Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

pieprzyki urocze czy niebezpieczne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#41 Aruna

Aruna
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 14 września 2009 - 10:54

zgadzam się z tobą jednak jak się ma ich ponad 200- tak jak ja to trudno je wszystkie kontrolować

A co w tym trudnego? ;-) wystarczy regularnie chodzić na kontrolę do dermatologa, wiadomo, że sama wszystkich nie obejrzysz.

[ Dodano: 2009-09-14, 11:57 ]

Ja mam dużego wypukłego pieprzyka na biodrze...ale jakoś nie byłam jeszcze z nim u dermatologa ani nigdzie.... Nie powiększa mi się ani nic...

To nic że się nie powiększa, z moim też sie nic nie działo...
W Twoich objęciach cały mój świat...

#42 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 września 2009 - 11:23

wystarczy regularnie chodzić na kontrolę do dermatologa,

problem w tym że nie znam dobrego w moich okolicach :-/

#43 Aruna

Aruna
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 14 września 2009 - 13:07

problem w tym że nie znam dobrego w moich okolicach

Rozumiem... ale może troszkę gdzieś dalej jest... takie kontrole są naprawdę ważne.

#44 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2009 - 19:17

problem w tym że nie znam dobrego w moich okolicach :-/

to idź do tego którego masz pod ręką ... :roll: nawet jeżeli nie był zarekomendowany, może okazać sie bardzo dobrym lekarzem ... szukasz wymówki w tej chwili :roll:

takie kontrole są naprawdę ważne.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#45 Scarllet

Scarllet
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 14 września 2009 - 22:22

Ja mam dużego wypukłego pieprzyka na biodrze...ale jakoś nie byłam jeszcze z nim u dermatologa ani nigdzie.... Nie powiększa mi się ani nic...

Miałam wycięte już 3 znamiona.

czy to boli? Ja jestem osobą, która jak widzi strzykawkę to mdleje od razu...a wiem że powinnam iść z tym pieprzem do lekarza, ale boję się zabiegu :-( Scarllet, czy oni to robią na żywca i czy to boli?

Fakt, potrzebne jest znieczulenie w zastrzyku. Wycięcie nic nie boli bo nic nie czujesz.
Może to znieczulenie nie jest mega przyjemne, po prostu czujesz rozpieranie pod skórą ( bo rośnie ci taka gula i wtedy lekarz może wyciąć skórę , znamię z zapasem 5mm ). Igły nie czuć bo jest cieniutka, tylko oznieczulenie przez chwilkę :) Nic strasznego! Odwracasz głowę w drugą stronę , rach ciach i po strachu. trwa to szybko :)
Nie ma się czego bać, a znamię lepiej wyciąć , skoro jest w podrażanianym miejscu ( jeśłi oczywisci uzna tak lekarz).

:)
Excelentissima

#46 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 września 2009 - 08:13

nawet jeżeli nie był zarekomendowany, może okazać sie bardzo dobrym lekarzem ... szukasz wymówki w tej chwili :roll:

byłam u tego lekarza z trądzikiem i wiem że jest kiepski :roll:
także to nie wymówka
a to jedyny dermatolog w okolicy do którego mogłabym iść na ubezpieczenie...
pozostaje prywatnie coś znaleźć :-/

#47 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:26

pozostaje prywatnie coś znaleźć :-/

czyli zawsze jest jakieś wyjście, a ja jestem zdania że na lekarzach i na zdrowiu nie ma co oszczędzać, lepiej sobie odmówić kilku przyjemności, a iść do lekarza ...

nawet jeżeli jest kiepski - poszłabym, dla własnego spokoju ... w końcu dyplom za coś dostał to i na czymś sie musi znać

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#48 Aruna

Aruna
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 15 września 2009 - 12:56

nawet jeżeli jest kiepski - poszłabym, dla własnego spokoju ... w końcu dyplom za coś dostał to i na czymś sie musi znać

Zgadzam się, mój też nie był niewiadomo jak rozchwytywany, a jednak skierowanie do onkologa dał... <bezradny></span>

#49 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 września 2009 - 18:54

dla własnego spokoju ...

w sumie macie racje ;-)

#50 karolina2

karolina2
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12 października 2009 - 19:02

Mam znamię które mnie trochę niepkoi chyba wybiorę się do dermatologa , mam pytanie czy dermatolog sprawdzi tylko to znamię- czy do "rosołu" i zrobi przegląd skóry całego ciała

#51 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 12 października 2009 - 19:04

Pewnie tylko ten jeden zobaczy, zapyta czy sa jeszcze jakies inne ktore Cie niepokoja i jesli powiesz ze sa to wtedy kaze pokazac inne.
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#52 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 15:50

Kiedyś dałam dermatologowi do zbadania pieprzyki...Obejrzał i powiedział, że będę musiała kiedyś usunąć pieprzyk tuż przy ustach, bo....całowanie będzie go długotrwale drażnić :mrgreen:

I lekarz mial racje.Ja mialam kiedys takiego wystajacego pieprzyka na brodawce piersi.Czesto go podraznialam nieswiadomie biustonoszem,az w koncu lekarz mi go wycial.Nie ma blizny i jest wszystko ok. :-P

#53 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 22:26

ja do pieprzyków nie mam nic. Są małe . najbardziej lubie jeden, na brzuchu powyżej pępka na lewej stronie :) mm uwielbiam go..
Nie lubię takich odstających pieprzyków ale na szczęście nie mam takich na swoim ciele

#54 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 23:40

Ja mam mnóstwo pieprzyków często mówię żartobliwie, że jestem "spieprzona" :mrgreen: ale w większośc te pieprzyki dodają mi uroku, ale miałam dwa takie na plecach, które urażałam ubraniami i jeden taki duży niby nic się z nim nie działo ale onkolog kazał mi je wszystkie 3 usunąć no i 20 minutek i pozbyłam się ich a reszta póki co jest ok, ale trzeba bacznie obserwować wszelkie pieprzyki i znamiona.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#55 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16 maja 2010 - 14:50

Ja mam bardzo jasną karnację i niestety bardzo dużo pieprzyków, chyba jestem rekordzistką, nie wiem ile dokładnie ich mam, nie sposób zliczyć. Od kilku lat co roku robię specjalne badanie, poprzez które można zobaczyć, czy nie zmieniły koloru, kształtu itp. Strasznie nie lubie tych moich"udziwnień", ale cóż zrobić... <silacz22></span>
Dołączona grafika

#56 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 21 maja 2010 - 20:45

Ja również mam bardzo dużo pieprzyków i z kolei ja mówie, ze jestem "popieprzona" :D:D:D
miałam kiedyś dwa usuwane: jeden bo był duzy i nie chciałąm go mieć, a drugi bo ocierałam go łąńcuszkiem na szyi. Zabieg trwał kilkanaście minut, pod znieczuleniem miejscowym.
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#57 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 maja 2010 - 10:41

Camomile dermatolog ci zlecił usuniecie i placiąłs za to ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#58 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 30 maja 2010 - 20:49

magdaaaaa, nieeee, miałam za free w szpitalu :)

[ Dodano: 2010-05-30, 21:49 ]
ale mój znajomy płacił, ale robił prywatnie i laserem.
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#59 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 maja 2010 - 10:25

a to spoko , to moze wybiore sie w kncu do tego dermatologa , aby na wszelki wypadek sprawdzic czy wszystko jest ok. Skoro mozna to zrobic za free to spoo , bo jakbym sie dowiedziała ze cos jest nie tak a musze zaplacic to bym była zła.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#60 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 maja 2010 - 11:13

Skoro mozna to zrobic za free to spoo

można,można,tylko trzeba skierowanie od lekarza rodzinnego.Ja miałam skierowanie do poradni onkologicznej a tam już lekarz obejrzał znamię na skórze,zamroził i z miejsca odciął.Opatrunek kazał zdjąć po 2 godzinach.