a kolorek zabójczy
Farbowanie wlosow :)
Napisano 20 sierpnia 2010 - 10:41
a kolorek zabójczy
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 20 sierpnia 2010 - 10:45
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 20 sierpnia 2010 - 10:50
no właśniea zresztą wydatek 5 zł na farbę to pikuś.
cudów nie wymagam, każdy sie "spiera" ale na razie jest ok tylko mi się wydawało, że jest więcej amoniaku w tej Joannie (bo capiło nieprzeciętniekolor też trzymał się jako tako
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 20 sierpnia 2010 - 12:28
Napisano 20 sierpnia 2010 - 12:30
ooo aż tak ? bo ja myje włosy codzienniepotem porażka..
Napisano 20 sierpnia 2010 - 12:31
Napisano 20 sierpnia 2010 - 14:41
Co do farby do włosów używam firmy Artego, są one stosowane w salonach fryzjerskich. Mam długie włosy (za łopatki) i jedna tubka starcza mi na 2-3 razy całe włosy, oczywiście pierw odrosty dużo farby a później trochę na całość by kolor odświeżyć. Nie kosztuje dużo i jest wydajna
Oczywiście do tej farby trzeba dokupić wodę utlenioną ale ona wystarczy przynajmniej na rok nawet na półtora roku gdy tylko jedna osoba farbuje włosy.
Napisano 20 sierpnia 2010 - 14:46
farby do włosów używam firmy Artego
ile taka farba kosztuje?
Gdzie to kupujesz?
I skąd wiesz jakie proporcje zachować?
Ja sie właśnie zastanawiałam, czy następnym razem nie kupić farby w sklepie fryzjerskim, tyle że zestaw właśnie z utleniaczem mnie wyjdzie tyle, ile sama wizyta u fryzjera, więc się zastawiam
Napisano 20 sierpnia 2010 - 15:05
Proporcje to na oko, tak by nie było zbyt gęste i zbyt rzadkie.
Utleniacz do tego musi być 6% i u nich kosztuje 20 zł litr a on naprawdę spokojnie starcza na długo.
Nie wyniesie Cię tyle co wizyta u fryzjera bo utleniacz kupujesz raz na długi czas (w zależności jak często farbujesz włosy), a farba naprawdę starcza na minimum 2-3 raz przy długich włosach. Pisałaś że masz krótkie włosy więc u Ciebie może nawet na 5 razy starczyć Ci.
Napisano 20 sierpnia 2010 - 16:14
Napisano 20 sierpnia 2010 - 21:16
Też myję włosy codziennie, bardzo rzadko zdarza mi się myć co drugi dzień. Rzeczywiście kolor nie jest jakiś mega trwały, z resztą to normalne, że z czasem staje się mniej intensywny, ale bez przesady. Po tygodniu jest ok, przynajmniej u mnie.muszę co tydzien odświeżac bo kolor sie strasznie szybko spłukuje
Napisano 20 sierpnia 2010 - 21:39
muszę co tydzien odświeżac bo kolor sie strasznie szybko spłukuje
jezeli chodzi o farbę marki Joanna ,to niedawno tez ją odkryłam tylko,ze kolor srebrny pył,i co prawda myję głowę co dwa dni,ale mnie sie tam nic nie spłukuje,zebym musiała odświeżać co tydzień,farbuję raz na miesiąc ,dwa miesiące,to po pierwsze zalezy kto ma jakie włosy tak mnie sie wydaję i jaki jest odcień,ja ogólnie jestem zadowolona,bo wczesniej miałam drozszą i jak dla mnie w tej za 5 zł niewidze żadnej róznicy
Napisano 21 sierpnia 2010 - 07:28
Ladyyyyyyyy to chyba jakiś nowy kolorek bo ja go jeszcze nie widziałam
Napisano 21 sierpnia 2010 - 07:35
nie nowy... ale chyba często kupowany, bo ja go w necie znalazlam, i obeszlam chyba z 5 drogerii zanim go uświadczylamto chyba jakiś nowy kolorek bo ja go jeszcze nie widziałam
Napisano 21 sierpnia 2010 - 07:36
Napisano 21 sierpnia 2010 - 09:41
Napisano 21 sierpnia 2010 - 13:29
. wszystkie blondy i czarne się nie wypłukują a rudy się wypłukuje nie ważne jakiej firmy by była farba bo ja nawet próbowałam już farb z profesjonalnych firm z salonów...
skoro sie wypłukują z kazdej firmy w koleze rudym ,to niema sensu dawac pieniedzy za drogie farby,lepiej uzyc tą z Joanny i tak sie wypłucze i tak skoro tak mówisz a przynajmniej nie jest droga,ale to juz kazdego indywidualna kwestia
Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:35
Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:37
a jaką dokladnie ?bo może pomyslęszamponetką z marion za 3zl