Farbowanie wlosow :)
Napisano 01 marca 2010 - 12:41
Napisano 02 marca 2010 - 00:43
Napisano 15 kwietnia 2010 - 14:26
"Farba w kremie przeznaczona dla ciemnych włosów.
Podczas jednej aplikacji formuła Radiance równocześnie delikatnie rozjaśnia i koloryzuje włosy nadając im intensywny, wibrujący kolor. Jednocześnie sprawia, że kolory długo pozostają piękne.
Dostępne 4 kolory: Pasjonujaca Czerwień, Lśniąca Czerwień, Absolutny Fiolet, Olśniewający Brąz
W zestawie 1 tubka z kremem koloryzującym, 2 saszetki z emulsją rozwijającą."
źródło:www.wizaż.pl
Wybrała bym chyba Olśniewający brąz.
Czy ktoś stosował tą farbę?
Było by to lepsze niż ściąganie koloru i ponowne farbowanie-przynajmniej tak mi sie wydaje
Napisano 15 kwietnia 2010 - 14:30
i osobiście też nie mam dobrych doświadczeń z nimi niestety
nie wiem czy akurat tego specyfiku też się to może tyczyć - ale jak dla mnie nie ma to znaczenia bo skoro inne dana firma robi kiepskie to dlaczego jeden artykuł miałaby robić dobrze?
mojej mamie po rabie Palette zaczęły wypadać włosy
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 15 kwietnia 2010 - 14:34
koniecznie chce stopniowo rozjaśniać kolor włosów aż uzyskam, coś zbliżonego do mocnego rudego, kasztanowego...
Napisano 16 kwietnia 2010 - 13:29
Zawsze pokryje dobrze, kolor się nie wypłukuje, nie płowieje, włosy nie są przesuszone i zniszczone a wręcz wyglądają zdrowo.
Ja polecam!
Napisano 17 kwietnia 2010 - 09:15
Napisano 17 kwietnia 2010 - 19:00
Ja farbuję LONDĄ farba tania, ok 10 zł. a według mnie warta mają piękne naturalne kolory
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 17 kwietnia 2010 - 19:20
to pewnie tak. tylko pytanie czy efekt będzie ten sam...myślę że zrobi trochę mniejsze szkody niż rozjaśniacz na mojej głowie
a wręcz wyglądają zdrowo.
koleżanka farbuje od lat na czarno ... ostatnio używała palette ... wygląda jakby zaczynała siwieć, a to tylko kolor jej schodzi ...
poza tym mój tata raz w życiu farbował włosy ... właśnie paletką ... miał wyjść ciemny brąz, wyszedł pomarańcz ...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 18 kwietnia 2010 - 07:34
Jeszcze ja, jeszcze ja!to jesteś jakimś wyjątkiem ...
Mi tez palette nigdy nie zaszkodziła, nie wysuszyła włosów a kolor tylko raz wyszedł nie taki jak chciałam
Nigdy mi się to nie zdarzyło przy tej farbiekolor jej schodzi ...
A ja już nigdy się na Londę nie skuszę, zrobiłam to raz i kudły moje wyglądały tragicznie a kolor był zupełnie inny niż powinienJa farbuję LONDĄ
Swoją droga jak dla mnie to na pierwszym miejscu są farby Loreala i Safiry, genialne kolory, włoski po farbowaniu miękkie i fajnie się błyszczą. No i dużym plusem jest odświeżacz koloru dodawany do farb Safiry- trochę sceptycznie do tego podchodziłam, ale wypróbowałam kiedyś na lekko już wypłowiałym kolorze i spotkało mnie nie lada zaskoczenie, bo włoski odzyskały ładny odcień
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:09

efekt: odrosty są pomarańczowe, reszta ma lekką poświatę w kolorze czerwonym
jednym słowem porażka
jutro muszę to zamalować ciemniejszą farba w celu wyrównania koloru na głowie...
teraz już wiem że aby mieć jaśniejsze włosy czeka mnie czekanie aż same odrosną lub dekoloryzacja
Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:14
Ja zrobiłam podobnie i niestety wraz musiałam zamalować włosy na ciemno(czarno),gdyż wcześniej mi wyszły dwukolorowe.teraz już wiem że aby mieć jaśniejsze włosy czeka mnie czekanie aż same odrosną lub dekoloryzacja
Napisano 27 maja 2010 - 18:46
Napisano 27 maja 2010 - 18:55
ja wiem że żadną farbą nie wrócę do naturalnego koloru.
wiele dziewczyn mając ciemny kolor nakłada jasne farby myśląc że rozjaśnią - a jest to błędem bo tylko dodają sobie kolejny pigment przez co później włos może ciężko reagować na inne farbowania czy co kolwiek innego.
jak zapragnę znowu mieć jasny rudy to zrobię sobie dekoloryzację.
przed jasnym rudym robiłam dekoloryzację, trzymałam chyba z 40 min - a później farba i kolor cud marzenie wyszedł - naturalny rudy jaki chciałam.
tak więc młoda jak chcesz znowu wrócić do naturalnego czy jasnego - NIE NAKŁADAJ BEZ SENSU FARB tylko śmigaj dekoloryzację robić.
i powiem jeszcze że włosy prawie wcale mi się nie zniszczy - na pewno nie bardziej jak nakładanie farby !
Napisano 14 czerwca 2010 - 22:20
Otóż zrobiłam sobie na próbę włosy szamponem koloryzującym, czy będzie mi pasowało, efekt zadowalający i teraz dylemat. Czy jak zrobię sobie włosy tym samym kolorem z tej samej firmy tyle że normalną trwałą farbą to mogę sie rozczarować? Bo wiadomo skład inny, działanie, czas koloryzacji pewnie też
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 14 czerwca 2010 - 22:26
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 15 czerwca 2010 - 07:22
też mam takie wrażeniena moje oko powinien być bardzo zbliżony, może być ton, dwa ciemniejszy.
jednak intensywność farby zależy od długości trzymania jej na włosach - a z tym nie raz ciężko trafić w odpowiedni moment
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 15 czerwca 2010 - 10:52
Moim zdaniem kolor wyjdzie ten sam,tylko,że już tak szybko Ci się nie wypłucze ,co szampon.Czy jak zrobię sobie włosy tym samym kolorem z tej samej firmy tyle że normalną trwałą farbą to mogę sie rozczarować? Bo wiadomo skład inny, działanie, czas koloryzacji pewnie też
i teraz nie wiem
Napisano 15 czerwca 2010 - 13:07
Może być zbliżony, idealny trudno by było uzyskać, zawsze wyjdzie trochę inaczej jak pisze Amorek
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...