Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#421 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 10:41

LadyNefretete, robiłam sobie kiedyś farbą z tej firmy i byłam zadowolona ;-) Warto spróbować skoro jest dużo tańsza, najwyżej jak nie będzie zbyt dobra to zmienisz :->

a kolorek zabójczy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#422 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 10:45

Ja kiedyś, jak miałam blond czuprynę, malowałam tylko Joanną- i nie narzekałam ;-) Dla mnie była dobra, kolor też trzymał się jako tako, a zresztą wydatek 5 zł na farbę to pikuś.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#423 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 10:50

a zresztą wydatek 5 zł na farbę to pikuś.

no właśnie ;-) w porównaniu z tym Lorealem za 30 :roll: teraz to mam krótkie kudły, ale jak odrosną, to już 2 farby trza będzie ;-) i Loreal nie będzie moim przyjacielem <umieraam></span>

kolor też trzymał się jako tako

cudów nie wymagam, każdy sie "spiera" ale na razie jest ok tylko mi się wydawało, że jest więcej amoniaku w tej Joannie (bo capiło nieprzeciętnie :lol: ) niz w innych :?:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#424 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 12:28

Lady też tą farbą farbuję włosy... muszę co tydzien odświeżac bo kolor sie strasznie szybko spłukuje :/ owszem na początku jest super ale potem porażka..

#425 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 12:30

potem porażka..

ooo aż tak ? bo ja myje włosy codziennie <hmm></span> zobaczymy.

#426 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 12:31

LadyNefretete, ja też właśnie myję codziennie i tydzień mija i juz mam po kolorze...

#427 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 13:57

muszę co tydzien odświeżac bo kolor sie strasznie szybko spłukuje :/

co tydzień farbujesz włosy :shock: :shock: matko toż to zabójstwo :!: <bezradny></span>
Dołączona grafika

#428 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 14:41

krowka17, polecam Ci odświeżać kolor małym sposobem poleconym przez fryzjerkę. Mieszasz trochę farby do włosów, podkreślam trochę i dodajesz szampon. Nakładasz to na głowę tak by się spieniło i odczekujesz 5 góra 10 minut i spłukujesz :-) Sama tego nie stosowałam bo nie muszę, gdyż moja farba do włosów nie spiera się szybko ale fryzjerka mi poleca (fryzjerka jest wiarygodną osobą, bo to moja kuzynka :-))

Co do farby do włosów używam firmy Artego, są one stosowane w salonach fryzjerskich. Mam długie włosy (za łopatki) i jedna tubka starcza mi na 2-3 razy całe włosy, oczywiście pierw odrosty dużo farby a później trochę na całość by kolor odświeżyć. Nie kosztuje dużo i jest wydajna :-) Używam special brown i kolorek jest naprawdę super, pod słońce ma czerwony odcień, przynajmniej u mnie na włosach.
Oczywiście do tej farby trzeba dokupić wodę utlenioną ale ona wystarczy przynajmniej na rok nawet na półtora roku gdy tylko jedna osoba farbuje włosy.

Załączone miniatury

• default.jpeg

#429 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 14:46

farby do włosów używam firmy Artego

ile taka farba kosztuje?
Gdzie to kupujesz?
I skąd wiesz jakie proporcje zachować?
Ja sie właśnie zastanawiałam, czy następnym razem nie kupić farby w sklepie fryzjerskim, tyle że zestaw właśnie z utleniaczem mnie wyjdzie tyle, ile sama wizyta u fryzjera, więc się zastawiam <bezradny></span>

#430 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 15:05

LadyNefretete, kupuje w hurtowni fryzjerskiej lub zamawia mi moja kuzynka. Jak dobrze pamiętam nie przekraczam 25 zł, ale to wiadomo różnie sobie życzą w sklepach. Na stronie u nich kosztuje 24,28 zł za 150 ml.
Proporcje to na oko, tak by nie było zbyt gęste i zbyt rzadkie.
Utleniacz do tego musi być 6% i u nich kosztuje 20 zł litr a on naprawdę spokojnie starcza na długo.

Nie wyniesie Cię tyle co wizyta u fryzjera bo utleniacz kupujesz raz na długi czas (w zależności jak często farbujesz włosy), a farba naprawdę starcza na minimum 2-3 raz przy długich włosach. Pisałaś że masz krótkie włosy więc u Ciebie może nawet na 5 razy starczyć Ci.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#431 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 16:14

Katarzynka89, dobrze wiedzie muszę to wyprubowac :) a farby artego są bardzo dobre i piękne kolory potem wychodzą :) używałam ich w salonie na praktykach :)

#432 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 21:16

Ja też używam farby z tej firmy. Swego czasu miałam już tak długie włosy, że 2 opakowania już mi nie wystarczały i musiałam kupować 3, więc wydatek byłby to kolosalny, gdybym została przy droższych.

muszę co tydzien odświeżac bo kolor sie strasznie szybko spłukuje

Też myję włosy codziennie, bardzo rzadko zdarza mi się myć co drugi dzień. Rzeczywiście kolor nie jest jakiś mega trwały, z resztą to normalne, że z czasem staje się mniej intensywny, ale bez przesady. Po tygodniu jest ok, przynajmniej u mnie.

#433 Wenessa

Wenessa
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 21:39

krowka17 napisał/a:
muszę co tydzien odświeżac bo kolor sie strasznie szybko spłukuje

jezeli chodzi o farbę marki Joanna ,to niedawno tez ją odkryłam tylko,ze kolor srebrny pył,i co prawda myję głowę co dwa dni,ale mnie sie tam nic nie spłukuje,zebym musiała odświeżać co tydzień,farbuję raz na miesiąc ,dwa miesiące,to po pierwsze zalezy kto ma jakie włosy tak mnie sie wydaję i jaki jest odcień,ja ogólnie jestem zadowolona,bo wczesniej miałam drozszą i jak dla mnie w tej za 5 zł niewidze żadnej róznicy ;-) ;-)
Pamiętaj aby kazdy dzień był najpiękniejszym dniem Twojego zycia.......

#434 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 07:28

ja też farbowałam Joanna i za to cenę to świetna farba-farbowałam dzikim kasztanem i kolor był zawsze rewelacyjny, a spłukiwał się w tempie jak normalna farba ;-)
Ladyyyyyyyy to chyba jakiś nowy kolorek bo ja go jeszcze nie widziałam <zakochany></span>

#435 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 07:35

to chyba jakiś nowy kolorek bo ja go jeszcze nie widziałam <zakochany></span>

nie nowy... ale chyba często kupowany, bo ja go w necie znalazlam, i obeszlam chyba z 5 drogerii zanim go uświadczylam ;-) na przykład u mnie w żadnym Rossmanie nie bylo farb Joanna <bezradny></span>

#436 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 07:36

ja jakiś czas temu nałożyłam na włosy szamponetkę z Dalii kolorku rudego (wklejam inną bo nie moge tamtej znalezc-ale kolor podobny) tak zeby wyrówna koloryt- i tam gdzie miałam jasne była mega marchewa :lol: a reszta nabrała rudego odcienia, po kilku myciach troche zbladło tp bylo ok

Załączone miniatury

• dddddddddddd.jpg

#437 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 09:41

vanessa zauważ że farba srebrny pył to co innego niż płomienna iskra... wszystkie blondy i czarne się nie wypłukują a rudy się wypłukuje nie ważne jakiej firmy by była farba bo ja nawet próbowałam już farb z profesjonalnych firm z salonów...

#438 Wenessa

Wenessa
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 13:29

. wszystkie blondy i czarne się nie wypłukują a rudy się wypłukuje nie ważne jakiej firmy by była farba bo ja nawet próbowałam już farb z profesjonalnych firm z salonów...

skoro sie wypłukują z kazdej firmy w koleze rudym ,to niema sensu dawac pieniedzy za drogie farby,lepiej uzyc tą z Joanny i tak sie wypłucze i tak skoro tak mówisz a przynajmniej nie jest droga,ale to juz kazdego indywidualna kwestia ;-) ;-)
Pamiętaj aby kazdy dzień był najpiękniejszym dniem Twojego zycia.......

#439 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:35

Wenessa, no taka prawda...ja mam już patent by nie niszczyc wlosow... odświeżam kolor szamponetką z marion za 3zl i jest na prawde super kolorek :) bo jezeli bym miala co tydzien farbowac tą z joanny a to farba to bym miała takie wyniszczone wlosy ze masakra... ten rudy to ogólnie jest męczący i trudno go utrzymac ale ja mimo wszystko nie zrezygnuje z tego koloru :)

#440 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:37

szamponetką z marion za 3zl

a jaką dokladnie ?bo może pomyslę ;-)