Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

pieprzyki urocze czy niebezpieczne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#121 Anna_N

Anna_N
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 08 października 2013 - 07:59

Ja też mam dużo pieprzyków a najwięcej na rękach. Byłam u onkologa i kazał mi wyciąć 2 pieprzyki.. ale później w badaniu histopatologicznym wyszło że to tylko zwykłe znamię. Jeden był na ręce na przedramieniu i blizna jest bardzo mało widoczna natomiast ten drugi miałam na piersi tzn na dekolcie i z tym niestety miałam kłopot :( Zrobił mi się bliznowiec i chodziłam rok do dermatologa na krioterapię. Dziś blizna już wygląda lepiej ale i tak jest bardzo widoczna.. Lekarz mówił, że na każdy pieprzyk przed wyjściem na słonce powinno się nałożyć punktowo wysoki filtr albo bloker i co cały czas moczyć skórę a na solarium to w ogóle nie chodzić...

#122 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 maja 2014 - 19:28

Anonimka dlaczego sie boisz wycinac ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#123 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 14 maja 2014 - 20:01

Ja mam na brzuchu duży pieprzyk i kiedyś miałam badanie videodermatoskopem. Jest on na ten moment zdrowy, ale pani onkolog powiedziała, że warto go usunąć, bo cały czas go drażnię majtkami, paskiem od spodni itp.

Boję się bólu i ciągle się waham czy go usuwać. Pani onkolog mówiła, że później może się uzłośliwić od tego ciągłego pocierania.

nixqp2.png

#124 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2014 - 19:36

ja mam na szyi i dermatolog poleciła usunac , ale jakos nie moge sie za to zabrac.

#125 ewelaka

ewelaka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 09:22

Ja sama mam sporo pieprzyków na całym ciele - ponadto jak tylko wyjdę na słońce i się chwilę poopalam to robią mi się kolejne. Mój lekarz kazał mi je obserwować ponieważ rzeczywiście pieprzyki mogą być siedliskiem dla komórek rakowych. 

#126 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 15:41

Pewnie, że należy badać u dermatologa. Te największe i przeszkadzające dobrze jest usunąć, bo po co się denerwować, że coś może się z niego "wykluć" niebezpiecznego. 

#127 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 stycznia 2015 - 21:40

Ja mam taki pieprzyko guzek. Nawet byłam już o onkologa ale ten miał operację pilną i wizyta następna 5 luty. Rokowania lekarza "czerniak złośliwy" Zobaczymy co biopsja wykaże :(

Załączone miniatury

• 220px-NodularMelanomaEvolution.jpg

Użytkownik smoczkowa edytował ten post 30 stycznia 2015 - 21:43

Love Love Love

#128 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 02 lutego 2015 - 15:16

O kurcze, to może lepiej nie zwlekać! może idź jeszcze do jakeigoś dobrego gabinetu dermatologicznego - tam też wykonają ci niezbędne badania

#129 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 lutego 2015 - 17:48

W czwartek mam wizytę. słyszałam że u nas czeka się na wykonanie zabiegu 3 tygodnie a później ok. Miesiąca na wynik.

Love Love Love

#130 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 lutego 2015 - 17:49

@smoczkowa jamiałam znamie usówane i wynik histopatologii miałampo tygodniu.

#131 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 lutego 2015 - 10:40

Ja nie wiem. Tak mówili jak czekałam w kolejce do lekarza. Jutro się wszystkiego dowiem, no chyba ze znów lekarz będzie zajęty

Love Love Love

#132 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 13:45

nie ma co zwlekać moim zdaniem. czasem takie zmiany robią się groźne w mgnieniu oka. Trzymam kciuki, żeby było dobrze no i oczywiście daj znać

#133 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 kwietnia 2016 - 21:50

@Aspirynkaaa , trwało to nie wiem max 1O min. polozylam sie, pan doktor wstrzyknal znieczulenie i zaraz zaczął ciąć. uprzedzał ze bedzie uczucie ciagniecia. raz dwa i wyciete, potem szwy i po wszystkim. w domu jak mi zeszło znieczulenie to troche ciagło, ale dzis juz nie pamietam , ze cos było. tylko plaster mi przypomina. musze co dzien denzyfekowac i nowy plasterek nakladac . mam 4 szwy, za 2 tyg na sciagniecie mam isc. 

#134 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 29 kwietnia 2016 - 13:14

@magdaaaaa a wiesz, czy zostają po tym blizny? To robi dermatolog? czy chirurg? Robiłaś to na nfz? 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#135 alison90

alison90
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 21:38

Zdecydowanie idź. Ja bylam niedawno, zeby dermatolog obejrzał moje pieprzyki- robi to pod specjalną lupką. Jeden miałam nawet kiedys usuwany chirurgicznie, bo podejrzanie wygladal. Najlepiej badac wszelkie znamiona zimą :)

#136 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 20:08

@Aspirynkaaa robilan na nfz , chirurg to robil . blizna jest . mialam 4 szwy . uzywalam masci ze zlotem jak zalecal chirurg wiec nie jej kolor jest zblizony do koloru normalnej skory.