Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#441 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 15:51

krowka17, przypomniałaś mi o tych szamponetkach, choć przyznam, że u mnie w drogeriach już dawno ich nie widziałam. Kiedyś farbowałam się oberżyną z tej serii i piękniejszego fioletu nigdy i u nikogo na głowie nie widziałam- był bardzo intensywny... nawet na czarnych kudłach potrafił całkiem nieźle chwycić :-D
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#442 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 07:42

a widziała któraś z Was może takie szamponetki w kolorze czarnym? <hmm></span>
bo ja wiele razy już szukałam - bez skutku <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#443 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 09:24

a widziała któraś z Was może takie szamponetki w kolorze czarnym? <hmm></span>
bo ja wiele razy już szukałam - bez skutku <bezradny></span>

Ja widziałam nawet sama nie raz farbowałam ale nigdy nie był to czysty czarny tylko np. śliwkowa czerń
szczęście ma smak truskawek :D :D

#444 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 07:33

ale nigdy nie był to czysty czarny

ano właśnie <bezradny></span>
widziałam już granatową czerń i chyba mahoniową ... a najzwyklejszej czarnej na której mi zależy nie ma <cenzurka></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#445 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 18:22

Ale zwykły czarny na głowie wygląda jak hełm ... nie lepiej ciemny brąz przetrzymać? zawsze to naturalniej ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#446 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 07:12

Ale zwykły czarny na głowie wygląda jak hełm

tu się nie zgodzę, bo od dłuższego czasu farbuję się na głęboką czy ciemną czerń i wg mnie wcale nie wygląda jak hełm :roll: bo nie każdy włos 'złapie' tak samo farbę <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#447 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 07:20

wcale nie wygląda jak hełm

Ja bym może jako hełm tego nie opisała, natomiast co do tego brązu to Cenionka moim zdaniem ma rację. Taki czarny- czarny, nawet jeśli komuś w nim ładnie, nie wygląda zbyt naturalnie ;-) nie lepiej rzeczywiście spróbować jakiegoś bardzo ciemnego odcieniu brązu? Strasznie dużej różnicy kolorystycznej między czarnym a takim brązem nie będzie a wydaje mi się, że

zawsze to naturalniej ;-)

#448 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 07:27

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakiśczas temu Mira wrzuciła avek z babeczką z takimi genialnymi czerwono-rudymi włosami (inaczej koloru nazwać nie umiem <umieraam></span> ). i szanowne Panie ... wczoraj ćwiczyłam cierpliwość moich włosów <umieraam></span> i nawet wyszło to podobnie <umieraam></span> I nawet pogodziłam się wczoraj z palette <jezorek11></span> nie znalazłam nic innego, co miało by podobny kolor :mrgreen: tzn znalazłam, ale ...

czy któraś z was używała farb Syoss? Jak długo trzymają? Jak wychodzi kolor? I w skali 1-5 jak bardzo niszczą włosy? ;>

Dołączona grafika

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#449 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 11:11

A ja planuje sobie zrobic ynamonowy blond :P
z czasem :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#450 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 18:58

pofarbowalam wlosy rudą farba z "loreala" i wiecie co mi sie stalo... wlosy mam jak z gumy moge je rozciagac i juz nie wracaja do poprzedniego stanu :( :( farba profesjonalnej firmy i takie cos..

#451 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 02 września 2010 - 09:54

Ja wczoraj farbowałam farbą z garniera kolor "orzech laskowy" i wyszła mi czekolada.
Najlepsze że robiłam tą farbą już 2 raz bo chciałam po prostu zlikwidować odrosty a tu zupełnie inny kolor wyszedł. Nie ma pojęcia...

W sumie nie jest źle bo to farba zmywalna na 24 mycia :roll:

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#452 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 września 2010 - 10:00

Dziewczyny od jakiej długości włosów powinno się używać dwóch farb ??

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#453 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 02 września 2010 - 11:03

Aniu chyba nie ma określonej długości, bo np. moja mama ma włosy dłuższe niż ja, ale cienkie i jej wystarcza jedno opakowanie a ja już muszę kupić sobie dwa ;-)

#454 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 września 2010 - 11:18

od jakiej długości włosów powinno się używać dwóch farb ??

ostatnio zauważyłam, że przy mojej obecnej długości potrzebuję więcej niż 1 farby :/ a wcale nie mam długich włosów ... nawet do ramion nie sięgają. Za to mam ich dużo :P Więc to kwestia indywidualna ;-)

#455 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 września 2010 - 11:24

Ja mam włosy za ramiona, ale mam ich dość mało a jedna farba nie starcza, teoretycznie powinna wystarczyć jedna <bezradny></span> może za dużo jej nakładam, sama nie wiem.
Zawsze robię tak że najwięcej daję na odrosty a na końcówki resztkę, ale ostatnio mi nie starczyło i miałam niektóre pasma suche.

Podobno nie ma głupich pytań :P
Wszystkie farby mają taką samą wielkość ?? np 200ml?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#456 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 września 2010 - 13:26

Co do wielkości nie wiem, czy wszystkie farby mają taką samą wielkość, podejrzewam, że mniej więcej tak. I tak wogóle myślę, że powinna Ci starczać jedna farba, ja mam włosy może mniej więcej tak gęste jak Twoje, ale dłuższe, i mi starcza. Po prostu nie nakładaj grubej warstwy.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#457 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 02 września 2010 - 13:59

że mniej więcej tak

też tak myslę, z tym, że wydajność różnych farb jest na pewno inna. Ja np. mam geste włosy średniej długosci (tzn. teraz juz moge swoje do dlugich zaliczyc) i Palette musiałm używać dwóch, a ostatnio kupuję Loreala Casting i jest o wiele wydajniejszy - wystarczyło mi na spokojnie jedno opakowanie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#458 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 02 września 2010 - 18:05

Dołączona grafika
marze o takim kolorze włosów:)
chciałam zafarbować na taki ale fryzierka powiedziała mi ze na moim ciemnym brązie nie wyjdzie bo odrosty będę miała jasne...szkoda:(
musiałabym ściągać kolor ale nie chce niszczyć włosów..mojej koleżance po ściąganiu farby powypadały włosy..i teraz w tym salonie zeby ściągnąć kolor trzeba napisać pisemne oświadczenie ze na własna odpowiedzialność chce się to zrobić. :-D

#459 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 września 2010 - 18:10

ewelina344, możesz ściągnąc kolor pare razy ale pasemkami a nie od razu na całośc jeżeli ściągałabyś pasemkami to nie zniszczą się aż tak bardzo włosy , pare razy trzeba by było iśc do fryzjera. dziewczyny błagam was nie używajcie w żadnym wypadku farb paletty.... niszczą włosy na maxa oklejają je strasznie a potem za nic w świecie nie da się ściągnąc tego koloru tak żeby nie zniszczyc bardzo włosów. palety farby są najgorsze i nie polecane .
ja jestem bardzo nie zadowolona z farby z loreala to jak mi popaliła włosy nie da się opisac :(

[ Dodano: 2010-09-02, 19:10 ]
ewelina344, piękny ten brązowy... mnie się też on podoba bardzo.

#460 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 02 września 2010 - 18:19

dziewczyny błagam was nie używajcie w żadnym wypadku farb paletty.... niszczą włosy na maxa oklejają je strasznie a potem za nic w świecie nie da się ściągnąć tego koloru tak żeby nie zniszczyć bardzo włosów.

masz całkowitą racje!!za każdym razem kiedy idę do fryzjera ostrzegają mnie przed tą farbą fryzjerzy:roll:
raz nią farbowałam..i trudno było jej się pozbyć..i miałam straszne włosy po niej....nie wiedziałam ze ona jest aż taka zła;/