Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#341 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 14:07

No ja od wielu znajomych słyszałam, że Garnier i L'oreal wypłukują się najszybciej, ale to pewnie zależy od wielu rzeczy - koloru, tego czy wcześniej włosy były farbowane, kondycji włosa, itp.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#342 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 16:21

ja uzywam garniera bo długo sie kolor utrzymuje, no i ladnie odrosty pokrywa, próbowałam wcześniej loreala, raz palette i nawet joanny ale garnier zdecydowanie wygrywa :-)

Racja,Garnier,jedne z lagodniejszych farb w przeciwienstwie do Palette,ktora niszczy wlosy,tak mowila mi fryzjerka.Wlasnie dzisiaj pomalowalam wlosy farba Garniera,ktora od dawna stosuje i jestem zadowolona. ;-)

#343 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 16:29

palette użyłam 2 razy w swoim życiu, i nigdy więcej! włosy były suche i matowe, ani maseczki nie pomagały ani odżywki ... garnier szybko schodzi, ale wg mnie jest to jedna z lepszych farb ...

i juz od dluzszego czasu nie farbowalam na czarny... włosy wygladaja nienaturalnie, uzywam ciemnego brazu, za to trzymam chwilke dluzej, są bardzo ciemne, ale w sumie ładnie wyglądają ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#344 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 16:37

palette

farba palette jest strasznie mocna i najmocniej wnika w strukture włosa-dlatego tez tak je niszczy

od dluzszego czasu nie farbowalam na czarny...

bardzo dobrze bo farbowany czarny wcale nie jest ładny ;-)

włosy wygladaja nienaturalni

no własnie

uzywam ciemnego brazu, za to trzymam chwilke dluzej, są bardzo ciemne, ale w sumie ładnie wyglądają ;-)

z pewnością, pewnie są zblizone kolorem do czarnego ale maja ładna poświate i blask i przebłyskuja na braz ? :-)

#345 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 17:12

Ja dwa razy użyłam Garniera- mimo, że szybko schodzi, to jestem zadowolona. Włosy błyszczą, podczas farbowania nie czułam amoniaku, poza tym cenowo znowu nie taki szok ;)
A palette... no cóż, mama farbuje non stop, wg mnie jest to jedna z przyczyn wypadania jej włosów, po jednym farbowaniu fakt- miałam włosy niemożliwie czarne, ale także niemożliwie mi wypadały i się łamały. Poza tym od amoniaku mialam zawirowania głowy...

#346 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 19:25

podczas farbowania nie czułam amoniaku

to nie wiem co to była za farba, ale ja go w każdej jednej czuję :lol:
mloda, na moich ciemnych włosach za każdym razem wychodzi bardzo zbliżony do czarnego, ale naturalnego, a nie tego "hełmu" po farbowaniu na czarno ;-)

to jedna z przyczyn wypadania jej włosów,

ja mam tego przykład w domu ... w postaci mojej biadolącej babci ... praktycznie zaczeła łysieć ... a odkąd sięgam pamięcią w tył ... zawsze farbowała, dopiero ostatnio przestała ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#347 ghana

ghana
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 23:49

A co jak ja nie chce jeszcze farbować włosów, bo mam je cieńkie i suche, a pojawiają mi się pierwsze siwe włosy. Raz użyłam szamponu koloryzujacego dobrej marki i niestety potem martwiłam się ze łysa bede, bo taki mi włosy wypadały :(

#348 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 20:58

Ja dwa razy użyłam Garniera- mimo, że szybko schodzi

a to jest farba czy szaponetka? bo ostatnio patrzyłam na farby z garniera i sie zastanawiałam nad nimi... ogólnie to szukam takiego koloru bo jestem w nim zaaaakochana ale nie wiem jak on sie nazywa :-/ ale moze ktoras z was bedzie wiedziała :-)

Załączone miniatury

• włosy.jpg
  • bbb.jpg

szczęście ma smak truskawek :D :D

#349 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 21:05

Mi fryzjerka poleciła farbę, którą trzeba kupić w sklepie fryzjerskim nazywa się, ce-ce, normalnie dziewczyny jak dla mnie rewelacja, po 2 miesiącach poszłam do fryzjerki a ona ooo włosy dopiero malowane, dopiero potem zagłebiła się w odrosty :mrgreen:
Polecam dziewczyny i naprawdę niedrogo bo jak kupowałam to chyba 22zł zapłaciłam, czy jakoś tak. W ogóle powiedziała mi żeby nie kupować tych farb garniera, welli, itp tylko iść do sklepu fryzjerskiego i kupić profesjonalną farbę, mi poleciła tą, ale na pewno są też inne, popytajcie waszych fryzjerek niech wam doradzą, moja zna już mnie i moje słabe, cienkie włosy i zawsze mi coś super doradzi.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#350 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 11:44

hmmm...to moze i ja sie wybiore do fryzjerki mojej i zapytam o ta farbe :-D tylko nie wiem czy mi złapie moje włosy bo farbowałam kiedys na czarno...ale juz długo nie farbuje bo chcialam zeby odrosl moj naturalny zeby zmienic kolor no ale jeszcze polowa moich wlosow to jeszcze taki mniej wiecej czarny (bo juz spłowiały i ogole :-P ) i nie wiem czy mi ładnie złapie ta farba a chciałabym na swieta zmienic juz kolor <bezradny></span>
szczęście ma smak truskawek :D :D

#351 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 23:41

Ja takie diametralne zmiany z ciemnych na jasne albo z jasnych na ciemne farbuję zawsze u fryzjerki, zawsze mam tę pewność, że będą dobrze pomalowane i zawsze mi dobrze doradzi, chyba dobrze mieć jedną zaufaną fryzjerkę, przynajmniej ja na tym dobrze wychodzę :-D
No więc takie zmiany zawsze w salonie a potem już sobie sama maluje, chyba że znów mi się zamarzy zmiana koloru na inny więc idę do salonu i czekam aż mnie pofarbują :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#352 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 16:21

używam teraz londy i musze przyznać że firma naprawde mi podpasowała

A mi wręcz przeciwnie. Poczytałam trochę opinii na jej temat i zdecydowałam się wypróbowac. Żałuję :roll: Co prawda kolor wyszedł całkiem fajny, ale to jedyny plus jaki zauważyłam, bo włosy po tej farbie mam zniszczone jak diabli, nie mogę ich rozczesac, po prostu siano :evil:
Do tej pory zazwyczaj używałam albo Safiry, albo Palette DeLux i nie narzekałam, bo wbrew powszechnym opinia moje włosy nie były (po Palette) ani zniszczone, ani przesuszone. Wręcz przeciwnie, po każdym farbowaniu kudły robiły się miękkie i gładkie, świetnie się je rozczesywało i były błyszczące :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#353 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 17:17

Ja maluje wlosy sama farba Garniera.Ale widze,po ostatnim malowaniu iz, ta farba sie zepsula.Strasznie szybko sie wyplukala i wlosy nie sa tak lsniace jak wczesniej. ;-) Juz nie jestem zadowolona z tej farby <bezradny></span>

#354 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 10:53

Fakt, Garnier teraz zszedl na psy. Caly czas jej uzywalam i jak na poczatku byly super, to teraz jest lipa. Szybko trace kolor, wiec teraz chyba przerzuce sie na inna firme.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#355 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 13:56

Farbowałam włosy w sobotę nową farbą.
BEZ AMONIAKU (czyt. zdrowszą)
świetna jest.
W ogóle mi włosy po farbowaniu nie wypadają.
Są bardzo ładne, milutkie w dotyku i nie są "zmęczone" farbowaniem
Polecam farba essential

#356 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 16:54

WweronikaA, ja koleżance też farbuje tą farbą (tylko kolorek inny :-P ) i również baardzo ją sobie chwali
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#357 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 21:24

Dziewczyny... miałam już odcienie czerni, brązu, dodatki czerwieni... teraz czas na.... blond :D
Tylko nie mogę się zdecydować na odcień... no i żebym nie wyglądała jak pajac :D

Załączone miniatury

• z7216644X.jpg
  • z7216633X.jpg
  • t_img_4_109 (1).jpg
  • sb.jpg
  • 3600540317537_pack.jpg
  • 30966.jpg

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#358 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 21:26

przedostatni najlepszy kolorek ;)

#359 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 21:59

maartekkk, nie wiem jak ci bedzie pasowało, ale ja tam stawiam na platynę,
najlepsza 3 ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#360 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 22:08

najlepsza 3

jestem jak najbardziej za :P
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?