Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#521 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 10:17

KOBIETO nie używaj farb Pallette!!! to najbardziej gówniana farba!!

właśnie używałam róznych farb,ta mi najlepiej odpowiada,dobrze kryje

potem będziesz miała problem ze ściągnięciem koloru poza tym niszczy bardzo włos...

Koloru i tak nie ściągam,zawsze maluję na czarno.I czarny to czarny a nie jak inne farby wymywają się po paru myciach.Często ścinam wlosy więc tak bardzo nie odczuwam zniszczenia włosów. ;-)

[ Dodano: 2010-12-18, 10:19 ]

również kilku fryzjerów mi to powiedziło

fryzjer zawsze skrytykuje farby kupowane w marketach.
Dlaczego,wiadomo,aby przyjść ;-) i u niego pomalować.
Dla mnie Palette to od pewnego czasu najlepsza farba.

[ Dodano: 2010-12-18, 10:20 ]

sprawdzaja sie Garnier

moim zdaniem Garnier zepsuł sie ostastnio.Wypłukuje się momentalnie.

#522 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 11:48

fryzjer zawsze skrytykuje farby kupowane w marketach.
Dlaczego,wiadomo,aby przyjść ;-) i u niego pomalować.

Nie zgodzę się viola, u mnie wszyscy fryzjerzy w okolicy mówią, ze mogą albo swoją malować, albo proszę swoją przynieść- wtedy jest trochę taniej ;-) No i niestety ale akurat Palette mi też zawsze odradzała moja fryzjerka <bezradny></span> Zawsze proponowała Garniera żebym przyniosła ;-)

A ja dzisiaj zakupiłam tą piankę w kolorze Pralina i będę metamorfozę przechodzić :-P Aż się boję :lol:

#523 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 12:33

Pralina

jaki to kolorek,bo ja nie z tej bajki :?: ;-)

[ Dodano: 2010-12-18, 12:34 ]

Aż się boję

Pewnie będzie dobrze ;*

#524 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 12:53

jaki to kolorek,bo ja nie z tej bajki :?: ;-)

Dołączona grafika

Dziewczyny - google.pl - to nie gryzie ;-)

Jako, że ja tą pianką robiłam sobie blondzik, dla mnie jest OK. Bo kolor sie nie zmywa.
Ale mam już odrosty, więc przed świętami trzeba coś z tym zrobić.

Ale zastanawiam się czy nie przyciemnić sobie mojego blondu, na ciemniejszy blond ... ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#525 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 12:59

Ale zastanawiam się czy nie przyciemnić sobie mojego blondu, na ciemniejszy blond ... ;-)

Moim zdaniem,jeśli będziesz się dobrze czuła w nieco ciemniejszym blondzie to możesz spróbować. ;-)
Ja wczoraj malowałam włosy londą.Kolor wyszedł taki jak chciałam.Włosy na razie sa miękkie i błyszczące.Zobaczymy jak będzie z trwałością koloru.

#526 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:30

Marzycielka24 ja wlaśnie robiłam miesiąc temu pierwszy raz taąfarbą- pianką i tym samym kolorkiem. Chciałam zmienić z blond na ciemniejszy,jednolity kolor, wyszedl mi rudawy :shock: , w ogóle ten kolor na opakowaniu nijak miał sie do tego który otrzymałam <bezradny></span> Farba w moim przypadku w części zmyła się już po 3 tyg, a miał być permanentny... Teraz mam mieszankę wybuchową, bo moje blond pasemka ujawniły się , nie wiem czy jeszcze raz maziać ta praliną czy znowu blond zrobić... Na plus jest to,że włoski ładnie się błyszczą po tej farbie, no i kupiłam ja z promocji w Rossmannie.
Dołączona grafika

#527 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:26

Taki kolorek mi wyszedł,granatowa czerń.

#528 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:31

A mi po PALETTE właśnie włosy fajnie wyglądają.
Są błyszczące ładny kolorek mają i nie widzę żeby były zniszczone jakoś bardziej niż przez inne farby.
Natomiast garnierem farbowałam raz i nie pokoszę się więcej.
W ogóle nie złapał mi koloru

#529 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:36

viola fajny, pewnie ładnie się błyszczy :-) Wydaje mi się , że na ciemnych włoskach bardziej widać ten blask niż na blondach. A zawsze miałaś takie ciemne?
Dołączona grafika

#530 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:51

viola właśnie o to chodzi że farby palette dobrze kryja :D bo one oblepiają włosy... próbuje ci to wytłumaczyc... skończyłam szkołe fryzjerską miałam do czynienia z farbami różnych firm z różnymi klientkami i różnymi zabiegami ... paletty farby są najgorsze ... i to jest to "dobrze kryja" :D :D a kobiety się na to łapią a potem płacz bo jest problem...

#531 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:54

a kobiety się na to łapią a potem płacz bo jest problem...

u mnie ,no problem,moje oczekiwania w zupełności ta farba spełnia.Sama maluję wlosy od x lat i wszystko jest ok. ;-)

[ Dodano: 2010-12-18, 15:55 ]

A zawsze miałaś takie ciemne?

raczej tak,blond także miałam,ale podobno nie ładnie mi w jasych wlosach.
Sama lepiej się czuję w czerni. ;-)

#532 sol

sol
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 17:41

Ja się farbuję na jasne brązy. Ostatnio odkryłam farby "Syos". Dla mnie bomba :mrgreen:
Piękny połysk, dość dobre krycie (a mam sporo siwych nitek) no i cena 17-18 zł :!:
Miałam też lakier do włosów z tej firmy , super.
Nie na dębach niszczą się siły drwali, ale na gałązkach wikliny. J. Giraudoux.

#533 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 17:57

Kashira myje włosy każdego dnia . Ale chyba poprostu mam niepoddatne na farbowanie

Pallete dobrze ponoć kryje ale też słyszałam że świnstwo...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#534 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 08:54

ja również ok miesiąca temu używałam farby w piance i przyznam szczerze, że średnio jestem z niej zadowolona <bezradny></span>
tzn to, że kolor nie wyszedł tak ciemny jak chciałam to moja wina, bo za krótko trzymałam na włosach <jezorek11></span>
ale już to, że szybko się spłukała i właściwie po 3 tygodniach powinnam ufarbować je od nowa - to już wina farby...
i osobiście chyba nie przekonuje mnie do końca forma jej aplikacji - jakoś dziwnie plączą się włosy przy nakładaniu tej pianki, tak zbijają się w strąki <zleee></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#535 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 15:56

Ja długo myślałam o zmienieniu koloru mich włosów. Zawsze miałam naturalny kolor. Kiedyś kombinowałam z szamponetkami ale to było okropne. CO dwa tygodnie farba na łbie i ten nieutrzymujący się kolor :-/ Zdecydowałam się ufarbować je na stałe. Wybrałam kolor rudy. Poszłam na 1 raz do fryzjera bo sama bałam się kombinować :mrgreen: Kolor wyszedł mi bardzo fajny :-) Ciemny rudy podchodzący pod rubin a przy jasnym świetle taka porządna marchewa. fajnie to wygląda. Chciałabym żeby taki odcień koloru pozostał na moich włosach :-) . Potrzebuję waszej rady co do pielęgnacji włosów farbowanych. Jakie preparaty stosujecie i polecacie? ;-)
Dołączona grafika

#536 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 09:24

Marzycielka24 ja wlaśnie robiłam miesiąc temu pierwszy raz taąfarbą- pianką i tym samym kolorkiem. Chciałam zmienić z blond na ciemniejszy,jednolity kolor, wyszedl mi rudawy

Więc i mi rudawo wyszło- ale ja akurat się nawet ucieszyłam ;-)

Nie wiem jeszcze jak z trwałością bo farbowałam przedwczoraj, ale poza tym, ta farba ma jak na razie dla mnie same plusy:

:arrow: jedno opakowanie starcza mi na całe włosy, których mam naprawdę bardzo dużo- zawsze potrzebowałam 2 opakowań :roll:
:arrow: brak intensywnego, nieprzyjemnego zapachu- to zrobiło się dla mnie MEGA wazne, bo po używaniu normalnej farby, zawsze potem starałam się jak najmniej zbliżać do Miśki, żeby jej przypadkiem coś tam nie podrażniło...
:arrow: włosy są lśniące i miłe w dotyku :-)

O trwałości napiszę za jakiś czas ;-)

#537 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 11:14

Ta nowa pianka mnie jakoś nie przekonuje...
Dołączona grafika

#538 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 11:57

Jeśli chodzi o farby palette to uważam tak samo j.w. Bardzo niszczą włosy, sama się o tym przekonałam. Też kiedyś farbowałam włosy na czerń granatu palette i bardzo długo nie mogłam ich doprowadzić do zdrowego wyglądu potem. Później powrociłam do naturalnego i długo nie farbowałam. A teraz coś mnie na burgund wzięło. Z racji tego, że mam teraz długie włosy to muszę kupować dwie farby. Zakupiłam burgund z joanny bo.. tani jest, jestem zadowolona koszt jednej w drogerii- 4,50 zł :-D

<ookk>

#539 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 20:03

co ja zrobiłam!!!!!!!!!!!!!!!
zawsze farbowałam włosy na ciemny brąz..szybko mi schodził..więc zaryzykowałam, kupiłam farbę granatowa czerń...straszny jest!!! za ciemny wyglądam tak blado :-( <bezradny></span> nie wiem co mam zrobić..moze zafarbuje na brązowy?coś to da? nie chce ściągać koloru bo mam bardzo zniszczone włosy i wole nie ryzykować
ale ja jestem nie poważna <bezradny></span>
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#540 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 20:07

ewelina344, jak już masz granatową czerń to Ci brąz nie złapie w ogóle :) także zrobiłaś głupotę :P pozostaje Ci tylko się przyzwyczaic bądź ściągnąc kolor...