pieprzyki urocze czy niebezpieczne?
Napisano 08 października 2013 - 07:59
Napisano 14 maja 2014 - 19:28
Anonimka dlaczego sie boisz wycinac ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 maja 2014 - 20:01
Ja mam na brzuchu duży pieprzyk i kiedyś miałam badanie videodermatoskopem. Jest on na ten moment zdrowy, ale pani onkolog powiedziała, że warto go usunąć, bo cały czas go drażnię majtkami, paskiem od spodni itp.
Boję się bólu i ciągle się waham czy go usuwać. Pani onkolog mówiła, że później może się uzłośliwić od tego ciągłego pocierania.
Napisano 18 maja 2014 - 19:36
ja mam na szyi i dermatolog poleciła usunac , ale jakos nie moge sie za to zabrac.
Napisano 09 lipca 2014 - 09:22
Ja sama mam sporo pieprzyków na całym ciele - ponadto jak tylko wyjdę na słońce i się chwilę poopalam to robią mi się kolejne. Mój lekarz kazał mi je obserwować ponieważ rzeczywiście pieprzyki mogą być siedliskiem dla komórek rakowych.
Napisano 29 stycznia 2015 - 15:41
Pewnie, że należy badać u dermatologa. Te największe i przeszkadzające dobrze jest usunąć, bo po co się denerwować, że coś może się z niego "wykluć" niebezpiecznego.
Napisano 30 stycznia 2015 - 21:40
Ja mam taki pieprzyko guzek. Nawet byłam już o onkologa ale ten miał operację pilną i wizyta następna 5 luty. Rokowania lekarza "czerniak złośliwy" Zobaczymy co biopsja wykaże ![]()
Użytkownik smoczkowa edytował ten post 30 stycznia 2015 - 21:43
Love Love Love
Napisano 02 lutego 2015 - 15:16
O kurcze, to może lepiej nie zwlekać! może idź jeszcze do jakeigoś dobrego gabinetu dermatologicznego - tam też wykonają ci niezbędne badania
Napisano 02 lutego 2015 - 17:48
Love Love Love
Napisano 04 lutego 2015 - 10:40
Love Love Love
Napisano 13 lutego 2015 - 13:45
nie ma co zwlekać moim zdaniem. czasem takie zmiany robią się groźne w mgnieniu oka. Trzymam kciuki, żeby było dobrze no i oczywiście daj znać
Napisano 28 kwietnia 2016 - 21:50
@Aspirynkaaa , trwało to nie wiem max 1O min. polozylam sie, pan doktor wstrzyknal znieczulenie i zaraz zaczął ciąć. uprzedzał ze bedzie uczucie ciagniecia. raz dwa i wyciete, potem szwy i po wszystkim. w domu jak mi zeszło znieczulenie to troche ciagło, ale dzis juz nie pamietam , ze cos było. tylko plaster mi przypomina. musze co dzien denzyfekowac i nowy plasterek nakladac . mam 4 szwy, za 2 tyg na sciagniecie mam isc.
Napisano 05 grudnia 2016 - 21:38
Zdecydowanie idź. Ja bylam niedawno, zeby dermatolog obejrzał moje pieprzyki- robi to pod specjalną lupką. Jeden miałam nawet kiedys usuwany chirurgicznie, bo podejrzanie wygladal. Najlepiej badac wszelkie znamiona zimą ![]()
Napisano 12 grudnia 2016 - 20:08
@Aspirynkaaa robilan na nfz , chirurg to robil . blizna jest . mialam 4 szwy . uzywalam masci ze zlotem jak zalecal chirurg wiec nie jej kolor jest zblizony do koloru normalnej skory.