Używała któraś? Kupiłam dzisiaj na próbę, mam nadzieję, że jest mniej tłusty niż ten oliwkowy ![]()
Krem do twarzy
Napisano 03 marca 2016 - 20:46
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 04 marca 2016 - 12:12
Ja teraz po zimie (w sumie jeszcze w trakcie :DD) przerzucilam się na oeparol hydrosense, żeby tą moja odwodnioną suchą skórę jakoś nawodnić
zmieniacie jakoś strategię dbania o skórę jak się zbliża wiosna?
Napisano 16 marca 2016 - 14:47
ja uwielbiam na co dzień krem nivea care, a jak gdzieś wychodzę to przed makijażem nadkładam krem bb garniera, polecam, jest dobry i zawsze skóra wygląda świeżo
Napisano 23 marca 2016 - 21:18
Ja strategii specjalnie nie zmieniam. Prawie przez cały rok uzywam kremu oeparol hydrosense. W lato czasami przerzucam się na balance, ale po zimie koniecznie hydrosense by nawilżyć wysuszoną skórę.
Napisano 22 kwietnia 2016 - 14:27
Ja tez bardzo lubię ich kremy. Najczęściej stosuję nawilżający hydrosense, bo zawiera olej z wiesiołka i kwas hialuronowy. Mają z tej serii również świetny jedwab do ciała. Pomógł mi nawet na bardzo suchą skórę na nogach i łokciach.
Napisano 01 maja 2016 - 01:13
Ja na co dzień używam kremu z algami morskimi z bieledny, mam ten lekki. Dobrze nawilża, cera się po nim nie świeci wiec spokojnie można używać pod makijaż. Mam cerę suchą i wrażliwą i u mnie dobrze sie sprawdza
Napisano 04 maja 2016 - 10:41
Ja tez uzywam bielendy, ale hydroserum z serii alg morskich
Jest bardzo wydajne, wystarczy kilka kropelek naniesc, skora jest ladnie nawilzaona, uelastyczniona i chyba nawet troche odmladza ![]()
Napisano 11 maja 2016 - 14:17
Jest bardzo wydajne, wystarczy kilka kropelek naniesc, skora jest ladnie nawilzaona, uelastyczniona i chyba nawet troche odmladza
To serum jest bardzo treściwe i ja używam je pod krem, ale tylko na noc, bo się tak do końca nie wchłania. Za to rano cera jest bardzo dobrze nawilżona. Chyba dokupię z tej serii jeszcze jakiś lekki krem na lato.
Napisano 24 maja 2016 - 11:35
Jest bardzo wydajne, wystarczy kilka kropelek naniesc, skora jest ladnie nawilzaona, uelastyczniona i chyba nawet troche odmladza
a używasz go tez na noc czy tylko na dzień? chciałam je kupic ostatnio, ale na poczatek wybrałam tylko krem z zelową konsystencja z tej serii
Napisano 14 czerwca 2016 - 12:13
Ja staram sie kupować naturalne kosmetyki. Moja skóra jest teraz w znacznie lepszej kondycji kiedy nie kupuje kosmetyków, ktore zawierają w sobie sztuczne barwniki Pegi , parabeny oraz inne, które niestety ale są w składzie wiekszości kosmetyków drogeryjnych.
Obecnie jestem zachwycona z nowego serum na zmarszczki do twarzy. Nie wiedzialabym o nim gdyby nie moja koleżanka, która jest kosmetyczka i zna sie na nowinkach kosmetycznych. Jest to serum przeciwzmarszczkowe Richevon. Nie ma w sobie wyżej wspomnianych szkodliwców. No i najważniejsze jest to że widzę różnicę w wyglądzie cery. Jest rozświetlona i bez róznych wyprysków. Zmarszczki również jakby mniejsze ale biorę to dwa tygodnie a to za mało aby ocenić ostateczny efekt
Napisano 21 czerwca 2016 - 11:06
Ja staram sie kupować naturalne kosmetyki. Moja skóra jest teraz w znacznie lepszej kondycji kiedy nie kupuje kosmetyków, ktore zawierają w sobie sztuczne barwniki Pegi , parabeny oraz inne, które niestety ale są w składzie wiekszości kosmetyków drogeryjnych.
Obecnie jestem zachwycona z nowego serum na zmarszczki do twarzy. Nie wiedzialabym o nim gdyby nie moja koleżanka, która jest kosmetyczka i zna sie na nowinkach kosmetycznych. Jest to serum przeciwzmarszczkowe Richevon. Nie ma w sobie wyżej wspomnianych szkodliwców. No i najważniejsze jest to że widzę różnicę w wyglądzie cery. Jest rozświetlona i bez róznych wyprysków. Zmarszczki również jakby mniejsze ale biorę to dwa tygodnie a to za mało aby ocenić ostateczny efekt
Mam to serum. Jest faktycznie bardzo dobre. Poodoba mi się,że nie ma w składzize parafiny ani silikonow, które mnie bardzo zapychały. Swoją drogą to niektórzy producenci kosmetyków robią sobie z nami dobre żarty pakując te skladniki do kremów przeciw zmarszczkom. Parafina w składzie sprawia,ze bez znaczenia ile dany kosmetyk bedzie mial dobrych składników to nie będą się wchłaniały.
Serum fajne, faktycznie dobre się wchłania. Pod krem idealne.
Napisano 04 lipca 2016 - 13:17
Używałam tego kremu z ziaji. Bardzo fajny inie tak tłusty jak zielona wersja oliwkowa.
Napisano 15 lipca 2016 - 07:05
Mam to serum. Jest faktycznie bardzo dobre. Poodoba mi się,że nie ma w składzize parafiny ani silikonow, które mnie bardzo zapychały. Swoją drogą to niektórzy producenci kosmetyków robią sobie z nami dobre żarty pakując te skladniki do kremów przeciw zmarszczkom. Parafina w składzie sprawia,ze bez znaczenia ile dany kosmetyk bedzie mial dobrych składników to nie będą się wchłaniały.
Serum fajne, faktycznie dobre się wchłania. Pod krem idealne.
A gdzie mozna kupić to serum? Bo obecnie nakladam na twarz serum z retinolem ale coś mi nie sluży. Zauwazyłam,że mnie zapycha, robo mi sie sporo zaskórników.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 15 lipca 2016 - 07:40
do cery tłustej nie polecam bo się do końca nie wchłania, u mnie tak było, ale ten krem z algami morskiemi co był wspomniany to rzeczywiscie jest ok, bo zelowa konsystencja lepeij mi sie przyswajała niż pozostałe kremy
Napisano 19 lipca 2016 - 11:17
Ja zamawiałam richevon przez internet. Nie wiem czy jest w sklepach stacjonarnych bo nawet nie szukałam. Mieskzam w mniejszym mieście tak wiec raczej nie będzie. Może w większych się znajdzie. Wpisz sobie w google to Ci wyskoczy. Może cena nie jest taka niska ale samo opakowanie jest dość spore Standardowe serum ma 30 ml objętości ale Richevon ma 50 ml tak wiec wystarcza mi na naprawdę długo. Opakowanie jest proste ale duży plus za pompke tak więc można nałozyć taka ilość serum jaką się chce ( no i jest to bardziej higieniczne):

Napisano 20 lipca 2016 - 15:06
A ja polecam Cetaphil DA Ultra intensywnie nawilżający, szczególnie jeśli ktoś ma problemy z trądzikiem, albo ogólnie wrażliwą cerę. Bardzo dobrze nawilża, a przy tym dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. W składzie ma m.in. pantenol i silikony.
Napisano 01 września 2016 - 00:50
Ja polubiłam jeszcze krem z Biodermy lub Dermedic krem-żel, są lekkie i nadają się pod podkład, dobre na lato
Napisano 07 września 2016 - 12:39
U mnie idealnie działa tłusty Dove na noc i lekka Ziaja z liśćmi manuka na dzień. Tylko ten drugi u mnie poprawia stan cery, a mojej koleżance pogorszył, więc to bardzo kwestia indywidualna.
Napisano 17 listopada 2016 - 07:38
Ja kiedyś byłam pewna,że mam cerę ze skłonnością do powstawania wyprysków oraz suchą. Okazało się,ze jest to wina kremów drogeryjnych, w ktorych producenci z oasczędności pakuj nie wiadomo co. Czyli rózne tanie zapychacze takie jak oleje mineralne, parafiny i inne.... Aktualnie staram się bardziej świadomie kupować kosmetyki. Na poczatku wczytywanie się w składy wydawało się trudne, ale teraz nie robi to już problemów poniewaz nauczyłam się co to są dane składniki oraz potrafię je odszyfrować.
Z tych dostępnych na polskim rynku również polecam Richevon, które jest do zamówienia jak na razie chyba tylko przez internet i nie jest takie tanie ale w skuteczności jest o wiele lepsze od wielu kosmetyków o wiele droższych dostępnych w innych sklepach.
Romantycznie
Napisano 30 listopada 2016 - 09:20
Też się przerzuciłam z kremów drogeryjnych na na apteczne, dlatego od dłuższego czasu używam oeparolu, tylko zmieniam serię
, ma dobry skład i nie podrażnia, w ogóle kosmetyki z wiesiołkiem super na skórę działają