Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#561 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 21:33

amoramor, fryzjerka która mówi że potrafi zrobić dekoloryzację poprzez jedno farbowanie chyba nie jest zbyt wykwalifikowana :-? nawet ja bym w to nie uwierzyła... i to nie jest tak, że twoje włosy żyją innym życiem, to raczej jej brakło umiejętności ;-)

nie(d)oceniona, ja już dawno się przekonałam, że jak stoisz i masz dwie farby w łapach to zawsze trzeba wybierać ten jaśniejszy kolor ;-)

#562 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 08:49

fryzjerka która mówi że potrafi zrobić dekoloryzację poprzez jedno farbowanie chyba nie jest zbyt wykwalifikowana

też mi się wierzyć nie chciało, tym bardziej, że żona mojego kuzyna również przechodziła z czarnego do blondu i zajęło jej to ok rok :lol: tzn ona za pomocą siostry w domu rozjaśniała, bo nie miała pieniążków na fryzjera - ale mimo wszystko rok a jedna wizyta to jest dość spora przepaść czasowa <ojejkuu></span>

w sumie jestem teraz w kropce i nie wiem co dalej robić żeby dojść z powrotem do blondu...
chyba będę musiała przejść się na konsultację do innego fryzjera <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#563 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 13:27

A ja dziś kupiłam farbę SYOSS.

ja skusiłam się na tą farbę czerń granatu..i przy każdym myci cała woda jest niebieska.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#564 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 20:58

ja skusiłam się na tą farbę czerń granatu..i przy każdym myci cała woda jest niebieska.

Ja także tak miałam .Bardzo szybko ta farba wypłukała mi sie z włosów. :-|
Majorka,ładny kolorek włosów ma ta pani.Troszke podchodzi pod ciemny koniak.

#565 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 17:16

a ja jestem blondynka..taka razcej ciemna, o szarawym odcieniu jak 99% kobiet w PL
zawsze farbowalam wlosy na blond..ale strasznie ten kolor mi sie znudzil
marza mi sie ciemniejsze wlosy i nie wiem czy beda mi pasowaly
boje sie pofarbowac nawet szamponem :mrgreen:

zastanawialam sie nad tym kolorem

Załączone miniatury

• blond.jpg
  • bez.jpg

"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#566 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 20:07

lovely czasami warto zaryzykować, ja też kiedyś miałam blond- a ciachnęłam sobie na ciemny brąz i zmiana wyszła na plus :) Co do kolorków, ten pierwszy ładniejszy, taki cieplejszy :)

A jeszcze miałam tak, że jak malowałam parę razy po blondzie, to strasznie szybko farba mi schodziła i miałam taki sraczkowaty kolor :P Koleżanka mówiła mi, że to dlatego, że silny amoniak z blondu był wciąż w strukturze włosa. Po paru malowaniach widać różnicę, żadne prześwity mi się nie robia.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#567 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 20:21

ciemny blond

tez o nim mysle .
Napewno nie bede jednak rozjasniac , robic blondu. Albo ten kolor albo kasztan
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#568 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 09:19

Wczoraj całą głowę potraktowałam rozjaśniaczem i na to położyłam farbę popielaty blond.W końcu jestem blondynką.Tylko teraz muszę nakladać dużo maseczek i odżywek nawilżających.Bo to jednak szok dla włosów,przejście z czarnych na jasne. :mrgreen:

#569 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 09:21

ja od 4 lat niezmiennie pozostaję przy blondzie...
jak byłam mała to miałam jaśniutkie włosy... taka mała blondyneczka, później z biegiem lat włosy ściemniały mi do ciemnego blondu... no więc się pofarbowałam i teraz już jestem uzależniona od blondu! :mrgreen: no i nie mam zamiaru póki co zmieniać koloru włosów ;-)
Dołączona grafika

#570 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 09:41

viola, wow, odwazna jestes :-) Ja mialam mnostwo kolorkow na glowie, ale blondu nigdy nie odwazylam sie zrobic, mimo, ze bardzo mi sie podoba :-)
lovely, bardziej podoba mi sie ten ciemny blond, taki wyrazisty jest :-) I farba swietnej jakosci, sama jej uzywam :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#571 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 09:48

Wczoraj całą głowę potraktowałam rozjaśniaczem i na to położyłam farbę popielaty blond.W końcu jestem blondynką.Tylko teraz muszę nakladać dużo maseczek i odżywek nawilżających.Bo to jednak szok dla włosów,przejście z czarnych na jasne

podziwiam.
:)

Ja choc kusi mnie na blond daruje sobie, jestem rasowa brunetka ( albo szatynka zawsze zapominam co nie ciemniejsze ) i niech tak zostanie.
Poza tym jak robiłam na blond to po rozjasniaczu miałam włosy raz jak guma :roll: :oops:

#572 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 10:52

ja akurat mam dosyc blondu...kilka lat pod rzad tylko blond
teraz od 2 lat mam swoj naturalny kolor bardziej zblizony do tego drugiego kolorku ktory zalaczylam
i chyba z tym zaryzykuje, chociaz pierwszy podoba mi sie bardziej
ale to chyba za duzy szok bedzie dla mnie
na szczescie to szampon i szybko sie zmyje jakby co, i nie bedzie szkodliwy dla wlosow tak mocno jak farba
wczesniej farbowalam tylko farba u fryzjera i wlosy byly w tragicznym stanie :-?
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#573 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 11:23

viola mi by było szkoda tak niszczyć włosy, bo do jakiegoś normalnego stanu doprowadzisz je za kilka miesięcy... ja mam kilka pasemek blond-a rozjaśniałam z rudego w sumie i te pasma są tak zniszczone że nie pojmuje jak można całą głowę traktować rozjaśniaczem <bezradny></span>

kashira a ja cię kompletnie w blondzie nie widzę ;-) jesteś urocza taka jaka jesteś i nie warto było by niszczyć takiej urody ;-)

#574 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:06

przechodzenie na blond z ciemnych to cieżka sprawa...
ja jako 16 latka nie miałam doświadczenia bawiłam sie tym sama. Pamietam że nałożyłam 3 opakowania rozjasniacza :oops:

#575 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 15:08

nie pojmuje jak można całą głowę traktować rozjaśniaczem

Wiesz,u mnie nie wyszło tak źle.Może dlatego,że często ścinałam włosy na krótko.A tak w ogole to nawet nie są zbyt mocno przesuszone.Trochę tak,to wiadomo.Ale zakupię sobie maski do włosów i nastawię się na mocne nawilżanie. ;-)

[ Dodano: 2011-01-23, 15:13 ]

Poza tym jak robiłam na blond to po rozjasniaczu miałam włosy raz jak guma

No to ja nie mam efektu gumy :-D

#576 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 19:45

ja za ściąganie farby i nałożenie brązu bede musiała zapłacić 150 zł, bo się pytałam <bezradny></span> . narazie nie mam kasy. jak zaczne prace w tym obuwniczym 1 lutego(jeśli zacznę), bo gwarancji nie mam żadnej tylko jego słowo.. to sobie przefarbuje :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#577 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:12

Oto efekt zmiany koloru.

#578 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:43

viola, a Ty nie pisałaś przypadkiem o popielatym blondzie? bo ten kolorek, który pokazałaś raczej pod słoneczny podchodzi ;-) W sumie to lepiej, bo ja nie przepadam za zimnymi kolorami, więc takie ciepłe podobają mi się o wiele bardziej :-D
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#579 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:48

Po rozjaśnianiu nałożyłam popielaty blond.Tak pisało na opakowaniu.Od skóry taki wyszedł ale wiekszośc wyszła mi taka słoneczna.

#580 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 15:50

viola,
jak to z granatoweej czerni zrobił ci się taki blond za pierwszym razem? ściągałaś farbę tak>?
Dołączona grafika
Dołączona grafika