi sie to sporo za duzo
Napisano 05 września 2011 - 10:21
Przecież to dużo za dużo. Goście którzy piją wódkę rzadko kiedy zajadają się słodyczami, a pijących na weselach jest zawszę dużo. Szkoda pieniędzy na taką ilość ciasta.potwierdzone jest przybycie 105 < ile sie pojawi to inna bajka> i jest 30 blach ciasta.
Napisano 05 września 2011 - 18:15
no coz , jak ich glodza w domu i musza krasc jedzenie to mogli o chleb poprosicbo goście wynosili blachami te ciasta
goscia dawali przy wyjsciu , troche tam do klegow z pracy , ale ci sie stalo z reszta to nie wiem , chyba ze jednak bylo mniej . na sali bylo z 6-7 pater ciasta takich 3 pietrowych i nikt ciasta przez cala impreze nie dokladał bo nie bylo takiej potrzeby . no i na poprawinach byly uzupelnione. wiec nie wiemPrzecież to dużo za dużo.
Napisano 05 września 2011 - 22:19
Napisano 05 września 2011 - 22:39
Katarzynka89 napisał/a:
bo goście wynosili blachami te ciasta. Nawet para młoda o tym nie wiedziała.
Boże ... ludzie to nie mają wstydu... wieśniaki i tyle powiem... żeby własna rodzina okradała rodzine z czegoś...Ech... 2 lata temu byłam na weselu, gdzie własna rodzina okradała Młodych z wódki
Polactwo.
Napisano 06 września 2011 - 17:48
Napisano 06 września 2011 - 17:54
Ech. Ja znam w naszych okolicach salę, gdzie nie dość, że po 10 minutach kelnerzy zabierają talerz sprzed nosa nawet jak jeszcze nie zjadło się dania to jeszcze po 22 już brakuje soków i wołają aby dać pieniądze na soki. Kradną ile wlezie ale to już nie goście, a pracownicy restauracjiszefowa mi mowiła , ze u nich tez kilka osób wyniosło , nawet widzieli kto
Napisano 27 września 2011 - 09:01
Ech... 2 lata temu byłam na weselu, gdzie własna rodzina okradała Młodych z wódki
Nic w tym zabawnego, moja przyjaciółka ma ojca alkoholika, który z jej wesela wynosił wódkę. Straszne, takiego wstydu jej narobił....
Napisano 27 września 2011 - 14:39
Ja myślę o ślubie: ja, on i świadkowie
Ale pewnie mi przejdzie i zorganizuję normalne weselicho.
Myślę, że z 50, 60 osób będzie
Napisano 27 września 2011 - 14:47
Podczas przygotowan, tez o takim slubie marzylamJa myślę o ślubie: ja, on i świadkowie
Gdzies daleko, w cieplych krajach, w lekkiej "greckiej" sukni tylko ja i maz
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 04 października 2011 - 13:58