Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

pieprzyki urocze czy niebezpieczne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#61 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 31 maja 2010 - 15:22

zamroził i z miejsca odciął.Opatrunek kazał zdjąć po 2 godzinach.

:shock: mam nadzieję, że przynajmniej materiał do badania wysłał :shock:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#62 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 maja 2010 - 15:40

To wszystko działo się w szpitalu onkologicznym w poradni.To nie był taki zwyczajny brązowy pieprzyk,tylko taki wystający beżowy.Nazwy nie pamiętam,ale lekarz mówił,że ta zmiana na skórze nie jest rakowa.Oczywiście poddał ten wycinek badaniu,za jakiś czas przyszedł wynik,że wszystko ok.Usunęłam tę zmianę skórną ,dlatego ,że miałam ją na otoczce brodawki piersi i brzydko to wyglądało,po za tym urażałam się biustonoszem.Teraz już nawet blizny nie widać,a było to 2 lata temu.

#63 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 23:04

No właśnie muszę pójść, ponieważ mam takie znamie na nodze i zaczyna mnie boleć ,nie wiem czy nie wygonią mnie z takim czymś od lekarza. Coraz częściej mnie boli. <bezradny></span>
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!

#64 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 18:36

mój mąż miał na czole małego...ale jdnak przeszkadzał troszke.. np. ocierał sie od czapki;/ wiec lekarz kazał wyciąć. Po pieprzyku śladu nie ma.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#65 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 16:28

No ale co to ma wspólnego z moim takim śladem na nodze?

#66 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 17:46

kari, jako, że temat nie nazywa się "pieprzyk na nodze kari", a ogólnie dotyczy pieprzyków to Sajuri, napisała a propos swojego męża...

Ja mam na twarzy kilka pieprzyków i jeden na ręce. Te na twarzy kiedyś mi bardzo przeszkadzały, teraz nie zwracam już uwagi.

#67 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 15:01

kari napisał/a:

kari, jako, że temat nie nazywa się "pieprzyk na nodze kari",

<umieraam></span>

Te na twarzy kiedyś mi bardzo przeszkadzały

jesli sa malutkie to maja nawet swoj urok, ja uwielbiam jak dziewczyna ma pieprzyki( dodam że jest to fotogeniczne)
Natomiast jeśli pieprzyk jest duży , przeszkasza, to lepiej go usunać. Z tego u meża czesto lała sie krew w wyniku otarć ;/

#68 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 18:51

Z tego u meża czesto lała sie krew w wyniku otarć

ojj.. fuj musiała to brzydko wyglądać.
MI został jeszcze jeden do usunięcia, ale teraz chyba pójdę na usuwanie kosmetyczne, bo po tym który usuwałam w grudniu, co pisałam Wam, że mam z nim problemu mam wielką bliznę i nie wiem czemu, ale to miejsce cały czas mnie boli jak dotykam, takie wrażliwe strasznie jest. Wygląda okropnie i modle się by do wakacji to zrobiło się bardziej wyjściowe.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#69 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 19:36

mam z nim problemu mam wielką bliznę i nie wiem czemu, ale to miejsce cały czas mnie boli jak dotykam, takie wrażliwe strasznie jest. Wygląda okropnie i modle się by do wakacji to zrobiło się bardziej wyjściowe.

moze za bardzo skore sciagneli <hmm></span> , a nie mialas sie z tym zglosic do kontroli , moze trzeba to pokazac <hmm></span> lekarzowi.

teraz chyba pójdę na usuwanie kosmetyczne

jesli to zwykly mały pieprzyk to czemu nie, ale jak cos sie z nim dzieje, to jak usuwa chirurg to jest potem ten pieprzyk badany.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#70 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 08:23

jesli to zwykly mały pieprzyk to czemu nie, ale jak cos sie z nim dzieje, to jak usuwa chirurg to jest potem ten pieprzyk badany.

Dokładnie tak jest,muszą zbadać,czy to nie jest aby zmiana rakowa.

#71 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 08:33

Sajuri napisał/a:
Z tego u meża czesto lała sie krew w wyniku otarć

ojj.. fuj musiała to brzydko wyglądać

no ..nie lała sie strumieniem :lol: ale malutka plamka sie pojawiała .

ale jak cos sie z nim dzieje, to jak usuwa chirurg to jest potem ten pieprzyk badany

z tego co mi wiadomo to z każdy pieprzyk po usunieciu badaja. Ten meża ani nie powiekszał sie ani też jego kształ sie nie zmieniał co winno być niepokojace . Poprostu sobie był - tyle ze przeszkadzał. A mimo to i tak zrobili badania histopatologiczne.

#72 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 09:56

magdaaaaa, jedynie kazali mi pójść usunąć szwy i to była ta kontrola. Wiem, że musieli coś głęboko się wciąć bo mi mówił podczas zabiegu. Z drugim nie się nie dzieje, po prostu jest duży i czasem mi przeszkadza bo jest pod piersią.
Sajuri, Badają tylko to wycięte chirurgicznie, bo przy zabiegach kosmetycznych one są po prostu wypalane.

Dołączona grafika

#73 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 12:17

IDE dziś do lekarza z ta noga, czy mażecie trzymać kciuki? Może wiecie co doktór mi zrobi?
Boje się.
:-(

#74 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 09:24

kari, i co powiedział lekarz? :>

#75 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 22:55

Mam iść do chirurga naczyniowego, by zrobili mi tam badania.

[ Dodano: 2011-02-07, 17:10 ]
jutro jadę do lekarza do chirurga jakiegoś profesora:)
Ciekawe co powie o tą bliznę. Trzymajcie kciuki ok?

#76 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 marca 2011 - 22:21

Byłam dziś u chirurga bo po wycięciu pieprzyka okazało się, że źle mi się wszystko zagoiło i powstało zabliźnienie :evil: Jestem zła, bo specjalnie poszłam, do szpitala by zajęli się tym dobrze, a tu proszę wyszło gorzej i na pocieszenie znów będą musieli mi to wycinać. A myślałam, że już będę mieć spokój z tym pieprzykiem a tu takie coś.

Dołączona grafika

#77 ewa_86

ewa_86
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 marca 2011 - 14:49

na samą myśl o jakimkolwiek wycinaniu ciarki mnie przechodzą... ale sama mam jednego dość sporego i pewnie będę w końcu musiała się przemóc... a Ty Katarzynka trzymaj się bidulko..

#78 Jolene

Jolene
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 13 maja 2011 - 16:52

Ja sama miałam pieprzyka dość sporego na prawym żebrze (średnica ok.1cm) i delikatnie mówiąc nic uroczego w nim nie było. Dopiero niedawno zdecydowałam się na jego wycięcie (tzn w styczniu) i jestem szczęśliwa. Nie muszę uważać,żeby czasami bluzka nie zaczepiła się o niego albo stanik. I jaka swoboda podczas kąpieli...Ale nie tylko ze względów estetycznych,zdrowotnych także-zdawał się zmieniać kolor i powiększał się :-| A więc jednym słowem ulga :)

#79 Adyntri

Adyntri
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 01:05

Według mnie są uroczę ale trzeba na nie uważać bo ponoć nie dobrze jet je zdrapać :/

#80 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 08:39

Kiedyś policzyłam pieprzyki na całym moim ciele i wyszło ich bodajże z 50 z tego co pamiętam :lol: Na samej twarzy mam 15 8-) Nie przeszkadzają mi, a nawet bardzo je lubię :mrgreen:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”