Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#381 kasia2486

kasia2486
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 01 marca 2010 - 12:41

ja mialam czarne wlosy ,tez bardzo chcialam rudy kolor to fryzjerka musiala mi sciagac kolor rozjasniaczem do blondu i dopiero po tym nakladala mi rudy.odrazu pisze ze bardzooo to niszczy wlosy gdybym wczesniej to wiedziala nie wiem czy dalabym sciagac ten czarny.

#382 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 marca 2010 - 00:43

młoda żeby ci wyszedl taki ladny czewony bordowy... musialabys je dobrze rozjasnic a rozjasnienie wiąże się potem z wykruszeniem sie włosa i mogą wyjść różne odcienie po rozjaśnieniu ... chociaz nie zawsze :) najlepiej jak bys poszla do fryzjera i zadecydowalabys tam bo samej to nie ma co kombinować bo możesz przekombinować i zniszczyć włosy :)

#383 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 14:26

w dalszej kwestii przefarbowania włosów na jaśniejszy kolor, pomyślałam o użyciu farby do włosów Palette Intensive Color Creme Radiance
"Farba w kremie przeznaczona dla ciemnych włosów.
Podczas jednej aplikacji formuła Radiance równocześnie delikatnie rozjaśnia i koloryzuje włosy nadając im intensywny, wibrujący kolor. Jednocześnie sprawia, że kolory długo pozostają piękne.
Dostępne 4 kolory: Pasjonujaca Czerwień, Lśniąca Czerwień, Absolutny Fiolet, Olśniewający Brąz

W zestawie 1 tubka z kremem koloryzującym, 2 saszetki z emulsją rozwijającą.
"
źródło:www.wizaż.pl
Wybrała bym chyba Olśniewający brąz.
Czy ktoś stosował tą farbę?
Było by to lepsze niż ściąganie koloru i ponowne farbowanie-przynajmniej tak mi sie wydaje <bezradny></span>

#384 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 14:30

mloda, zawsze słyszałam o farbach z Palette same złe opinie <bezradny></span>
i osobiście też nie mam dobrych doświadczeń z nimi niestety

nie wiem czy akurat tego specyfiku też się to może tyczyć - ale jak dla mnie nie ma to znaczenia bo skoro inne dana firma robi kiepskie to dlaczego jeden artykuł miałaby robić dobrze? <hmm></span>

mojej mamie po rabie Palette zaczęły wypadać włosy :-?

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#385 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 14:34

amoramor, wiem że palette jest najgorszą farbą ze wszystkich ale myślę że zrobi trochę mniejsze szkody niż rozjaśniacz na mojej głowie <bezradny></span>
koniecznie chce stopniowo rozjaśniać kolor włosów aż uzyskam, coś zbliżonego do mocnego rudego, kasztanowego...

#386 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 13:29

Ja farbuję PALETTE i jest dla mnie jedną z lepszych farb:)
Zawsze pokryje dobrze, kolor się nie wypłukuje, nie płowieje, włosy nie są przesuszone i zniszczone a wręcz wyglądają zdrowo.
Ja polecam!

#387 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 09:15

WweronikaA tak samo jak Ty uważałam do czasu że Palette są super, dopóki z ciemnej czekolady chcialam przefarbować się na rudy ... i wszyła cała prawda o farbach Palettle, może i one super robią kolor ale gdy chce się zmienić na inny strasznie głęboko wchodzą w pigment włosów i cieżko jest zejść na inny, całe szczęście robiła mi doświadczona fyzjerka i z ciemnej czekolady w ciągu 1 h zeszłam na rudy , miałam robioną dekoloryzację i włosy WCALE SIĘ NIE ZNISZCZYŁY
Dołączona grafika

#388 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 19:00

moja mamka kiedyś farbowała Palette i włosy jej strasznie wypadały... i wiem że ma złe skojarzenia...
Ja farbuję LONDĄ farba tania, ok 10 zł. a według mnie warta mają piękne naturalne kolory :) w tym mój niezmienny od roku ponad MOKKA BRĄZ ;)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#389 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 19:20

myślę że zrobi trochę mniejsze szkody niż rozjaśniacz na mojej głowie <bezradny></span>

to pewnie tak. tylko pytanie czy efekt będzie ten sam...

a wręcz wyglądają zdrowo.

:shock: to jesteś jakimś wyjątkiem ...

koleżanka farbuje od lat na czarno ... ostatnio używała palette ... wygląda jakby zaczynała siwieć, a to tylko kolor jej schodzi ...

poza tym mój tata raz w życiu farbował włosy ... właśnie paletką ... miał wyjść ciemny brąz, wyszedł pomarańcz ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#390 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 07:34

to jesteś jakimś wyjątkiem ...

Jeszcze ja, jeszcze ja! :D
Mi tez palette nigdy nie zaszkodziła, nie wysuszyła włosów a kolor tylko raz wyszedł nie taki jak chciałam :-P więc generalnie nie narzekam ;-) Z tym, że ja używam tylko paletki z tej serii de Lux.

kolor jej schodzi ...

Nigdy mi się to nie zdarzyło przy tej farbie :shock: Kolor trzymał się niesamowicie długo i gdyby nie mega odrosty to pewnie nie farbowałabym po raz kolejny

Ja farbuję LONDĄ

A ja już nigdy się na Londę nie skuszę, zrobiłam to raz i kudły moje wyglądały tragicznie a kolor był zupełnie inny niż powinien :roll:

Swoją droga jak dla mnie to na pierwszym miejscu są farby Loreala i Safiry, genialne kolory, włoski po farbowaniu miękkie i fajnie się błyszczą. No i dużym plusem jest odświeżacz koloru dodawany do farb Safiry- trochę sceptycznie do tego podchodziłam, ale wypróbowałam kiedyś na lekko już wypłowiałym kolorze i spotkało mnie nie lada zaskoczenie, bo włoski odzyskały ładny odcień :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#391 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:09

Zafarbowałam włosy w końcu czymś takim
Dołączona grafika

efekt: odrosty są pomarańczowe, reszta ma lekką poświatę w kolorze czerwonym :evil:
jednym słowem porażka

jutro muszę to zamalować ciemniejszą farba w celu wyrównania koloru na głowie...
teraz już wiem że aby mieć jaśniejsze włosy czeka mnie czekanie aż same odrosną lub dekoloryzacja :evil:

#392 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:14

teraz już wiem że aby mieć jaśniejsze włosy czeka mnie czekanie aż same odrosną lub dekoloryzacja :evil:

Ja zrobiłam podobnie i niestety wraz musiałam zamalować włosy na ciemno(czarno),gdyż wcześniej mi wyszły dwukolorowe.

#393 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 maja 2010 - 18:28

ja już kupiłam farbę i na początku czerwca farbuję włosy na taki kolor

Dołączona grafika

obecnie mam jasny rudy ...hm od 5 miesięcy i czas na zmianę, pewnie póżniej znowu wrócę do jasnego rudego
Dołączona grafika

#394 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 maja 2010 - 18:46

dobra, malowałam tym kolorem iiii.. pamiętam że nie do końca byłam zadowolona, a jeśli mogę ci coś poradzić, to dobrze się zastanów czy chcesz przyciemniać włosy, bo potem jest problem powrotu do naturalnego koloru, wiem bo sama pofarbowałam swoje rude włosy na ciemno i żałuje trochę... próbowałam przefarbować ale żadna farba nie bierze, próbowałam pasemko rozjaśnić na próbę, i po godzinie dopiero rozjaśniacz złapał :shock: więc jak już to walnij sobie szamponetką, przynajmniej nie będziesz miała problemu z powrotem do naturalnego koloru włosów...

#395 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 maja 2010 - 18:55

mloda

ja wiem że żadną farbą nie wrócę do naturalnego koloru.

wiele dziewczyn mając ciemny kolor nakłada jasne farby myśląc że rozjaśnią - a jest to błędem bo tylko dodają sobie kolejny pigment przez co później włos może ciężko reagować na inne farbowania czy co kolwiek innego.

jak zapragnę znowu mieć jasny rudy to zrobię sobie dekoloryzację.

przed jasnym rudym robiłam dekoloryzację, trzymałam chyba z 40 min - a później farba i kolor cud marzenie wyszedł - naturalny rudy jaki chciałam.

tak więc młoda jak chcesz znowu wrócić do naturalnego czy jasnego - NIE NAKŁADAJ BEZ SENSU FARB tylko śmigaj dekoloryzację robić.

i powiem jeszcze że włosy prawie wcale mi się nie zniszczy - na pewno nie bardziej jak nakładanie farby !
Dołączona grafika

#396 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 22:20

Mam pytanko:-P
Otóż zrobiłam sobie na próbę włosy szamponem koloryzującym, czy będzie mi pasowało, efekt zadowalający i teraz dylemat. Czy jak zrobię sobie włosy tym samym kolorem z tej samej firmy tyle że normalną trwałą farbą to mogę sie rozczarować? Bo wiadomo skład inny, działanie, czas koloryzacji pewnie też <bezradny></span> i teraz nie wiem ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#397 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 22:26

Majorka^^, na moje oko powinien być bardzo zbliżony, może być ton, dwa ciemniejszy.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#398 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 07:22

na moje oko powinien być bardzo zbliżony, może być ton, dwa ciemniejszy.

też mam takie wrażenie :) jeśli tylko istnieje szampon i farba w dokładnie tym samym odcieniu z tej samej serii :)
jednak intensywność farby zależy od długości trzymania jej na włosach - a z tym nie raz ciężko trafić w odpowiedni moment <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#399 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 10:52

Czy jak zrobię sobie włosy tym samym kolorem z tej samej firmy tyle że normalną trwałą farbą to mogę sie rozczarować? Bo wiadomo skład inny, działanie, czas koloryzacji pewnie też <bezradny></span> i teraz nie wiem ;-)

Moim zdaniem kolor wyjdzie ten sam,tylko,że już tak szybko Ci się nie wypłucze ,co szampon.

#400 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 13:07

dzięki dziewczyny :-)
Może być zbliżony, idealny trudno by było uzyskać, zawsze wyjdzie trochę inaczej jak pisze Amorek :-P Wolałam sie upewnić :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...