co zamiast ziemniaków?
Napisano 27 października 2010 - 10:20
Napisano 20 grudnia 2010 - 22:30
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 grudnia 2010 - 13:17
a co to za kluseczki jeśli można wiedzieć?szare
ja często zamiast ziemniaków jadam po prostu większą porcję innych warzyw - czy to w postaci sałatek/surówek czy ugotowanych lub surowych pojedynczych
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 21 grudnia 2010 - 13:57
Napisano 21 lutego 2011 - 16:03
Ja mam małe pytanie
Interesuje mnie taki ryż jak dają go w restauracjach chińskich albo azjatyckich.
1. Gdzie go można kupić? To jakiś specjalny jest?
2. Jak go ugotować?
Jeśli któraś pracuje albo zna kogoś kto pracuje w takiej restauracji to prosiłbym o odpowiedź
Z góry dzięki za pomoc
Napisano 21 lutego 2011 - 16:15

U nas jest taki i właśnie w Piotrze i Pawle też go kiedyś widziałam
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 22 lutego 2011 - 15:26
Czekam dalej, może ktoś wie
Napisano 22 lutego 2011 - 15:39
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 marca 2011 - 10:11
Z tego co wiem to potrzebny jest specjalny garnek do gotowania ryżu o dwóch dnach, by ryż był na sucho gotowany
Dzięki wielkie za naprowadzanie
zobacz w sklepie ze zdrowa zywnoscia , oni rozne cuda maja i jak nie bede miec to moze poradza gdzie szukac.
Przejdę się tam zobaczyć. Dzięki
Napisano 10 czerwca 2011 - 09:10
jest taki wybór innych produktów, że rzadko zdarza się okazja aby je ugotować.
Niepodważalnym faworytem w mojej kuchni jest ugotowana na sypko (i najczęsciej jeszcze posypana na talerzu zarodkami pszennymi) kasza gryczana.
W następnej kolejności pojawia się ryż brązowy i równie często kasza jaglana (najczęsciej gotowana z czerwoną soczewicą).
Ostatnio rzadziej, ale z reguły co najmniej 2 razy w tygodniu na stole goszczą makarony razowe: orkiszowy lub żytni ewentualnie pszenny. W ostateczności makarony pełnoziarniste: pszenny lub 5 zbóż.
Czasami jest też kasza jęczmienna albo kuskus. Ale jedno i drugie równie często co ziemniaki.
Innym zastępnikiem ziemniaków pojawiającym się na naszym stole są wszelkiego rodzaju płatki ugotowane na wodzie:
pszenne, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, gryczane, ryżowe.
No i w końcu same ziarna zbóż. Gotowana pszenica czy orkisz smakują wyśmienicie.
Ostatnio natomiast bardzo często zamiast ziemniaków podaję po prostu ugotowane na parze warzywa, np. brokuł czy kalafior.
Napisano 10 czerwca 2011 - 09:26
Ja uwielbiam ziemniaki, ale staram się je czasem czymś zastępować.
Najczęściej ryżem
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 10 czerwca 2011 - 09:39
Ale jak jej nie lubisz to może spróbuj z jęczmienną. Ma całkiem przyjemny zapach podczas gotowania. Albo kus-kus, która wyglądem przypomina troche rozgniecione ziemniaki
Napisano 10 czerwca 2011 - 10:15
Nawet nie zauważyłam by miała dziwny zapach przy gotowaniu. U mnie najczęściej gotuje się oprócz ziemniaków ryż i kasze gryczaną. A że każdy ma innego faworyta to do obiadu każdy ma coś innego.Już sam smród przy gotowaniu mnie odrzuca