pieprzyki urocze czy niebezpieczne?
Napisano 17 czerwca 2013 - 16:02
Napisano 19 czerwca 2013 - 12:49
Napisano 19 czerwca 2013 - 14:49
Napisano 10 lipca 2013 - 12:18
Napisano 10 lipca 2013 - 20:04
Ja również coraz bardziej zastanawiam się nad usunięciem pieprzyka z pleców, ostatnio zahaczyłam o niego stanikiem to przez 2 dni bolało mnie w tej okolicyBardziej jednak chciałabym usunąć wystający pieprzyk, który mam na plecach.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 11 lipca 2013 - 09:52
Ja również coraz bardziej zastanawiam się nad usunięciem pieprzyka z pleców, ostatnio zahaczyłam o niego stanikiem to przez 2 dni bolało mnie w tej okolicy
Chyba czas się za to zabrać.
No ja jakiś rok temu go aż zadrapałam, więc naprawdę się przestraszyłam, że coś się stało. Nie wiem jak Twój, ale w moim przypadku naprawdę sporo mi wystaje tego pieprzyka i naprawdę mi przeszkadza. Kiedyś, jak jeszcze byłam młodsza mama zabrała mnie na badanie tego ustrojstwa, ale okazało się, że to nic groźnego... Co nie zmienia faktu, że szukam intensywnie sprawdzonego miejsca, gdzie się go pozbęde...
Napisano 15 lipca 2013 - 22:05
No ja jakiś rok temu go aż zadrapałam, więc naprawdę się przestraszyłam, że coś się stało. Nie wiem jak Twój, ale w moim przypadku naprawdę sporo mi wystaje tego pieprzyka i naprawdę mi przeszkadza. Kiedyś, jak jeszcze byłam młodsza mama zabrała mnie na badanie tego ustrojstwa, ale okazało się, że to nic groźnego... Co nie zmienia faktu, że szukam intensywnie sprawdzonego miejsca, gdzie się go pozbęde...
Damn, mam to samo. Taki pieprzyk, który od góry się odrywa tak jakby. I jest on na linii ramiączka od stanika. Staram się zaklejać plastrem, ale czasami kiedy zapomnę, jest dramat. Ile razy zawyłam z bólu, nie zliczę. Najlepiej, jak na maturze ustnej upadł mi plan ramowy i się schyliłam po niego szybko. Tak zaczęłam jęczeć z bólu, że komisja chciała egzamin przerywać
Chcę go usunąć, ale jakoś tak... boję się.
Napisano 16 lipca 2013 - 22:16
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 lipca 2013 - 22:27
a poszliście z tym do lekarza? jeśli tak to co lekarz powiedział?moja bratanica. ostatnio rozdrapala znamie i krwawila
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 17 lipca 2013 - 13:18
Ja z moim w dzieciństwie nie miałam problemów, bo jakoś ubrania były inne i mniej mi zawadzały. Wiem, że jak moja kuzynka miała podobny pieprzyk, tylko w innym miejscu, to dermatolog jej go wyciął. Uznał, że jest bezpieczny i nic się tam paskudnego nie dzieje, ale sensowniej będzie się go pozbyć, bo to jest prostsze niż czekanie, aż się tam coś zapaskudzi...
A ja nadal pewności nie mam. Nawet nie wiem jak go powinnam zbadać, żeby wiedzieć czy to coś pilnego czy niekoniecznie...
Napisano 31 sierpnia 2013 - 16:31
Napisano 01 września 2013 - 12:24
Napisano 01 września 2013 - 18:10
Nie są niebezpieczne, miałam już kilka razy sprawdzane takie większe na plecach czy to na ramionach.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 01 września 2013 - 18:27
Zawsze myślałam, że pieprzyki są stałe a tylko piegi się pojawiają latemale one maja tak, że zimą bledną a pojawiaja się ponownie na lato.
Napisano 01 września 2013 - 18:41
Może jestem jakaś dziwna, ale moje pieprzyki naprawdę zima bledną a latem jakby na nowo się pojawiały.Zawsze myślałam, że pieprzyki są stałe a tylko piegi się pojawiają latem
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 08 września 2013 - 16:18
Może jestem jakaś dziwna, ale moje pieprzyki naprawdę zima bledną a latem jakby na nowo się pojawiały.Zawsze myślałam, że pieprzyki są stałe a tylko piegi się pojawiają latem
Mam wrażenie, że też dostrzegam podobną korelację
Napisano 09 września 2013 - 18:21
Napisano 13 września 2013 - 19:19
Jadę na początku października. Być może na razie będzie to tylko konsultacja, być może załatwię wszystko od razu. Wiem, że jest ryzyko blizny, ale są na to odpowiednie maści i będę wspomagać się makijażem.
Napisano 29 września 2013 - 18:38